Αγορά Media Player ή HTPC ??

Reaction score
0
Καλημέρα παιδιά,
θα ήθελα την γνώμη σας.
Ασχετα απο τα το πόσο στοιχίζει η κάθε λύση, τι είναι καλύτερο και πιο user friendly να φτιάξεις ενα pc για να βλέπεις τις ταινίες σου στην TV η ενα κορυφαίο media player.
Που βρίσκονται οι διαφορές?
Αυτό που θέλω να κάνω είναι να μπορώ να βλέπω άνετα ολες τις ταινίες άνετα και ωραία και εννοείτε και 3d.
Να κάνω και browsing στο internet.
Αυτή την στιγμή εχω συνδέση ενα Laptop με hdmi στην TV αλλα δεν είναι οτι καλύτερο γιατί το χρειάζομαι για δουλειά.
Εβλεπα και κάποια παιδιά απο εδω μέσα που είχαν βάλει το macmini για HTPC ωραία και κομψή λύση, δεν ξέρω αν υπάρχουν όμως μειονεκτήματα.
Κοίταγα και το Asrock έτοιμο μινι PC στα 700 - 800 € επίσης μου άρεσε.
Εχω μπερδευτεί λιγάκι οπότε λίγο βοήθεια απο εσας που ξέρετε τι γίνετε.
Ευχαριστώ πολύ
Βασίλης

Reaction score
1.629
Απάντηση: Αγορά Media Player ή HTPC ??

Θεωρώ οτι ένα media player είναι ασύγκριτα πιο φιλικο προς τον χρήστη απο ένα HTPC. Απο εκεί και πέρα ένα media player αναβαθμίζεται στο software μεσω κάποιων updates, ωστόσο το htpc σαφώς και υπερτερεί στον τομέα αυτό μιας και μπορείς να επεμβένεις τόσο σε hardware όσο και σε software κατά το δοκούν.

Αν η προτεραιότητα σου ειναι η ευκολία τόσο θεωρώ οτι το media player ειναι η καλύτερη λύση, αν ωστόσο θες να παίζεις τα πάντα (τώρα και στο μέλλον) μάλλον το htpc σου ταιριάζει καλύτερα...

Reaction score
447
Media player, έχω περάσει και απο τα δυο στάδια. Για το μόνο που δεν κάνει το media player είναι για internet browsing. Είναι υπερβολικά αργό και δύσχρηστο.

Reaction score
7.323

και τα δυο χρειαζονται,ειχα και εγω τον ιδιο προβληματισμο αλλα τελικα ο συνδυασμος και των δυο ειναι ο ιδανικος. Αλλωστε ενα media player κοστιζει γυρω στα 100 ευρω,δεν ειναι και κανενα τρομερο ποσο. Με το media player εχεις την ευκολια στο χειρισμο,τηλεχειρισμο κλπ.Απο την αλλη ακομα και ενα απλο λαπτοπ ειναι με διαφορα πιο γρηγορο σε ολες τις εφαρμογες (βιντεο,φωτος κλπ) , με διαφορα καλυτερο σε σερφαρισμα στο διαδικτυο. Τις λυσεις τυπου μινι pc δεν στις προτεινω,ειναι πανακριβα,οχι αναβαθμισιμα και γενικα εχουν θεματα με τις θερμοκρασιες που ανεβαζουν.Με τα μισα στηνεις κανονικο pc με καλυτερες επιδοσεις και αναβαθμισιμο. Τα apple ειναι πολυ καλα για αυτη τη δουλεια,πολυ βολικα αλλα ακριβουτσικα,αν μπορεις να πας εκει ειναι η πιο καλη επιλογη.

Reaction score
0
Παιδιά ευχαριστώ πάρα πολύ για τις γρήγορες απαντήσεις σας :)
tanto οσο για το mac mini δουλεύουν ολα άψογα με το λειτουργικό σύστημα?
μπορώ να κατεβάζω εύκολα και τα παίζει ολα? η πρέπει να βάλω windows και αλλα προγράμματα ?
Τώρα για τα media player, αυτά τα popcorn είναι πράγματι τόσο καλά?
Αξίζει να επενδύσω σε κάποιο κορυφαίο μοντέλο?
Ευχαριστώ πολύ

Reaction score
7.323

tanto οσο για το mac mini δουλεύουν ολα άψογα με το λειτουργικό σύστημα?
θα κανεις την δουλεια σου μια χαρα με τα αντιστοιχα προγραμματα αλλα εγω θα θυσιαζα το design και το μικρο μεγεθος για μια λυση windows.Υπαρχουν τοσο ομορφα κουτια για htpc αν και πιστευω οτι με ενα λαπτοπ θα κανεις πιο καλα την δουλεια σου ειδικα αν σκεφτεσαι να το χρησιμοποιησεις και σαν music transport με καποιο usb dac.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
To mac-mini δεν κάνει για media player, τρομεροί περιορισμοί και πολύ αδύνατη κάρτα γραφικών......

Reaction score
0
οπότε το ξεχνάω το mac mini.
τελικά αυτά τα Popcorn αξίζουν ?
είδα οτι αναγνωρίζουν και ωραία το περιεχόμενο που έχεις μέσα στον δίσκο με φώτο κ.α. μου άρεσε αυτό.

Reaction score
1.629
Απάντηση: Re: Αγορά Media Player ή HTPC ??

οπότε το ξεχνάω το mac mini.
τελικά αυτά τα Popcorn αξίζουν ?
είδα οτι αναγνωρίζουν και ωραία το περιεχόμενο που έχεις μέσα στον δίσκο με φώτο κ.α. μου άρεσε αυτό.
Τα popcorn ειναι δοκιμασμένα & αρκετά αξιοπιστα μηχανάκια που θα σου κάνουν τη δουλειά μια χαρά. Θα πρέπει να έχεις υπόψη σου οτι οι φωτό απο τις ταινίες που είδες μέσα (movies jukebox ειναι η αναζήτηση στο google) γίνονται manually απο σένα ωστόσο το κάνεις μια φορά ;-)

Reaction score
1.460

Το mac mini κάνει μια χαρα για htpc.Με το xbmc παίζει τα πάντα και με το apple remote γίνεται ένα media player με τηλεχειρισμό.Το έχω εδώ και μερικούς μήνες ως κύριο media player του σπιτιού.:thumbsup:

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
όταν το mac mini μάθει από ποιότητα εικόνας τα ξαναλέμε.....
DTS-HD και Dolby TruHD στέλνει από την HDMI;

Reaction score
1.460

όταν το mac mini μάθει από ποιότητα εικόνας τα ξαναλέμε.....
DTS-HD και Dolby TruHD στέλνει από την HDMI;
Αργησες λίγο ν'απαντήσεις και ανησύχησα!:tongue:

Σε ποιότητα εικόνας και σε κίνηση είναι άριστο,αυτό δεν το συζητάω καθόλου.
DTS-HD και Dolby TruHD τα βγάζει σαν dts core.Αυτό δεν είναι αδυναμία του hardware,απλά η Apple δεν τα έχει βάλει στο Mac OS ακόμη,γι αυτό συμβαίνει.Ιδιοτροπία της apple είναι.Σε αυτό έχεις δίκιο.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Δηλαδή η intel HD4000 έχει άριστη εικόνα??????
Με ποιον player και τι filters τα καταφέρνει????

Reaction score
1.460

Η Intel 4000HD έχει πολύ καλή εικόνα και άριστη κίνηση,που δεν έχω δει ποτέ σε κανένα media player.
Απλά ν'αναφέρω ότι με τα γνωστά patterns σε mp4 δεν ήθελε καμία ρύθμιση να κάνω όταν έβαλα το mac mini!
Σε συνδοιασμό με xbmc και το εξαιρετικό και φιλικό προς τον χρήστη Mac OS,υπάρχει πολύ καλό αποτέλεσμα.
Και πέρα απ'όλα τα τεχνικά,το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό στα μάτια μου κυρίως.Και πίστεψέ με φίλε μου,έχω άριστη όραση!:wink:

Reaction score
1.214

700 - 800 €
Aν μπορεις να διαθεσεις τοσα , μπορεις καλλιστα να εχεις και ενα αξιολογο , εμφανισιμο htpc αλλα και ενα media player,και οχι απαραιτητα του κατοσταρικου.Οτι ειπαν οι προηγουμενοι , τα παντα ολα το htpc φιλτρα , ρυθμισεις , παιχνιδια - σερφαρισμακλπ, καλη εικονα , ευκολος χειρισμος + φορητοτητα ο media player.

Reaction score
1.460

Ενα mac mini θα μας κρατήσει συντροφιά για πολλά χρόνια με αναβαθμίσεις λογισμικού,όχι μόνο σαν media player αλλά και σαν ip tv,για μουσική και πολλά άλλα!Και δε θα έχει κανείς πρόβλημα με γιούς και κόρες,ακόμη κι αν μπάινει σε πονηρά site!
Είναι η καλύτερη επένδυση που έκανα ποτέ για το σαλόνι μου!:thumbsup:

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Λεωνίδα κόψε κάτι...αφού ξέρουμε ότι σε λίγα χρόνια δεν θα μπορεί να αναβαθμιστεί το λειτουργικό, θα το παρατήσει όπως έχει παρατήσει τα mac-mini του 2007.
Α και για τα πονηρά sites άλλα λένε στο διαδίκτυο οι εταιρίες ασφαλείας, τα malwares, adwares και άλλα ωραία πάνε και έρχονται στα mac χωρίς πρόβλημα....

για να έρθουμε στο θέμα μας...και επειδή ψάχνουμε την καλύτερη δυνατή ποιότητα

Advanced HTPC users adopt specialized renderers such as madVR which provide better quality when rendering videos. Unlike the standard EVR-CP (Enhanced Video Renderer-Custom Presenter) which doesn't stress the GPU much, renderers like madVR are very GPU-intensive. This has often been the sole reason for many HTPC users to go in for NVIDIA or AMD cards for their HTPC. Traditionally, Intel GPUs have lacked the performance necessary for madVR to function properly (particularly with high definition streams). We did some experiments to check whether Ivy Bridge managed some improvements.

Using our testbed with the 4 GB of DRAM running at DDR3-1333 9-9-9-24, we took one clip each of 1080i60 H.264, 1080i60 VC-1, 1080i60 MPEG-2, 576i50 H.264, 480i60 MPEG-2 and 1080p60 H.264. We tabulated the CPU and GPU usage using various combinations of decoders and renderers. It is quite obvious that using madVR tends to drive up the CPU usage compared to pure DXVA mode (with EVR-CP renderer). This is because the CPU needs to copy back the data to the system memory for madVR to execute the GPU algorithms. A single star against the GPU usage indicates between 5 - 10 dropped frames in a 3 minute duration. Double stars indicate that the number of dropped frames was high and that the dropping of the frames was clearly visible to the naked eye.
http://www.anandtech.com/show/5773/intels-ivy-bridge-an-htpc-perspective/6

Reaction score
1.460

Το δικό μου macbook pro επίσης του 2007,συνεχίζει ακάθεκτο με 10.8.3.Και θα συνεχίσει και το καλοκαίρι με το νέο λειτουργικό πιστεύω!
Τώρα για τις εταιρίες ασφαλείας,έχουν και συμφέροντα για να πουλάνε.Εγώ νομίζω ένας χρήστης υπολογιστή με βασικές γνώσεις,είτε σε mac,είτε σε windows ή σε linux δε θα έχει πρόβλημα.Και υπάρχουν και τα δωρεάν antivirus που είναι για όλα τα λογισμικά και λειτουργούν πολύ καλά!
Τώρα σε ότι αφορά τα htpc και την βέλτιστη ποιότητα,υπάρχουν πολλές απόψεις και ασφαλώς και είναι σεβαστές.
Τα ματάκια μου όμως κανείς δεν μπορεί να τ'αμφισβητήσει!:geek:

Reaction score
1.460

Και φυσικά εδώ σχολιάζουμε το ερώτημα του φίλου για media player ή htpc.Το media player της όποιας εταιρίας πόση υποστήριξη θα δώσει?2 άντε 3 χρόνια στην καλύτερη.Και δεν θα έχουν εξαλειφθεί όλα τα bugs!Το htpc θα έχει τουλάχιστον 5 χρόνια και με την ανοικτή κοινότητα θα υπάρχουν για πολύ περισσότερα χρόνια βελτιώσεις σε όλες τις πλατφόρμες.Για htpc μιλάμε πάντα!

A

amoustakas

Guest

Αν μου επιτρέπετε να πω δυο λόγια για την εμπειρία μου με HTPC. Πιστεύω ότι το HTPC θέλει να ξέρεις πράγματα πάνω από το μέσο χρήστη PC. Π.χ. εγώ με το που το έβαλα να παίξει MKV έκανε σπασίματα και τελικά -αφού το έψαξα- ήθελε η κάρτα γραφικών να ρυθμιστεί στα 24Hz. Στα avi ρύθμιση ξανά στα 50 γιατί δεν έπαιζε καλά στα 24. Οπότε άλλη δουλειά δεν είχαμε... Σήκω άνοιξε το pc περίμενε να φορτώσουν τα windows, ποντίκια πληκτρολόγια στο πάτωμα κλπ κλπ. Προσωπικά επειδή βλέπω μόνο avi κλπ. κοτσάρω το στικάκι στον ενσωματωμένο player της Samsung και τέλειωσα. Προσωπικά βρίσκω ότι παίζει ΣΑΦΩΣ καλύτερα από το HTPC προφανώς γιατί το τελευταίο δεν είναι σωστά καλιμπραρισμένο από εμένα.

Επίσης δοκίμασα και μια κάρτα ήχου Roland των 70 ΕΥΡΩ που είχα και διαπίστωσα ότι πραγματικά με κόστος γελοίο ένα PC παίζει σαν μαμάτο cd player με διαφορές που ψάχνεις να τις ακούσεις (και που οφείλονται μάλλον στο μάπα τροφοδοτικό των 20 ΕΥΡΩ). Αλλά και εδώ παιδεύτηκα γιατί είχα θέματα με τη γείωση. Τελικά μετά από ψάξιμο έπρεπε να ακυρώσω τη γείωση για να μην ακούγονται παράσιτα και βόμβοι. Κηδεία, αλλά συσκευή χωρίς γείωση και μωρά δεν πάει... [Μετά η διαδικασία άνοιξε το, άνοιξε την τηλεόραση, ψάξε με το mouse πιο τραγούδι θα βάλεις από τα 100.000 που είναι μέσα, σου γβάζει και κανένα update το java. Άσε μας ρε φίλε... Έψαξα και βρήκα τη λύση με το κινητό κάνοντας playlist στο foobar, αλλά και πάλι δεν...].

Συμπερασματικά τα HTPC είναι τρελά μηχανάκια με ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ δυνατότητες αρκεί να κατέχεις ή έστω να έχεις διάθεση να μάθεις. Αν δεν......., άστο καλύτερα.

Staff online

• PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • loggeo
    Projectors
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.306
Members
38.679