Αγορα 5.1 ηχειων (small sized)

Μηνύματα
13
Reaction score
0
Καλησπερα σε ολους και Καλη Χρονια.

Προσφατα αγορασα τον RX-V465 της Yamaha μιας και ο δεκαετιας 495 που ειχα ειχε αρχισει να τα φτυνει.

Προς το παρον τον δουλευω με το επισης δεκαετιας σετακι 5.1 της Yamaha που ειχα αγορασει τοτε μαζι με τον ενισχυτη.

Λογω ομως καποιων αλλαγων στο σαλονι μου θα χρειαστει να αγορασω καποιο νεο σετακι 5.1 ηχειων. Εδω λοιπον χρειαζομαι την βοηθεια των πιο ειδικων. Με το τωρινο σετακι δεν εχω και ιδιαιτερα παραπονα (για τα δικα μου αυτια). Καλο ειναι και για ταινιες και για μουσικη.

Θελω ομως να κανω μια ποιοτικη αναβαθμιση. Το βασικο χαρακτηριστικο που πρεπει να εχουν τα σετακια που θα μου προτεινετε ειναι το μικρο μεγεθος ηχειων. Δηλαδη κατι σε στυλ M1 της B&W σε μεγεθος καθως θελω να τα τοποθετησω σε τοιχο (σε καμια περιπτωση με επιδαπεδιες βασεις) και να μην κανουν μπαμ σε ογκο.

Ενναλακτικα επειδη το κοστος για κατι ποιοτικο σιγουρα ανεβαινει, εχω σκεφτει να αλλαξω για αρχη τα δυο μπροστινα και το sub και αργοτερα το κεντρικο και τα surround. Οποτε και τετοιες προτασεις ειναι ευπροσδεκτες.

Απο το forum εδω ειδα διαφορες λυσεις στο στυλ που ψαχνω οπως τα Μ1 της B&W, Canton Movie 80 CX, Jamo A-102 HCS 5 ενω εχω δει και τα Yamaha NS-P280 (αν και φαινεται λυση αντιστοιχη με αυτη που εχω τωρα). Δεν εχω ακουσει κανενα απο αυτα οποτε δεν εχω αποψη.

Τα χρηματα που δυναμαι να ξοδεψω ειναι 350-400 ευρω.

Ευχαριστω
 


Μηνύματα
13
Reaction score
0
Απάντηση: Re: Αγορα 5.1 ηχειων (small sized)

Κλικ.
Περιορισμός τους ότι δεν παίζουν πολύ δυνατά.
Σε ευχαριστω πολυ για την προταση. Οταν λες οτι δεν παιζουν πολυ δυνατα εννοεις οτι τα 100W max input μπορει να μην ειναι αρκετα? Εμενα ο ενισχυτης ειναι 5x120 W (4 ohm) οπτε στα 6 ohm που ειναι τα ηχεια δεν θα εινα οκ?

Γενικα επειδη την εταιρεια δεν την ξερω, ειναι αξιοπιστα και καλα ως προς το value-for-money?
 

gstriftos

gilectronikos
Μηνύματα
17.740
Reaction score
4.436
Το δυνατά είναι πάντα σχετικό.
Εμένα σε 15τμ η προηγούμενη ακριβώς γενιά ήταν αρκούντως ικανοποιητική,με έναν αντίστοιχης ισχύος μαραντζ.
Τώρα αν θές να καλύψεις καναν χώρο 40τμ σε αυτήν την τιμή και με αυτόν τον ενισχυτή απλά δεν!
Η εταιρία είναι πολύ γνωστή και με πολύ καλό value for money.
Πάντως αν μπορείς κάνε μια ακρόαση.Πάρε τηλ είτε την adamco (αντιπρόσωπος) είτε κάποιο απ τα μαγαζιά στο λινκ που τα είδες να σου πουν αν τα έχουν στημένα.
 

Μηνύματα
1.823
Reaction score
2.789
Απάντηση: Αγορα 5.1 ηχειων (small sized)

Εγώ θα πω μόνο πως αν καταλήξεις κάπου πάρτα όλα μαζί μην την πατήσεις όπως εγώ .
Χρειάζομαι έξτρα 6ο ηχείο και το μοντέλο έχει καταργηθεί .
 

Μηνύματα
13
Reaction score
0
Απάντηση: Αγορα 5.1 ηχειων (small sized)

Σωστο και αυτο που λες εσυ. Υπαρχει παντα η πιθανοτητα να μην βρεις αυτο που θελεις μετα απο λιγο καιρο.

Παραλληλα ανακαλυψα οτι ο ενισχυτης μου εχει και προγραμμα Virtual Cinema DSP (για αναπαραγωγη ψευδο 5.1) χωρις τα πισω surround ηχεια (ακομη και χωρις διαλογικο-εγω εχω βεβαια) και μπορω να πω οτι εχω αρχισει να καλοβλεπω και αυτη την λυση για προσωρινα με το πλεονεκτημα να αγορασω κατι καλυτερο σε κεντρικα ηχεια και subwoofer. Εξαλου δεν βλεπω και τοσες πολλες ταινιες πλεον (που να μεινει χρονος με τον μπεμπη :) ).

Η γνωμη η δικια σας ποια ειναι?

Αν παω προς αυτη την κατευθυνση τι θα προτεινατε σε κεντρικα και woofer?

Thanks παιδια και συγνωμη για τις πολλες ερωτησεις.
 

Μηνύματα
10.380
Reaction score
6
Re: Απάντηση: Αγορα 5.1 ηχειων (small sized)

Εγώ θα πω μόνο πως αν καταλήξεις κάπου πάρτα όλα μαζί μην την πατήσεις όπως εγώ .
Χρειάζομαι έξτρα 6ο ηχείο και το μοντέλο έχει καταργηθεί .
Ε καλά μη νομίσεις ότι το EFX έχει και καμιά τεράστια διαφορά από το τωρινό SFX.

Η διαφορά είναι στο ότι εμπρός τώρα έχει ύφασμα αντί για πλαστική γρίλια.

Η μεγάλη διαφορά αφορούσε το πρωταρχικό FX σε σχέση με το EFX αλλά αυτό λόγω διαφορετικού sub. Τα SFX σε σχέση με τα EFX, στα δικά μου αυτιά τουλάχιστον, δεν έχουν διαφορά.

Αυτό το σύστημα και τα Mercury F Custom είναι κυρίως αυτά που θεωρώ από tannoy πολύ value for money. Μετά ανεβαίνει πολύ ο πήχης των χρημάτων.
 

Μηνύματα
1.823
Reaction score
2.789
Απάντηση: Αγορα 5.1 ηχειων (small sized)

Παραλληλα ανακαλυψα οτι ο ενισχυτης μου εχει και προγραμμα Virtual Cinema DSP (για αναπαραγωγη ψευδο 5.1) χωρις τα πισω surround ηχεια (ακομη και χωρις διαλογικο-εγω εχω βεβαια) και μπορω να πω οτι εχω αρχισει να καλοβλεπω και αυτη την λυση

Υπάρχει ένα μακρόστενο ηχείο της YAMAHA που υπόσχεται απόδοση σαν 5.1 , ψάξτο λίγο διότι δεν θυμάμαι μοντέλο , πάντως είχε πολλούς μικρούς κώνους ενσωματωμένους .


Edit το βρήκα Yamaha YSP-800

Έχει βγάλει και η Philips το SoundBar HTS8100
 

Μηνύματα
13
Reaction score
0
Απάντηση: Αγορα 5.1 ηχειων (small sized)

Καλησπερα και παλι. Τελικα τα σχεδι αμου αλλαζουν. Λογω αλλαγης θεσης της τηλεορασης στο σαλονι, τα κεντρικα ηχεια θα χωριστουν μεταξυ τους με αποσταση περιπου 5 μετρων και θα πρεπει ηχητικα να καλυψουν περισσοτερα τετραγωνικα απο πριν.
Οποτε αποφασισα οτι ειναι καλυτερο να παρω ενα καλο ζευγαρι μπροστινων ηχειων που θα γεμιζουν πιο πλουσια τον χωρο. Ειδα σημερα το βραδυ τα παρακατω (ετσι στα γρηγορα):
http://odes.gr/index.php?page=shop....ategory_id=387&option=com_virtuemart&Itemid=5 και

http://odes.gr/index.php?page=shop....ategory_id=308&option=com_virtuemart&Itemid=5


Για προτεινετε και εσεις τιποτα βρε παιδια. Μονο ομως σε τυπου βιβλιοθηκης γιατι θελω να τα βαλω με βασεις στον τοιχο.
 


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • rose.athens
    Not in the mood Mod

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.307
Μηνύματα
3.048.687
Members
38.540
Νεότερο μέλος
Ionianpower
Top