Αγορά camcorder στα 1500 euro

Reaction score
0
Γεια χαρά σε όλους,

Είμαι νέο μέλος στο forum και ο λόγος που γράφω είναι η συλλογή οσο το δυνατόν περισσότερων πληροφοριών σχετικά με την αγορά ενός camcorder.

Ασχολούμαι ημιεπαγγελματικά με video/animation και οπου χρησιμοποιώ real action footage το επεξεργάζομαι συνήθως βαρειά. Παρ' όλα αυτά θα ήθελα το camcorder μου να εχει τη στοιχειώδη ποιότητα εικόνας, ικανή να σταθεί σε ένα μελοντικό real action short film αν ποτέ θελήσω να κανω ένα. Επίσις θα με βόλευε ένα μικρο μέγεθος που να μου επιτρέπει να το κουβαλαω συχνά. Το budget μου, τέλος, είναι γύρω στα 1500 euro. All in all θα ήθελα κατι που να συνδιαζει μικρο σχετικά μέγεθος με την καλύτερη δυνατή ποιότητα εικόνας.

Γενικά προσανατολιζομαι στην MVX35i της Canon χωρίς όμως να είμαι απολύτως σίγουρος. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα την γνώμη σας τόσο για το μοντέλο που προανέφερα όσο και για άλλες προτάσεις/συμβουλές.

Ευχαριστώ,

Π.

Reaction score
5
idunno Καλωςήρθες στο AvSite !!!

Στο budget σου και σε επίπεδο εικόνας / μεγέθους / user friendly προτείνω την Sony DCR-HC1000 η οποία περιλαμβάνει 3ccd και υποστηρίζει πολυκάναλο ήχο.

Το μέγεθος της (την έχω δοκιμάσει) δεν είναι σπιρτόκουτου, αλλά είναι ιδαίτερα μικρό για αυτά που προσφέρει.

Δες περισσότερα εδώ

Reaction score
0
Thanx all ppl,

Τώρα τσεκάρω τα μοντέλα που προτείνατε. Όμως θα ήθελα να κάνω άλλη μια ερώτηση: Όταν είμουν στο πανεπιστήμιο 2001-2002 (MA in Digital Moving Image, London Guildhall Uni), όλοι οι καθηγητές μου είχαν ένα τρομερό κόλλημα με τις Canon. Δεν ξέρω αν έπερναν τίποτα προμήθειες :wink: όμως γενικά μας προέτρεπαν σχεδον αποκλειστικά προς αυτή την εταιρεια. Εν συντομεια, έλεγαν, οτι ποιοτικά ήταν μακράν οι καλύτερες. Φυσικά αυτό ήταν πριν 2-3 χρόνια οπότε τα πράγματα μπορει να είναι τελείως διαφορετικά τώρα. Το θέμα όμως είναι οτι το κολλημα τους το έχω μαλον κληρονομήσει...

Γνώμες?

ΥΓ. την Sony DCR-HC1000 την κοίταζα χθες και αν θυμάμαι καλά ήταν γύρω στα 2.200 euro (στην Ελλάδα)... Καταπληκτικά τα 3 CCDs, no doubt, αλλά κομματάκι ακριβό το πακέτο...

Reaction score
5
Canon ...... άψογη όντως .... αλλά εγώ έχω ένα τρελό κόλλημα με τις sony..... λόγω ποιότητας κατασκευής και επειδή πάντα είναι ένα βήμα μπροστά.... My 50 cents ;)

Όσον αφορά την 1000άρα της sony δεν ξέρω που κοίταξες αλλά εγώ την είχα βρει με 1.600, δεν θυμάμαι που θα ψάξω και θα σου πω (για δες και εδώ www.digitalo.gr)

Reaction score
0
@ Stelios,

Την είδα σε συγκριτικό σε ένα περιοδικό (κλαδικό?) των φωτογράφων. Σήμερα όμως την βρήκα (internet of course) από 1584 ως 2000. Επισις βρήκα την MVX35i me 1000! Αλήθεια τι εχετε να πειτε γι αυτό το camcorder? Μικρό κ αρκετά δυνατό. Αξίζει όμως για ημιεπαγγελματική χρήση?

@ Κωστας Κολιουσης,

Thanx mate, αλλά το link δεν λειτουργεί. Θα το κοιτάξω κι αλλού όμως.

Reaction score
5
H MVX35i δεν είναι τίποτε το εντυπωσιακό....

είναι μονού ccd κάμερα και σε καμία περίπτωση δεν θα τη χρησιμοποιούσα για ημιεπαγγελματική χρήση...

Είναι αρκετά σκαλιά πιο κάτω από αυτές που ήδη σου προτείναμε...

Η MVX35i θα συγκρινόταν πχ με την pc109 της sony.

Reaction score
0
To λινκ μια χαρα λειτουργει απλα δεν εηταν klikable (το διορθωσα)
εμενα στα λεφτα της μου φαινεται best buy (3ccd,image stabilizater,manual focus,zoom ring,κ.λ.π)
Διαβασε το αναλυτικοτατο review(κανει και μια ατυπη συγκριση μεταξυ αυτης και της sony HC1000) και ειναι κατω απο τα 1500€ που εχεις βαλει οριο ;)

Reaction score
0
Καλημέρα σε όλους και φυσικά πολλά ευχαριστώ για τη βοήθεια σας :D

Το Σάββατο έκανα μία μικρή βόλτα προς Κανιγγος + Εξάρχεια προκειμένου να δω κάποια camcorders live και φυσικά να δω τιμές. Γενικά έχω καταλήξει στην NV-GS 400 αλλά ήθελα να δω και την DCR-HC 1000. Τα αποτελέσματα της μικρής μου έρευνας έχουν ως εξής:

Στο μόνο μαγαζί που βρήκα την GS 400 ήταν το Adorama (ή καπως έτσι) και με την χαμηλότερη τιμή στα 1750 euro. Η sony δεν βρέθηκε πουθενά.

Τα εμπορικά μαγαζιά τύπου Γερμανός, Κορασίδης κλπ φέρνουν τα συγγεκριμένα μοντέλα μόνο κατόπιν παραγγελείας μέσω των αντιπροσωπειων εκτός του Γερμανού που υποτίθεται οτι φέρνει την HC-1000 σε κάποια του καταστήματα. Και τα 2 μοντέλα κοστίζαν 2100 euro.

Το πιο "καλό" όμως το άκουσα στο "ειδικευμένο" κατάστημα Photo Way: Σύμφωνα με το υπάλληλο, δεν υπείρχε η NV-GS400 για τον απλούστατο λόγω ότι έχει σταματίσει να βγαίνει! Έχει μαλιστα αντικατασταθεί από την NV-GS500!!! Τον ρώτησα αν την έχει και πόσο κανει και μου είπε ότι η πρώτη παρτίδα έχει εξαντληθεί και οτι κάνει 1850 euro. Η επόμενη μου ερώτηση ήταν ποιες διαφορές εχει η καινούρια αυτή κάμερα. Εκείνος κόμπλαρε για λιγο πριν μου απαντήσει οτι ουσιαστικά καμία απλά εχει υποστεί ένα μικρό lifting...

Αυτά... :?

Reaction score
0
Ως τον Ιουνη πρεπει να αγορασω και εγω βιντεοκαμερα γιατι θα βαφτισω την κορη μου.
Το Hitech εχει ενα συγκριτικο καποιων minidv και βγαζει με καλυτερη εικονα την Panasonic GS75. Και σε τελεια τιμη. Ομως αυτη δεν γραφει σε πραγματικο 16/9 και εγω σαν να θελω να γραφω κυριως σε 16/9. Επισης σαν να βαριεμαι τις κασεττουλες και ακομα περισσοτερο να καθομαι στο κομπιουτερ να τα επεξεργαζομαι για να τα γραψω σε dvd. Αυτες που γραφουν ομως στα αλλα φορμα δεν εχουν τοσο καλη εικονα οπως τις minidv. Μηπως ξερετε καμια που θα κυκλοφορησει ως το τελος του Μαιου και θα εχει εξισου καλη ποιοτητα? Καμια που γραφει σε 12 cm dvd? Τα μικρα δεν χωρανε πολυ. Αυτες της JVC οι Everio σκεφτομαι οτι οταν γεμισει ο σκληρος της, θα τρεχουμε παλι στο κομπιουτερ και δεν μπορεις να αγοραζεις και αλλα hard drive με τις τιμες που εχουν.
Το ιδανικο για μενα οπως το σκεφτομαι ειναι μια βιντεοκαμερα που να γραφει σε 12cm dvd κορυφαια εικονα σε μακροστενο καδρο, να γραφω κατι και να χαλαρωνω , οχι να σκεφτομαι οτι εχω και αλλη τοση δουλεια μπροστα στο κομπιουτερ. Σκεφτηκε κανενας καμια λυση? Εκτος απο το να αναβαλω τα βαφτισια ? Αυτο το σκεφτομαι και μονος μου . Ευχαριστω. :mrgreen:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.809
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός