Αγορά MediaBox

Reaction score
0
Καλημέρα σε όλους και όλες σας,

αν και διαβάζω τακτικά το forum πριν απο λίγο έγινα και εγώ μέλος στην κοινότητα αυτή. :105:
Σκέφτομαι να αγοράσω και εγώ ένα media player (στην πραγματικότητα να αντικαταστήσω κάποιο) και θέλω τα φώτα σας μιας και αυτές τις μέρες που τριγυρίζω σε αυτήν την ενότητα έχω διαβάσει τόσα πολλά που στο τέλος μπερδεύτηκα. :140: Οπότε ας σας πω τι έχω και τι θέλω μπας και μου δώσετε καμια λύση και ξεμπερδευτώ λιγουλάκι...:119:

Λοιπόν για αρχή έχουμε μια TV LG 42 και έναν AV ενισχυτή yamaha 465. Το media player είναι ένα Egreat Μ31C συνδεδεμένο στον Yahama με HDMI, αγορασμένο σε προσφορά και μαζί με έναν 320GB δίσκο.
Είμαι αρκετά ικανοποιημένος μέχρι στιγμής με αυτό.
Έχει παίξει το 95% όλων των βίντεο που του έχω ταίσει
Με την ethernet, ακόμα και 100άρα που είναι έχω κάνει stream τα βίντεο από το PC μου χωρίς κανένα πρόβλημα.
Έχει torrent client οπότε δεν χρειάζεται να έχω ανοιχτό PC για τα κατεβάσματα, σημαντική διαφορά στην κατανάλωση.
Ράδιο από εκεί δεν πολυακούω λόγω χαζο- interface
To remote control έχει λίγο τα πλήκτρα σε θέσεις κουκουρούκου και για να πιάσει πρέπει να στοχεύεις πάνω στο κουτί, σε σχέση με άλλες συσκευές που ακόμα και όταν κοιτάνε το Θεό παίζουν
Τρώει κάτι κολλήματα ώρες ώρες και από standby δεν δίνει εικόνα όταν το ανοίξεις.
Συνήθως παίζω βίντεο άντε μέχρι 10GB
Με τα BR rips, έχει παίξει μόνο κάτι m2ts φυσικά χωρίς υπότιτλους και μενού και μέχρι 20GB αλλά το αβατάρι, με 40και GB που είναι, δεν κατάφερα να δώ ούτε καρέ.
Μιας και κάποια καινούργια formats έχουν αρχίσει να γεμίζουν τους δίσκους μου είπα και εγώ να πάρω ένα καινούργιο για να αντικαταστήσω το egreat.
===Απαιτήσεις====
-Να παίζει τα πάντα!! (καλά υπερβολικός είμαι :107:). Τουλάχιστον να υποστηρίζει και τα bluray με τα μενού τους κλπ. πέραν των γνωστών format που παίζω μέχρι τώρα.
-Να δίνει στην HDMI όλα τα καινούργια format ήχου, μιας και υποστηρίζουμε και True HD και Digital + (όχι ότι έχω τις άπειρες ταινίες με αυτήν την κωδικοποίσηση αλλά έτσι για να μην λέω μετά ότι όταν έκανα την κίνηση αυτή δεν το έβαλα στις απαιτήσεις μου)
-Να κάνει streaming από το PC
-Δεν με πολυνοιάζει το Wifi, τα δουλεύω όλα με καλώδιο και δεν ασχολήθηκα ποτέ με τέτοια σύνδεση.
-Remote control της προκοπής
-Σχετικά αθόρυβο ανεμιστήρα
-Να παίρνει δίσκο, θα βάλω τον 320GB από το egreat
-Κανένα UI της προκοπής.
-Torrent client που να είναι της προκοπής. Με το egreat υπάρχει το transmission gui που μπορείς να διαχειρίστεις τα torrent σου από το PC. Ψάχνω κάτι αντίστοιχο.
-Youtube streaming θεμιτό όχι απαραίτητο.
-Internet browser επίσης θεμιτό.
-Για τους υπότιτλους δεν λέω κάτι, είναι αυτονόητο.
-Το ίδιο και για τα 1080p 60Hz
-Πρόσβαση στον δίσκο του μέσα από windows share σαν NFS και όχι από USB.

Αυτά προς το παρόν μπορώ να παραθέσω. Δέχομαι προτάσεις από τις εμπειρίες σας με κάποιο από αυτά τα κουτάκια. Επίσης να συμπληρώσω ότι δεν θέλω να ανέβω πάνω από τα 200, με ταβάνι τα 250.
Ελπίζω να μην κούρασα πολύ..... :121:

Reaction score
0
Μάλλον το Dune Smart H1 και το popcornhour Α-210
Δεν ξέρω αν έχουν torrent client. Νομίζω ότι το popcornhour έχει. Ίσως και το dune

Για τις τιμές, το Α-210 έχει 269 ευρώ ενώ το H1 πάνω από 300 ευρώ. Για Ελλάδα.
Αν ψάξεις προς εξωτερικό, σίγουρα θα βρεις καλύτερες τιμές.

Reaction score
0
Απάντηση: Αγορά MediaBox

Ευχαριστώ για την απάντηση. Βλέπω ότι κυκλοφορούν στην αγορά τσιπάκια Sigma και Realtek. Επίσης ότι αναμένεται καινούργια φουρνιά σε Sigma. Μήπως πρέπει να περιμένω λίγο ακόμα πριν κάνω την κίνση? Υπάρχει διαφορα στα παραπάνω τσιπ από θέμα ταχύτητας επεξεργασίας των βίντεο και από θέμα ποιότητας εικόνας?
Το Dune υπάρχει κάποιο μαγαζί στην Ελλάδα που μπορώ να το παραγγείλω ή μόνο Internet shops?

Reaction score
228

Ευχαριστώ για την απάντηση. Βλέπω ότι κυκλοφορούν στην αγορά τσιπάκια Sigma και Realtek. Επίσης ότι αναμένεται καινούργια φουρνιά σε Sigma. Μήπως πρέπει να περιμένω λίγο ακόμα πριν κάνω την κίνση? Υπάρχει διαφορα στα παραπάνω τσιπ από θέμα ταχύτητας επεξεργασίας των βίντεο και από θέμα ποιότητας εικόνας?
Το Dune υπάρχει κάποιο μαγαζί στην Ελλάδα που μπορώ να το παραγγείλω ή μόνο Internet shops?
Για ό,τι ζητάς θα σε καλύψει το dune H1. Έχω δοκιμάσει ό,τι λες και είανι ΟΚ, εκτός από torrent client τον οποίο έχει, αλλά δεν έχω δοκιμάσει. Κατά τα άλλα παίζει τα πάντα όλα, βλέπει όλα τα δικτυακά που έχω στημένα (2 NAS, PC, και ένα άλλο player).

Από Ελλάδα υπάρχει στην Ηλιούπολη. Στείλε Pm στον ΑΝΔΡΕΑ Κ.

Reaction score
228

Θέμα performance δεν τίθεται, καθώς παίζει πολύ smooth ριπαρισμένα bluray με menu και με τα όλα του...

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

-Torrent client που να είναι της προκοπής. Με το egreat υπάρχει το transmission gui που μπορείς να διαχειρίστεις τα torrent σου από το PC. Ψάχνω κάτι αντίστοιχο.
Πριν αποφασίσεις μάθε αν ο torrent client που χρησιμοποιεί είναι μπαναρισμένος από τους trackers που κατεβάζεις.

Reaction score
0

@alkman.. Ευχαριστώ για την πληροφορία. Μου φαίνεται αρκετά όμορφο κουτάκι και μάλλον σκέφτομαι να το τιμήσω.
@gontoletas.. Είμαι μέλος σε 2-3 private trackers και για ότι άλλο απο Public. Φυσικά υπάρχει πάντα η δυνατότητα χρήσης του PC αν και για θέμα κατανάλωσης όπως λέω παραπάνω προτιμώ να τα έχω στο εκάστοτε κουτάκι.
Πως μπορώ να μάθω για το εάν είναι banned ή όχι.. Ξέρει κάποιος?

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Αγορά MediaBox

μπορείς να περιμένεις λίγο γιατί βγαίνει το xtreamer ultra που είναι HTPC και σημαίνει ότι βάζεις ότι λειτουργικό θες (π.χ. windows, linux).

Παίρνει 2.5 σκληρό και φυσικά κάνει όλα όσα γράφεις (HDMI, bitstream audio, ελληνική υπότιτλοι, torrent client της αρεσκείας σου, κλπ).

Από εκεί και πέρα, το Dune H1 εδώ κάνει 320 ευρώ και από έξω το φέρνεις με 230 ευρώ από ότι ξέρω.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Πως μπορώ να μάθω για το εάν είναι banned ή όχι.. Ξέρει κάποιος?
Όλοι οι private trackers έχουν λίστα με τους torrent clients που επιτρέπουν.

Reaction score
0

Μιας και το xtreamer ultra δείχνει πολλά υποσχόμενο και με δυνατότηες ίσως που θα βολέψουν καλύτερα λέω να το περιμένω λίγο. Η τιμή του "λέγεται" πως θα είναι γύρω στα 200 και σε σχέση με τα 300 που βγαίνει πάνω κάτω το smart αξίζει την αναμονή. Σε μία βδομάδα θα είναι έξω όλο και κάποιος από εδω μέσα θα το παρει και θα μας κάνει ένα review :)
Εξάλλου έχω το egreat ακόμα και κάνω την δουλειά μου. Ευχαριστώ πάντως για τις συμβουλές σας και ελπίζω να γίνω πιο συχνός εδώ..

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.989
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas