Αγορα κασετοφωνου

Reaction score
23
Oxι δεν ειναι απλα .Ειδικα τα φθηνα μοντελα δυσκολα επισκευαζονται.Πολλα πλαστικα μηχανικα μερη πολυπλοκων μηχανισμων που εχουν χαλασει-φθαρει.Ιμαντες που δε βρισκονται πλεον.Ρυθμισεις bias δυσκολες .Δεν βρισκονται τα εξαρτηματα ευκολα πλεον για αυτα τα μηχανηματα.Και οι ρυθμισεις τους ειναι πονοκεφαλος.

Reaction score
24
ολα τα εξαρτηματα ΟΛΩΝ των παλιων μηχανηματων ακομη και αυτα που ειναι δισευρητα λογω διακοπης παραγωγης ,η μονη λυση ειναι να τα εκτυπωσεις με 3d εκτυπωτη κανονικα αρκει να εχεις εξικοιωθει με το προγραμα και τον εκτυπωτη ,ακομη και τα μεταλλικα αν αλλοιωθουν ο μονος τροπος ειναι η εκτυπωση ξερωντας απο πριν οτι δεν θα εχουν την αντοχη που ειχαν τα πρωτοτυπα,ουσιαστικα θα ειναι ενας πλαστικος κλωνος αυτων

Reaction score
34
Καλησπέρα. Με έχει πιάσει η νοσταλγία και η αγορά deck κασετόφωνου μιας και τα εφηβικα μου χρονια ειχαν πολυ αντιγραφή και edit (με το cooledit) απο ραδιοφωνο σε κασετα. Τότε είχαμε ενα AIWA AD-WX929 διπλης κεφαλής με dual deck.
Εχω βρει διάφορα 3head: Denon DRM-710, Sony TC K 611S και μπορω να διαθέσω μέχρι περίπου 200€ εφόσον αξίζει.
Ποια είναι η γνώμη σας, μήπως υπάρχει αντίστοιχο thread? μήπως έχει κάποιος να δώσει κάτι?

Na συνεχίσω με αυτή την επιθυμία ή να μου φύγει??? χαχαχα

Σας ευχαριστώ.
να σου φύγει!!! χαχαχα
και να σοβαρευτούμε τώρα, αντε και το πηρες τι θα κανεις εχεις κενες tdk 60ρες να γραψεις απο τους σταθμους που παιζουν spotify η εχεις αρχείο εσυ καλο εστω απο τα πανηγυρια ωστε να μπεις στον κοπο να μας πεις τι παρελκομενα εχεις equalizer κλπ και τελος .. καλη τυχη, πιστεψε με θα τη χρειαστεις !!

Reaction score
138
να σου φύγει!!! χαχαχα
και να σοβαρευτούμε τώρα, αντε και το πηρες τι θα κανεις εχεις κενες tdk 60ρες να γραψεις απο τους σταθμους που παιζουν spotify η εχεις αρχείο εσυ καλο εστω απο τα πανηγυρια ωστε να μπεις στον κοπο να μας πεις τι παρελκομενα εχεις equalizer κλπ και τελος .. καλη τυχη, πιστεψε με θα τη χρειαστεις !!
Tσίμπησα προχθές 70 RAKS. Kάθε μέρα πέρναγα από εκεί και δεν μου είχε κόψει να μπω να ρωτήσω.
Τέλος δεν έχει άλλες. 1 ευρώ η μία. Με μια φυσικότητα μου απάντησε ο υπάλληλος όταν του είπα. Παλιά αγόραζα κασσέττες ήχου από εδώ. Μήπως έχεις; Εννοείται μου λέει. Πόσες θες. 5 του λέω. Πόσο τις έχεις 1 ευρώ την μία.
Θα τις πάρω όλες.

Τι θα τις κάνω; Το πολύ πολύ να τις πουλήσω πάλι.
Αν και έχω κασσεττόφωνα για να γράψω. :)

Reaction score
23
Εγω το ξαναγραφω.Αν καποιος εχει μερακι με κατι στο τελος θα το καταφερει.Αν καποιος θελει να πειραματιστει με τα κασσετοφωνα εγω λεω NAI.Αλλα επειδη λογικα θα πατε σε vintage μηχανημα προσεξετε παρα πολυ.Ρωτηστε και κανενα τεχνικο.Εχω κι εγω καμμια 300 κασσετες στο πατρικο μου που εγραφα πιτσιρικας δεκαετια του 80.Intersonic μαρκα οι παραπανω,Ελληνικες.Εχω και TDK και Maxell normal type I.Το εργοστασιο της Intersonic ηταν στη Νεα Φιλαδελφεια.Την ταινια την αγοραζανε απο την Γερμανια απο την BASF,κορυφη στις κασσετες η εν λογω εταιρεια.Αλλα το bias εΙναι Νοrmal type I.Οι entry level κασσετες ηταν αυτες. Με το χαρτζιλικι που ειχα αυτες μπορουσα να αγορασω.Οι χρωμιου και μεταλλου που ηταν οι καλες και μπορουσαν να παιξουν στα πολυ καλα κασσετοφωνα ηταν ακριβες τοτε.Και Nacamichi να παρω τωρα χαιρετα μου τον πλατανο.Το εχασα το τρενο.

Last edited:

Reaction score
1.311
Δεν ξέρω πλέον πόσα κασετόφωνα έχω... Έχω και 2 προς πώληση !
Τι έμαθα τόσα χρόνια ? Είναι μια όμορφη ενασχόληση, Know how υπάρχει πάρα πολύ. Μπορεί κάποιος μόνος του να φτάσει ένα κασετόφωνο στο 80-90% του. Θέλει κασέτες αναφοράς service manual και να μην έχουν μπει 100 διαφορετικά χέρια στο κασετόφωνο στο παρελθόν.
Είναι όμορφη ενασχόληση. Βέβαια έχω σε ένα αυτοκίνητό μου ραδιοκασετόφωνο και γράφω για αυτό κασέτες, οπότε δεν τα βλέπω μόνο. !
Κασέτες : Άγραφες δεν ξέρω που έχω πόσες έχω.
ΌΜΩΣ εάν μια κασέτα είναι σε καλή φυσική κατάσταση, μια απλή πχ TDK D , με σωστό κασετόφωνο μπορεί να παίξει ΠΟΛΥ Σωστά στο αυτοκίνητο. Οπότε αγοράζω ή μου χαρίζουν με τις σακούλες κασέτες, και ξαναγράφω πάνω σε αυτές εάν είναι εντάξη.

head-stef

Headphones
Reaction score
2.448
Νομίζω πως ...ξέμεινα από κασετόφωνο. Πριν λίγες μέρες παρουσίασε περίεργη βλάβη το Technics RS-BX404 που με συντροφεύει από το 1992. Μηχανικά δεν με πρόδωσε πότε, αφού έκανα πάντα τη στοιχειώδη συντήρηση δηλ. προσεκτικό και τακτικό καθαρισμό κεφαλών, capstan κλπ, άνοιγμα για απομάκρυνση σκόνης, αλλαγή ιμάντα όποτε χρειαζόταν και απομαγνήτιση κεφαλής με ειδική κασέτα που επίσης λειτουργεί εδώ και 34 χρόνια. Όμως τώρα ξαφνικά έπαψε να βγάζει ήχο, μετά από μερικούς μήνες που δεν το άναψα. Μηχανικά, λειτουργούν όλα αλλά χωρίς ήχο (ούτε στις ενδείξεις στάθμης). Αν δυναμώσω αρκετά ακούγεται μια ελάχιστη υποψία θολής μουσικής στην οποία προστίθεται ένας μικρός βόμβος/σφύριγμα αν παίξω με Dolby B/C (το ίδιο και στην έξοδο ακουστικών του deck). Βλάβη στα ηλεκτρονικά του λοιπόν.

Με εσωτερικό έλεγχο για καθάρισμα των διαφόρων επαφών δεν κατάφερα κάτι μέχρι τώρα. Απομένει να ψάξω για κάποιο καλό service στην Αθήνα αλλά δεν έχω ιδιαίτερες ελπίδες αφού ήδη ένα που επικοινώνησα (East Electronics) δεν το αναλαμβάνει λόγω έλλειψης ανταλλακτικών - θεωρούν ότι, έτσι κι αλλιώς, για να το παραδώσουν σωστά και να λειτουργήσει για ικανό διάστημα, θα χρειαστούν αλλαγές και σε μηχανικά εξαρτήματα που δεν βρίσκονται πλέον. Θα το ψάξω και με τα service που προτείνατε πιο πάνω. Καμιά άλλη πρόταση;
Screenshot_20260208-220809.png

Last edited:

Reaction score
1.805
Εχω το αντιστοιχο διπλο. Ενω τα μηχανικα μερη δουλευουν τα παντα αψογα, ηχος δεν βγαινει, ουτε η ενδειξη σταθμης δειχνει εισερχομενο σημα. Αν το φτιαξεις γραψε που ειναι το προβλημα, μηπως μπορεσω να συνεφερω κι εγω το δικο μου. ;)

Reaction score
30.498
Κατά πάσα πιθανότητα είναι ο διακόπτης εγγραφής , που έχει πιάσει βρωμιά.
Αν τον δουλέψεις με λίγο καθαριστικό επαφών θα συνέλθει .
Ναι καλά διάβασες ο διακόπτης εγγραφής που αλλάζει το mode από play back σε record.
Και επειδή είναι ηλεκτρονικός ο διακόπτης θα οπλίζει μάλλον μέσω ρελέ .

Last edited:

head-stef

Headphones
Reaction score
2.448
Κατά πάσα πιθανότητα είναι ο διακόπτης εγγραφής , που έχει πιάσει βρωμιά.
Αν τον δουλέψεις με λίγο καθαριστικό επαφών θα συνέλθει .
Ναι καλά διάβασες ο διακόπτης εγγραφής που αλλάζει το mode από play back σε record.
Και επειδή είναι ηλεκτρονικός ο διακόπτης θα οπλίζει μάλλον μέσω ρελέ .
Έχει γούστο να πατάμε play κι αυτά να κάνουν record σβήνοντας την κασέτα... Το φοβάμαι μέρες αλλά πρέπει να ξεθάψω ένα παλιό walkman να δοκιμάσω αν η κασέτα δοκιμής παίζει ή σβήστηκε!

Last edited:

Reaction score
30.498
Έχει γούστο να πατάμε play κι αυτά να κάνουν record σβήνοντας την κασέτα... Το φοβάμαι μέρες αλλά πρέπει να ξεθάψω ένα παλιό walkman να δοκιμάσω αν η κασέτα δοκιμής παίζει ή σβήστηκε!
Οχι απλά δεν παίζει , γιατί ο διακόπτης είναι σε ενδιάμεση κατάσταση και δεν επιτρέπει την αναπαραγωγή.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.691
Members
38.733
Νεότερο μέλος
partis