Αγορά dap

Reaction score
1
Καλησπέρα σε όλους :)

Η αλήθεια είναι ότι καιρό τώρα κοιτάζω ένα μέσο να συγκεντρώσω την μουσική μου συλλογη ώστε να την έχω παντού προσβάσιμη.Στην αρχή είχα σκεφτεί το κινητό με ένα dac τύπου dragonfly αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν βρήκα και πολύ πρακτικό όλο αυτό με τα dongle όσον αφορά το portability οποτε σκέφτηκα καλύτερα για ένα dap μιας και θα ήθελα να έχει και ραδιόφωνο που μου λείπει πολύ από το κινητό τα τελευταία χρόνια βλέπω πολλές εταιρίες,πολλά μοντέλα,υποστήριξη για dsd,διαφορές στην δύναμη της εξόδου των ακουστικών,κάποιες λειτουργίες που θα με ενδιέφεραν όπως το να μετατρέπετε σε portable dac το dap μέσω usb ή bluetooth για χρήση πχ με το λαπτοπ μου κτλ.Γενικά έχω μπερδευτεί λίγο και επειδή σημαντικότερα δεν έχω την δυνατότητα να ακούσω προσωπικά όλα αυτά τα διαφορετικά μοντέλα θα ήθελα την γνώμη σας το μπατζετ είναι περίπου στα 200ευρω και λίγο περισσότερο αν είναι κάτι πολύ καλο

Σας ευχαριστω πολύ για τον χρόνο σας :)

Reaction score
7.104
Καλησπέρα σε όλους :)

Η αλήθεια είναι ότι καιρό τώρα κοιτάζω ένα μέσο να συγκεντρώσω την μουσική μου συλλογη ώστε να την έχω παντού προσβάσιμη.Στην αρχή είχα σκεφτεί το κινητό με ένα dac τύπου dragonfly αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν βρήκα και πολύ πρακτικό όλο αυτό με τα dongle όσον αφορά το portability οποτε σκέφτηκα καλύτερα για ένα dap μιας και θα ήθελα να έχει και ραδιόφωνο που μου λείπει πολύ από το κινητό τα τελευταία χρόνια βλέπω πολλές εταιρίες,πολλά μοντέλα,υποστήριξη για dsd,διαφορές στην δύναμη της εξόδου των ακουστικών,κάποιες λειτουργίες που θα με ενδιέφεραν όπως το να μετατρέπετε σε portable dac το dap μέσω usb ή bluetooth για χρήση πχ με το λαπτοπ μου κτλ.Γενικά έχω μπερδευτεί λίγο και επειδή σημαντικότερα δεν έχω την δυνατότητα να ακούσω προσωπικά όλα αυτά τα διαφορετικά μοντέλα θα ήθελα την γνώμη σας το μπατζετ είναι περίπου στα 200ευρω και λίγο περισσότερο αν είναι κάτι πολύ καλο

Σας ευχαριστω πολύ για τον χρόνο σας :)
Το πιο βασικο,μεχρι ποσα θελεις να διαθεσεις για μια τετοια συσκευη. Σαν usb dac μπορουν να δουλεψουν ολα πλεον.Η Fiio ειναι η εταιρεια με τον καλυτερο λογο τιμης αποδοσης,προσφερει μοντελα απο 80 ευρω μεχρι 1500......Το μοντελο που ανεφερε ο φιλος asikamin στη χωρα μας πωλειται 300 ευρω,δεν ξερω αν ιντερνετικα το βρισκεις πιο χαμηλα. Αν μπορεις να διαθεσεις αρκετα χρηματα,πηγαινε σε συσκευη που εχει wi-fi και δυνατοτητες για net radio,spotify κλπ. Ραδιοφωνο δε νομιζω να βρεις σε καποια συσκευη.Εγω εχω το μικρο της fiio Μ3Κ και το λατρευω.Καλο ηχητικα,αρκετα δυαντο σαν ενισχυτης ακουστικων,συνδεεται πανευκολα με υπολογιστη ή κινητο και δουλευει σαν dac,αναλογα με την μνημη καρτας μπορει να χωρεσει και μια βιβλιοθηκη με cd.Ειναι μικρο, το παιρνω στο αυτοκινητο και το συνδεω στο aux της πηγης και εχω και καλυτερο ηχο και πιο ευκολη πλοηγηση (σε σχεση με την δικη μου πηγη),οταν παω για τρεξιματακι,οταν παω σε παιδικα παρτυ και κουβαλαω τα δικα μας τραγουδακια,σε φιλους που κανουν καποια γιορτουλα κλπ......οι εφαρμογες ειναι απειρες,ενω ειναι και voice recorder (αν και θελει να ειναι κοντα στην πηγη).Οταν θελω να ακουσω spotify και net radio,το συνδεω με ενα κοντο καλωδιακι με την usb του τηλεφωνου μου,εχω και ενα φαρδυ λαστιχακι και τα βαξω πλατη - πλατη και ειμαι οκ. Η διαφορα και στον ηχο αλλα και στην δυναμη στα ακουστικα ειναι εμφανης.

Last edited:

Reaction score
7.104
Βεβαια υπαρχει και μια αλλη επιλογη,αγοραζεις ενα ifi hip dac,ενα μεαχειρισμενο τηλεφωνο με usb otg δυνατοτητα,χωρις καρτα τηλεφωνου εννοειται και το δουλευεις σαν digital transport.Πιο φτηνα θα ερθει,θα εχεις καλυτερο ηχο (εκτος και αν πας σε dap πανω απο 500 ευρω),ενω ο συνδυασμος θα ειναι απλα πιο παχυς κατα μερικα χιλιοστα.

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.993
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas