Αγορά Plasma TV 42" 1080p + PC Σύνδεση

Reaction score
0
Παιδιά καλησπέρα,

Έφτασε η ώρα αγοράς της τηλεόρασης και πριν βγω στα καταστήματα θα ήθελα την άποψή σας για το τί να κοιτάξω και που να ψάξω. Από τον τίτλο όπως καταλάβατε ψάχνω για μία 42" Full HD με βασική προϋπόθεση την δυνατότητα σύνδεσής της με Η/Υ σε 1080p. Η ερώτησή μου είναι αν το HDMI είναι μονόδρομος για 1920x1080 ή αν μπορώ να επιτύχω τέτοια ανάλυση και με DVI;

Στην πρώτη περίπτωση, πρέπει η κάρτα γραφικών στο PC να έχει αποκλειστικά έξοδο HDMI (HDCP Compliant) ή μπορεί να έχει και DVI (HDCP Compliant) που θα το χρησιμοποιήσω με DVI(PC) to HDMI(TV) adaptor;

Στην δεύτερη περίπτωση, ποια τηλεόραση με τα παραπάνω χαρακτηριστικά έχει είσοδο DVI; Υπάρχει κανείς που να έχει παρόμοιο setup στο σπίτι του;

Ευχαριστώ πολύ...

Reaction score
0
1) Ξεχνας το "plasma" του τιτλου εκτος και αν διαθετεις 10 χιλιαρικα+. Full HD σε λογικη τιμη και σε 42" θα βρεις μονο σε LCD αυτη τη στιγμη.

2)DVI και HDMI ειναι πληρως συμβατα μεταξυ τους, πας απο το ενα στο αλλο με εναν απλο ανταπτορα και χωρις να χασεις καθολου ποιοτητα. Οποτε μη σε απασχολει. Πολυ δυσκολα θα βρεις DVI σε τηλεοραση, και η λυση ειναι οτι απλα περνεις εναν ανταπτορα DVI->HDMI για την καρτα γραφικων (εκτος αν εχει ηδη hdmi) κα μετα καλωδιο hdmi και καθαρισες. Αυτο οσον αφορα το video. Αν θες να μεταφερεται και ο ηχος μαζι στην TV (μη σου φαινεται περιεργο που δε το θεωρω δεδομενο, οι περισσοτεροι που θα στειλουν 1080p σημα σε τετοια TV δε θα αρκεστουν στα ψωροηχειακια της) τοτε χρειαζεσαι καποια καρτα γραφικων με HDMI και που να ενσωματωνει και τον ηχο οπως ας πουμε οι τελευταιες της ΑΤΙ. Διαφορετικα μαλλον γινεται με δευτερο καλωδιο να στειλεις χωριστα τον ηχο στην TV.

Reaction score
0
Ευχαριστώ για την απάντηση Blinky.

Μου κάνει εντύπωση (και με απογοητεύει) αυτό που αναφέρεις για την τιμή της plasma. Θα περίμενα πως η παλιότερη τεχνολογία θα ήταν στα ίδια ή και χαμηλότερα επίπεδα από την LCD. Από την έρευνα που έκανα κατέληξα ότι η plasma είναι καλύτερη αγορά αλλά 10 χιλιάρικα δεν έχω με τίποτα. Anyway, πάμε για LCD. Ο ήχος δεν με απασχολεί να περνάει στην τηλεόραση καθώς το 5.1 setup που έχω αυτή τη στιγμή αποδίδει πολύ καλύτερα.

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Άντε τώρα να βρούμε το ιδανικό μοντέλο...

Reaction score
0
Ευχαριστώ για την απάντηση Blinky.

Μου κάνει εντύπωση (και με απογοητεύει) αυτό που αναφέρεις για την τιμή της plasma. Θα περίμενα πως η παλιότερη τεχνολογία θα ήταν στα ίδια ή και χαμηλότερα επίπεδα από την LCD. Από την έρευνα που έκανα κατέληξα ότι η plasma είναι καλύτερη αγορά αλλά 10 χιλιάρικα δεν έχω με τίποτα.
Λόγω των χαρακτηριστικών της τεχνολογίας plasma η αύξηση της ανάλυσης του panel στα 1920x1080 pixels είναι ιδιαίτερα δύσκολο να επιτευχθεί σε μεγέθη κάτω από τις 50 ίντσες γι' αυτό και κοστίζει ακριβά.
Για να μην είμαστε υπερβολικοί πάντως να πω ότι δεν κάνουν και δέκα χιλιάρικα: η Panasonic 42PZ700 (plasma 42'', 1080p) κοστίζει περί τα 2500-3000 € αλλά δεν ξέρω αν εισάγεται στην Ελλάδα ακόμη.
Στις HD ready αντιθέτως οι plasma παραμένουν σε γενικές γραμμές φθηνότερες και κατά τη γνώμη μου καλύτερες.
Αυτά για το θεωρητικό του πράγματος.
Αλλά για τη σύνδεση με PC μια LCD 1080p είναι σαφώς προτιμότερη λόγω της υψηλότερης ανάλυσης και της ανυπαρξίας του κινδύνου burn-in (αν και η αλήθεια είναι ότι και στις plasma εμφανίζεται πλέον σπανιότατα).

Reaction score
1
Αν ενδιαφέρεσαι οπωσδήποτε για plasma θα σου πρότεινα να περιμένεις λίγο δεδομένου οτι αυτό το μήνα νομίζω πως θα κυκλοφορήσει η 42pz70 της panny. FullHD με 100Hz αλλά απο τιμή άγνωστο.. Παρ'ολα αυτά ψάχτο λίγο παραπάνω γενικά για την επιλογή plasma λόγω burn-in πριν κάνεις την κίνηση σου..

Reaction score
0
Αλλά για τη σύνδεση με PC μια LCD 1080p είναι σαφώς προτιμότερη λόγω της υψηλότερης ανάλυσης και της ανυπαρξίας του κινδύνου burn-in.
Την περίπτωση του burn in την καταλαβαίνω αλλά όταν λες υψηλότερη ανάλυση τί εννοείς; Υπάρχει διαφορά αν στέλνω 1920x1080 σε μία plasma ή μια LCD;

Reaction score
0
Την περίπτωση του burn in την καταλαβαίνω αλλά όταν λες υψηλότερη ανάλυση τί εννοείς; Υπάρχει διαφορά αν στέλνω 1920x1080 σε μία plasma ή μια LCD;
Όχι, καμία διαφορά - απλά άντε να βρεις προσιτή 1080p plasma. Σχεδόν όλες οι 42'' είναι 1024x768 και οι 50'' 1366x768.
Σε λίγο καιρό θα πληθύνουν απ' ό,τι φαίνεται οι 1080p αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία στην αγορά στις 42''. Περιμένουμε την Panasonic.

Reaction score
0
Κι εγώ βλέπω την TH-42PZ70E σαν συμφέρουσα αγορά. Την έχει δει κανένας live σε κάποιο μαγαζί να την δω κι εγώ από κοντά;

Reaction score
0
Φιλε δεν εχει ερθει ακομα Ελλαδα, γιαυτο την εχει μονο το technixx που εισαγει απο Γερμανια (οπου παρεπιπτοντως παιζει στα 1550 ευρω!!!).

Και εγω θελω πολυ να τη δω. Ημουνα με τα 1000 υπερ LCD λογω αναλυσης κυριως, αλλα αυτη φερνει τ απανω κατω!

(σε ενα γερμανικο review ειδα πως δεν εχει 1080p24, περιεργο για νεο προιον και κριμα :( αλλα ισως διορθωνεται με firmware)

Reaction score
0
Απάντηση: Αγορά Plasma TV 42" 1080p + PC Σύνδεση

έχω διαβάσει ότι η pz70 παίζει 24ρ σε αντίθεση με τη pz700 που παραδόξως δεν.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Αγορά Plasma TV 42" 1080p + PC Σύνδεση

έχω διαβάσει ότι η pz70 παίζει 24ρ σε αντίθεση με τη pz700 που παραδόξως δεν.
τι διαφορα εχει η 70 με την 700? Παντως μαλλον η 70 μας ενδιαφερει που ειναι πιο φτηνη αν δε χανει ακτι σημαντικο...αν δε εχει και το 24p τοτε σιγουρα...

Reaction score
0
Από έρευνα που έκανα δεν κατάφερα μα καταλήξω αν η PZ70 δέχεται 24p ενώ η PZ700 όχι. Κάποιοι λένε ναι, κάποιοι όχι. Επίσης διάβασα ότι έχει μεγαλύτερο contrast αν και δεν μπόρεσα να το επιβεβαιώσω με επίσημα νούμερα. Η PZ70 έχει anti glare τζάμι σε αντίθεση με την PZ700 κάτι σημαντικό κατά τη γνώμη μου εκτός αν θες να σβήνεις όλα τα φώτα στο δωμάτιο πριν δεις τηλεόραση.

Πολύ ενδιαφέρων thread το παρακάτω...

http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=612803

Κάποια members που αγόρασαν την PZ70 έχουν μείνει με ανοιχτό το στόμα. Blinky λέω να τη χτυπήσουμε :)

Reaction score
0
Blinky λέω να τη χτυπήσουμε :)
Περιμενω να ερθει στα ελληνικηα μαγαζια να τη δω απο κοντα και το θεωρω απιθανο να με απογοητευσει σε κατι. Αποκει και περα ειναι μονο θεμα τιμης. Στη Γερμανια παιζει στα 1550, αν εδω ερθει στα ιδια τη χτυπαω αμεσως. Αν ερθει μεχρι 1700 με εγγυηση ελληνικης αντιπροσωπιας, τοτε μαλλον θα το καταπιω και παλι την παιρνω. Αν ομως κανουνε τα γνωστα τους και ερθει σε κανα διχιλιαρο τοτε οχι. Φαινεται πως ειναι μακραν βεβαια η καλυτερη περιπτωση εκει εξω σε αυτες τις ιντσες, οποτε απλα θα περιμεω λιγο, μεχρι Χριστουγεννα το πολυ μηπως ερθει η τιμη στα μετρα μου.

Reaction score
0
Δηλαδή να καταλάβω από αυτά που λες ότι αν αγοραστεί από το technixx δεν θα έχει εγγύηση η τηλεόραση εδώ στην Ελλάδα; Το site πάντως αναφέρει "Εγγύηση δίνεται από τον κατασκευαστή"...

Reaction score
0
Το technixx φαντασου το σαν ενα παρακλαδι γερμανικου e-shop (digitalo) στην Θεσσαλονικη με Ελληνικο προσωπικο. Οτι φερνουν ειναι εισαγωγη απο τη Γερμανια, και η εγγυηση που παρεχεται ειναι η αντιστοιχη. Σε ενα τελειο κοσμο, ειδικα εντος Ευρωπαικης ενωσης αυτο δε θα επρεπε να αποτελει προβλημα, τι σημασια εχει αν αγορασες κατι εδω, στη γερμανια ή στο Βελγιο? Το ιδιο προιον ειναι την ιδια εγγυηση πρεπειο να εχει και να καλυπτεται παντου (εφοσον υφισταται η εταιρεια σε ολες τις περιοχες). Αλλα ο Ελληνας αντιπροσωπος συνηθως εκμεταλευεται την κατασταση για να αποφυγει τις σκοτουρες (γιατι αν τον χρειαστεις, για καλο (για αυτον) δε θα ειναι....) και σου λεει "να σε καλυψει αυτος που το αντιπροσωπευει εκει που το πηρες". Εχει δε και το λογικο μεν , αβασιμο δε επιχειρημα οτι η εδω (συνηθως φουσκωμενη) τιμη δεν περιλαμβανει τις ιδιες υπηρεσιες με τον ξενο αντιπροσωπο....γι'αυτο να απευθυνθεις εκει. Λιγες εταιρειες εχουν αυτο που λεμε Πανευρωπαικη εγγυηση οπως η Toshiba ας πουμε στα laptop της , και εχω ακουσει και για την BenQ γενικα αλλα δεν ειμαι σιγουρος.

Bottom line? Αν παρεις απο το technixx και παρουσιαστει καποιο προβλημα, ουσιαστικα η τηλεοραση πηγαινει Γερμανια και περιμενεις....το μονο που κερδιζεις απο το να παρεις απο ενα Γερμανικο e-shop απευθειας ειναι οτι το technixx θα παιξει το μεσαζοντα και θα επιβαρυνθεις μονο με μεταφορικα κοστη απο και προς Θεσαλλονικη , οπως επισης και το οτι θα μπορεις να συνενοηθεις καλυτερα.

Αυτο σημαινει μην παρεις απο technixx? Οχι βεβαια....μερικες φορες ειναι τοσο φτηνοτερα που αξιζει, ειδικα σε προιοντα που η εγγυηση δεν εχει μεγαλη σημασια. Στη συγκεκριμενη TV παντως η τιμη του technixx δεν ειναι κατι ιδιαιτερο, οποτε πιστευω καλυτερα να περιμενουμε την εγχωρια αγορα και βλεπουμε. Σκεψου οτι στη Γερμανια την πουλανε 1550 ευρω, και οτι στην Αγγλια που ειναι πιο κοντα σε εμας σε τιμες (γιατι η Γερμανια σε ολα τα ηλεκτρονικα ειναι συνηιως πιο φτηνη) παιζει στις 999-1099 λιρες οπως θα δεις αν διαβασεις και ολο το link που εδωσες απο το avforums.com. Δηλαδη και εκει 1530-1630 ευρω. Αρα τα 1800 του technixx δεν ειναι κατι ιδιαιτερο. Πιστευω οταν ερθει και προς τα εδω στη χειροτερη περιπτωση θα παιζει στα 1800 στα μαγαζια, και σε ελληνικα online shops (με ελληνικη εγγυηση) θα τη βρουμε στα 1600-1650 περιπου. Ελπιζω δηλαδη...

Reaction score
0
Μάλιστα... Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Θα κοιτάξω μήπως μπορέσω να βρω μία πιθανή ημερομηνία εισαγωγής της συγκεκριμένης τηλεόρασης στην ελληνική αγορά να δούμε αν αξίζει τον κόπο να περιμένουμε.

Reaction score
0
Εχεις κανενα νεοτερο johnny? Αν μαθεις τιποτα για το ποτε ερχεται Ελλαδα απο τιν αντιπροσωπια γραψτο γιατι ανυπομονω :)

Reaction score
0
Περιμένω νέα από άνθρωπο μέσα στην Panasonic Hellas γιατί έξω στα μαγαζιά κανείς δεν ξέρει τίποτα. Ίσως και σήμερα μέχρι τέλος της ημέρας να έχω νέα.

I'll let you know...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.295
Members
38.538
Νεότερο μέλος
intergrale