Αγορα Σκληρου δισκου...

Reaction score
7
Εχουμε και λεμε..... Τι προτεινετε να αγορασω;

Τι μαρκα;
(κλινω προς Seagate, ενω ως τωρα ειχα Fujitsu & Maxtor - ΟΚ την εχει αγορασει η Seagate)

Σιγουρα SATA, μιας και ολα τα IDE ειναι γεματα...

Αλλα μπορει ο SATA2 να λειτουργησει (με ταχυτητα SATA1) σε mobo που υποστηριζει SATA1 ? Υπαρχει backwards συμβατοτητα; Για μελλοντικη αμαβαθμιση mobo...

Να παρω 2 των 80GB ή εναν των 160; (Παιζει και RAID)
Για θεμα ασφαλειας-backup αρχειων.... Αλλο να χασεις 160GB και αλλο 80...
Θα αργησουν να γεμισουν , αλλα λεμε τωρα....

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
310
Western Digital SATA 200GB για να έχεις το κεφάλι σου σσίγουρο...

Εκτός και αν έχεις κατα νου την δημιουργία κάποιου Raid...

Reaction score
5
Ολοι καλοί είναι, εγώ έχω και Seagate και WD. Η Seagate ήταν η πρώτη με πραγματικό SATA σκληρό, και οι καινούριοι της είναι καλοί.
Για τις χωρητικότητες, δεν ήξερα ότι βγαίνουν ακόμα 80GB...σίγουρα υπάρχει 80GB SATA2 !!???
Οι διαφορές τιμής πλέον είναι αστείες για να πάρεις 200GB ή 250GB, από 160GB, οπότε γιατί όχι;
Μια λύση (ακριβή) είναι έναν 74GB Raptor για δίσκο συστήματος και έναν -άντε- 160GB για data...
Από εκεί και πέρα, εσύ πληρώνεις, εσύ διαλέγεις. Και 2x80 σε RAID 0, θα είναι γρήγορο. RAID 1 είναι ασφαλές. Διαλέγεις και παίρνεις.

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Reaction score
13.270
Οι Seagate έχουν 5 χρόνια εγγύηση, αντί των 3 που έχουν οι υπόλοιποι. Ισως αυτό να σου φανεί χρήσιμο στην αναζήτηση.

minas

Πισιά
Reaction score
4.437
Πρόβλημα συμβατότητας SATA1 και SATA2 δεν υφίσταται.
Ο Raptor νομίζω είναι λίγο υπερβολή... από θόρυβο, κατανάλωση ισχύος κλπ.

Εγώ σε κάθε περίτπωση θα προτιμούσα τον 1x(όσο) παρά τους δύο.... Αλλά μάλλον επειδή θα τον γέμιζα, και μετά θα ήθελα να έχω χώρο για τον επόμενο :wink:
Όπως είπε και ο Άκης, καλύτερα να πας εξαρχής πάνω από τα 160, αφού η διαφορά τιμής είναι αμελητέα...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.664
Members
38.728
Νεότερο μέλος
roberto_portale