Αγορά Panasonic 42PZ70E - Πρώτες εντυπώσεις

Reaction score
0
Όπως είχαμε πει η τηλεόραση μου ήρθε κανονικά την Παρασκευή το απόγευμα. Εντάξει, δεν έγραψα τίποτα μέσα στο Σαββατοκύριακο πρώτον γιατί όλη μέρα μετακόμιζα πράγματα μέχρι να βρω τη σωστή θέση για την τηλεόραση, το PC και τα περιφερειακά και δεύτερον αφού είχαν στηθεί όλα, έβλεπα όλα τα HD video που ήδη είχα στην Panasonic.

Με δύο λόγια η τηλεόραση με έχει αφήσει απόλυτα ικανοποιημένο σε κάθε κομμάτι της. Από το design της συσκευής μέχρι την απόδοσή της σε απλά κανάλια, HD υλικό και σύνδεσή της στον υπολογιστή (αν και στο τελευταίο ταλαιπωρήθηκα λίγο αλλά λόγω του PC όχι της τηλεόρασης).

Το menu είναι πολύ απλό και λειτουργικό χωρίς όμως πάρα πολλές επιλογές. Η ρύθμιση των καναλιών ξεκίνησε αυτόματα μετά την επιλογή γλώσσας για τα κλασσικά κανάλια αλλά και για τα ψηφιακά. Η επανατοποθέτησή τους σε "λογική" σειρά και η ονομασία τους ήταν επίσης απλή διαδικασία.

Από default η τηλεόραση ξεκίνησε σε “dynamic mode” απεικόνισης το οποίο ήταν υπερβολικά φωτεινό και με πολύ έντονα χρώματα για τα γούστα μου. Μετά την αλλαγή του σε “normal mode” δεν χρειάστηκε να ασχοληθώ πολύ παραπάνω με τις ρυθμίσεις της. Η ποιότητα απεικόνισης είναι εκπληκτική. Χίλιες φορές plasma παιδιά. Ειδικά σε σταθμούς που βοηθάει και η κεραία της πολυκατοικίας μου η απόδοση είναι κρυστάλλινη, με ζωντανά χρώματα και μηδέν είδωλα ή οποιαδήποτε άλλη παραμόρφωση. Η τηλεόραση παίζει στα 100 Hz με επιλογή να πέσει στα 50 ή 60 (δεν θυμάμαι ακριβώς) αλλά δεν βλέπω τον λόγο. ;-)

Και πάμε και στο ζουμί της υπόθεσης… Για να καταφέρω να δω HD υλικό έπρεπε πρώτα η τηλεόραση να συνδεθεί στον υπολογιστή μου (δεν έχω ούτε κάποια κονσόλα ούτε standalone player). Ξεκίνησα συνδέοντας την DVI θύρα της κάρτας γραφικών μου στην μία από της δύο HDMI θύρες της Panny. Ο υπολογιστής δεν άναβε καν. Συνέδεσα την πρώτη DVI του PC στο παλιό monitor μου και την δεύτερη DVI στην HDMI της τηλεόρασης. Το PC άναψε κανονικά και η τηλεόραση κλείδωσε κατευθείαν σε 1080p. Χαρές και πανηγύρια λοιπόν αλλά το ζητούμενο ήταν να φύγει τελείως το monitor από το σαλόνι και να μείνει μόνο η Panasonic πάνω στο “media station” PC. Ξεκούμπωσα και τα δύο καλώδια και έβαλα DVI to D-Sub καλώδιο το οποίο συνέδεσα στην PC θύρα της τηλεόρασης. Το PC άρχισε να ανάβει κανονικά αλλά desktop δεν είδα ποτέ. Ένα γρήγορο ξεφύλλισμα του manual μου αποκάλυψε ότι μέσω D-Sub η μέγιστη ανάλυση είναι 1280x1024 οπότε αυτή η σύνδεση ήταν no go. Η λύση τελικά βρέθηκε την επόμενη μέρα συνδέοντας δύο καλώδια στην τηλεόραση. Και το D-Sub αλλά και το HDMI. Έτσι το PC άναβε κανονικά γιατί το D-Sub ήταν συνδεδεμένο αλλά είχα και 1080p μέσω του HDMI. Έτοιμος λοιπόν για δοκιμές. Το αποτέλεσμα ήταν απίστευτο. Δεν έχω μεγάλη εμπειρία ώστε να μπορέσω να συγκρίνω με άλλα μοντέλα τηλεοράσεων αλλά η εικόνα που είδα ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες μου. Η εικόνα σε ταινίες που δοκίμασα όπως X-Men 3 και The Fifth Element ήταν πραγματικά καθηλωτική. Πραγματικά δεν βρήκα κάτι αρνητικό στην συγκεκριμένη τηλεόραση.

Δυστυχώς δεν είχα μαζί μου ψηφιακή φωτογραφική ώστε να σας δώσω μια καλύτερη ιδέα του τι είδα αλλά θα προσπαθήσω να βρω μία σήμερα ώστε σύντομα να ανεβάσω και κάποια samples.

Αν θέλετε να ρωτήσετε κάτι παιδιά είμαι στη διάθεσή σας. Δεν έχω ξανακάνει review συσκευής οπότε αν δεν έδωσα αρκετές πληροφορίες let me know.

Reaction score
0
Καλοριζικη φιλε! Σε κανα μηνα με βλεπω στoν ιδιο δρομο :) Ισως πακετακι και με κανενα PS3 των 399 ευρω.

Επειδη σε HD ειμαι σιγουρος οτι θα ειναι αριστη, το μονο που θα με ενδιεφερε ειναι ποσο καλη σου φαινεται στο χειριστο αναλογικο σημα. Επειδη αυτο ειναι αρκετα υποκειμενικο βεβαια, απλα πες μου ποσο μακρια πρεπει να πας για να μην ανιχνευεις ατελειες και να νομιζεις οτι βλεπεις CRT.

Reaction score
0
Καλοριζικη φιλε! Σε κανα μηνα με βλεπω στoν ιδιο δρομο :) Ισως πακετακι και με κανενα PS3 των 399 ευρω.

Επειδη σε HD ειμαι σιγουρος οτι θα ειναι αριστη, το μονο που θα με ενδιεφερε ειναι ποσο καλη σου φαινεται στο χειριστο αναλογικο σημα. Επειδη αυτο ειναι αρκετα υποκειμενικο βεβαια, απλα πες μου ποσο μακρια πρεπει να πας για να μην ανιχνευεις ατελειες και να νομιζεις οτι βλεπεις CRT.
Ατέλειες σε κακό αναλογικό σήμα πέρα από αυτές που δημιουργεί η λήψη, μου είναι σύσκολο να διακρίνω. Ίσως βέβαια να μην το έψαξα τόσο πολύ το πράγμα. Όταν πάω σπίτι θα κοιτάξω να δω για αυτό που λες. Πάντως, πιστεύω ότι θα έχει βγει πλέον στα μαγαζιά. Ίσως κάποια αλυσίδα να την έχει. Τώρα αν δεν την βρείτε και θέλετε κάποια στιγμή, βάλτε HD υλικό στον εξωτερικό σκληρό και περάστε από το σπίτι να την δείτε μόνοι σας. Όπως είπες Blinky, είναι καθαρά υποκειμενικό το θέμα.

Reaction score
1
Άντε καλορίζικη!
Κι εγώ αυτή ζαχαρώνω!
Θα περιμένω την έκθεση όμως και μετά θα αποφασίσω τελικά!

Reaction score
0
Την ειδα σημερα live στο Πλαισιο στο Mall. Μια χαρα ηταν αλλα να ειμαι ειλικρινης δεν με εντπωσιασε σε σχεση με LCD που επαιζε ακριβως διπλα της. Περιμενα να κανει μπαμ η διαφορα τoυ contrast της plasma αλλα δε μου φανηκε ετσι. Εντωμεταξυ διπλα υπηρχε και μια LED LCD της samsung , σε απλησιαστη τιμη βεβαια και αυτη πραγματικα ξεχωριζε....αλλα παιζει σε αλλη κατηγορια anyway.

Επισης ειδα και πως οντως εχει anti-reflective coating, το οποιο προσωπικα δε μου αρεσε αλλα στους περισσοτερους θα αρεσει.

Τελικα παντως δεν ξερω αν αυτο που ειδα αξιζει τα 1900 ευρω γιατι ειναι και μπολικα....Κακο δεν ηταν προς θεου, αλλα δε μπορεσα να δω κατι αισθητα καλυτερο απο μια LCD των 1400 ευρω. Επιφυλασομαι να την ξαναδω και να δω επισης και τηλεοπτικο σημα.

Reaction score
2
Απάντηση: Αγορά Panasonic 42PZ70E - Πρώτες εντυπώσεις

Γεια χαρα φιλε μου εγω περιμενω αυριο την 42PZ70E
και καταλαβαινεις πως νοιωθω.Καταραμενη Τριτη?.Μολις τη στησω θα σου πω εντυπωσεις.Εχεισ να μου πεις κατι για τις πρωτες κινησεις.Ευχαριστω για το χρονο σου.

Reaction score
1
Απάντηση: Αγορά Panasonic 42PZ70E - Πρώτες εντυπώσεις

... Ένα γρήγορο ξεφύλλισμα του manual μου αποκάλυψε ότι μέσω D-Sub η μέγιστη ανάλυση είναι 1280x1024 οπότε αυτή η σύνδεση ήταν no go. Η λύση τελικά βρέθηκε την επόμενη μέρα συνδέοντας δύο καλώδια στην τηλεόραση. Και το D-Sub αλλά και το HDMI. Έτσι το PC άναβε κανονικά γιατί το D-Sub ήταν συνδεδεμένο αλλά είχα και 1080p μέσω του HDMI.
- Ευκαιρία δοθείσης...την αρπάζεις από τα μαλλιά! Για πες μας λοιπόν, εφόσον έχεις μέσω PC και τις δύο συνδέσεις ποια η διαφορά τους σε HD υλικό; Υπάρχει όντως διαφορά στις 42" μεταξύ 1280Χ1024 και 1080p. Κάνε μια σύγκριση από κοντά και μια από απόσταση 3-3,5 μέτρων (καλορίζικη...)

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Αγορά Panasonic 42PZ70E - Πρώτες εντυπώσεις

Γεια χαρα φιλε μου εγω περιμενω αυριο την 42PZ70E
και καταλαβαινεις πως νοιωθω.Καταραμενη Τριτη?.Μολις τη στησω θα σου πω εντυπωσεις.Εχεισ να μου πεις κατι για τις πρωτες κινησεις.Ευχαριστω για το χρονο σου.
Sorry για το αργοπορημένο post φίλε μου. Κατά πάσα πιθανότητα θα έχεις ήδη λάβει και στήσει την τηλεόρασή σου οπότε σου εύχομαι καλοθέατη. Όταν μπορέσεις μοιράσου και τις εντυπώσεις σου. Πάντως αν κάτι στράβωσε και δεν την έχεις ακόμη δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι που πρέπει να γνωρίζεις. Οι οδηγίες συναρμολόγησης είναι λεπτομερείς και η διαδικασία. Εγώ την έστησα μόνος μου και, αν εξαιρέσουμε το βάρος, δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα.

- Ευκαιρία δοθείσης...την αρπάζεις από τα μαλλιά! Για πες μας λοιπόν, εφόσον έχεις μέσω PC και τις δύο συνδέσεις ποια η διαφορά τους σε HD υλικό; Υπάρχει όντως διαφορά στις 42" μεταξύ 1280Χ1024 και 1080p. Κάνε μια σύγκριση από κοντά και μια από απόσταση 3-3,5 μέτρων (καλορίζικη...)
Δυστυχώς η κατάσταση έχει αλλάξει αρκετά πλέον. Νέα κάρτα γραφικών στο PC μου επιτρέπει να ανάβω κανονικά χωρίς δεύτερο καλώδιο. Το D-Sub πάει τώρα σε ένα δεύτερο PCάκι το οποίο είναι το κατεβαστήρι μου και το οποίο όπως φαντάζεσαι δεν έχει την ικανότητα αναπαραγωγής HD υλικού ούτε σε 720 και φησικά ούτε σε 1080. Αυτό που μπορώ να σου πω πάντως είναι ότι το ντοκυμαντέρ "Planet Earth" σε 1080p δεν το χορταίνω. Είναι πραγματικά χάρμα οφθαλμών. Δεν έχω υλικό σε 720p μου να με έχει εντυπωσιάσει τόσο. Αυτό που θέλω να επισημάνω πάντως είναι ότι αυτό που μου έλεγαν για το ότι plasma και PC δεν πάνε μαζί τουλάχιστων για το συγκεκριμένο panel δεν αποτελεί πρόβλημα. Υπάρχουν στιγμές που μπορώ να διακρίνω κάποιο είδωλο μετά από κάποια λεπτά στατικής εικόνας αλλά αυτό εξαφανίζεται εντός δευτερολέπτου.

Reaction score
2
Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά Panasonic 42PZ70E - Πρώτες εντυπώσεις

Sorry για το αργοπορημένο post φίλε μου. Κατά πάσα πιθανότητα θα έχεις ήδη λάβει και στήσει την τηλεόρασή σου οπότε σου εύχομαι καλοθέατη. Όταν μπορέσεις μοιράσου και τις εντυπώσεις σου. Πάντως αν κάτι στράβωσε και δεν την έχεις ακόμη δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι που πρέπει να γνωρίζεις. Οι οδηγίες συναρμολόγησης είναι λεπτομερείς και η διαδικασία. Εγώ την έστησα μόνος μου και, αν εξαιρέσουμε το βάρος, δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα.

Δυστυχώς η κατάσταση έχει αλλάξει αρκετά πλέον. Νέα κάρτα γραφικών στο PC μου επιτρέπει να ανάβω κανονικά χωρίς δεύτερο καλώδιο. Το D-Sub πάει τώρα σε ένα δεύτερο PCάκι το οποίο είναι το κατεβαστήρι μου και το οποίο όπως φαντάζεσαι δεν έχει την ικανότητα αναπαραγωγής HD υλικού ούτε σε 720 και φησικά ούτε σε 1080. Αυτό που μπορώ να σου πω πάντως είναι ότι το ντοκυμαντέρ "Planet Earth" σε 1080p δεν το χορταίνω. Είναι πραγματικά χάρμα οφθαλμών. Δεν έχω υλικό σε 720p μου να με έχει εντυπωσιάσει τόσο. Αυτό που θέλω να επισημάνω πάντως είναι ότι αυτό που μου έλεγαν για το ότι plasma και PC δεν πάνε μαζί τουλάχιστων για το συγκεκριμένο panel δεν αποτελεί πρόβλημα. Υπάρχουν στιγμές που μπορώ να διακρίνω κάποιο είδωλο μετά από κάποια λεπτά στατικής εικόνας αλλά αυτό εξαφανίζεται εντός δευτερολέπτου.
Η τηλεοραση ηρθε στηθηκε και ολα δειχνουν καλως.ΕΙμαι ακομα στο στρωσημο παρολα αυτα η εικονα ειναι εξαιρετικη ειδικα με το BD-P1400 samsung.Ειμαι απολυτα ευχαριστημενος παροτι φωτηνοτητα κοντραστ και χρωμα τα εχω κατω απο τη μεση.Φια οποιον ενδιαφερεται την αγορασα απο electro-net Δραγατσανιου 8 με τιμη μετρητης 1115 ευρω με αψογη εξυπηρετηση.Αυτα προς το παρον μολις τη στρωσω θα τα ξαναπουμε.

Reaction score
164
Και να υποθέσω ότι οι όποιες διαφορές δεν θα αξίζουν τα επιπλέον 800€ για την PZ80 ή τα 100 λιγότερα για την PX80;

Reaction score
14
Σίγουρα απλά θα υπερτερεί η τηλεόραση σου αν είναι της σειράς "8" οτι είναι 11ης γενιάς, και οτι είναι η νέα καταπληκτική καλύτερη ομορφότερη γρηγορότερη.... Τιβί της αγοράς...

Κατα την γνώμη μου αν και δεν εχω δεί πολλά σπέκς (specs) τους δεν νομίζω να μιλάμε για τρελές διαφορές απο τις παλιές που αντικαθιστούν απλά ο χρόνος επέβαλε νέο μοντέλο αφού πέρασε ενας χρόνος γεμάτος και δεν γίνεται το ίδιο επιτυχημένο μοντέλο να βγαίνει και να φθηναίνει κάθε μέρα ακόμα....

Reaction score
620
Από hdguru...

http://hdguru.com/the-madness-continues-part-ii-2008-mitsubishi-panasonic/230/

Αρχίζει αναφέροντας ότι
-------------
Panasonic’s 2008 line of plasmas represent a very significant picture improvement over its 2007 models.
-------------

και καταλήγει

--------------
The demonstrations of the 2008 plasmas were quite impressive with a side-by-side of top 2007 model versus 2008. The black levels was far deeper than the 2007 model and may be as deep as the 2007 Pioneer KURO. The verdict will have to wait a few weeks for a production sample comparison.

The HD Guru recommends to the purchase of the 2008 models over a closeout 2007s. The performance gains well justify the additional expense.
--------------

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.931
Members
38.520
Νεότερο μέλος
Atoll