Αγορά network music player μέχρι 1000 ευρώ

Reaction score
7.194
καθε χρονο θα βγαινουν βελτιωμενα μηχανηματα,με αυτη την λογικη δεν θα αγοραζαμε ποτε τιποτα και θα περιμεναμε τα επομενα. Παντως οι εταιρειες που κινουνται σε προσιτα επιπεδα δεν εχουν ανακοινωσει κατι και για να μην τα παρουσιασουν στις προσφατες εκθεσεις ηλεκτρονικων (μονο η sony),μαλλον δεν θα δουμε και πολλα το 2014.Αντιθετα θα δουμε πολλα σε ενισχυτες με ενσωματωμενα dac,bluetooth κλπ.Εχουν ανακονωθει πολλα νεα μοντελα,δεν ξερω βεβαια στην χωρα μας ποσα θα ερθουν.

Last edited:

Reaction score
325
το θέμα είναι ότι αυτά που κυκλοφορούν είναι αρκετά πίσω σε δυνατότητες. Πάντως αυτά τα pioneer av reviever δείχνουν αρκετά δυνατά και σύγχρονα. Απο τι διάβασα κυκλοφορούν τον Νοεμβριο.

Reaction score
7.194
αρκετά πίσω σε τι? σε αυτά που θα κάνουν τα αντίστοιχα σε 3 χρόνια? προφανώς,αλλα αυτό συμβαίνει σε όλα τα ηλεκτρονικά. Οσο για τους av pioneer ήδη κυκλοφορούν,αλλά εκεί αναγκάζεσαι να συμβιβαστείς με τον δικάναλο ήχο του πολυκάναλου ραδιοενισχυτή που στις συσκευές μέχρι 600-700ευρώ δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Αν περάσεις το χιλιάρικο φυσικά αλλάζουν σημαντικά τα πράγματα και εκεί ναι μπορεί να στήσεις σύστημα ουσιαστικά με μια συσκεύη (ενισχυτής,δέκτης,networkmusicplayer,internet radio και φυσικα τις οποιες homecinema δυνατοτητες).

Reaction score
325
Για μένα είναι αρκετά πίσω στο να μην μπορεί μια συσκευή να αναπαράγει όλα τα ψηφιακά αρχεία και να υπάρχουν περιορισμοί και όλα αυτά λόγο παρωχημένου chipset.

Reaction score
93
Τσεκαρισε και αυτό
http://www.sony.gr/product/dektes-systimaton-oikiakou-kinimatografou/hap-s1
Άκουσα το μεγαλυτερο μοντελο στην έκθεση και ηταν εκπληκτικό.Μετατρέπει τα αρχεία σε DSD υψηλής αναλυσης ,το μεγαλο μοντελο , για αυτό ψαξτο.Έχει built in WiFi,ενισχυτή 40 watt και 500gb hard disk .....τι άλλο να ζητήσει κανεις σε αυτά τα λεφτά....

Reaction score
7.194
οι συσκευες της sony ειναι οτι πιο προσφατο σε κυκλοφορια και φυσικα εχουν πολλα νεα πραγματακια.Η συγκεκριμενη βεβαια εχει και ενισχυτη αλλα απο οτι βλεπω εχει και αναλογικη εξοδο οποτε θα μπορουσε να συνδεθει και με ενα πιο καλο συστημα. Το ακριβο μοντελο που ακουσες ειναι πραγματι πολυ καλο αλλα η τιμη του αρκετα υψηλη.

Reaction score
325
το έχω δει και αυτό. Πολύ καλή συσκευή και δείχνει αρκετά καλή κατασκευή αλλά το μειονέκτημα του είναι ότι δεν έχει ραδιόφωνο.

Reaction score
1.188
Την έκανε την «πατάτα» της η Sony πάλι: ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΞΟΔΟ!
Ούτε αυτό, ούτε το μεγαλύτερο μοντέλο ES

Reaction score
30.034
Αν μετατρέπει το εισερχόμενο σήμα σε dsd, δεν μου κάνει εντύπωση.
Θεωρούν οτι έχοντας ενα κορυφαίο κατά την άποψή τους dac, δεν χρειάζεται τίποτα άλλο στην ψηφιακή αλυσίδα.

Last edited:

Reaction score
767
και μιας και αναφερεστε στη sony, εβγαλε δυο νεα μοντελα λιγες βδομαδες μετα τα ήδη γνωστα HAP-Z1ES, HAP-S1 και UDA-1...

τον ολοκληρωμένο ενισχυτή TA-A1ES και τον φορητό DAC/ενισχυτή ακουστικών PHA-2...εδω περισσοτερα

Reaction score
1.188
Αν μετατρέπει το εισερχόμενο σήμα σε dsd, δεν μου κάνει εντύπωση.
Θεωρούν οτι έχοντας ενα κορυφαίο κατά την άποψή τους dac, δεν χρειάζεται τίποτα άλλο στην ψηφιακή αλυσίδα.
Δηλαδή λες ότι αυτό μπορεί να είναι καλό; Εστω και χωρίς ψηφιακή έξοδο...
Δεν είναι και φθηνό... 2 χιλιαρικάκια....

http://www.sony.gr/product/dektes-systimaton-oikiakou-kinimatografou/hap-z1es#tab

Επαιζε σε ένα δωμάτιο στην τελευταία Εκθεση. Εκεί που ήταν και η tv Sony 4K

Reaction score
325
τελικά πήρα ένα squeezebox από ebay και ένα ξεχωριστό κομμάτι ραδιώφονο cambridge audio azur και αυτό σε πολύ καλή τιμή και κατάσταση από ebay.To squeezebox θα το συνδέσω με το dacmagic που έχω ήδη. Αργότερα μπορεί να το αναβαθμίσω σε ένα καλύτερο dac

Reaction score
1.188
Πάντως εγώ προς το παρόν ακούω internetικά ραδιόφωνα και HD flacs από το NAS δίσκο μου με το TurboX Oscar, συνδεδεμένο πάνω στο DAC της Accuphase.

Reaction score
7.194
τελικά πήρα ένα squeezebox από ebay και ένα ξεχωριστό κομμάτι ραδιώφονο cambridge audio azur και αυτό σε πολύ καλή τιμή και κατάσταση από ebay.To squeezebox θα το συνδέσω με το dacmagic που έχω ήδη. Αργότερα μπορεί να το αναβαθμίσω σε ένα καλύτερο dac
στο μηνυμα νο5 στο ειχα πει, οτι συσκευη που να τα κανει ολα καλα (και αναλογικο ραδιοφωνο μαζι) δεν θα βρεις και θα επρεπε να αγορασεις ξεχωριστα ενα δεκτη για τα fm. Πολυ καλες επιλογες,ποσο τα πηρες?

Reaction score
325
το ραδιώφονο στα 150 ευρώ σε πολύ καλή κατάσταση. Εψαχνα αυτό η ένα denon και αφού το αγόρασα είδα μια αγγελία για το δεύτερο εδώ ελλάδα.
Το squeezebox στα 210. Καλή τιμή γιατί το παρακολουθούσα καιρό στο ebay και δεν πέφτει ποτέ κάτω από τα 250 ευρώ.

Reaction score
7.194
ναι καλες τιμες,ειδικα για το squeezebox που η τιμη του εχει ανεβει παρα πολυ σε σχεση με τα προηγουμενα 2 χρονια. Το cambridge θα εχει πιο καλο ηχο απο το denon,οποτε δεν εχεις θεμα.

Reaction score
325
το μόνο κακό με το cambridge είναι ότι δεν έρχετε με το τηλεκοντρόλ γιατί κανονικά χρησιμοποιεί το τηλεκοντρόλ του ενισχυτή της cambridge. Θα πάρω κανα universal μια και η cambridge διαθέτει και τους κωδικους του μηχανήματος στο site της για τέτοια περίπτωση.

Reaction score
325
Τελικά παιδιά το squeezebox δεν με έχει ικανοποιήσει καθόλου :( . Το να περιηγηθείς στην μουσική συλλογή μιλάμε είναι πολύ επίπονο αφού αρχεί πάρα πολύ σε κάθε απόπειρα περιήγησης. Το λογισμικό το τρέχω σε ένα qnap nas server ts210 που έχει πολύ αδύναμο επεξεργαστή και το στριμάρω στο μηχάνημα. Από τι έχω δει μέσω ssh η εφαρμογή καταναλώνει αρκετά μεγάλη ποσότητα μνήμης από το μηχάνημα και μάλλον αυτή θα είναι η αιτία που έχει αυτά τα προβλήματα. Ενά άλλο πρόβλημα που έχω είναι ότι μερικά album της συλλογής μου αρνείτε να τα δει ότι και να κάνω ακόμα να τους έχω διορθώσει τα tag του.
Το ποιο παράδοξο είναι ότι όλη την συλλογή μου την βλέπω ταχύτατα μέσω του twonkymedia upnp που τρέχει ο nas server σε άλλες συσκευές όπως tablet, τηλεόραση κτλ. Δυστυχώς αυτό το μηχάνημα δεν κάνει για την δικιά μου περίπτωση. Τώρα είμαι σε σκέψη τι μπορώ να κάνω και αν η σωστότερη λύση είναι να φτιάξω ένα μηχάνημα μόνος μου

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.633
Members
38.582
Νεότερο μέλος
NikolasLegend7