Αγορά HD βιντεοκάμερας

Reaction score
0
Καλησπέρα.

Ενδιαφέρομαι να αγοράσω μια HD βιντεοκάμερα.
Το ερώτημά μου είναι, τι να προτιμήσω; Σκληρό δίσκο ή flash memory; Γνωρίζετε τι γίνεται με τη μεταφορά του υλικού; Μπορώ λόγου χάρη να μεταφέρω το υλικό σε εξωτερικό σκληρό και να το παίξω από το WDTV; Η μεταφορά σε PC για editing είναι εύκολη υπόθεση ή θα μπλέξω;

Reaction score
3
Απάντηση: Αγορά HD βιντεοκάμερας

Καλώς ήρθες hintiana,
το καλύτερο θα ήταν να προτιμήσεις με κασέτα miniDV αλλά θα πρέπει συμβιβαστείς σε απώλεια του εξακάναλου ήχου αλλά θα μπορείς να το επεξεργαστείς πιο εύκολα απ' ότι το βίντεο που θα γράψεις από κάμερα με σκληρό ή flash memory.
Απ' την άλλη αν δεν σε ενδιαφέρει η επεξεργασία του βίντεο τότε πάρε μια με σκληρό και εξακάναλο ήχο.
Προσωπικά δεν έχω κάμερα HD αλλά απ' ότι έχω διαβάσει η μεταφορά του βίντεο είναι όπως η μεταφορά ενός αρχείου από π.χ. USB σε σκληρό δίσκο.
Και μάλιστα μπορείς να το γράψεις σε δισκάκι DVD μέχρι μια ώρα το πολύ κρατώντας την ανάλυση των 1080 γραμμών και φυσικά να το αναπαράγεις σε playstation 3 και σε οποιοδήποτε blu ray player.
Όσο για κάμερα που λες θα βρεις αρκετά μοντέλα, κι αν διαβάσεις τα σχετικά θέματα των μελών του φόρουμ, θα δεις ότι έχεις επιλογές ανάμεσα σε Sony, Canon & Panasonic.

Εκείνο που θα πρέπει να μετρήσει στην επιλογή σου είναι αν θέλεις την επεξεργασία του βίντεο ή όχι.
Αν ναι, θα πρέπει να πάρεις με miniDV.
Αν όχι, τότε πάρε μια με σκληρό ή flash memory με το προτέρημα του εξακάναλου ήχου.

Reaction score
0

Καλησπέρα.

Ενδιαφέρομαι να αγοράσω μια HD βιντεοκάμερα.
Το ερώτημά μου είναι, τι να προτιμήσω; Σκληρό δίσκο ή flash memory; Γνωρίζετε τι γίνεται με τη μεταφορά του υλικού; Μπορώ λόγου χάρη να μεταφέρω το υλικό σε εξωτερικό σκληρό και να το παίξω από το WDTV; Η μεταφορά σε PC για editing είναι εύκολη υπόθεση ή θα μπλέξω;
Έχω την Panasonic SD9
http://www.skroutz.gr/s/39023/Panasonic-HDC-SD9.html?keyphrase=panasonic+sd9

Το WD όχι μόνο μπορεί να αναπαράγει τα αρχεία της μέσα από εξωτερικό σκληρό,
αλλά μπορεί να συνδεθεί και απευθείας η camera μέσω του usb με το WD
και να κάνει κανονικά την αναπαραγωγή των video και των photo.

Υπάρχει βέβαια και το cd στην συσκευασία HD Writer
με το οποίο μπορείς να μετατρέψεις τα αρχεία σε mpeg2
και να τα κάψεις σε ένα dvd
ώστε να μπορέσουν να τα δουν και όσοι δεν έχουν WD.

Όσο αφορά την ποιότητα της εικόνας
μπορώ να πω ότι με άφησε απόλυτα ικανοποιημένο
με το μόνο μειονέκτημα οι λήψεις με τεχνητό φώς.
Ο σταθεροποιητής της φανταστικός,
σταθερή εικόνα και χωρίς χρησιμοποιήσω τρίποδο.

Και στο θέμα ρυθμίσεων πολύ απλή και εύκολη.

Πιστεύω να βοήθησα.
Χρήστος

Reaction score
0

Καλώς ήρθες hintiana,

Εκείνο που θα πρέπει να μετρήσει στην επιλογή σου είναι αν θέλεις την επεξεργασία του βίντεο ή όχι.
Αν ναι, θα πρέπει να πάρεις με miniDV.
Αν όχι, τότε πάρε μια με σκληρό ή flash memory με το προτέρημα του εξακάναλου ήχου.
Μπορεις να μας εξηγησεις γιατι με τις βιντεοκαμερες με σκληρο η flash memory δε μπορεις να επεξεργαστεις τα αρχεια βιντεο που θα εχεις γραψει?

Reaction score
3

Μπορεις να μας εξηγησεις γιατι με τις βιντεοκαμερες με σκληρο η flash memory δε μπορεις να επεξεργαστεις τα αρχεια βιντεο που θα εχεις γραψει?
Ευχαρίστως, μόνο που δεν εννούσα ότι δεν γίνεται (ίσως να μην το διατύπωσα σωστά), αλλά είναι τόσο δύσκολη και χρονοβόρα που είναι σχεδόν αδύνατη.
Και ο λόγος είναι ότι το AVCHD που γράφουν οι κάμερες με σκληρό ή flash memory είναι πολύ "βαρύ" για επεξεργασία και ως εκ τούτου απαιτείται ένα πολύ ισχυρό PC.
Αν λοιπόν πρέπει να περιμένεις 1 ώρα για rendering ενός 10λεπτου επεξεργασμένου βίντεο, τότε μιλάμε για σχεδόν αδύνατο να επεξεργαστείς. Τι να την κάνεις την επεξεργασία, όταν πρέπει να περάσεις από "βασανιστήρια" για να έχεις έτοιμο το τελικό σου βίντεο;

Σημ. Δεν έχω δυνατότητα να διαπιστώσω στην πράξη αυτά που λέω, αλλά απ' όσα έχω διαβάσει από αυτά που αναφέρουν εδώ τα άλλα μέλη, όλα συνηγορούν στα παραπάνω, με αποτέλεσμα να διστάζω κι εγώ ο ίδιος να περάσω στην εποχή της HD κάμερας.

Reaction score
1

Να προσθέσω ότι -όσον αφορά τη δική μου φωτογραφική (όχι βιντεοκάμερα) και με βιντεο 720p- έφαγα ένα ολόκληρο ΣΚ μέχρι να βρώ ποιό πρόγραμμα κάνει edit σωστά το AVCHD Lite. Το Corel studio 12 έκανε σπασίματο στο τελικό βιντεο, το Pinnacle μου κολλούσε τον υπολογιστή και δεν μπορούσε ούτε καν να τα διαβάσει σωστά. Το Sony Vegas είναι το μόνο -προς το παρόν- που μπορεί να επεξεργαστεί AVCHD Lite με αξιώσεις... Είναι όμως πιο δύσχρηστο...
Λογικά σε λίγο καιρό θα βγούν νεες εκδόσεις των προγραμμάτων που θα ανταποκρίνονται στα νεα φορμά.

Reaction score
0

Ευχαρίστως, μόνο που δεν εννούσα ότι δεν γίνεται (ίσως να μην το διατύπωσα σωστά), αλλά είναι τόσο δύσκολη και χρονοβόρα που είναι σχεδόν αδύνατη.
Και ο λόγος είναι ότι το AVCHD που γράφουν οι κάμερες με σκληρό ή flash memory είναι πολύ "βαρύ" για επεξεργασία και ως εκ τούτου απαιτείται ένα πολύ ισχυρό PC.
Αν λοιπόν πρέπει να περιμένεις 1 ώρα για rendering ενός 10λεπτου επεξεργασμένου βίντεο, τότε μιλάμε για σχεδόν αδύνατο να επεξεργαστείς. Τι να την κάνεις την επεξεργασία, όταν πρέπει να περάσεις από "βασανιστήρια" για να έχεις έτοιμο το τελικό σου βίντεο;

Sorry για την ασχετοσυνη αλλα τι ειναι το rendering?
Επισης δε καταλαβαινω γιατι το hd υλικο που ειναι γραμμενο σε σκληρο η memory stick εχει προβλημα στο editing και οχι το hd υλικο που ειναι γραμμενο σε κασσετα...

Reaction score
3

nicosdoc, το Sony Vegas είναι ένα πρόγραμμα που πράγματι έχει πάρει τα εύσημα των περισσοτέρων μελών του avsite.
botzos, δεν υπάρχει λόγος για συγγνώμη αφού κανείς δεν τα ξέρει όλα.
Το rendering είναι με μιά λέξη η διαδικασία που κάνεις για να φτιάξεις την τελική ταινία αφού έχεις κάνει το editing (επεξεργασία). Είναι αυτό που λέμε φτιάχνω την ταινία "Make movie" θα το δεις σε μερικά προγράμματα.
Όσο για το πρόβλημα που λες, έγκειται στον συμπιεστή, δηλαδή τη μορφή που γράφουν οι μεν από τις δε κάμερες και όχι στο μέσο, αλλά και στο bitrate.
Δηλαδή σε αυτές με miniDV η συμπίεση είναι σε mpeg-2 με χαμηλό bitrate (δεν θυμάμαι πόσο ακριβώς). Αντίθετα σε αυτές με AVCHD συμπίεση είναι πάρα πολύ ψηλό το bitrate.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.810
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός