Αγορά TV για θέαση από τα 4m (50% Nova, 50% HD υλικό)

Reaction score
0
Χαίρετε..

Νεος στο forum, καλώς σας βρήκα και μπαίνω κατευθείαν στο ψητο.. :102:

Ανακαινίζω το σπίτι και επειδή είναι καιρός να πετάξω την CRT, θέλω να φτιάξω ένα αξιοπρεπές σύνολο home cinema (τηλεόραση και σύστημα πολυκάναλου ήχου), με πλαφόν τιμής 1000 ευρώ.

Οι απαιτήσεις μου είναι οι εξής : Θα βλέπω τηλεόραση (Nova) κατά 50% και HD ταινίες mkv (μέσω κάποιου media player) το υπόλοιπο 50%. Θέαση το βράδυ σχεδόν εξ ολοκλήρου.. Δεν με ενδιαφέρουν κονσόλες, παιχνίδια κ.τ.λ. Η απόσταση είναι 4 μέτρα..

Θα ήθελα να μου προτείνετε κάποια TV (μιας και είμαστε στο συγκεκριμένο section), έχοντας όμως υπόψην ότι, όπως είπα, το όλο εγχείρημα (συμπεριλαμβανομένου του πολυκάναλου ήχου) δεν θέλω να κοστίσει πάνω από 1000 ευρώ..

Ευχαριστώ πολύ !

Reaction score
0
Απάντηση: Αγορά TV για θέαση από τα 4m (50% Nova, 50% HD υλικό)

Καλημέρα και καλώς ήρθες στο forum,
Όπως θα καταλαβαίνεις και συ, με αυτό το budget θα χρειαστεί να κάνεις πολλές παραχωρήσεις...
Για την τηλεόραση η μόνη παραχώρηση που θα χρειαστεί να κάνεις είναι αυτή του μεγέθους. Η Panasonic TX-P42U10E είναι φοβερή (για την τιμή της) αλλά οι ίντσες σε τέτοια απόσταση είναι λίγες, κυρίως όταν θα παίζεις hd υλικό.
Όσο αφορά τον ήχο εδώ είναι που θα πρέπει να συμβιβαστείς αρκετά. Προσωπικά προτείνω τα Teufel Concept E400 χωρίς να τα έχω ακούσει. Έχω ακούσει τα 200 τα οποία είναι αξιοπρεπέστατα οπότε λογικά τα 400 θα είναι ακόμη καλύτερα.
Με το καλό το ανακαινισμένο σου σπίτι.

Reaction score
2.835
Στα 4 + μέτρα δεν νομίζω να δεις σημαντική διαφορά ανάμεσα 1080p vs 720p.Aυτό είδα και σκέφτηκα όταν πήγα για κάποιον άλλο λόγο στο πλαίσιο και είδα αυτήν την προσφορά χτές. http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Home-Cinema/Televisions/Samsung-50-PS50B450.htm
Την τσίμπισα και είμαι ευχαριστημένος.Πολύ καλη κίνηση και χρώμα.Μπορώ να πώ σε αυτήν την τιμή είναι super αγορά.Μίκρηνα το πλαισιο της εικόνας του full hd βιντεοπροβολέα μου στα πλαίσια της τηλεόρασης (50 inch) και συγκρίνοντας με την τηλεόραση η τελική κρίση ήταν υπέρ αυτής παρα την διαφορά ανάλησης.
Αυτά για την τηλεόραση.
Για το ηχο έχοντας περάσει από πολλά κύματα με συστήματα όλα σε ένα που στο τέλος τα έβγαζα σε αχρειστία θα έλεγα πρός το παρόν να αρκεστείς στόν ήχο της όποιας τηλεόρασης πάρεις και σιγα-σιγα είτε από την αγορά μεταχειρισμένων είτε καινούργια να στήσεις ένα αξιόλογο ηχοσύστημα που θα σε συντροφέυσει για αρκετό καιρό και δεν έχει την συχνότητα συνεχών αλλάγών τεχνολογιών που έχει ο κόσμος της τηλεόρασης.
Μια ερώτηση για όποιον ξέρει.Το screen saver της πλασμα είναι εντάξει να το αφήσω να τρέχει για να στρώσει τις πρώτες δύσκολες ώρες ???

Reaction score
2.835
Γιατί φίλε gstriftos?Αφου συνέχεια από δεξια προς αριστερα κυλάνε λωρίδες με όλες τις διαβαθμίσεις του μαύρου-γκρι και δεν μένει στάσιμο κανένα χρώμα καμια εικόνα σε κανένα σημειο της οθόνης με κίνδυνο burn in...νομίζω δηλαδή ..ε?

Reaction score
2.835
με έβαλες σε σκέψεις για το τι ενοείς !!!!!
τεσπα θα κατεβάσω το δισκάκι στα threads που αναφέρουν για το burn in για σιγουριά :))

Reaction score
0

Καλημέρα και καλώς ήρθες στο forum,
Όπως θα καταλαβαίνεις και συ, με αυτό το budget θα χρειαστεί να κάνεις πολλές παραχωρήσεις...
Για την τηλεόραση η μόνη παραχώρηση που θα χρειαστεί να κάνεις είναι αυτή του μεγέθους. Η Panasonic TX-P42U10E είναι φοβερή (για την τιμή της) αλλά οι ίντσες σε τέτοια απόσταση είναι λίγες, κυρίως όταν θα παίζεις hd υλικό.
Όσο αφορά τον ήχο εδώ είναι που θα πρέπει να συμβιβαστείς αρκετά. Προσωπικά προτείνω τα Teufel Concept E400 χωρίς να τα έχω ακούσει. Έχω ακούσει τα 200 τα οποία είναι αξιοπρεπέστατα οπότε λογικά τα 400 θα είναι ακόμη καλύτερα.
Με το καλό το ανακαινισμένο σου σπίτι.
Ευχαριστώ πολύ !! Θα ακούσω κατά το ήμισυ την συμβουλή σου και θα πάρω την U10E αλλά σε 50''. :103: Όσων αφορά στο ηχοσύστημα, θα ποστάρω στο κατάλληλο section !

Thanks σε όλους.

Reaction score
0

Χαίρετε και πάλι..

Όντας αποφασισμένος να πάρω την 50U10E, πήγα σε 1-2 καταστήματα για να την δώ και live. Κανένα δεν την είχε, είχαν όμως την 42U10 η οποία ομολογώ ότι με απογοήτευσε.. Κυρίως επειδή ήταν δίπλα σε LCD τηλεοράσεις και, ειλικρινά, η διαφορά ήταν χαοτική.. Η 42U10 έμοιαζε με CRT δεκαετίας μπροστά στις άλλες... Σκέφτηκα λοιπόν, αφού με τα εναπομείναντα 400 ευρώ δεν παίρνω κάτι πολύ αξιόλογο σε ηχοσύστημα, να διαθέσω όλο το budget (1000 με maximum 1200 euros), για να πάρω μια καλή LCD και το ηχοσύστημα σε δεύτερο χρόνο..

Οπότε είμαστε πάλι στο σημείο μηδέν !! Καμία ιδέα ??

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Αγορά TV για θέαση από τα 4m (50% Nova, 50% HD υλικό)

Tι ακριβώς δεν σας άρεσε ή να το πάω άλλιώς τι σας άρεσε στις lcd;
One word : Τα πάντα !!

Πιο συγκεκριμένα, η εικόνα της U10 έμοιαζε "ξεθωριασμένη" ενώ οι υπόλοιπες είχαν πολύ έντονα και εντυπωσιακά χρώματα και εικόνα πολύ πιο sharp και ευκρινή ! Απολύτως καμία σχέση !!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436
Ε αυτός ακριβώς είναι που δεν μ αρέσει στις lcd.Τα αφύσικα έντονα χρώματα.

Τες πα γούστα είναι αυτά.

Πολύ καλή τηλεόραση(τουλάχιστον κατ εμε) είναι η 750 της samsung

Reaction score
0

Χαίρετε και πάλι..

Όντας αποφασισμένος να πάρω την 50U10E, πήγα σε 1-2 καταστήματα για να την δώ και live. Κανένα δεν την είχε, είχαν όμως την 42U10 η οποία ομολογώ ότι με απογοήτευσε.. Κυρίως επειδή ήταν δίπλα σε LCD τηλεοράσεις και, ειλικρινά, η διαφορά ήταν χαοτική.. Η 42U10 έμοιαζε με CRT δεκαετίας μπροστά στις άλλες... Σκέφτηκα λοιπόν, αφού με τα εναπομείναντα 400 ευρώ δεν παίρνω κάτι πολύ αξιόλογο σε ηχοσύστημα, να διαθέσω όλο το budget (1000 με maximum 1200 euros), για να πάρω μια καλή LCD και το ηχοσύστημα σε δεύτερο χρόνο..

Οπότε είμαστε πάλι στο σημείο μηδέν !! Καμία ιδέα ??
Η CRT μου (SONY 13ετίας 29'') ρίχνει στ' αυτιά σε όλες τις lcd που έχω δει (πάντα σε επίγειο αναλογικό και ψηφιακό sd nova σήμα).
Επειδή αρκετά έχουν ειπωθεί για τις ρυθμίσεις των εκθεσιακών plasma, αν έχεις όρεξη ψάξε να βρεις τις βέλτιστες ρυθμίσεις της συγκεκριμένης tv (αν δεν τις βρεις p.m. me), ζήτα το τηλεκοντρόλ από τον υπάλληλο, κάντες και μετά σύγκρινε. Επίσης βεβαιώσου ότι η πηγή σήματος είναι ίδια σε όλες τις tv...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.184
Members
38.541
Νεότερο μέλος
jabe