Αγορά TV 37" η 42" ... Συμβουλές παιδιά...

Reaction score
0
Γεια σας σ' όλους και καλή χρονιά. Τελικά ένα προβλημα που αντιμετώπιζε η παλιά καλή CRT Toshiba μου δεν φαίνεται να το λύνω και μιας και έχω αγοράσει πρόσφατα ΧΒΟΧ360 μαλλον πρέπει να κάνω το βήμα.
Λοιπόν,
ερώτημα 1ον: Με μέση απόσταση θέασης τα 2,5μ-3μ αλλά και με τους πιτσιρικάδες να κολλάνε καμια φορά στα 2μ για ταινίες ή παιχνίδι θα λέγατε να πάω στις 42" ή να επιλέξω 37" για να μη τυφλωθούν από χαζομάρα οι μπόμπιρες από τώρα; Σημειωταίον ότι καμιά φορά καθόμαστε και λίγο μακρύτερα (στο τζάκι κοντά στα 5-6μ) αλλά όχι για να παρακολουθούμε πιο πολύ για υπόκρουση. Οι θεάσεις ταινίας γίνονται εκεί στα 2,5-3μ.
Ερώτημα 2ον και εξίσου σοβαρό:
έχω καταλάξει σε τρία μοντέλα και έχω και ένα στα υπ' όψιν με σειρά προτίμησης :Toshiba σειράς Ζ
Philips σειράς 9732
Hitachi σειράς Χ (για την 37αρα της)
και στα ίσως την καινούρια ΑΜΟΙ σειρας VM6E

Εκείνο που με προβληματίζει είναι αξίζει τον κόπο σε 37" να πάω σε Full HD
γνωρίζοντας ότι τα επιπλέον pixel ίσως να μην έχουν νόημα για τέτοια διάσταση στις αποστάσεις που βλέπουμε και να δώσω 300-400€ παραπάνω;
Η Hitachi & η ΑΜΟΙ είναι 100ΗΖ; Έχει νόημα; Έχω μπερδευτεί με όλα αυτα παιδιά και στα καταστήματα που πάω να χαζέψω για να βγάλω συμπέρασμα θα χαζέψω μ' αυτά που βλέπω και ακούω να μου λέν οι πωλητές (να μη μπω σε λεπτομέρειες οι περισσότεροι τα ξέρετε καλύτερα από μένα).
Τι γίνεται με το Service της ΑΜΟΙ στην Ελλάδα; Μένω επαρχία (Σέρρες) και πρέπει να σκεφτώ τα πάντα...
Από όλες τις παραπάνω έχω δει τελικά μόνο την 9732 Carefour της Ν.Ευκαρπίας να παίζει στο Σούπερ σήμα της ΝΕΤ με RF σύνδεση...
Ευχαριστώ προκαταβολικά και συγνώμη για το μέγεθος του thread.

Reaction score
0
Γεια σας σ' όλους και καλή χρονιά. Τελικά ένα προβλημα που αντιμετώπιζε η παλιά καλή CRT Toshiba μου δεν φαίνεται να το λύνω και μιας και έχω αγοράσει πρόσφατα ΧΒΟΧ360 μαλλον πρέπει να κάνω το βήμα.
Λοιπόν,
ερώτημα 1ον: Με μέση απόσταση θέασης τα 2,5μ-3μ αλλά και με τους πιτσιρικάδες να κολλάνε καμια φορά στα 2μ για ταινίες ή παιχνίδι θα λέγατε να πάω στις 42" ή να επιλέξω 37" για να μη τυφλωθούν από χαζομάρα οι μπόμπιρες από τώρα; Σημειωταίον ότι καμιά φορά καθόμαστε και λίγο μακρύτερα (στο τζάκι κοντά στα 5-6μ) αλλά όχι για να παρακολουθούμε πιο πολύ για υπόκρουση. Οι θεάσεις ταινίας γίνονται εκεί στα 2,5-3μ.
Ερώτημα 2ον και εξίσου σοβαρό:
έχω καταλάξει σε τρία μοντέλα και έχω και ένα στα υπ' όψιν με σειρά προτίμησης :Toshiba σειράς Ζ
Philips σειράς 9732
Hitachi σειράς Χ (για την 37αρα της)
και στα ίσως την καινούρια ΑΜΟΙ σειρας VM6E

Εκείνο που με προβληματίζει είναι αξίζει τον κόπο σε 37" να πάω σε Full HD
γνωρίζοντας ότι τα επιπλέον pixel ίσως να μην έχουν νόημα για τέτοια διάσταση στις αποστάσεις που βλέπουμε και να δώσω 300-400€ παραπάνω;
Η Hitachi & η ΑΜΟΙ είναι 100ΗΖ; Έχει νόημα; Έχω μπερδευτεί με όλα αυτα παιδιά και στα καταστήματα που πάω να χαζέψω για να βγάλω συμπέρασμα θα χαζέψω μ' αυτά που βλέπω και ακούω να μου λέν οι πωλητές (να μη μπω σε λεπτομέρειες οι περισσότεροι τα ξέρετε καλύτερα από μένα).
Τι γίνεται με το Service της ΑΜΟΙ στην Ελλάδα; Μένω επαρχία (Σέρρες) και πρέπει να σκεφτώ τα πάντα...
Από όλες τις παραπάνω έχω δει τελικά μόνο την 9732 Carefour της Ν.Ευκαρπίας να παίζει στο Σούπερ σήμα της ΝΕΤ με RF σύνδεση...
Ευχαριστώ προκαταβολικά και συγνώμη για το μέγεθος του thread.
Η επιλογή είναι πολύ δύσκολη, αλλά απλά για να σε βοηθήσω, σου λέω ότι πρέπει πρώτα να βάλεις κριτήρια αναζήτησης, όπως, για τι χρήση την θές περισσότερο, απόσταση από όπου θα βλέπεις, και βεβαίως τα χρήματα που μπορείς να δώσεις. Αφού θα καταλήξεις σε 2-3 που θα σου αρέσουν, διάλεξε μία και μην ακούς κανέναν. Γιατί πίστεψέ με, πριν να αποφασίσω και εγώ, διαβάζοντος στα Forum, ρωτώντας πωλητές κ.λ.π., είχα αλλάξει 4 φορές γνώμη. Οπότε, για το θέμα των ιντσών, για την απόσταση που λες, μπορείς να πάρεις 40' ή 42', και για το αν θα είναι FULL HD, αν δεν σε πειράζει να είναι, κανένα πρόβλημα κατά την γνώμη μου, αφού η απόσταση θέασης επιτρέπει και μη FULL HD.
Ελπίζω να σε βοήθησα λίγο.

Reaction score
0
Έχεις δικιο φίλε... Η χρήση είναι 50% TV, 30% DVD, 20% Game... δεν ξέρω αν και κατα πόσο πρέπει να επενδύσω σε Full HD μιας και ακόμη και ν' αγόραζα το HD player του ΧΒΟΧ δεν βλέπω φως στο τουνελ από τα τοπικά Video Club... Ξέρω ότι το μόνο που θα κερδίσω είναι Upscaled DVD και HD Gaming και αυτό από μόνο του δεν είναι κάτι που με οδηγεί σε "de facto" αγορά Full HD TV. Υπάρχει βέβαια πρόθεση και για αγορά HD δέκτη δορυφορικών αλλά και πάλι οι ίντσες για τις οποίες σκέφτομαι (37"-40"-42") δε θα μου δώσουν κάτι παραπάνω. Δεν ξέρω η αναζήτηση μου μάλλον έχει σαν βασικό κριτήριο αν και κατα πόσο θα πρέπει να πάω σε Full HD. Μετά έχω καταλήξει σε 2-3 μοντέλα όπως γράφω.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.993
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas