Αγορά tv 50-52''

Reaction score
0
Γεια και χαρά σας...
Καθώς τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, θέλω να κάνω μια γερή αναβάθμιση στο σπίτι μου και ενδιαφέρομαι για μια σχετικά μεγάλη τηλεόραση.
Ποιο είναι όμως το πρόβλημα;
Θέλω να έχει όσο το δυνατόν μικρότερη κατανάλωση, καθώς η ενέργεια παρέχεται απο φωτοβολταικά συστήματα. Θέλω λοιπόν να καταναλώνει το πολύ 250W.
Κατά τα άλλα το επόμενο πιο σημαντικό είναι η εικόνα που θέλω να είναι όσο το δυνατόν καθαρότερη, full HD κτλ. Καθώς υπάρχει media center, θα συνδέεται απευθείας σε αυτό.
Το κόστος της δεν είναι φλέγον, αλλά πρέπει να κυμένεται σε λογικά πλαίσια (max 3000 euros).
Καμια πρόταση????

Reaction score
14
καλώς ήρθες και πολυ καλή και πρωτότυπη ερώτηση.... μας εβαλες δύσκολα!!!

Επιλογή τηλεόρασης με κριτήριο την κατανάλωση?

Επανερχόμαστε!!!

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
103.129
Πραγματικά δύσκολη ερώτηση! Ένας γενικός κανόνας είναι πως οι plasma έχουν μεγαλύτερη κατανάλωση από μια αντίστοιχου μεγέθους lcd. Το πρόβλημα είναι πως σε αυτές τις ίντσες οι τηλεοράσεις lcd είναι αρκετά ακριβότερες (με κάθε επιφύλαξη) από το ποσό που έβαλες σαν όριο, και όχι το ίδιο ποιοτικές με μία plasma - μιλάμε πάντα για πάνω από 50".

Reaction score
14
ακούστε ενα μυστικό...

Οι πλάσμα εχουν ονομαστική κατανάλωση 380 watt στις 42 inches
Οι LCD εχουν 280 στις ίδιες inches

Ομως οι LCD εχουν αυτή την κατανάλωση ΠΑΝΤΑ ενώ οι ΠΛΑΣΜΑ μόνο όταν τα gas plasma cells της είναι/βρίσκονται σε πλήρη διέγερση κατάσταση φωτεινότητας 100%, αρα μόνο όταν η οθόνη παίζει κατάλευκη εικόνα. Σε όποιες αλλες καταστάσεις οι ΠΛΑΣΜΑ εχουν σαφώς μικρότερη κατανάλωση απο την μέγιστη που αναφέρεται συνήθως στα specs της!!!!

Για αυτό λεω δυσκολότατη ερώτηση με σχεδόν αδύνατη σίγουρη και τεχνικά τεκμηριωμένη απάντηση!!!

Reaction score
11
Πως μετριέται η κατανάλωση;
Στιγμιαία ή μετράνε πόσο έκαψε η tv σε μια ώρα;
Αν υπάρχει όργανο που μετράει την κατανάλωση στιγμιαία και το μέτρησαν με αυτό τον τρόπο τότε θα βγήκαν λάθος συμπεράσματα.
Αν μέτρησαν για μια ώρα πόσο έκαψαν δυό τηλεοράσεις, πράγμα όχι δύσκολο, τότε οι μετρήσεις είναι σωστές και ναι μια πλάσμα καίει πολύ περισσότερο ρεύμα.

Reaction score
14
Power Consumption Tests

The purpose of this test was to determine the average power consumption of a 50-inch plasma TV when operated over an eight-hour period. Each plasma TV was set to operate in its “daylight”, “normal”, or “standard” mode. The test signal was an eight-hour loop of programming from cable TV, recorded to a hard disc drive. A widely available power consumption meter with automatic data logging was used for this test.

Power consumption over an 8-hour time period ranged from a low of 292 watts to 505 watts for an average of 399 watts. Current consumption ranged from 2.45 amperes to 4.17 amperes for an average of 3.31 amperes.

Over an eight-hour period, the average kilowatthour rating was 2.94 for all five plasma TVs. Assuming a base rate of eight cents per kilowatthour ($0.08 kWh); the average cost of operation was 23.6 cents for the group. Multiplied by 30 days, the average cost of operation (8 hours/ day x 30 days) was $7.08 for the group.

Reaction score
14
Consumer Perspective

Plasma TVs do not cost all that much to operate. For the example shown, the monthly cost is equivalent to a tall cup of premium coffee. Even at double the kilowatt-hour rate shown, the cost is less than two tickets to see a first-run movie.

Reaction score
11
Ναι.
Μέσο όρο 399Watt.Αυτό γράφουν και οι κατασκευαστές.
Κάποιες 50άρες καίνε και 500watt ή τουλάχιστον έτσι γράφουν.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.253
Members
38.543
Νεότερο μέλος
intergrale