Αγορά network music player μέχρι 1000 ευρώ

Reaction score
3.341
να προτείνω μία λύση αντισυμβατική ...?

mini pc intel nuc εδω θα βρεις διάφορα
με όποιο interface θέλεις ( foobar xbmc κτλπ )
ένα m2tech hiface ( το οποίο μπορεί να παρακαμφθεί και να γινει η σύνδεση usb )
κι ένα dac αν δεν έχεις ήδη
παίζει τα ΠΑΝΤΑ
Σύνολο γύρω στο χιλιάρικο απόλυτα αναβαθμίσιμο, παραμετροποιήσιμο και future proof .
μορείς να το έχεις μόνιμα ανοιχτό μιασ και δεν καίει τίποτα

Εγώ παίζω με to DENON και έιμαι απόλυτα ικανοποιημένος (με σύνδσεση στο δίκτυο μου, πολύ λίγες φορες έχω βάλει δίσκο επάνω )
για τους ίδιους λόγους που αναφέρεις δεν έδωσα την διαφορά των 600 € για το cambridge αν και μου άρεσε πάρα πολύ

Αν θες όλα αυτά που ζητάς νομίζω οτι καλύτερα να πας σε αυτήν την λύση !

Χωρίς να σε αποκλίνω από τον αρχικο σου στόχο μιασ και είμαι μηχανάκιασ και γιαυτό πήρα και το 720 !
το pc based σύστημα για την συλογή μασ νομίζω οτι είναι μονόδρομος

Reaction score
7.194
Τελικά παιδιά το squeezebox δεν με έχει ικανοποιήσει καθόλου :( . Το να περιηγηθείς στην μουσική συλλογή μιλάμε είναι πολύ επίπονο αφού αρχεί πάρα πολύ σε κάθε απόπειρα περιήγησης.
για τον ιδιο λογο πουλησα και το δικο μου πριν 2 περιπου χρονια.....θα συμφωνησω οτι η λυση υπολογιστη με foobar και χειρισμο απο tablet σε συνδυασμο με ενα καλο usbdac ειναι αυτη τη στιγμη η πιο ορθη επιλογη.Εχω επανελθει εκει και εγω , μεχρι να ωριμασουν τα καθαροαιμα music network players και να απαλλαγουν απο τις παιδικες ασθενειες,αν το καταφερουν ποτε φυσικα.

Reaction score
1.188
για τον ιδιο λογο πουλησα και το δικο μου πριν 2 περιπου χρονια.....θα συμφωνησω οτι η λυση υπολογιστη με foobar και χειρισμο απο tablet σε συνδυασμο με ενα καλο usbdac ειναι αυτη τη στιγμη η πιο ορθη επιλογη.Εχω επανελθει εκει και εγω , μεχρι να ωριμασουν τα καθαροαιμα music network players και να απαλλαγουν απο τις παιδικες ασθενειες,αν το καταφερουν ποτε φυσικα.
Ναι έτσι είναι γιατί όλα τα network players έχουν ελλιπές user interface και δεν έχουν την εξελιγμένη δυνατότητα επιλογών και χειρισμού μεγάλων βιβλιοθηκών μουσικής όπως έχουν τα σωστά προγράμματα H/Y (Foobar, JRiver, Mediamonkey, Winamp)

Reaction score
5.928
Υπαρχει καποια οικονομικη λυση για ιντερνετικο ραδιοφωνο να συνδεσω στον ενισχυτη χωρις χρηση υπολογηστη?
Με τα FM εχω φρικαρει......ολο τα ιδια και τα ιδια παιζουν.

Reaction score
1.188
Εγώ κατέληξα στην επιλογή του Dune HD Base 3D το οποίο κάνει γύρω στα 300€
Μπορεί να φαίνεται ακριβότερο από άλλα media players των 100€ (π.χ. Turbo-X Oscar, WD κλπ.) αλλά συγκρινόμενο με αμιγώς μουσικά players (marantz, denon, pioneer, cambridge audio) είναι σαφώς φθηνότερο.
Και δώρο η δυνατότητα να βλέπεις και ταινίες!
Η ευχάριστη έκπληξη ήταν η πολύ καλή ποιότητα ήχου από τα αναλογικά RCA του αν και αυτό δεν με ενδιέφερε ιδιαίτερα γιατί το χρησιμοποιώ ως μουσικό player παίρνοντας ψηφιακό σήμα από την SPDIF και δίνοντάς το στο DAC της Accuphase.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Εχω ενα ταμπλετ,υπαρχει καποια καλη εφαρμογη?
Για Android στο κινητο (το ταμπλετ αχρηστευθηκε κ@λ@κινεζια!) τα: eradio, sky.fm radio (το εγγλεζικο), tunein radio. και φυσικα μεσω winamp το shoutcast radio. Εγω παντως αγορασα ενα ανεξαρτητο ιντερνετοραδιο (δεν εχει Fm ομως!) που παιζει μεχρι 320 και ησυχασα! Για τα υπολοιπα εχω το DuneMax

Reaction score
5.928
Για Android στο κινητο (το ταμπλετ αχρηστευθηκε κ@λ@κινεζια!) τα: eradio, sky.fm radio (το εγγλεζικο), tunein radio. και φυσικα μεσω winamp το shoutcast radio. Εγω παντως αγορασα ενα ανεξαρτητο ιντερνετοραδιο (δεν εχει Fm ομως!) που παιζει μεχρι 320 και ησυχασα! Για τα υπολοιπα εχω το DuneMax
Και το ονομα αυτου??

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Και το ονομα αυτου??
Νoxon iradio - το συνεδεσα και αναλογικα στον ενισχυτη και...μια χαρα. Ειπα να το δωσω αλλα μετανοιωσα! Αλλα βεβαια υπαρχουν παμπολλα (ακομη και με ipod dock κοιτα στο ebay)

Attachments

Reaction score
325
Για ραδιόφωνο αποκλειστικά έχει και τα sonos που είναι και καλή ποιότητα καθώς και network player. To θέμα είναι ότι και αυτά δεν χρησιμοποιούν το παραδοσιακό upnp αλλά μια δικιά τους έκδοση που έχει και εκεί προβλήματα.

Reaction score
325
Τελικά παιδιά το έλυσα το πρόβλημα. Ηταν καθαρά λόγο squeezebox server και το ότι είναι φοβερά βαρύ σαν πρόγραμμα που ιδίως σε αδύναμα μηχανήματα τα κάνει και σέρνονται. Τέτοιο είναι και το qnap ts210 που έχω και δυστηχώς και εκεί σερνόταν. Αυτό που έκανα είναι να κάνω mount τους φακέλους του qnap στο desktop μου και στο kubuntu που τρέχω μέσω samba και να εγκαστήσω εκεί το squeezebox server. Πλέον όχι μόνο ανοίγει σχεδόν άμεσα κάθε φάκελο και κάθε μουσικό αρχείο αλλά ακόμα και το rescan που πριν έκανε δέκα ώρες πλέον γίνετε μέσα σε λίγα λεπτα! Ημουν ένα βήμα πριν το πουλήσω..Πάλι καλα δλδ γλύτωσα και το έξοδο και μπορώ πλέον να ακούω την μουσικούλα μου χωρίς προβλήματα.

Reaction score
325
Αφού το τρέχω από το pc πλέον έχω αρχίσει και ευχαριστιέμαι το squeezebox και επιτέλους έχω μια συσκευεί να ακούω την συλλογή μου. Για όσους θέλουν να αγοράσουν την συσκευή να δηλώσω ότι απλά δεν κάνει για media server nas server με αρκετά αδύναμους επεξεργαστές η ακόμα και κανα raspberry pi.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.631
Members
38.582
Νεότερο μέλος
NikolasLegend7