Αγορά Roister status + Onkyo TX-SR705, τί λέτε?

Reaction score
0
Χρόνια πολλά σε όλους,
Σκέφτομαι να αλλάξω τον παλιό Teac PLS-75D με τα παρακάτω

1) Roister status (2xStatus 8, 2x Status 4, 1x Status C2, 1xPL-Sub )-> τιμή 1690 από τοπικό κατάστημα (μετά από 39 χρόνια άφησα την Αθήνα και μένω μόνιμα στη Ρόδο
2) Onkyo TX-SR705, (810+ μεταφορικά από Γερμανία)

Σκέφτομαι στο μέλλον (με έξτρα προϋπολογισμό)
α) να βάλω δικάνναλο τελικό για ποιοτικότερη ακρόαση μουσικών κοματιών (κλασσική μουσική & jaz) χωρίς να αγοράσω άλλα ηχεία
β) και ίσως πάρω άλλα 2 roister Status S2 για να πάω σε 7.1

Ο χώρος θα είναι ένα τυπικό σαλόνι (45 τμ) σε διαμέρισμα 100 τμ .

Το κατάστημα μου έστησε και άκουσα DENON AVR-1907 με τα παραπάνω ηχεία εκτός από το subwoofer που μου έβαλε το sub της σειράς DALI Concept​

Ο ήχος μου φάνηκε πολύ δυνατός και ικανοποιητικότατος για Home Cinema​
Θα μπορούσα στο ίδιο budget να έχω πιο ποιοτική μουσική έστω με λιγότερα watt? (Δεν ακούω σε τέτοιες εντάσεις)​

Η πηγή θα είναι το PC με την ψηφιακή έξοδο ήχου της μητρικής.​

Τί λέτε?​

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας​

Reaction score
4
Χρονια πολλα φιλε.
Για το μονο που μπορω να εκφερω γνωμη ειναι για τα ηχεια.
Ειχα την σειρα status 6. Δεν μπορω να πω οτι με εντυπωσιασαν.
Βεβαια δεν εχω και μεγαλη εμπειρια απο ηχεια.
Στις ταινιες δεν μου πολυ αρεσαν. Ισως να εφταιγε το κακο παντρεμα με το Sub wοofer. Ειχα ενα της Yamaha.
Απο τα front πολλες φορες δεν ειχα καν την εικονα του stereo. Και παλι εδω ισως να φταιει ο μικρος χωρος μου.

Ομορφα ηχεια εμφανισιακα με καλη ποιοτητα κατασκευης. Πιστευω ομως με τα ιδια χρηματα μπορεις να προβεις σε αγορα καλυτερων ηχειων.

Στα χαρτια η ευαισθησια των 93 dB/Wm. ειναι πολυ καλη. Στην πραξη ομως δεν μπορω να πω οτι την καταλαβα.

Τελος να προσεξεις λιγο την ξυλινη τους επενδυση απο οξια. Σε πολλα ηχεια (οπως και στα δικα μου) ηταν ελατωματικη. Το ξυλο παρουσιαζε σκασιματα.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.640
Members
38.729
Νεότερο μέλος
roberto_portale