Αγορά network music player μέχρι 1000 ευρώ

Reaction score
325
Τον τελευταίο καιρό με έχει πιάσει αναβαθμίτιδα με το σύστημα ήχου που έχω και ήρθε νομίζω η ώρα να προσθέσω έναν music player στο σύστημα μου.
Να πω ότι όλη την ψηφιακή συλλογή μου καθώς και τις ταινίες τις έχω αποθηκευμένες σε ένα nas server qnap που είναι σε ξεχωριστό σημείο στο σπίτι από το ηχοσύστημα-τηλεόραση αρά θέλω το music player να έχει οπωσδήποτε wifi.
Μέχρι τώρα έπαιζα τα ψηφιακά αρχεία με ένα cd player της phillips που έχει πάρα πολύ καλό ήχο αλλά δεν υποστηρίζει όλα τα format και ιδίως flac.
Από το music player θα ήθελα να παίζει και internet radio καθώς ακούω καθημερινά το bbc music radio καθώς να έχει και αναλογικό fm radio ενσωματωμένο.
Μετά από ψάξιμο που κάνω εδώ και κανα μήνα έχω καταλήξει στις εξής προτάσεις

- Campridge Audio Stream Magic 6

http://www.cambridgeaudio.com/products/stream-magic-6-upsampling-network-music-player

εχει πάρει πολύ καλά review και έχει ένα πολύ καλό ενσωματωμένο λογισμικό που αναβαθμίζεται συχνά ενώ έχει και πολύ καλό ήχο

-Rotel Rdg-1520

http://www.rotel.com/UK/products/ProductDetails.htm?Id=498&Tab=2&Pic=1

Σχετικά άγνωστο σαν μηχάνημα αλλά όσα review έχω διαβάσει είναι αρκετά θετικά ένω για την τιμή του έχει απίστευτη ποιότητα κατασκευής

-NAD C446

http://nadelectronics.com/products/dac/C-446-Digital-Media-Tuner

ραδιώφονο κατα κύριο λόγο αλλά παίζει και απροβλημάτιστα κάθε αρχειο που θα του σερβίρεις

Εχω δει και το musical fidelity clic αλλά είναι πανάκριβο για την οικονομική μου δυνατότητα και νομίζω υστερει αρκετά σε ποιότητα κατασκευής ιδίως με τo rotel
Για πείτε την γνώμη σας για τα παραπάνω μηχανήματα και αν έχετε και κάποιο άλλο να προτείνετε που μου διαφεύγει.

Reaction score
1.188
Τιμές έχεις βρει για το κάθε ένα από αυτά;
Για πες γιατί με ενδιαφέρει κι εμένα.

Reaction score
325
To φθηνότερο είναι το nad που πάει κοντά στα 700 ευρώ και τα ακριβότερο το campridge που βγαίνει στα 1000 ευρώ χωρίς όμως να το έχω ψάξει παραπάνω μήπως μπορούν να βρεθούν σε καλύτερες τιμές.

Reaction score
7.194
αν θελεις και ραδιοφωνο οι επιλογες ειναι λιγες,αν και πιστευω οτι δεν πρεπει να σε απασχολει πολυ κυριως γιατι υπαρχουν πολλα δικτυακα ραδιοφωνα που θα σε καλυψουν και σαν υλικο αλλα και σαν ηχο (υψηλο bitrate). Το θεμα ομως ειναι ακριβο music network player ή κατι πιο προσιτο παρεα με ενα αυτονομο dac? H συγκεκριμενη κατηγορια συσκευων θα εχει τρομερη εξελιξη τα επομενα χρονια οποτε ισως να ηταν πιο σωστο να αγορασεις κατι πιο προσιτο και να το συνδεσεις με ενα dac (που μπορει να εχεις ηδη). Το cambridge audio stream 6 δειχνει σαν η χρυση τομη αυτη την στιγμη (χωρις ντακ εννοω και εχει και ψηφιακες εισοδους) αλλα κοιτα και κατι πιο προσιτο οπως τα pioneer n50 (και dac) /n30 . Το musical fideliy clic ειναι ακριβο οπως ειπες και πολλα χρηματα πανε και στο οτι ειναι και αναλογικος προενισχυτης και dac.Τρομερες επιλογες ειναι και τα naimaudio αλλα φαρμακειο. Κοντα στο cambridge ειναι και οι συσκευες της pro-ject

http://www.box-designs.com/main.php?info=source&cat=source&lang=en

Reaction score
325
Το pionner που αναφέρεις το έχω ήδη δει και απορρίψει λόγο διάφορων χαρακτηριστικών του. Το campridge ήταν και για μένα η πρώτη επιλογή αλλά πλέον είδα και τις άλλες δυο προτάσεις και έχω μπει σε σκέψη ποια να επιλέξω. Και το rotel μου αρέσει αρκετά σαν ποιότητα κατασκευής ενώ νομίζω υστερεί λίγο το nad αν και αυτό διαδικτυακά είναι αρκετά καλά στημένο.
Το ραδιόφωνο το θέλω γιατί είναι καημός μου εδώ και χρόνια να ακούσω ραδιόφωνο στο σπίτι εκτός από το αυτοκίνητο η τις χαμηλής ποιότητας αναπαραγωγής τους στο dekstop μέσω διαδικτύου.
Dac έχω ήδη το dac magic της campridge audio αν και ειλικρινά μια και έχω σύνδεση πάνω στο phillips cd player που έχω δεν έχω δει και καμιά τεράστια διαφορά στην ποιότητα του ήχου όταν παίζω με αυτό αν και πάντα παίζω τα ψηφιακά μου μέσω αυτού του dac, σε σημείο που σκέφτομαι κατά πόσο είναι αναγκαία τέτοια μηχανήματα.

Reaction score
7.194
αν θελεις ραδιοφωνο μπορεις να αγορασεις μια αυτονομη συσκευη που θα παιζει σαφως καλυτερα,μπορεις να βρεις στα μεταχειριμενα με λιγα χρηματα αρκετα καλη συσκευη,εχουν πεσει πολυ οι τιμες τους. Για το rotel ξερεις τιμη? ειναι νεα η αντιπροσωπεια στην χωρα μας (η νεα) ,ξερεις αν εχει ερθει η αν θα ερθει.Το nad δεν ειναι κατι το ιδιαιτερο και νομιζω τα 700 ειναι πολλα πλεον,δεν μπορει να χτυπησει τον ανταγωνισμο,για αυτο και σου ειπα το cambridge audio stream 6. Αν πας σε αυτο προφανως δεν θα σου χρειαζεται το dacmagic οποτε θα κερδισεις καποια χρηματα απο την πωληση του.

Reaction score
325
Για το rotel είναι όντος λίγο δισεύρετο στην Ευρώπη γενικά και δεν το έχω βρει σε πολλά καταστήματα. Θέλω να πάρω και την αντιπροσωπεία τους εδώ στην Ελλάδα να δω αν το φέρνουν και σε ποια τιμή. Πάντως είναι αρκετά καινούργιο μηχάνημα.

Reaction score
7.194
καλα μην τρελλαινεσαι και πολυ με το rotel,ειναι μηχανημα 2+ ετων και με δεδομενη την εξελιξη σε αυτες τις συσκευες......

και μεσα δεν βλεπω και κατι το τρομερο.Tα πιο προσιτα pioneer γιατι τα απερριψες?

Reaction score
325
τα pionner τα απέριψα γιατί δεν παίζουν ραδιόφωνο το ξέρω ότι είναι καλά μηχανήματα για την τιμή τους αλλά το θέλω και το ραδιόφωνακι και δεν θέλω να γεμίζω με τόσες διαφορετικές συσκευές όταν υπάρχει δυνατότητα σε μια να κάνεις ότι ζητάς.
Οντός το rotel εσωτερικά δεν είναι και κάτι το ιδιαίτερο για τα λεφτά που ζητάει.

Reaction score
7.194
βλεπω οτι ειναι βασικο για σενα το ραδιοφωνο οποτε σε λογικα χρηματα μια επιλογη υπαρχει,denon dnp-720,αλλα θα το συνδεσεις ψηφιακα και με το dac σου για να φτιαξεις λιγο τον ηχο του,τουλαχιστον οταν θα ακους αρχεια flac/wav.

Reaction score
325
οχι δεν ειναι βασικό αλλά θέλω και να υπάρχει. Νομίζω τα πάντα οδηγούν στο cambridge. Από τι είδα έχει και πολύ καλή υποστήριξη με το τελευταιο update να είναι μόλις πριν δύο μήνες. Αντίστοιχα αυτό της pioneer είναι από το 2012

Reaction score
1.188

Reaction score
7.194
τελη του 2011 βγηκαν στην αγορα,προφανως ειναι κοντα σε αντικατασταση.Στο ειπα οτι αυτη τη στιγμη το cambridge ειναι η πιο καλη επιλογη.

Reaction score
325
Το ότι βγήκαν τέλη του 2011 δεν λέει για μένα τίποτα. αντε τα καινούργια μοντέλα να βάλουν και καμία υποστήριξη spotify, grooveshark παραπάνω. Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι όλα τους δεν παίζουν υψηλό ανάλυσης ψηφιακά αρχεία δλδ πάνω από 192. Δλδ τι να το κάνεις ένα music player αν δεν παίζει τα πάντα?
To rotel δεν ξέρω τι παίζει ακριβώς.

Reaction score
7.194
και ομως ειναι πολυ σημαντικο......πχ τα καινουργια μοντελα διαβαζουν απο την usb εισοδο και δισκους με ntfs φορματ και οχι μονο fat32 (απλα αναφερω μια αλλαγη τωρα τελευταια). Ναι δεν παιζουν πανω απο 24/192 αλλα νομιζω οτι αυτη η δυνατοτητα ειναι μαλλον υπερβολικη και με ελαχιστη χρησιμοτητα,οχι μονο σημερα αλλα και μελλοντικα (επομενη 5ετια).

Reaction score
325
Δίσκους ntfs δεν έχω εδώ και κάτι χρόνια και ουτε πρόκειται να έχω καθώς ειμαι linux user συν ότι όλα τα nas server είναι σε linux. Με ενδιαφέρουν ποιο πολύ τα universal ανοιχτά πρότυπα παρά τα κλειδωμένα αποκλειστικά της microsoft και apple.
Νομίζω ότι δεν παίζουν πάνω από 192 δεν είναι υπερβολικό καθώς πλέον πολλά από τα καινούργια album βγαίνουν σε τέτοιες υψηλές αναλύσεις.

Reaction score
325
Τελικά το ποιο καινούργιο audio streamer της rotel δεν είναι το rt 12 που παίζει μέχρι 320 αρχεία και από τι φαίνεται έχει και φθηνότερα από το προηγούμενο

http://www.rotel.com/UK/products/ProductDetails.htm?Id=508

και βρήκα και μια συζήτηση σε ένα forum για τα τρία καλύτερα music streamer που υπάρχουν στην αγορά κάτω των 1000 ευρώ

http://www.avforums.com/forums/stre...781889-decisions-marantz-7004-rotel-rt12.html

Last edited:

Reaction score
7.194
νεοτερο μοντελο αλλα.....δεν εχει usb υποδοχη για δισκο ή στικακι,αρα μονο δικτυακα διαβαζει,

Reaction score
325
Ναι μόνο δικτυακά διαβάζει αλλά έχει wifi μέχρι το g πρότυπο αν και δεν ξέρω κατά πόσο αρνητικό είναι αυτό σε streaming αρχείων ήχου καθώς το n χρησιμεύει ποιο πολύ για .mkv αρχεία.
Το usb δεν με απασχολεί και πολύ καθώς ότι θέλω να αναπαράγω το βάζω πάνω στο nas server ακόμα και τα usb

Reaction score
325
Να προσθέσω μερικά νέα στοιχεία που βρίσκω καθώς ψάχνω για την καλύτερη λύση και γιατι πιστεύω ότι γράφουμε σε ένα forum είναι και μια μελλοντική βοήθεια για όποιους αναζητήσουν κάποια παρόμοια συσκευή.
Για το marantz εχει σταματήσει η υποστήριξη του με firmware και δεν θα βγεί κάποιο άλλο.
Βρήκα και αυτήν εδώ την συσκευή για όποιον θέλει κάτι φτηνό και σχετικά καλό που παίζει τα πάντα

http://www.sonos.com/shop/products/connect

καθώς καλή πρόταση είναι και τα onkyo media reciever που παίζουν τα πάντα

http://www.eu.onkyo.com/en/products/tx-8050-43158.html?tab=Details

Αυτό όμως που μου τράβηξε την προσοχή ήταν αυτό που έγραψε κάποιος στο whathifi

"Put the qnap on the hi fi (if you use wired network there will not be no difference). Buy a good dac and hook it to one usb of the qnap (check compatibility list) load audiostation software from the qnap site and use it with a smartphone/tablet. It can manage radio, any music and also serve net player in other rooms! ( i have a sinology that is similar to the qnap)"

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.631
Members
38.582
Νεότερο μέλος
NikolasLegend7