Αγορα τελικου για sub.

Reaction score
0
Μην αγχώνεσαι, ισα ισα που οι ερωτήσεις σου δίνουν απαντήσεις και σε μ ένα.
Μαλλον για ετοιμο sub θα παω στο κατοσταρικο.
Παιδια ο ενισχυτης ειναι αυτος

Μου μενουν 2 υποδοχες, δεν υπαρχει τροπος να μπει το sub παθητικο.

Reaction score
55
Απάντηση: Αγορα τελικου για sub.

" σκευτωμουν το εξις η Pre out των ενισχυτων για sub ειναι stereo σωστα ?οποτε απο την στιγμη που συνδεω τον ενα ακροδεκτη μενει ο αλλος ο οποιος εχει σημα.Αν κανω λαθος πειτε ε
Παίζει αυτό να συνδέσεις δεύτερο sub στο δεξί πχ rca ? το λέω γιατί ο δικός μου ο ενισχυτής έχει μόνο μια έξοδο για sub....και γενικός με ειχε προβληματίσει αυτο "

Σπάνια οι ενισχυτές έχουν 2 εξόδους για σαμπ και τότε δεν είναι στέρεο, είναι απλά το ίδιο σήμα εις διπλούν ( γι'αυτό λέμε 5,1 ή 7, 1 γιατί το 0,1 είναι το κανάλι των χαμηλών συχνοτήτων. Αν θες να οδηγήσεις δυο σαμπ ,παίρνεις ή φτιάχνεις ένα καλώδιο που από μονό rca καταλήγει σε 2 rca. (εκτός και αν το ένα υπογούφερ έχει και έξοδο σήματος για σύνδεση με δεύτερο, οπότε παίρνεις σήμα από εκεί).

Reaction score
55
Απάντηση: Re: Αγορα τελικου για sub.

Μην αγχώνεσαι, ισα ισα που οι ερωτήσεις σου δίνουν απαντήσεις και σε μ ένα.
Μαλλον για ετοιμο sub θα παω στο κατοσταρικο.
Παιδια ο ενισχυτης ειναι αυτος

Μου μενουν 2 υποδοχες, δεν υπαρχει τροπος να μπει το sub παθητικο.
Φίλε konandrio το sub είναι το δυσκολότερο ηχείο!!! και είναι αυτό που είτε φτιάχνει κινηματογραφική ατμόσφαιρα, είτε καταστρέφει τελείως τον ήχο, γεμίζοντας θολούρα σχεδόν όλες τις συχνότητες. Θα έλεγα να βάλεις μια αγγελία στο φόρουμ και να πεις ότι ζητάς υπογούφερ στα 100 ευρώ. Οι πιθανότητες να βρεις κάποιο crystal audio ή και άλλης κόσμιας μάρκας είναι πολλές και θα κάνεις τη δουλειά σου μια χαρά.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.593
Όταν μιλάμε για ενισχυτή υπογούφερ, εκτός της τελικής βαθμίδας, θα πρέπει να έχει και την ανάλογη προενίσχυση με τις απαραίτητες
ρυθμίσεις.

Χρειάζεσαι οπωσδήποτε ρύθμιση στάθμης, αποκοπής συχνοτήτων και ρύθμιση φάσης ώστε να ενσωματωθεί με το υπόλοιπο σύστημα σου.

Αν δεν διαθέτει τα παραπάνω μπορεί εύκολα το αποτέλεσμα να είναι χειρότερο από ότι χωρίς αυτό.

Reaction score
4

" σκευτωμουν το εξις η Pre out των ενισχυτων για sub ειναι stereo σωστα ?οποτε απο την στιγμη που συνδεω τον ενα ακροδεκτη μενει ο αλλος ο οποιος εχει σημα.Αν κανω λαθος πειτε ε
Παίζει αυτό να συνδέσεις δεύτερο sub στο δεξί πχ rca ? το λέω γιατί ο δικός μου ο ενισχυτής έχει μόνο μια έξοδο για sub....και γενικός με ειχε προβληματίσει αυτο "

Σπάνια οι ενισχυτές έχουν 2 εξόδους για σαμπ και τότε δεν είναι στέρεο, είναι απλά το ίδιο σήμα εις διπλούν ( γι'αυτό λέμε 5,1 ή 7, 1 γιατί το 0,1 είναι το κανάλι των χαμηλών συχνοτήτων. Αν θες να οδηγήσεις δυο σαμπ ,παίρνεις ή φτιάχνεις ένα καλώδιο που από μονό rca καταλήγει σε 2 rca. (εκτός και αν το ένα υπογούφερ έχει και έξοδο σήματος για σύνδεση με δεύτερο, οπότε παίρνεις σήμα από εκεί).
Ωραίος να είσαι καλά φίλε μου γιατί το σκεφτόμουν για δεύτερο sub γιατί έχω διαβάσει οτι αν έχεις δυο και τα έχεις να παίζουν σε χαμηλές εντάσεις το ηχητικό αποτέλεσμα είναι σωστότερο.

Τώρα μιας και σε βρήκα κάτι ακόμα και τέλος. Πρέπει υποχρεωτικά τα subs να είναι ίδιας μάρκας και ιδιο μοντέλο για να παίζουν σωστά ?

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Reaction score
467

Ωραίος να είσαι καλά φίλε μου γιατί το σκεφτόμουν για δεύτερο sub γιατί έχω διαβάσει οτι αν έχεις δυο και τα έχεις να παίζουν σε χαμηλές εντάσεις το ηχητικό αποτέλεσμα είναι σωστότερο.

Τώρα μιας και σε βρήκα κάτι ακόμα και τέλος. Πρέπει υποχρεωτικά τα subs να είναι ίδιας μάρκας και ιδιο μοντέλο για να παίζουν σωστά ?

Ευχαριστώ προκαταβολικά
Μαεστρο αυτο που λες ισχυει σε ορισμενες περιπτωσεις..αλλα συνηθως ενα σαμπ κανει την δουλεια του μια χαρα..αρκει φυσικα να σ αρεσει η χρηση σαμπ στην αναπαραγωγη του ηχου γιατι εγω πχ που ακουω ροκιες κτλ μου τα κανει οοολα μανταρα...

Αυτο που ειπε ο petermeni ειναι σωστο. Κανονικα θες και ρύθμιση στάθμης, αποκοπής συχνοτήτων και ρύθμιση φάσης ..αντε την σταθμη την οριζεις με ενα ποτενσιομετρο..την αποκοπη συχνοτητων με ενα παθητικο cross μετα τον ενυσχητη..αλλα η φαση θελει δουλεια..ακομα και προενυσχηση να χρειαστεις (που κατα 90% δε θα χρειαστεις) σου χω κιτακι ebay-ισιο με 7δολαρια ταμαμ...με λιγα λογια, αν σε ενδιαφερει να παιξει αλλα ψιλοαδιαφοροντας για το ποσο ποιοτικα θα παιξει η το ποσο καλα θα ενσωματωθει σε ενα ηχοσυστημα (που κατα την γνωμη μου κλαιν μαιν, αφου το συγκεκριμενο σαμπ ειναι μονο για παιχνιδι και τιποτα αλλο) τοτε η λυση που σου πα ειναι ταμαμ!:138:

Reaction score
4

Να σου πω και εγώ ροκιες παίζω και για να μην μου τα κάνει μαντάρα έχω βάλει το sub να παίζει στα 80hz σε χαμηλές εντάσεις 1/4 στον ενισχυτή του και έχω βάλει και ένα μικρο LFH Attenuation .Με αυτόν τον συνδυασμό το 85% από ταινίες και μουσική παίζουν από καλά έως πολύ καλά για τα γούστα μου.Το θέμα μου με τις ταινίες είναι ότι όταν παίζω σε μεγαλύτερες εντάσεις και ενώ είναι χαμηλά σχετικά το sub και ο ήχος είναι dts μπορεί να πάθω καρδιακή προσβολή απο το ξαφνικό μπαμ που κάνει το μπάσο μαζί με τον αέρα που στέλνει..... αισθάνομαι ότι είμαι μέσα στην σκηνή σούπερ και λοιπά αλλά θα προτιμούσα το χαμηλό να μην είναι τόσο απότομο αλλά ποιο στιβαρό.Αν βγάζει νόημα αυτό που σου περιγράφω. Οπότε το να δώσω κάποια στιγμή στο μέλλων 150 ακόμα για ένα δεύτερο sub το οποίο θα κάνει το χαμηλό οπός στο λέω το σκέφτομαι. Τώρα για το θέμα με το παλιό sub πιστεύω ότι δεν αξίζει να ασχοληθώ καν εκτός αν το κάνω σας ένα μικρο προτζεκτακι κανένα σκ που θα βαριέμαι αλλά θα το κάνω σωστά νέο 6"woofer μιας και την καμπίνα την έχω και ενισχυτακι οπός αυτά που προτείνεις από ebay η απο κανένα μαγαζί με ηλεκτρονικά...αν και χρόνος δεν υπάρχει και το βλέπω σαν μακρινό όνειρο.....

Reaction score
55

Ευχαριστώ προκαταβολικά
Όχι , δεν χρειάζεται τα subs να είναι της ίδιας μάρκας.
Κατάλαβα ότι θες να παίξεις λίγο με το σύστημά σου , αλλά να έχεις υπόψιν σου ότι αν σε περιορίζει ο χώρος, ως προς την τοποθέτηση των subs , μπορεί να έχει ακυρώσεις του μπάσου, λόγω λαθεμένης τοποθέτησης, μπορεί όμως και να πάρεις αυτό που θες.
Επειδή όμως διάβασα ότι ακούς ροκιές θα έλεγα να μείνεις με το σύστημα που έχεις. Τα περισσότερα subs κάνουν κακό στη μουσική, γιατί είναι φτιαγμένα για να εντυπωσιάζουν στο σινεμά.
Η μουσική θέλει (και το σινεμά κανονικά) σφιχτό και ρυθμικό μπάσσο, όχι μπαμ και μπουμ. Καλύτερα λοιπόν να πειραματιστείς με το sub που ήδη έχεις, ίσως χαμηλώνοντας λίγο την έντασή του. Εξάλλου ,αφού απ'ότι λες , έχεις ήδη ένα δυνατό sub , δε νομίζω ότι ένα 6ιντσο θα μπορέσει να προσφέρει κάτι ουσιαστικό.
(Πρακτικά τα υπογούφερ με μικρά μεγάφωνα, του τύπου 6-6,5 ιντσών δεν είναι υπογούφερ, δεν μπορούν να απαπαράγουν χαμηλές συχνότητες, αλλά επειδή έγιναν μόδα ηχειάκια με μικροσκοπικά μεγάφωνα χαμηλομεσαίων, καλλούνται αυτά τα κατ'όνομα υπογουφερ να καλύψουν την παντελή έλλειψη μπάσου).

Reaction score
4

Ασε γιατί το Roiseter που πείρα μετά το είδα έχει πρόβλημα με την απόδοση στα πολύ χαμηλά :104:
Έχω παίξει μαζί του και να σου πω οπός το έχω τώρα είναι μια χαρά εκτός της περάτωσης που ανέφερα με τις ταινίες με DTS ήχο.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.638
Members
38.729
Νεότερο μέλος
roberto_portale