Αγορά DSLR μέχρι 1000 ευρώ.

Reaction score
89
Θέλα να αγοράσω μέχρι την Τετάρτη (βασικά δώρο θα μου την πάρουν συνεταιρικά...) την πρώτη μου DSLR μηχανή.
Θεωρώντας ότι οι μηχανές πάνω από τα 1000 ευρώ δεν θα μου προσφέρουν κάτι παραπάνω εκτός αν πάω στην αγορά μιας FF μηχανής και τότε θα πάω στα διπλάσια και βάλε χρήματα προσανατολίζομαι στην Nikon D90 με τον κιτ φακό που δίνεται στα 899 ευρώ.
Υπάρχει κάτι πραγματικά καλύτερο με λίγα παραπάνω ή κάτι φτηνότερο που να με καλύψει όπως η D90;

Reaction score
0
Απάντηση: Αγορά DSLR μέχρι 1000 ευρώ.

μεγαλη κουβεντα ανοιξες... το να σε καλυψει... αυτο ειναι δικο σου θεμα... εννοω οτι εσυ ξερεις το επιπεδο σου, την ορεξη και τον χρονο που θα διαθεσεις για την φωτογραφια...

μπορει τελικα να σε καλυψουν και μηχανες στην μιση τιμη απο το οριο που βαζεις...

στα χρηματα αυτα παντως... εγω πηρα τον Απριλιο την D90 με τον 18-105 και ειμαι απολυτα ικανοποιημενος... ειλικρινα...

δες κι εδω... http://www.dpreview.com/reviews/NikonD90/

Reaction score
174

D90 και 18-105 ειναι η καλυτερη επιλογη νομιζω σε αυτα τα χρηματα.

Reaction score
0

Την 90 πήρα κι εγώ, ύστερα από εκτενές ψάξιμο και διάβασμα (κι εδώ και σε ξένα site) και είμαι πολύ ικανοποιημένος.
Πολύ ασφαλής αγορά μεν αλλά... τα προσωπικά γούστα διαφέρουν δε.
Καλύτερα να καταλήξεις με μια short list, 2-3 το πολυ μηχανές αναλόγως των αναγκών σου, και πήγαινε να τις δεις, δοκίμασέ τες, πως σου κάθονται στο χέρι, στο ματι κ.λ.π.

Πολύ φιλικά, δεν θα πρέπει να περιμένεις από κάποιον να σου πει "πάρε την τάδε", δεν την πληρώνετε μαζί (δικά σου χρήματα είναι) και ούτε είναι σωστό να επιθυμούμε κατά βάθος να πάρει άλλος την απόφαση για εμάς. Αλλές οι ανάγκες του ενός, άλλες του δίπλα.

Reaction score
89
Ευχαριστώ για τις γνώμες και τις εμπειρίες σας. Δεν ψάχνω κάποιον να πάρει την απόφαση για εμένα αλλά απλά αυτό που κάνετε, να μου πείτε πόσο ευχαριστημένοι είστε εσείς που την έχετε ή απλά την έχετε "δουλέψει", καθώς και ίσως κάποιοι άλλοι που έκαναν κάποια άλλη επιλογή πόσο ευχαριστημένοι είναι με αυτήν. Λόγω γιορτών, γενεθλίων, δώρων κλπ έχω ακριβώς 1000 ευρώ και πάντα όταν έχω ένα δώρο τέτοιο ποσό κοιτάζω να πάρω κάτι που δεν θα μπορούσα εύκολα να πάρω μόνος μου. Έτσι και γνωρίζοντας ότι σχεδόν όλες οι επιλογές πλέον είναι καλές και χωρίς να έχω τρελές απαιτήσεις σκέφτομαι κατά πόσο θα ήταν σκόπιμο αφού κάνω μια τέτοια αγορά, με το κάτι παραπάνω θα αγόραζα κάτι που πραγματικά το αξίζει.
Προσωπική μου άποψη αυτή την στιγμή (και πάντα με βάση αυτά που έχω διαβάσει) είναι ότι η Nikon D300s και η Canon 7D είναι καλύτερες σε πολλά χαρακτηριστικά αλλά όχι στην ποιότητα φωτογραφίας.
Και επειδή πάμε στα διπλά λεφτά χωρίς και αυτές οι μηχανές να δίνουν το κάτι ιδιαίτερο (ή μήπως δίνουν σε έναν ερασιτέχνη;), με 900 ευρώ και την D90 στα χέρια μου θα είμαι χαρούμενος για κάποια χρόνια, θα μάθω πολλά και τότε αφού πραγματικά καταλάβω τις ανάγκες και τις απαιτήσεις μου θα μπορέσω να κάνω μια άλλη αγορά ίσως πιο σωστή για τα τότε μέτρα μου.

Reaction score
2
έτσι ακριβώς, πολυ καλα τα λες.
παρολάυτα, με 1000ευρω εγω θα σου προτεινα να δωσεις πιο πολλα λεφτα για τον φακο παρα στο σωμα. καλυτερα ενα πιο μικρο μοντελο αρκει να ειναι τελευταιας γενιας (ή ακομα και καποιο μεγαλυτερο μοντελο μεταχειρισμενο 2-3χρονων) παρεα με εναν καλο-φωτεινο φακο που θα σου μεινει για την επομενη...σκεψου τα σωματα κρατανε 2-3 χρονια ενω οι φακοι μενουν σχεδον για παντα.

η d90 πχ. που λες κανει καπου 750€, αρα ο φακος κανει δεν κανει αλλα 200. εκει θα την χαραμισεις εαν την αφησεις ετσι. με το αναποδο θα ειχες πολυ καλυτερα αποτελεσματα.
φυσικα εαν μετα απο λιγο παρεις καποιον καλυτερο φακο αλλαζει το πραμα.

edit: τωρα που το ξανακοιταω, σαυτα τα λεφτα (600-700€) και εστιακα μηκη η νικον δεν εχει κατι απο θεμα φακων, πρεπει να πας περιπου στα διπλασια για να βρεις κατι. οποτε μαλλον ακυρο αυτο που σου λεω παραπανω... ο καινουργιος AF-S 18-200mmf/3.5-5.6G ED VR II ίσως αξιζει σαν αγορα, αλλα και εκει παλι εχεις ενα σκοτεινο φακο. ο μονος που πιστεω αξιξει τα λεφτα του ειναι ο AF-S 24-85mmf/2.8-4.0D αλλα του λειπει το VR, ενω χανεις και αρκετο απο το ευρυγωνιο του 18-105.στην Canon κοιταξες? νομιζω εχει πιο μεγαλη ποικιλια σε τηλεφακους. η άλλη λύση ειναι και φακος απο 3ους κατασκευαστες

Reaction score
0
Πολυ καλη επιλογη η 90 εκτος κι'αν εχεις παλιους μανιουαλ (εκει θα κοιταγα για κανον 40) . Μπορεις επισης να αγορασεις τον ταμρον 17-50 που οπτικα παιζει να ειναι ο καλυτερος στην κατηγορια με 340 περιπου. Αλλη λυση ειναι οι φωτεινοι σταθεροι οπως ο δοκιμασμενος 50/1.4 περιπου στα ιδια και ο νεος με πολυ καλες κριτικες 35/1.8 στα 164 ευρω. Αν πας για ζουμ και διαλεξεις τον ταμρον να προσεξεις να συνεννοηθεις με το καταστημα για την περιπτωση που δεν ειναι καλο κομματι.Αυτο που εχουμε δικαιολογει την φημη του παντως αν και εγω λατρευω τους σταθερους. ΥΓ: Οποιο φακο και αν παρεις τσεκαρε τον πρωτα να δεις αν σου αρεσει το αποτελεσμα απο κοντραστ, χρωμα ,οξυτητα κλπ.

Reaction score
89
Όποια μηχανή και να πάρω θα ψάξω αργότερα και έναν φτηνό σταθερό και φωτεινό φακό. Συμφωνώ ότι ο φακός είναι πολύ σημαντικός αλλά νομίζω ότι μέχρι το σημείο της D90 αξίζει και το σώμα και ο φακός του κιτ έχει καλά σχόλια. Αν βάλεις έναν καλό φακό τότε φτάνεις σε κόστος που μπορείς να πάρεις πχ D300s ή Canon 7d. Είναι πειρασμός, δεν λέω, να έχεις ένα καλύτερο σώμα και καλό βίντεο (είναι πειρασμός πραγματικά να βλέπεις τα βίντεο από την 7d και ίσως και μόνο και για αυτό να αξίζει) αλλά όπως είπα αν δεν με πείσει κάποιος ότι τα καλύτερα μοντέλα εκτός από ff είναι καλύτερα με διαφορές που αξίζουν, τότε θα πάω για την D90 το πολύ και σιγά σιγά με την εμπειρία που θα αποκτήσω θα δω τις ανάγκες μου (ανάλογα και με την χρήση που θα κάνω).

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Αγορά DSLR μέχρι 1000 ευρώ.

και σιγά σιγά με την εμπειρία που θα αποκτήσω θα δω τις ανάγκες μου (ανάλογα και με την χρήση που θα κάνω).
Απόλυτα σωστός!

Reaction score
89
Σε νυχτερινές φωτογραφίες χωρίς φλας (μέσα στην πόλη κλπ) η D90 πως τα πάει; Έχετε να προτείνετε μήπως και κανέναν φτηνό φωτεινό φακό (μάλλον όχι για άμεσα αυτόν);

Reaction score
0
Σε νυχτερινές φωτογραφίες χωρίς φλας (μέσα στην πόλη κλπ) η D90 πως τα πάει; Έχετε να προτείνετε μήπως και κανέναν φτηνό φωτεινό φακό (μάλλον όχι για άμεσα αυτόν);
Νομιζω πολυ σωστα τα βλεπεις ολα. Μια χαρα θα ειναι με την 90 και δεν πιστευω να την βαρεθεις μεχρι να την λειωσεις. Ο 18-105 VR αν και φθηνος δειχνει πολυ καλος με κυριοτερο + το μεγαλο ευρος του . Για φθηνους φωτεινους τωρα , θα δοκιμαζα τον 35αρη και αν με ενθουσιαζε θα τον αγοραζα (164) αλλοιως τον 50αρη που ειναι αστερι.

Reaction score
0

νομιζω οτι εχεις αποφασισει ηδη αλλα δεν το ξερεις ακομα...

D90 με 18-105 ειναι μια εξαιρετικη επιλογη και σε σωμα και σε εναν walk-around φακο και θα μεινεις ικανοποιημενος και καλυμμενος για πολυ καιρο... και απο το ευρος του φακου... και απο την ποιοτητα του σωματος... και τις low light δυνατοτητες του... και την μεταπωλητικη του αξια...

αγοραζεις μετα και εναν 35αρη 1,8 (normal 50αρης δηλαδη σε full frame) και αφιερωνεσαι αποκλειστικα στην φωτογραφια και ουχι στο μεσον...

δες στο flickr φωτογραφιες απο τα groups που εχει η D90 για να παρεις μια πρωτη γευση...

αλλιως... δες εδω... http://www.dpreview.com/reviews/nikond90/page37.asp

αλλη επιλογη για φακο ειναι ο Tamron 17-50... αν βεβαια σε καλυπτει το ευρος...

(η επομενη μου αγορα...)

Reaction score
89
Διαβάζω (κατέβασα ότι e-book βρήκα στο διαδίκτυο) και βγάζω φωτογραφίες κάνοντας δοκιμές. Πάντος είμαι ικανοποιημένος με την ποιότητα της και με τις φωτογραφίες. Α και επειδή λόγω των ημερών παίξαμε και λίγο χαρτάκι και δεν έλεγα να χάσω..., παρήγγειλα και τον Nikon 50mm 1.8 (111 ευρώ) που μετά από διάβασμα σχολίων πιστεύω ότι θα με ολοκληρώσει για αυτά που θέλω τώρα (πορτρέτα και νυχτερινές).

Reaction score
0
Διαβάζω (κατέβασα ότι e-book βρήκα στο διαδίκτυο) και βγάζω φωτογραφίες κάνοντας δοκιμές. Πάντος είμαι ικανοποιημένος με την ποιότητα της και με τις φωτογραφίες. Α και επειδή λόγω των ημερών παίξαμε και λίγο χαρτάκι και δεν έλεγα να χάσω..., παρήγγειλα και τον Nikon 50mm 1.8 (111 ευρώ) που μετά από διάβασμα σχολίων πιστεύω ότι θα με ολοκληρώσει για αυτά που θέλω τώρα (πορτρέτα και νυχτερινές).

Πολύ καλά εκανες.. Τον εχω και εγώ για την D90 μου και ο φακος ξυριζει.. :128:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.008
Members
38.524
Νεότερο μέλος
seos