Αγορά Viewsonic Projector .

Reaction score
0
Γεια και χαρά σε όλους σας.
Είμαι νέο μέλος του forum και χαίρομαι πολύ που βρήκα ένα Ελληνικό μέρος συζήτησης για να μοιραστώ τις εμπειρίες μου και τα ερωτήματα μου ως newbie σε αυτόν τον τομέα ψυχαγωγίας
Η αλήθεια είναι ότι είχα την επιθυμία για την αγορά ενός προβολέα από τα γυμνασιακά μου χρόνια , αλλά η επιθυμία από την πραγματικότητα απείχαν πάρα πολύ λόγω της αδιαφορίας των δικών μου για μια τέτοια αγορά, και λόγο του οικονομικού budget που διέθετα εκείνη την περίοδο .
Τώρα είμαι φοιτητής και μου δόθηκε η ευκαιρία να αγοράσω έναν projector ικανοποιώντας μια επιθυμία ετών. Η αλήθεια είναι ότι είμαι πολύ ενθουσιασμένος (λόγω της αγάπης μου για την audio-visual ψυχαγωγία), αλλά ταυτόχρονα αρκετά προβληματισμένος για αυτό που πρόκειται να παραδοθεί στο σπίτι μου σε μερικές μέρες .
Αναφέρομαι στον προβολέα : ViewSonic PJ558D τον οποίον βρήκα σε αρκετά καλή τιμή (πιστεύω) σε μία κλασική αγορά στο γνωστό σε όλους μας E-bay. Το θέμα είναι πως παρ' όλη την αγάπη μου για την audio visual entertainment η εμπειρία μου ήταν πολύ μικρή όσον αφορά την τεχνολογία και τα χαρακτηριστικά του εκάστοτε προβολέα που συναντούσα μπροστά μου (στα περιοδικά δηλαδή και στο ίντερνετ ), ταυτόχρονα η δυνατότητα επιλογής με κριτήρια που βασίζονταν σε προσωπική εμπειρία, ήταν αδύνατη καθώς οι κάτοχοι συσκευών προβολής (πόσο μάλλον στο κοντινό μου ηλικιακά περιβάλλον ) ήταν λίγοι έως ανύπαρκτοι. Έτσι αρκέστηκα, για αρκετό καιρό, στην εγκατάσταση του μισού κομματιού αυτής της ψυχαγωγίας , δηλαδή στο audio κομμάτι . Τώρα λοιπόν που είναι στο δρόμο και το άλλο μισό κομμάτι, ναι μεν είμαι χαρούμενος αλλά όχι και σίγουρος για την επιλογή μου . Έτσι είπα πέρα από το αρκετό ψάξιμο που έκανα στο διαδίκτυο, να ρωτήσω και κάποιους που έχουν ασχοληθεί περισσότερο με το θέμα και μιλάνε και την γλώσσα μου .
Κρίνοντας από κάποια post που διάβασα σε αυτό το forum, πρέπει να υπάρχουν αρκετοί Guru σε αυτόν τον τομέα και χαίρομαι γιαυτό. Θα ήμουν πολύ χαρούμενος να ακούσω την γνώμη τους για την αγορά μου ακόμα και αν είναι αρνητική . Τουλάχιστον να ξέρω τι να κάνω στην επόμενη αγορά.
Ευχαριστώ !

Reaction score
6
Καλώς τον.

Ο προβολέας αυτός είναι Data projector. Αυτό σημαίνει πως είναι φτιαγμένος να δίνει πολύ φωτεινή εικόνα σε βάρος της
ποιότητας. Δηλαδή είναι καλός για παρουσιάσεις, σχέδια, charts και γενικώς εικόνες όπου η κίνηση περνάει σε δεύτερη μοίρα.
Βέβαια δεν γνωρίζω τιμή (μπορεί να είναι πολύ καλός για τα λεφτά του ως Data) αλλά για την ψυχαγωγία που αναφέρεις,
δεν είναι ιδανικός συνοδός ενός audio συστήματος.
Με λίγα λόγια χρειάζεται να ψάξεις έναν βιντεοπροβολέα για Home Cinema, o οποίος θα έχει πολύ καλύτερο contrast και να είναι
HD (ready ή full, ανάλογα το ποσό που θέλεις να διαθέσεις).

Reaction score
0
Σε ευχαριστώ φίλε μου για την γρήγορη απάντησή σου. Το ότι είναι multimedia projector και το ότι είναι κατάλληλος για παρουσιάσεις, σημαίνει κάτι όσον αφορά τη ροή της εικόνας κατά την προβολή ; Με λίγα λόγια υπάρχει περίπτωση να διαπιστώσω "κολλήματα" ορατά πέρα από την μεγάλη φωτεινότητα της εικόνας που ανέφερες; Το contrast αυτού του προβολέα είναι 2000:1 και από τα συγκρινόμενα στοιχεία άλλων προβολέων home cinema είδα ότι είναι αρκετά μεγαλύτερο :122:

Reaction score
6
Σε ευχαριστώ φίλε μου για την γρήγορη απάντησή σου. Το ότι είναι multimedia projector και το ότι είναι κατάλληλος για παρουσιάσεις, σημαίνει κάτι όσον αφορά τη ροή της εικόνας κατά την προβολή ; Με λίγα λόγια υπάρχει περίπτωση να διαπιστώσω "κολλήματα" ορατά πέρα από την μεγάλη φωτεινότητα της εικόνας που ανέφερες; Το contrast αυτού του προβολέα είναι 2000:1 και από τα συγκρινόμενα στοιχεία άλλων προβολέων home cinema είδα ότι είναι αρκετά μεγαλύτερο :122:
Μιλάμε για τουλάχιστον διπλάσιο contrast σε ένα H.C. προβολέα.
Από την εμπειρία μου με Data pjs υπάρχει αρκετό σκάλωμα στην εικόνα, ιδιαίτερα όταν μιλάμε για τηλεοπτικό σήμα. Βλέπεις η οικονομία γίνεται και στον επεξεργαστή της εικόνας.
Επίσης θα πρέπει να σκεφτείς πόσο πρόγραμμα σε 4:3 και πόσο σε 16:9 θα βλέπεις, προκειμένου να αξιοποιήσεις όσο το δυνατόν περισσότερο την ανάλυση του προβολέα.

Reaction score
0
Τον προβολέα τον πήρα καθαρά για αναπαραγωγή μέσω DVD και όχι για τηλεοπτικό σήμα.Εκτός αν αναφέρεσαι στο τηλεοπτικό σήμα ως κάθε αναλογικό, οπότε είναι το ίδιο με το απλό RCA που θα χρησιμοποιήσω για τη σύνδεση του dvd με τον προβολέα. Φαντάζομαι ότι η αξιοποίηση της ανάλυσης θα γίνεται σε 16:9 καθώς είναι η πιο συμβατική ανάλυση για τις DVD ταινίες που κυκλοφορούν. Βέβαια θα μπορούσα και σε 4:3 αφήνοντας τα μαύρα πλαίσια γύρω-γύρω (αν λέω κάτι λάθος διορθώστε με :108: απλά έτσι τα έχω καταλάβει :104:).
Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. Η αλήθεια είναι ότι με βρήκατε λίγο απροετοίμαστο σε αυτό το θέμα και δεν ήξερα ότι πρόκειται να προκύψει τέτοιο πρόβλημα "σκαλώματος" της εικόνας καθώς στα specs έγραφε ότι έχει Video Compatibility HDTV (480i, 480p, 576i, 576p, 720p, 1080i) άρα και η επεξεργασία εικόνας πιθανότατα για μια απλή αναπαραγωγή μέσω DVD θα ήταν "άνετη". (Και πάλι σημειώνω πως αν γράφω κάποια πράγματα λάθος -λόγω άγνοιας- διορθώστε με :137: )
Τον προβολέα τον "χτύπησα" 250 ευρώ σε δημοπρασία από πιστοποιημένο αγοραστή και φαντάστηκα οτι ήταν πολύ καλή αγορά καθώς τον βρήκα σε site του εξωτερικού κοντά στα 1000$. Anyway, αν δεν κάνει για H.C το πολύ πολύ να τον κρατήσω για τις παρουσιάσεις στο πανεπιστήμιο ή σαν Photoframe στο σπίτι :136:

Reaction score
6
1 x 15-pin HD, D-sub (RGB Input)
1 x 15-pin HD, D-sub (RGB Output)
1 x RCA (Compsite Video)
VGA DB-15 to HDTV (Component Video)
1 x 4-pin Mini-DIN (S-Video)

Κατ' αρχάς αυτή τη σύνδεση θα χρησιμοποιήσεις για μέγιστη ποιότητα.
Ξέχνα το το composite.

Τα σύγχρονα DVDp διαθέτουν έξοδο HDMI από την οποία μπορείς να πάρεις αναλύσεις που αντιστοιχούν ακριβώς στην ανάλυση των H.C. pjs, δηλαδή 1280x720 και 1920x1080.
Μπορείς πολύ εύκολα να καταλάβεις τι χάνεις από ανάλυση από έναν pj με πάνελ 4:3 ανάλυσης 1024x768.
Πάρα πολλά!

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.234
Απάντηση: Αγορά Viewsonic Projector .

Βρε συ, δε ρώταγες πριν αγοράσεις; Νομίζω κι εγώ πως το χαμηλό κοντράστ κι η μικρή ανάλυση είναι μεγαλύτερα προβλήματα από τα όποια σκαλώματα.

Το θετικό είναι πως τον αγόρασες φτηνά κι ίσως μπορέσεις να τον μεταπωλήσεις κάποια στιγμή, σε κάποιον που να χρειάζεται πράγματι data προβολέα. Σχετικά με τη μέχρι τώρα χρήση της λάμπας: γνωρίζεις πόσες ώρες έχει γράψει;

Reaction score
0
Ρε παιδιά δε θέλω να κάνω επαγγελματική προβολή ταινίας :116: αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι να βλέπω μια ταινία στο σπίτι μου σε μέγεθος αρκετά μεγάλο και να ξεφύγω από την κλασική CRT 21" :136:. Αυτή τη στιγμή λόγο οικονομικών δυνατοτήτων δεν είμαι διατεθειμένος να δώσω 2500 και 3000 ευρώ για μια τέτοια αγορά. Αυτό που με ενδιαφέρει κυρίως είναι να μην crasharei η εικόνα. Να μην βλέπω δηλαδή την ταινία σαν γρήγορο slide show:121:. Η λάμπα είναι καινούρια. Τώρα όσον αφορά το contrast και τη φωτεινότητα οι προσιτοί pjs που κυκλοφορούν στην αγορά έχουν χαμηλότερα χαρακτηριστικά από αυτόν. Τί να έκανα δηλαδή; Ας πούμε για παράδειγμα οτι διάλεγα τον :TOSHIBA TLP-X3000 που είναι ο 2ος πιο ακριβός στο e-shop. Μάλιστα αναφέρει οτι είναι κατάλληλος για Home Cinema. Τι είναι αυτό που καθορίζει την τόσο μεγάλη τους διαφορά με αυτόν που πήρα? Η επεξεργασία εικόνας ? Γιατί όσον αφορά την φωτεινότητα δεν έχουν μεγάλη διαφορά, και όσο για την αντίθεση, μικρή μου φαίνεται. Δεν ξέρω τί να πω. Φαντάζομαι οτι δε θέλει καμιά ιδιαίτερη επεξεργασία εικόνας για την προβολή , καθώς ούτε hi def είναι το DVD αλλά και HD να ήταν ο προβολέας κάνει περισσότερο προβολή και όχι επεξεργασία των δεδομένων του DVD. Έτσι δεν είναι ; Φαντάζομαι ο προβολέας απλά λαμβάνει το σήμα που στέλνει το DVD και επεξεργάζεται την πληροφορία για να την μεταφράσει σε εικόνα. Η πληροφορία όμως του έρχεται έτοιμη. Δε θέλει καμια ιδιαίτερη επεξεργασία. Το μόνο που φαντάζομαι οτι παίζει ρόλο είναι ο ρυθμός ανάγνωσης της πληροφορίας που λαμβάνει απο το DVD. Δεν ξέρω μπερδεύτηκα. Τουλάχιστον πείτε μου αν υπάρχει τρόπος να αποφύγω όσο το δυνατόν περισσότερο τα "κολλήματα". Ευχαριστώ και πάλι :117:

Reaction score
6
Ρε παιδιά δε θέλω να κάνω επαγγελματική προβολή ταινίας αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι να βλέπω μια ταινία στο σπίτι μου σε μέγεθος αρκετά μεγάλο και να ξεφύγω από την κλασική CRT 21" . Αυτή τη στιγμή λόγο οικονομικών δυνατοτήτων δεν είμαι διατεθειμένος να δώσω 2500 και 3000 ευρώ για μια τέτοια αγορά. Αυτό που με ενδιαφέρει κυρίως είναι να μην crasharei η εικόνα. Να μην βλέπω δηλαδή την ταινία σαν γρήγορο slide show. Η λάμπα είναι καινούρια. Τώρα όσον αφορά το contrast και τη φωτεινότητα οι προσιτοί pjs που κυκλοφορούν στην αγορά έχουν χαμηλότερα χαρακτηριστικά από αυτόν. Τί να έκανα δηλαδή; Ας πούμε για παράδειγμα οτι διάλεγα τον :TOSHIBA TLP-X3000 που είναι ο 2ος πιο ακριβός στο e-shop. Μάλιστα αναφέρει οτι είναι κατάλληλος για Home Cinema. Τι είναι αυτό που καθορίζει την τόσο μεγάλη τους διαφορά με αυτόν που πήρα? Η επεξεργασία εικόνας ? Γιατί όσον αφορά την φωτεινότητα δεν έχουν μεγάλη διαφορά, και όσο για την αντίθεση, μικρή μου φαίνεται. Δεν ξέρω τί να πω. Φαντάζομαι οτι δε θέλει καμιά ιδιαίτερη επεξεργασία εικόνας για την προβολή , καθώς ούτε hi def είναι το DVD αλλά και HD να ήταν ο προβολέας κάνει περισσότερο προβολή και όχι επεξεργασία των δεδομένων του DVD. Έτσι δεν είναι ; Φαντάζομαι ο προβολέας απλά λαμβάνει το σήμα που στέλνει το DVD και επεξεργάζεται την πληροφορία για να την μεταφράσει σε εικόνα. Η πληροφορία όμως του έρχεται έτοιμη. Δε θέλει καμια ιδιαίτερη επεξεργασία. Το μόνο που φαντάζομαι οτι παίζει ρόλο είναι ο ρυθμός ανάγνωσης της πληροφορίας που λαμβάνει απο το DVD. Δεν ξέρω μπερδεύτηκα. Τουλάχιστον πείτε μου αν υπάρχει τρόπος να αποφύγω όσο το δυνατόν περισσότερο τα "κολλήματα". Ευχαριστώ και πάλι
Εχμμ... κατάληλος για home cinema; :405:
Καλά αφού το λέει η ιστοσελίδα... :142:

Λοιπόν, δες ένας οικονομικός προβολέας H.C. πως είναι και τι specs έχει.
http://www.optomaeurope.com/project...C&PTypedb=High Definition Home Cinema&PC=HD65

Τώρα στο άλλο που ρωτάς, εφ' όσον η σύγκριση γίνεται με 21'' CRT τότε δεν θα έχεις κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.
Όταν λέμε σπαστή κίνηση δεν εννοούμε να βλέπεις slides, προς θεού!
Απλά αυτό που θα δεις είναι λιγότερο ομαλή κίνηση σε σχέση με έναν H.C. προβολέα και αν πρόκειται για αναλογικό σήμα από επίγειο κανάλι, σχεδόν σίγουρα σκαλώματα.
Σκαλώματα εννοώ ανα μερικά δευτερόλεπτα σπάσιμο της κίνησης.
Αυτό είναι εκνευριστικό και αποφεύγεται μόνον όταν ο Data pj έχει στο μενού ειδική λειτουργία Video de-interlace. Στους οικονομικούς, αυτό το τελευταίο σπανίζει.

Παρ' όλα αυτά, αυτός που έχεις πάρει είναι πολύ οικονομικός και το σίγουρο είναι ότι θα τον ευχαριστηθείς.

Reaction score
0
Φίλε Pleo σε ευχαριστώ και πάλι για την απάντησή σου. Η αλήθεια είναι οτι απογοητεύτηκα απο το πρώτο response σου γιατί με προσγείωσες στην πραγματικότητα γρήγορα :105: αλλά με το τελευταίο post μου ανέβασες πάλι το ηθικό :107:
Όσον αφορά αυτά που ανέφερες :
Σκαλώματα εννοώ ανα μερικά δευτερόλεπτα σπάσιμο της κίνησης.
Αυτό είναι εκνευριστικό και αποφεύγεται μόνον όταν ο Data pj έχει στο μενού ειδική λειτουργία Video de-interlace. Στους οικονομικούς, αυτό το τελευταίο σπανίζει.
Στα specs του Viewsonic αναφέρει :
Advanced video features: Motion adaptive deinterlacer for superior video performance.
Οπότε κάτι είναι και αυτό ! fiew:128:
Παρ' όλα αυτά, αυτός που έχεις πάρει είναι πολύ οικονομικός και το σίγουρο είναι ότι θα τον ευχαριστηθείς.
Είναι πράγματι οικονομική η τιμή που τον "χτύπησα" παρόλο που δε φαίνεται ο ίδιος ο pjs να είναι οικονομικός απο μόνος του :133: .
Ελπίζω να πάνε όλα καλά. Θα ενημερώσω ξανά με νέο post μόλις τον δοκιμάσω. Ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.438
Members
38.698
Νεότερο μέλος
makpag