Αγορά network music player μέχρι 1000 ευρώ

I

iason

Guest
Τελικά ρε παιδιά προσπαθώ να παρακολουθήσω την συζήτηση και μάλον δεν τα καταφέρνω,αλλο είναι το DAC και αλλο το streamer !!!!!
Εγώ ενδιαφέρομαι για ένα (μηχάνημα πού να έχει είσοδο USB ,coax να μπορώ να συνδέσω το lap top και το παλιό μου cd player για αναβάθμιση του ηχου ,και να συνδέεται και με καλώδιο USB αλλά να μπορεί να δουλέψει και ασύρματα με το lap top)!!!!!!!!
Τί θέλω τελικά DAC η streamer?
Δεν ξέρω αν σας μπέρδεψα πάντως εγω είμαι στο ψάξιμο.
Ευχαριστώ πολλύ, φιλικά Ιάσων.

Reaction score
325
Μοντέλα που αναφέρθηκαν όπως το campridge audio έχει και dac δλδ μπορείς να κάνεις αυτό που λές να συνδέσεις το laptop σου σε usb και να παίξει.
Για την περίπτωση μου βλέπω με πολύ ενδιαφέρων την πρόταση για το qnap. Υπάρχει άραγε dac που παίρνει σήμα μέσω wifi?

I

iason

Guest
Παίζει όμως wireless me to lap top η πρεπει να εχω το lap top κοντά στο ηχοσύστημα γιατί αυτό πρός το παρών είναι δύσκολο εως ακατόρθωτο.

Reaction score
7.194
Εγώ ενδιαφέρομαι για ένα (μηχάνημα πού να έχει είσοδο USB ,coax να μπορώ να συνδέσω το lap top και το παλιό μου cd player για αναβάθμιση του ηχου ,και να συνδέεται και με καλώδιο USB αλλά να μπορεί να δουλέψει και ασύρματα με το lap top)!!!!!!!!
αυτα κανει μια χαρα ενα dac-usbdac,το τελευταιο που γραφεις γινεται αλλα ειναι ελαχιστα τα dac με ασυρματη συνδεση και αρκετα τσιμπημενα σε τιμη.

Reaction score
325
Να προσθέσω και στην λίστα το onkyo t-4070

http://www.eu.onkyo.com/en/products/t-4070-58629.html

Τελικά όλα όσα έχω ψάξει έχουν και κάποια σοβαρή ατέλεια που με κάνει να το σκέφτομαι αρκετά τι να αποφασίσω για αγορά κάποιου από αυτά.
Πάμε από την αρχή

-campridge audio
Νομίζω η ποιο λογική λύση μέχρι στιγμής αλλά για μένα μεγάλο μέιον και απαγορευτικό είναι ότι δεν υποστηρίζει 24-bit/192kHz μέσω διαδικτύου και το κάνει μόνο μέσω usb. Δεν έχει και spotify η κάτι αντίστοιχο αλλά μικρό το κακό για μένα.

-Rotel rdg-1520
Παλιό μοντέλο με αρκετές αδυναμίες

-Rotel rt-12
Πολύ καλό interface και ακόμα χειρότερο app για να διαχειριστείς της μουσική σου και το μηχάνημα σου τουλάχιστον μέσω κάποιας android συσκευής συν ότι δεν έχει usb θήρα.

-Marantz N7004
Δεν έχει wifi συν ότι είναι παρατημένο μοντέλο από την marantz δλδ από τι έχουν δηλώσει δεν θα δώσουν άλλες αναβαθμίσεις για το μηχάνημα.

-Onkyo t-4070
Δεν έχει wifi αλλά νομίζω είναι καλή περίπτωση καθώς κάνει οτιδήποτε χρειαστείς από ένα διαδικτυακό player σύν ότι υποστηρίζει spotify και ανάλογες τέτοιες streaming υπηρεσίες. Δυστυχώς διαβάζω ότι έχει προβλήματα με αποσυνδέσεις όπως τα συγγενικά του av reciever. Δεν ξέρω αν το διορθώσουν σε μελοντικά firmware update.

Reaction score
7.194
το πιο προσιτό είναι αυτό Arcam rDac KW,αλλά βλέπω οτι αντικαταστάθηκε με αλλο μοντελο που δεν ειναι ασυρματο,ισως υπαρχει στοκ στην χωρα μας ομως

Reaction score
37
Παιδιά εάν δεν βιάζεστε θα πρότεινα να δούμε και τι ψάρια θα πιάσει το pch a410 pro.
Σαν ιδέα και σύλληψη είναι αρκετά καλή (media player/streamer, dac, rf remote κ.λπ.).
Αλλά στην πράξη θα πρέπει να δούμε τι πραγματικά θα καταφέρει να κάνει.
Όλα τα fw στα pch υστερούν αρκετά τον πρώτο χρόνο.

Reaction score
7.194
καλο φαινεται αλλα αυτο ειναι συσκευη και για εικονα κλπ,θα κοστιζει πολλλα και δεν ειναι καθαροαιμη συσκευη ηχου.

Reaction score
37
Η τιμή του αναμένεται κάτω απο τα 1000€.
Τα dac λένε πως είναι απο την nuforce.
Φαντάσου απλά 2 συσκευές (media player + dac) σε ένα κουτί.
Άρα είναι και καθαροαιμη συσκευή ήχου.
Απο την στιγμή που και αρκετοί θέλουν όσο γίνεται λιγότερες συσκευές (όπως αναφέρει και ο chek2fire) φαντάζει ιδανικό.
Τώρα βέβαια εάν θα μπορέσει να το κάνει καλά αυτό που υπόσχεται και πόσο....άλλη ιστορία.

Απλά όποιος μπορεί αναμένει...και εάν δεν λέει τελικά το διαγράφει απο τις επιλογές του.

Reaction score
7.194
με αυτη τη λογικη και ενα wdtv ειναι και συσκευη ηχου. Απλα το ειπα για να μην ξεφυγει το θεμα και περασει γενικα σε συσκευες media player.

Reaction score
37
Δεν περιγράφω κάποια λογική τύπου wdtv. Δεν ξέρω πως το κατάλαβες αυτό.
Δηλαδή εάν βάλεις σε ένα καινούριο case (λέμε τώρα) ένα wdtv ένα pioneer n-50 και ένα dac magic τί απο όλα είναι;

Ίσα ίσα αυτό πρέπει να γίνει. Όπως γίνεται με τους av (processor / tuner / preamp / amp / streamer / και σιγά σιγά εμφανίζονται στα ποιο consumer, υλοποιήσεις usb/dac βλέπε πχ pioneer lx87)

Άρα εάν βγάλει κάποια στιγμή πχ η pioneer ενσωματωμένο media player σε έναν av ή σε ενα μελλοντικο n-50 τότε σημαίνει πως δεν είναι άξιο να μιλάμε για αυτά όταν αναφερόμαστε σε media player?

Reaction score
325
Αυτό που με προβληματίζει τώρα είναι ποιές από τα τις παραπάνω συσκευές μπορούν να στριμάρουν τα υψηλής ανάλυσης internet radio όπως είναι του bbc που φτάνουν στα 320 και έχουν απίστευτο ήχο.
Το stream magic της campridge μπορεί αν το κάνει. Το onkyo δεν παίζει τέτοια αρχεία και από τι διάβασα στριμάρει μέσω vtuner μόνο τα ποιο χαμηλής ποιότητας.
Το pioneer δεν γνωρίζω αν μπορεί και στριμάρει τέτοιους σταθμούς.

Reaction score
7.194
Το pioneer δεν γνωρίζω αν μπορεί και στριμάρει τέτοιους σταθμούς.
το pioneer στριμαρει αυτους τους σταθμους και φυσικα υπαρχουν και πολλοι στην χωρα μας με αναλογο bitrate

Reaction score
7.194
Άρα εάν βγάλει κάποια στιγμή πχ η pioneer ενσωματωμένο media player σε έναν av ή σε ενα μελλοντικο n-50 τότε σημαίνει πως δεν είναι άξιο να μιλάμε για αυτά όταν αναφερόμαστε σε media player?
δεν θα το κανει ποτε οπως και οι αλλες εταιρειες γιατι ξερουν οτι θα χασει αρκετους πελατες που ενδιαφερονται μονο για ηχο.

Reaction score
325
Αν και έχω φάει τα μάτια μου να ψάχνω συσκευές αυτές τις μέρες σε όλες έχω βρει φοβερές αδυναμίες που να δικαιολογούν και τα λεφτά που ζητάνε. Το βασικότερο είναι ότι καμία από αυτές δεν παίζει υψηλής ποιότητας αρχεία μέσω wifi ενώ και οι μισές δεν παίζουν και υψηλού bitrate σταθμούς.
Και τελικά το ερώτημα παραμένει αν αξίζει να δώσεις τόσα λεφτά για τόσο κουτσουρεμένες συσκευές η αν τελικά αξίζει να πάρει κάποιος μια φτηνοσυσκευή σαν την sonos που παίζει τα πάντα και να την συνδέση μέσω dac.
Πολύ καλές και οι προτάσεις της onkyo που παίζουν στην κυριολεξία τα πάντα και φαίνονται οι ποιο σύγχρονες προτάσεις από όλες τις αγορά.
Ερχεται και ένα hd player της sony αλλά αυτός είναι ποιο πολύ σαν ένας ολοκληρωμένος ενισχυτής παρά σαν ένα καθαρό streamer.
Μετά τις τόσες μέρες αναζήτησης έχω ακόμα περισσότερες αμφιβολίες από πριν και δεν με κάνει καμία συσκευή διατεθιμένο να δώσω λέφτα αφού νιώθω ότι δεν τα αξίζουν αυτά που ζητάνε.

Reaction score
1.188
Πολύ καλές και οι προτάσεις της onkyo που παίζουν στην κυριολεξία τα πάντα και φαίνονται οι ποιο σύγχρονες προτάσεις από όλες τις αγορά.
Εχεις βρει τιμές για Onkyo;

Reaction score
3.341
να προτείνω μία λύση αντισυμβατική ...?

mini pc intel nuc εδω θα βρεις διάφορα
με όποιο interface θέλεις ( foobar xbmc κτλπ )
ένα m2tech hiface ( το οποίο μπορεί να παρακαμφθεί και να γινει η σύνδεση usb )
κι ένα dac αν δεν έχεις ήδη
παίζει τα ΠΑΝΤΑ
Σύνολο γύρω στο χιλιάρικο απόλυτα αναβαθμίσιμο, παραμετροποιήσιμο και future proof .
μορείς να το έχεις μόνιμα ανοιχτό μιασ και δεν καίει τίποτα

Εγώ παίζω με to DENON και έιμαι απόλυτα ικανοποιημένος (με σύνδσεση στο δίκτυο μου, πολύ λίγες φορες έχω βάλει δίσκο επάνω )
για τους ίδιους λόγους που αναφέρεις δεν έδωσα την διαφορά των 600 € για το cambridge αν και μου άρεσε πάρα πολύ

Αν θες όλα αυτά που ζητάς νομίζω οτι καλύτερα να πας σε αυτήν την λύση !

Χωρίς να σε αποκλίνω από τον αρχικο σου στόχο μιασ και είμαι μηχανάκιασ και γιαυτό πήρα και το 720 !

Reaction score
325
Θα την ακυρώσω την αγορά καθώς δεν βρίσκω κάτι να με ικανοποιεί με τις δυνατότητες του. Εχώ την αίσθηση ότι μέσα στο 14 θα δούμε ποιο σύγχρονα μηχανήματα που θα μπορούν να στριμάρουν όλα τα αρχεία και θα έχουν μεγάλο γκάμα από δυνατότητες.

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.633
Members
38.582
Νεότερο μέλος
NikolasLegend7