Αγορά Infocus 83

Reaction score
150
Φαίνεται τελικά ότι βλέποντας κάθε μέρα στον τοίχο μου μια Stewart να με κοιτάει μοναχή ήταν αρκετό για να κάνω κάτι. Αποφάσισα λοιπόν μετά από πολύ σκέψη και κόντρα μεταξύ Kuro, Benq2000 και Infocus να πάρω τον Infocus 83. Βασικά ο προβληματισμός ήταν βαρύς και ειλικρινά δεν ήξερα τι να κάνω. Τελικά αποφάσισα ότι θέλω τα εξης:

-Φως (πολύ φως)
-Ευκρίνεια (να παίζουν PS3, Xbox360 και PC)
-Και ένα λόγο να μην δώσω 6000-9000 γιατί θέλω και καινούρια ηχεία, έπεσε κι ένας Halcro....

Το καλύτερο είναι ότι μόλις έφυγα από την PSA και πήγα σπίτι ηρέμησα από τις συγκρίσεις και είδα την καλύτερη εικόνα απ'όλες μέχρι στιγμής! Αυτό είναι το πολύ κύριε ελέησον.......

Βέβαια ούτε τον αναμορφικό έχω βάλει πάνω ούτε σωστά στήθηκε το μηχάνημα αλλά ότι είδα μου άρεσε παρα πολύ. Το μηχάνημα δεν είναι εύκολο να στηθεί σε κούτες και τραπέζια οπότε περιμένω λοιπόν το Βαγγέλη Λάμπρου να φέρει κάνα κοντάρι να τον βάλουμε να πάιξει σωστά.

Μόλις λοιπόν τον στήσουμε και με τον Prismasonic θα γράψω εντυπώσεις. Πάντως η γυναίκα μου λίγο είδε και ξετρελάθηκε.....

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.830
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"><meta name="ProgId" content="Word.Document"><meta name="Generator" content="Microsoft Word 11"><meta name="Originator" content="Microsoft Word 11"><link rel="File-List" href="file:///C:%5CUsers%5Cgeorge%5CAppData%5CLocal%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><link rel="Edit-Time-Data" href="file:///C:%5CUsers%5Cgeorge%5CAppData%5CLocal%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_editdata.mso"><!--[if !mso]> <style> v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);} </style> <![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:72.0pt 90.0pt 72.0pt 90.0pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Κανονικός πίνακας"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> Σωστός ο παίχτης<!--[if gte vml 1]><v:shapetype id="_x0000_t75" coordsize="21600,21600" o:spt="75" o:preferrelative="t" path="m@4@5l@4@11@9@11@9@5xe" filled="f" stroked="f"> <v:stroke joinstyle="miter"/> <v:formulas> <v:f eqn="if lineDrawn pixelLineWidth 0"/> <v:f eqn="sum @0 1 0"/> <v:f eqn="sum 0 0 @1"/> <v:f eqn="prod @2 1 2"/> <v:f eqn="prod @3 21600 pixelWidth"/> <v:f eqn="prod @3 21600 pixelHeight"/> <v:f eqn="sum @0 0 1"/> <v:f eqn="prod @6 1 2"/> <v:f eqn="prod @7 21600 pixelWidth"/> <v:f eqn="sum @8 21600 0"/> <v:f eqn="prod @7 21600 pixelHeight"/> <v:f eqn="sum @10 21600 0"/> </v:formulas> <v:path o:extrusionok="f" gradientshapeok="t" o:connecttype="rect"/> <o:lock v:ext="edit" aspectratio="t"/> </v:shapetype><v:shape id="_x0000_i1025" type="#_x0000_t75" alt="" style='width:11.25pt; height:11.25pt'> <v:imagedata src="file:///C:\Users\george\AppData\Local\Temp\msohtml1\01\clip_image001.gif" o:href="http://www.avsite.gr/vb/-/smilies/1-15x15/126.gif"/> </v:shape><![endif]--><!--[if !vml]--><!--[endif]-->. Για να βγω λίγο εκτός topic (και να σε φτιάξω), χθες είχα τους φίλους μου στο σπίτι για...μάθημα μεγάλης εικόνας. Δεν έχω συχνά την ευκαιρία να το κάνω αυτό, καθώς είμαι σχετικά νέος πατέρας και τα db δεν φτάνουν πολύ ψηλά<!--[if gte vml 1]><v:shape id="_x0000_i1026" type="#_x0000_t75" alt="" style='width:11.25pt;height:11.25pt'> <v:imagedata src="file:///C:\Users\george\AppData\Local\Temp\msohtml1\01\clip_image002.gif" o:href="http://www.avsite.gr/vb/-/smilies/1-15x15/142.gif"/> </v:shape><![endif]--><!--[if !vml]--><!--[endif]-->. Το menu λοιπόν είχε αντιπαραβολή του Gladiator από το original dvd, με ασυμπίεστο hd 1080p (22 giga περίπου-σχεδόν 2 εβδομάδες download!!!!!).
Ο infocus σε όλο του το μεγαλείο!!! Οι αρχικές σκηνές μάχης με τα γρήγορα πλάνα και την ανάγλυφη εικόνα κόβουν την ανάσα. Μόνο η μυρωδιά του χώματος έλειπε.:142: Πρώτη φορά πρόσεξα τόσο πολύ την απόδοση του μηχανήματος σε σκηνές με σκιά και ημι-σκοτεινές λήψεις. Αν και έχω λίγο παρεξηγημένο το μαύρο του in83 (φταίει βέβαια και ο χώρος μου-σαλόνι γάρ) νομίζω ότι κάνει υπέροχη δουλειά. Φαντάσου τι θα δεις με αναμορφωτικό και τέτοια οθόνη! (Αλήθεια είναι hc;)
Ανυπομονώ να κυκλοφορήσει η ταινία σε blue ray να την αποκτήσω!
Για λύσε τώρα και εσύ μια απορία. Πέρα από τη διαφορά στην τιμή, για ποιό άλλο λόγο επέλεξες τον in83 από τον kuro; Τον kuro δεν τον έχω δει και δεν ξέρω πως στέκεται στην αγορά.

Reaction score
150
Τον Kuro τον έβλεπα σαν HD100 (τον έχω δει κι αυτόv) αν και δεν τους έχω δει δίπλα δίπλα αλλά για δευτερη φορά δεν συγλόνίστικα για να σκάσω τα παραπάνω. Ο άλλος λόγος επίσης ήταν το φως! Βάλαμε το Happy Feet και η διαφορά με τον Kuro ήταν τεράστια. Δηλαδή στις φωτεινές δεν υπήρχε σύγκριση στη λεπτομέρια και γενικά με το θέμα sharpness έχω μια λόξα (και όπως είπα θα χρισιμοποιείται και για παιχνίδια λίγο). Οι σκοτεινές σκηνές βέβαια ήταν καλύτερες στον Kuro αλλά όχι τόσες χιλιάδες ευρώ καλύτερες και τα χρώματα δε στον Kuro δεν με τρέλαναν σε σχέση με τον Infocus. Σίγουρα θα ήθελα τα μαύρα του αλλά το φως του το θεωρώ χαμηλό σε σημείο που όταν ανάβεις ένα φως και παίζουν και οι δύο προβολείς ο Kuro να χάνεται.
Δηλαδή αν βλέπεις υλικό ντοκιμαντέρ (HD εννοείται) και θες και μια μικρή λάμπα δαπέδου ανοιχτή ο Kuro χάνει ενώ ο Infocus συνεχίζει κανονικά.

Γενικά και παρόλο που ο HD100 (KURO) θεωρείται τόσο καλός, αδυνατούσα να πειστώ και να τον πληρώσω χωρίς να νιώθω ότι κάτι δεν πάει καλά ή ότι δεν είναι λίγο υπερτιμημένος. Με τον Infocus δε, νιώθω ότι I get my money's worth. Και να το θέσω και αλλιώς, στον Kuro δεν είδα τα 4 χιλιάρικα (περίπου) διαφοράς στην εικόνα σε καμία περίπτωση. Αντιθέτως νομίζω ότι πληρώνεις μηχανικά zoom, motorised lens shift, καλύτερο κουτί (είναι πιο ωραίος) και λίγο Brand . Να μου πεις γιατί αυτοί οι σερβομηχανισμοί δεν κοστίζουν? Σίγουρα αλλά τους χρησιμοποιώ κάθε μέρα? ΟΧΙ. Θα προτιμούσα λοιπόν η JVC να είχε επενδύσει σε καλύτερο φως και ευκρίνεια και ας ήταν όλα χειροκίνητα η ας μην είχε και καθόλου.

Στο θέμα κίνησης δεν μπαίνω γιατί τότε όλοι οι προβολείς πρόβλημα έχουν αλλά εγώ απλά έχω επιλέξει να μην το βλεπώ. Αν δεν αποφασίσουν αν αρχίσουν να τραβάνε σε 60 καρέ τα υπόλοιπα είναι ημίμετρα. Και για να καταλάβεις τι εννοώ αν μπορείς δες 3D γραφικά με πολύ γρήγορη κίνηση σε 60, 80, 100, 200 καρέ ανά δευτερόλπτο (σε ανάλογο μόνιτορ και για πάνω από 60 σε CRT) και θα καταλάβεις. Λέγεται ότι ο Sony o 200 έχει πολύ καλή κίνηση αλλά δεν συμφωνούν όλοι με αυτό μιας και πάλι με τερτίπια το κάνει αφού τα πραγματικά καρέ λείπουν. Δυστυχώς όμως δεν τον έχω δει οπότε η άποψη μου στηρίζεται μόνο στο τι έχω διαβάσει.

Τέλος θα επανέλθω στο οικονομικό, αν είναι να φτάσει κανείς την τιμή του Kuro νομίζω ότι πλέον έχει και άλλες επιλογές.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.830
Η αλήθεια είναι ότι ο in83 είναι πιο "σαλονάτος" προβολέας (κυρίως λόγω φωτεινότητας). Ένα μικρό παράπονο (που πηγάζει απο την πηγή και όχι απο τον προβολέα) είναι η συνδεσμολογία με το xbox 360. H συσκευή κλειδώνει αναγκαστικά στα 60hz για 1080p (με component) και δυστυχώς το αποτέλεσμα δεν είναι τόσο καλό όσο με το ps3.:133:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
<!--[if !mso]> <style> v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);} </style> <![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Κανονικός πίνακας"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--><!--[if gte vml 1]><v:shapetype id="_x0000_t75" coordsize="21600,21600" o:spt="75" o:preferrelative="t" path="m@4@5l@4@11@9@11@9@5xe" filled="f" stroked="f"> <v:stroke joinstyle="miter"/> <v:formulas> <v:f eqn="if lineDrawn pixelLineWidth 0"/> <v:f eqn="sum @0 1 0"/> <v:f eqn="sum 0 0 @1"/> <v:f eqn="prod @2 1 2"/> <v:f eqn="prod @3 21600 pixelWidth"/> <v:f eqn="prod @3 21600 pixelHeight"/> <v:f eqn="sum @0 0 1"/> <v:f eqn="prod @6 1 2"/> <v:f eqn="prod @7 21600 pixelWidth"/> <v:f eqn="sum @8 21600 0"/> <v:f eqn="prod @7 21600 pixelHeight"/> <v:f eqn="sum @10 21600 0"/> </v:formulas> <v:path o:extrusionok="f" gradientshapeok="t" o:connecttype="rect"/> <o:lock v:ext="edit" aspectratio="t"/> </v:shapetype><v:shape id="_x0000_i1025" type="#_x0000_t75" alt="" style='width:11.25pt; height:11.25pt'> <v:imagedata src="file:///C:\Users\george\AppData\Local\Temp\msohtml1\01\clip_image001.gif" o:href="http://www.avsite.gr/vb/-/smilies/1-15x15/126.gif"/> </v:shape><![endif]--><!--[if !vml]--><!--[endif]-->
Σωστός ο παίχτης. .
"Βρηκε ο γυφτος την γενια του":142:

Reaction score
150
Με το PS3 δεν κατάφερα να τον κλειδώσω με 15 μέτρα καλώδιο αλλά που θα πάει. Δηλαδή παίζει αλλά η μισή οθόνη κάνει παράσιτα. Με το Xbox το Elite (HDMI) πάλι δεν κατάφερα να τον κλειδώσω ακόμα.

Τώρα θα δω είμαι μεταξύ του να βάλω BD-ROM στο HTPC η να πάρω άλλο Blu-Ray player αν δεν παίζει καλά το PS3. Με το PC πάντως με 8800GTS κλειδώνει αμέσως. Θα δοκιμάσω και με την 4870Χ2 αργότερα αλλά ας αρχίσω να βλέπω και μετά τα πειράματα.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.830
Πρίν τα κάνεις όλα αυτά δεν αλλάζεις καλώδιο ή να πάρεις κανένα repeater; Εγώ έχω τραβήξει 10μετρο καλώδιο αυτό εδώ. Το έχω κρύψει σε γυψοσανίδα και καταλήγει σε μπριζάκι τέτοιο.
Κατόπιν έχω τραβήξει άλλο καλώδιο σε hdmi switch 2x4. Θέλει κάποια κόλπα το switch, αλλά δεν έχω προβλήματα.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.452
Members
38.700
Νεότερο μέλος
proteusjohn