Αγορά video camera !

Reaction score
0
Γειά σας παιδιά, θα ήθελα τη βοήθεια κάποιου σχετικού με βίντεο κάμερες. Τελείωσα δημοσιογραφία και θα με ενδιέφεραι να κάνω κάποια mini ντοκιμαντέρ και κάποιες συνεντέυξεις. Θέλω να πάρω μια handycam η όποια να έχει υποδοχή για μικρόφωνο(ψίρα) ό και να γράφει κατά προτίμηση σε σκληρό ή σε κάρτα μνήμης. Δίνω μέχρι 1000 ευρώ. Έχω ήδη μια sony η οποία έχει πολύ καλή ποιότητα ήχου και εικόνας αλλά δεν παίρνει μικρόφωνο και είναι πρόβλημα. Γενικά αυτές είναι πιο πολύ τουριστικές γιαυτό μάλλον. Τι έχετε να μου προτείνετε ;

Reaction score
3
Απάντηση: Αγορά video camera !

Κατ' αρχήν, καλωσήρθες.
Οι περισσότερες βιντεοκάμερες (μιλάμε πάντα για HD κάμερα) στην τιμή των 800-1000€ έχουν υποδοχή μικροφώνου.
Αλλά μιας και την θες για ντοκιμαντέρ και συνενεύξεις, πας για κάτι καλό και φυσικά και για εξωτερικό μικρόφωνο.
Υπόψη ότι αν είναι με σκληρό δίσκο είναι ακριβότερη και ίσως ξεπερνά τα 1000€.
Μπορείς να πάρεις, Sony, Panasonic, Canon κοκ.
Για κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο από τα καινούργια που να έχω δει, δεν ξέρω να σου πω.
Έχω μια Panasonic TM700 (προηγούμενο μοντέλο από την 900 που κυκλοφορεί) και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος.

Σημ. Να λάβεις υπόψη ότι η αποθήκευση του βίντεο που θα γράφεις θα πρέπει να γίνεται σε εξωτερικό σκληρό δίσκο ή σε δισκάκια DVD.
Στα δισκάκια υπάρχει περιορισμός χώρου στα 25-45 περίπου λεπτά βίντεο ανάλογα το μέγεθος του βίντεο, την συμπίεσή του και το τύπο του DVD (μονή ή διπλή στρώση).
Βέβαια μπορείς να πάρεις και Blu ray recorder και να γράφεις το βίντεο σε Blu ray δισκάκια.
Αλλά εκεί το κόστος ανεβαίνει....

Reaction score
0

Θα μπορουσες να ριξεις μια ματια σε αυτην
Sony HDR-CX 690VE που δεχεται μικροφωνο και ακουστικο σε 3.5 minijack και καρτα μνημης ,περιπου στα 1100 Ε.
Και σε σκληρο δισκο αυτην με 220gb
Panasonic HDC-HS 900 με παρομοιες υποδοχες γυρω στα 1100 με 1300,αναλογα που θα την βρεις.
Παντως χρειαζεται ιδιαιτερη προσοχη στο θεμα ηχου ,το τι θα "πιανει"το μικροφωνο απο τον συνεντευξιαζομενο ,μεχρι τον περιβαλλοντα ηχο,που ειναι και το πιο δυσκολο.
Η Panasonic παιρνει κι εναλλαξιμους 3d φακους.
Για πιο οικονομικη αγορα ,κοιτα και την Canon HG 21,με 120gb και καρτα μνημης,που επιτρεπει την μεταφορα απο τον σκληρο στην καρτα.

Reaction score
3

Ξέχασα να πω ότι στη δικιά μου κάμερα χρησιμοποιώ και το Zoom H2 με το οποίο καταγράφω 4 κανάλια ήχου και μετά το παντρεύω με το 5.1 της κάμερας. Θέλει βέβαια λίγη δουλειά για τον συνγχρονισμό των 2 ήχων, αλλά το αποτέλεσμα σε αμοίβει και με το παραπάνω.
Και το 5.1 να μην σε ενδιαφέρει, πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο, ειδικά στις συνεντεύξεις σου είναι απαραίτητο.
Υπάρχουν και άλλα μοντέλα, αν δεν σε ενδιαφέρει το 4 κάναλο. Αλλά προτείνω το Η2 μιας και μπορεί να γράφεις από τα 2 μικρόφωνα της μιας πλευράς τη φωνή του ρεπόρτερ και από τα άλλα 2 της άλλης πλευράς τη φωνή του ατόμου που παίρνεις συνέντευξη.

Reaction score
0

Σε τι χρησιμευει ο τερακάναλος ή ο πεντακάναλος ηχος σε μια συνεντευξη;;:121:Ισα-ισα που δεν ακουγεται ο ηχος απο τον ρεπορτερ ή αυτον που δινει συνεντευξη.Εαν παρεμβαλονται αλλοι ηχοι,το αποτελεσμα ειναι κακο.Χρειαζεται ,νομιζω,πολλη εξειδικευση στο συγκεκριμενο θεμα.
Αν ηταν τοσο ευκολο η καταγραφη πολυκαναλου ηχου με μια καμερα consumer που στην τελικη σου δινει την ψευδαισθηση του περιβαλλοντος ηχου,θα ειχαν (;)λυθει πολλα προβληματα.
Ας σκεφτει κανεις πως στην συγκεκριμενη περιπτωση,ο χωρος της υποτιθεμενης συνεντευξης,θα πρεπει να εχει ελεγχθει με μικροφωνα συγκεκριμενα,η καμερα να εχει τοποθετηθει αναλογα για συγκεκριμενο πλαισιο,και πολλα αλλα ,και κυριως,τα τεχνικα μεσα που θα χρειαζοταν καποιος για να κανει ολη αυτη τη δουλεια.

Reaction score
3

Στη συνένετευξη δεν θα χρησιμοποιηθεί 4κάναλος ήχος αλλά 2 διαφορετικά stereo κανάλια, ένα για τον δημοσιογράφο και ένα για τον ομιλητή.
Σε μια συνέντευξη το ζητούμενο είναι να ακούγονται καθαρά και οι 2. Επομένως το μικρόφωνο παραμένει σταθερό και η κάμερα μπορεί να δείχνει ή τον ένα ή τον άλλο.
Αν ψάξεις λίγο τα πλεονεκτήματα του Zooom H2 στο google θα καταλάβεις καλύτερα.
Έχω ήδη προσωπική εμπειρία και οφείλω να πω ότι έχει πολύ καλύτερη απόδοση από το μικρόφωνο της κάμερας.

Reaction score
0

Δεν χρειαζεται να ψαξω για το συγκεκριμενο gadget.Μια πλαστικη μινιατουρα παιδικου παιγνιδιου ,που ξεκινα σε 27 δευτερα,κοντρα στο φως δεν φαινονται οι ρυθμισεις και σε συγκριση με αλλα voice recorders (γιατι τετοιο ειναι)δεν εχει και την καλυτερη ποιοτητα ηχου.
Για την τιμη του και αυτα που προσφερει ,μπορει καποιος να ειναι ευχαριστημενος,αλλα δεν ειναι και οτι καλυτερο.
Αλλα ειμαστε off topic.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.295
Members
38.538
Νεότερο μέλος
intergrale