Αγορα ηχειων

Reaction score
6
Χρονια πολλα κ καλη χρονια σε ολους.Μετα απο δεκα χρονια ειπα να αλλαξω τα ηχεια μου(focal 726) και να παρω ενα μεταχειρισμενο ζευγαρι μεχρι 1500 ευρω.θα τα οδηγησω με ενα citation 16 και σκεφτομαι τα Audio Physic tempo V η τα Gato pm6.
o χωρος ειναι μικρος και η αποσταση των ηχειων μεταξυ τους ειναι 1.50 m. Δεν εχω ακουσει κανενα απο τα δυο και ψαχνω ενα μουσικο ηχειο. Σας ευχαριστω.

• Like
Reactions: PMC

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
91.011
o χωρος ειναι μικρος και η αποσταση των ηχειων μεταξυ τους ειναι 1.50 m
Καλό θα ηταν να γράψεις και την απόσταση ηχείου-θέσης ακρόασης.

• Like
Reactions: PMC

Dimifoot

Editor
Reaction score
91.011
Πριν ξοδέψεις χρήματα, φτιάξε το τρίγωνο ακρόασης. Είναι πολύ πιο σημαντικό απο την αλλαγή ηχείου.

Οι πλευρές του τριγώνου πρέπει να ειναι περίπου ίσες. Ή θα μεγαλώσεις την απόσταση μεταξύ των ηχείων, ή θα φέρεις την θέση ακρόασης πιο μπροστά.

Αν θέλεις βαλε μια φωτό του χώρου, θα βοηθήσει.

Last edited:

Reaction score
6
Πριν ξοδέψεις χρήματα, φτιάξε το τρίγωνο ακρόασης. Είναι πολύ πιο σημαντικό απο την αλλαγή ηχείου.

Οι πλευρές του τριγώνου πρέπει να ειναι περίπου ίσες. Ή θα μεγαλώσεις την απόσταση μεταξύ των ηχείων, ή θα φέρεις την θέση ακρόασης πιο μπροστά.

Αν θέλεις βαλε μια φωτό του χώρου, θα βοηθήσει.
Όπως βλέπετε είναι δύσκολο εκτός εάν γκρεμίσω το τζάκι.

Attachments

Dimifoot

Editor
Reaction score
91.011
Δύσκολα τα πράγματα.

Εχεις και μεγάλη ασυμμετρία στην πρώτη ανάκλαση, το αριστερό ηχείο δεν εχει καθόλου ενώ το δεξί είναι δίπλα σε τοίχο-καλοριφέρ.

Αν δεν ανάβεις το τζάκι πήγαινε το Αρ ηχείο πιο αριστερά, και βαλε μια πολυ χοντρή κουρτίνα δεξιά.

Αλλη τοποθέτηση γίνεται; Πχ τα ηχεία αριστερα και δεξιά απο το τζάκι, και η τιβι πάνω απο το τζάκι.

Αν δεν φτιάξεις τα βασικά της τοποθέτησης, δεν εχει κανένα νόημα να κάνεις αγορές, πήγαινε κανένα ταξίδι καλύτερα.

(Αλλη μια ερώτηση που είναι λάθος. Θα έπρεπε να την απαντήσουμε ως έχει; ;) )

Rosinante

Dark Nιάου
Reaction score
5.609
Αν δεν μπορεις να αλλαξεις τη χωροταξια του συστηματος, μην αλλαξεις τιποτε. Ο χωρος ειναι ωραιος αλλά οχι το στησιμο. Πηρες κι αλλη αποψη, για να μη νομιζεις οι ο...απο πανω ειναι υπερβολικος. :)

gid

Reaction score
10.201
Επιιπλέον, τα υπάρχοντα ηχεία σου είναι πολύ καλά και κατάλληλα και για μεγαλύτερους χώρους.

Αυτή τη στιγμή, όπως τα έχεις στήσει, ΔΕΝ τα αξιοποιείς. Γιατί λοιπόν να τα αλλάξεις;

Δεύτερη περίιπτωση αναβαθμισίτιδας σε μια μέρα, μου φαίνεται....

Reaction score
6
Έχετε δικιο αλλά δεν μπορεί να γίνει κάποια αλλαγή παρά μόνον στον εξοπλισμό.Απο τά παραπάνω ηχεία ποια θεωρείτε καλύτερα για τον χώρο? γιατί φοβάμαι το πλαϊνό γουφερ του Audio Physic

Reaction score
5.360
Χρονια πολλα κ καλη χρονια σε ολους.Μετα απο δεκα χρονια ειπα να αλλαξω τα ηχεια μου(focal 726) και να παρω ενα μεταχειρισμενο ζευγαρι μεχρι 1500 ευρω.θα τα οδηγησω με ενα citation 16 και σκεφτομαι τα Audio Physic tempo V η τα Gato pm6.
o χωρος ειναι μικρος και η αποσταση των ηχειων μεταξυ τους ειναι 1.50 m. Δεν εχω ακουσει κανενα απο τα δυο και ψαχνω ενα μουσικο ηχειο. Σας ευχαριστω.
Τα φοκαλ δεν είναι "μουσικά ηχεία"...;

Dimifoot

Editor
Reaction score
91.011
Έχετε δικιο αλλά δεν μπορεί να γίνει κάποια αλλαγή παρά μόνον στον εξοπλισμό.Απο τά παραπάνω ηχεία ποια θεωρείτε καλύτερα για τον χώρο? γιατί φοβάμαι το πλαϊνό γουφερ του Audio Physic
Ταξιδάκι να γουστάρεις.
Ούτε για πλάκα δεν εχει νόημα να επενδύσεις χρήματα με αυτές τις συνθήκες.

Από εμένα δεν θα πάρεις την απάντηση που ζητάς.

gid

Reaction score
10.201
Καλέ μου άνθρωπεεεεεεεεεε.....

ΔΕΝ πάσχει ο εξοπλισμός σου. Ο χώρος σου πάσχει.

I

iason

Guest
Έχεις σκεφτεί να τα κρεμασεις στις γωνίες πάνω στο ταβάνι.......
Μπορεί να παίξουν και καλύτερα :sneaky:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.086
Όπως βλέπετε είναι δύσκολο εκτός εάν γκρεμίσω το τζάκι.
Θά 'ταν αδιακρισία αν σας ζητούσα φωτό και των υπολοίπων τοίχων του δωματίου; Κάποια πρόχειρη κάτοψη ίσως;

Reaction score
5.360
Μελέτα και τούτο....
.
.

Reaction score
6
Θά 'ταν αδιακρισία αν σας ζητούσα φωτό και των υπολοίπων τοίχων του δωματίου; Κάποια πρόχειρη κάτοψη ίσως;
οχι δεν θα ητανε ,απλως δεν αξιζει το ξερω οτι ο χωρος εχει προβλημα και δεν αλλαζει αυτο.για αυτο τον λογο κοιταω απλα να δοσω ενα μικρο ποσο σε μεταχειρισμενο .

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.968
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas