Αγορα φθηνου vintage πικαπ και ανακατασκευη του

Reaction score
6
Καλησπερα. Η αρρωστια μου με τον αναλογικο ηχο οσο παει και χειροτερευει... :p Αρχικα στο μυαλο μου ειχα την ιδεα να κατασκευασω ο ιδιος ενα πικαπ απο το 0, το θεμα ειναι οτι δεν εχω καθολου γνωσεις οποτε οπως καταλαβαινεται κατι τετοιο θα ηταν πολυυυ δυσκολο εως αδυνατο. Στη συνεχεια σκεφτηκα να παρω ενα πικαπ παλιο το οποιο να μην κοστιζει πανω απο 100ε, σε καλη κατασταση εννοειτε, και σιγα σιγα να το φτιαχνω, βραχιονες, πλατο βελονες κλπ. Το θεμα ειναι ποια vintage πικαπ κανουν γιαυτη τη δουλεια. Βρηκα ενα dual cs-750 που θεωρειτο High end(?) στις αρχες 90 γυρω στα 100ε. Αξιζει να το παρω και να το βελτιωσω? θα τεριαζουν βραχιονες κλπ απο αλλα hi end πικαπ? Θα ηθελα να μου πειτε και εσεις τις προτασεις σας με μονο περιορισμο την τιμη η οποια δεν θελω να ξεπερνα τα 100ε, και η κατασταση του να ειναι αρκετα καλη.

ευχαριστω

Reaction score
0
Απάντηση: Αγορα φθηνου vintage πικαπ και ανακατασκευη του

Καλησπέρα!
Αν εχεις ορεξη για μελετη, μπες εδω: http://www.lencoheaven.net/
Αυτο εκανα κι εγω πριν δυο χρόνια περιπου, και επαθα το κολλημα της ζωης μου...
Μιλάμε για ανακατασκευες των Lenco πικαπ που ηταν πολυ διαδεδομενα το 60 και 70 , και πουσου δίνουν απειρες δυνατοτητες να κανεις ενα φανταστικο πικαπ...!!!!
Δοκιμασε το......και καλα ξεμπερδέματα....

Reaction score
6

Θα ριξω μια ματια στο σιτε αν και προτιμουσα κατι πιο γνωστο σε μαρκα. Για το dual που προανεφερα πια η αποψη σου?

Reaction score
0

Το συγκεκριμένο dual δεν θα το χαρακτήριζα ούτε vintage ούτε κλασικό-διαχρονικό.....
Δεν θα το προτιμουσα και σιγουρα δεν προσφέρεται για πολλα "παιχνίδια", μιας και ουτε το plinth, ουτε ο βραχίωνας , ουτε το πλατω ειναι κατι το ιδιαιτερο για να ξεκινήσεις απο εκει....
Ίσως μονο το μοτερ, αλλά και γι αυτό δεν είμαι σίγουρος αν αξίζει κατι ....
Πάντως το lenco μην το υποτιμάς... και δεν είναι και τόσο άγνωστο όσο νομίζεις....

Reaction score
2.248

Τα πικαπ που αξίζει όχι μόνο να ανακατασκευάσεις σαν vintage βιτρίνας αλλά να τα βάλεις και στο ρακ σου ΙΜΗΟ είναι η καλύτερη λύση. Βέβαια πρέπει να βάλεις το χέρι πιο βαθιά στην τσέπη, αλλά ευκαιρίες υπάρχουν

Τα Garrard 301 και 401. Τα Thorens TD 145 και 160 και τα Lenco που λέει ο συμφορουμίστας gzanias
είναι πικάπ που μπορείς να βρεις ανταλλακτικά ακόμα και σήμερα και που έχουν πολλές επιλογές για βραχίονες και plinths

Δες και την πλευρά του vintage in use αντί αυτού της βιτρίνας
Καλή τύχη

Reaction score
6

Μα εγω δεν το θελω για βιτρινα :) To θελω για να συνθεσω σιγα σιγα (γτ δν παιζουν φραγκα) ενα καλο συστημα. Θα κοιταξω τα παραπανω και θα επανερθω.

Ευχαριστω

Reaction score
1.815

΄Κοίτα λίγο το παρακάτω link, για να πάρεις μια εικόνα τι εστί Lenco!!!

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?90643-LENCO-L-75-Vintage-Turntable.-Ο-Θρύλος

Θα επανέλθει το συγκεκριμένο post σε λίγες μέρες, ξανά στα πρώτα charts του AVSite!!:604:

Reaction score
8.905

Πριν 10 μέρες ήμουν για δουλειές στα βόρια προάστια και βλέπω ένα τύπο με κουστούμι να ψάχνει (μακροβούτι είχε κάνει) τους κάδους… :135: και τότε θυμήθηκα τον Σταμάτη… :112: σταματώ και του λέω…. Avsite διαβάζεις…:114:

Reaction score
1.995

Έχω σπίτι ένα Lenco...και νομίζω ότι είναι το L75 όπως το βλεπω στην φωτο πιο πάνω.....
Κάποτε το είχα πάει να το φτιάξουν αλλά μου είπαν οτι δεν άξιζε....και δεν ξέρω αν έχει όλα τα βαράκια του κλπ...

Ρε λές....;;;;;

Μου μπαίνουν ιδέες....αλλά δεν έχω και δίσκους.....καμια 15αρια μόνο μαζέματα απο εδώ κ απο εκέι....

Μπα....άσε καλύτερα....(ρε που πήγα και έμπλεξα με εσάς και τα παλιο-vintage σας....:105: )

Reaction score
1.815

Έχω σπίτι ένα Lenco...και νομίζω ότι είναι το L75 όπως το βλεπω στην φωτο πιο πάνω.....
Κάποτε το είχα πάει να το φτιάξουν αλλά μου είπαν οτι δεν άξιζε....και δεν ξέρω αν έχει όλα τα βαράκια του κλπ...

Ρε λές....;;;;;

Μου μπαίνουν ιδέες....αλλά δεν έχω και δίσκους.....καμια 15αρια μόνο μαζέματα απο εδώ κ απο εκέι....

Μπα....άσε καλύτερα....(ρε που πήγα και έμπλεξα με εσάς και τα παλιο-vintage σας....:105: )
Φτιάχτο το μασίνερι! Είναι άριστο πικάπ και αξίζει και με το παραπάνω!
Υπάρχουν όλα τα ανταλλακτικά που σου λείπουν στο ebay, μια βόλτα στο αγγλικό θα σε πείσει...:116:

Ρε σεις, ζηλεύετε γιατί σας πονάει η μέση και δεν μπορείτε τα μακροβούτια, στους κάδους ανακύκλωσης???:143:
Καλά τα χώνει ο Μάρκου οτι είστε όλες σας "μουστόγριες" και κωλόγεροι!

Αλλά... back have the achlada the tail!!! (κοινώς... "ΠΙΣΩ ΕΧΕΙ Η ΑΧΛΑΔΑ ΤΗΝ ΟΥΡΑ!")
Όταν όλοι οι άλλοι κάνουν συγκεντρώσεις σε σπίτια για να ακούσουν σύγχρονα μηχανήματα Hi-End, εγώ θα σας κάνω μια vintage βραδυά που θα τους τρελλάνω τους ...νεωτεριστές! Αμμμ πως!!!!!:604:

Reaction score
29.779

Φτιάχτο το μασίνερι! Είναι άριστο πικάπ και αξίζει και με το παραπάνω!
Υπάρχουν όλα τα ανταλλακτικά που σου λείπουν στο ebay, μια βόλτα στο αγγλικό θα σε πείσει...:116:

Ρε σεις, ζηλεύετε γιατί σας πονάει η μέση και δεν μπορείτε τα μακροβούτια, στους κάδους ανακύκλωσης???:143:
Καλά τα χώνει ο Μάρκου οτι είστε όλες σας "μουστόγριες" και κωλόγεροι!

Αλλά... back have the achlada the tail!!! (κοινώς... "ΠΙΣΩ ΕΧΕΙ Η ΑΧΛΑΔΑ ΤΗΝ ΟΥΡΑ!")
Όταν όλοι οι άλλοι κάνουν συγκεντρώσεις σε σπίτια για να ακούσουν σύγχρονα μηχανήματα Hi-End, εγώ θα σας κάνω μια vintage βραδυά που θα τους τρελλάνω τους ...νεωτεριστές! Αμμμ πως!!!!!:604:

Εεεετσι Σταμάτη χώσε τους γκάζια να συνέλθουν , οι μουστόγριες.

Reaction score
8.905

Απλά ένα γεια στα τζόβενα θέλω να πω! :116: :143: :138: :142:

Reaction score
6

Τελικα αρχισα να αναθεωρω για τα lenco :) Το μονο προβλημα ειναι οτι τα μεταχειρισμενα απο εξωτερικο ειναι σχετικα ακριβα, και στην ελλαδα που να τα βρεις δαυτα...

SIMPLYMUSIC

"Επαγγελματίας"
Reaction score
67
Re: Απάντηση: Αγορα φθηνου vintage πικαπ και ανακατασκευη του

αναλαμβάνω να εκκαθαρίσω αποθήκες, σαλόνια ή υπνοδωμάτια από άχρηστα και αχρειάστα παλιοπράγματα τύπου LENCO. Άκου όνομα για πικάπ. Θα τα οδηγήσω κατευθείαν στην ανακύκλωση.
Ο κύριος delamostre να μην αποπροσανατολίζει τους ανθρώπους που νιώθουν ότι τους πιάνει χώρο ένα τέτοιο μηχάνημα. Και που να τρέχεις τώρα να βρεις ανταλλακτικά από έξω.

Reaction score
1.815
Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορα φθηνου vintage πικαπ και ανακατασκευη του

αναλαμβάνω να εκκαθαρίσω αποθήκες, σαλόνια ή υπνοδωμάτια από άχρηστα και αχρειάστα παλιοπράγματα τύπου LENCO. Άκου όνομα για πικάπ. Θα τα οδηγήσω κατευθείαν στην ανακύκλωση.
Ο κύριος delamostre να μην αποπροσανατολίζει τους ανθρώπους που νιώθουν ότι τους πιάνει χώρο ένα τέτοιο μηχάνημα. Και που να τρέχεις τώρα να βρεις ανταλλακτικά από έξω.
Χμμμ... εσύ μας χρωστάς ένα οφθαλμόλουτρο από κάτι βαρβάτο που έχεις!:111:
Και mail ακόμα, δεν έχω πάρει....:116:

Reaction score
8.905

Πάντως για να φτιάξεις κάτι τέτοιο... θέλεις πολλά λεφτά... εκτός εάν έχεις φίλο τον Σταμάτη και στο βρει σε κανένα κάδο :116: :138: :142: !

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.167

Τελικα αρχισα να αναθεωρω για τα lenco :) Το μονο προβλημα ειναι οτι τα μεταχειρισμενα απο εξωτερικο ειναι σχετικα ακριβα, και στην ελλαδα που να τα βρεις δαυτα...
Δε ρίχνεις και καμιά ματιά για κανένα 160άρι Τόρενς; Είναι ό,τι πρέπει...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.190
Members
38.541
Νεότερο μέλος
jabe