Αγορα Hi-Fi

Reaction score
0
Καλημερα,
παρακολουθώ αρκετο καιρο το forum διοτι σκεφτομαι αν αντικαταστησω πληρως τα ηλεκτρικα μου (Hi-Fi, TV,).

Πρωτα θα ξεκινησω απο τον ηχο, εδω και κανα 2μηνο ενημερωνομαι τι γινεται στην αγορα, ακουω και διαβζω αποψεις ωστε να δω τι γινεται περιπου.

Ενδιαφερομαι για μουσικη αποκλειστικα, επομενως παω για δικαναλο ολοκληρωμενο ενισχυτη, ηχεια, cd player, tuner.

Το bunget κυμαινεται στα 1500ε και ο χωρος μου ειναι 30m^2 ορθογωνιος, και τα οποια θα τοποθετηθουν ακριβως απεναντι απο τον καναπε.
Η μουσικη που ακουω ειναι κυριως Ελληνικα,(Αλεξιου, Ξυλουρης,Νταλαρας, κα)

Εχω κανονισει να ακουσω μερικα μηχανηματα με πρωτο απο ολα τον παρακατω συνδιασμο

Hχεια-Monitor Audio RS6
Eνισχυτη- NAD-C352
Cd player-Harman Kardon HD-970
Tuner -οτι λαχει

Τι γνωμη εχετε? τι αλλο θεωρειτε οτι πρεπει να ακουσω ή να προσεξω??:lol:

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
μπορεις να κανεις τη δουλεια σου με ενα tuner της Denon το 260L, που ειναι οικονομικο αλλα παιζει καλα. Αν εξοικονομησεις χρηματα ισως θα ηταν καλυτερο να κινηθεις για ενα player σαν αυτο το λαμπατο της Advance Acoustic στα 600Ε.
Επισης στα χρηματα του NAD(~500Ε) υπαρχει και η minimal εκδοση του 8000Α της Audiolab, o 8000SE νομιζω.

Ο συνδιασμος που αναφερεις παντως αναμενεται να παιξει πολυ καλα.Εχω ακουσει το συγκεκριμμενο συνδιασμο ενισχυτη ηχειων και ειναι αρκετα smooth
πραγμα που ταιριαζει με τη μουσικη που ακους.

Αυτα, και μετα την ακροαση που εχεις προγραμματισει γραψε εντυπωσεις.

Reaction score
1
Να σου προτείνω κι εγώ φίλε GFON αυτά στα οποία κατέληξα :
Advance Acoustic MAP 305 (με ή χωρίς DAC) http://www.advance-acoustic.com/en-product.php?id=25
Harman Kardon HD 970 (παίζει και mp3) http://www.harmankardon.com/product...&Language=ENG&cat=CDP&prod=HD 970/230&sType=C
Triangle Heliade ES http://www.triangle-fr.com/uk/esprit-esw.php?modele=heliade
Στα προτείνω όχι βέβαια επειδή τα πήρα εγώ αλλά επειδή αφενός το budget μου κυμαινόταν στα ίδια επίπεδα περίπου (αν και το ξεπέρασα τελικά όπως γίνεται συνήθως) αφετέρου για να έχεις μια επιπλέον άποψη.
Για τον ενισχυτή λάβε κι αυτό υπόψη σου όχι σε βαθμό καθοριστικό όμως:http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=32431
Αν θέλεις περαιτέρω βοήθεια για τα προαναφερθέντα καθώς και υλικό που έχω μαζέψει από διαδικτυακή έρευνα (reviews,manuals κλπ) είμαι στη διάθεσή σου.

Reaction score
0
Χθες πηγα για ακροαση....:crazy_3:

Ξεκινησαμε με την σειρα bronge της Μοnitor Audio και ενισχυτη HK 970.
Ακουγοταν καλα σχετικα αλλα ριχο, με μικρο βαθος.
Το επομενο βημα ηταν αν αλλαξουμε τα ηχεια με τα RS6, η διαφορα ηταν αισθητη και για μενα ακομη, ο ηχος ακουγοταν πιο λεπτομερης με περισσοτερο βαθος .

Στην συνεχεια ο ΗΚ970 εδωσε την θεση του σε ενα NAD C352 και ο ηχος εγινε ακομη πιο γλυκος με περισσοτερη ενταση στα ανεβασματα, αυτος ο συνδιασμος οντως ακουγοταν πολυ καλα.

Μετα ο nad με εναν ακομη μεγαλυτερο ενισχυτη 180w (δεν θυμαμε μαρκα)
και τα πραγματα γιναν ακομη καλυτερη λογο και την μεγαλυτερης ισχυς οπου μπορουσε να δωσει παραπανω εκει που χρειαζοταν.

Εδω γεννθηκε και το ερωτημα μου μηπως να κινηθω σε μεγαλυτερο ενισχυτη επιλεγοντας τον c372???

H τιμη που μου προταθηκε για τον C372&RS6 ειναι 1.570ε

Αξιζει ομως η υπερβαση?? ιδου η απορια...

Η πηγη σε ολες τις επιλογες ηταν ενa player της arcam εγω σκεφτομαι να παρω το hd970....

Reaction score
5
Καλημέρα. Έχοντας το σετ της NAD C541/C370 δοκιμασμένο με μερικά ηχεία φίλων θα σου πρότεινα να ακούσεις τα NAD με αγγλικά κυρίως ηχεία. Ταιριάζουν πάρα πολύ με τα QUAD αν και ορισμένους μπορεί να τους ξενίσει το ιδιαίτερο ηχόχρωμα αυτών. Φοβερό matching κάνουν με τα Acoustic Energy Aelite II (αμεσότητα στις μεταβατικές, ταχύτητα και δυναμικές που δύσκολα θα βρεις στην κατηγορία).
Θα μπορούσες να δοκιμάσεις και με γερμανικά ηχεία πχ. Elac, αν και δεν έχω κάνει κάτι τέτοιο έχω την αίσθηση ότι θα συνεργάζονταν καλά...
Μην κάνεις καν το κόπο να δοκιμάσεις με αμερικάνικα (τόσο JBL όσο Klipsh), στα δικά μου αυτιά είναι χάλια, θα σε πιάσει μιά... κρυάδα, βάλε και τα τσιριχτά ψηλά, τα μπάσα ακαθόριστα , άστο καλύτερα...
Δεν ξέρω αν θα ήταν καλή ιδέα να δοκιμάσεις με ιταλικά ηχεία πχ. Chario, δεν έχω δοκιμάσει αλλά δεν πολυπιστεύω οτι θα ταίριαζαν.
Α, μου έχουν πει ότι τα NAD τα πάνε καλά με τα ελληνικά Audio Spectrum, αλλά δεν ξέρω τίποτα περισσότερο οπότε επιφυλάσσομαι.

Ο ήχος τους "μονιτορίζει" ελαφρώς και δεν θα έλεγα ότι τα πάει καλά με ηχεία που έχουν μεταλλικά διαφράγματα (ωστόσο δεν τα έχω ακούσει με αυτά τα Monitor audio που αναφέρεις οπότε δεν μπορώ να βγάλω συμπέρασμα)

Τέλος, θα σου πρότεινα σε αυτή την κατηγορία να ΜΗΝ χωρίσεις τις μάρκες ανάμεσα σε CDp και ενισχυτή γιατί αλλοιώνεις πολύ το αποτέλεσμα (εισάγει που εισάγει καθένα τα δικά του λάθη, άμα βάλεις από 2 διαφορετικές μάρκες ο ήχος θα γίνει μπάχαλο). Δεν το λέω έτσι απλά, ιδίως ο συνδυασμός NAD/MARANTZ είναι τραγικός. Τώρα βέβαια στον ήχο... περι ορέξεως κολοκυθόπιτα!

Άκου όσο μπορείς περισσότερους συνδυασμούς και μάζευε εμπειρίες, αυτή είναι η μόνη "αντικειμενική" συμβουλή. Ελπίζω να βοήθησα.

Reaction score
50
Καλημέρα. Έχοντας το σετ της NAD C541/C370 δοκιμασμένο με μερικά ηχεία φίλων θα σου πρότεινα να ακούσεις τα NAD με αγγλικά κυρίως ηχεία.
Πάντως και τα Monitor Audio αγγλικά ηχεία είναι... με μεταλλικά tweeter βέβαια όπως είπες :cool_4:

Reaction score
5
Πάντως και τα Monitor Audio αγγλικά ηχεία είναι... με μεταλλικά tweeter βέβαια όπως είπες :cool_4:
Σίγουρα; Είχα την εντύπωση ότι είναι καναδέζικα! και ότι έχουν και μεγάφωνα με μεταλλικά (αλουμινένια) διαφράγματα, όχι μόνο τουίτερ...

Τεσπα, ξέχασα να αναφέρω ότι τα NAD δεν τα πάνε καλά και με τα Tannoy Sensys DC2 (το ίδιο ηχείο το άκουσα και με Marantz κι έπαθα πλάκα, φοβερό matching και μιας και το έφερε ο λόγος με Marantz ταιριάζουν πολύ και τα Roister Status 8 )

Reaction score
50
Τα ΜΑ είναι αγγλικά ηχεία, αλλά έχεις δίκιο, όλοι οι κώνοι τους είναι μεταλλικοί, πέραν των tweeter.

Reaction score
0
Μετα απο αρκετες βολτες και διαφορους συνδιασμους ηχειων -ενισχυτων ειχα σχεδον καταληξει σε ηχειο τα triangle hiliade μεχρι χθες οπου τα ακουσα με τον ΝΑΙΜ 5Ι με αρκετη ενταση και απογοητευτικα, κουραστικά και τσιριγμα το μπασο χανονταν σε αντιθεση με τα rs6 οπου ειχαν πιο γεματο ηχο, βεβαια σε ενταση πανω απο την μεση ο ΝΑΙΜ δεν μπορουσε να τα οδηγησει.

Αρα για ηχειο κατεληξα στα RS6.-

Τωρα βεβαια μπλεχτηκα με τον ενισχυτη... ο advance 305 μου αρεσε,δυνατος και ουδετερος συν σχεδιαστικα μπροστα , εχει και το dac , απο την αλλη ο nad c 372 ειναι πεπατημενη λυση , αρκετα μουσικος και ισχυρος ωστε να οδηγησει ανετα τα rs6, ποιον απο τους 2 επιλεγω.

Τα rs6 τα ακουσα με εναν c350 και τα οδηγουσε αρκετα καλα, επομενως λογικα ο 372 θα ειναι καλυτερος.

Και στις 2 περιπτωσεις πηγη θα ειναι το HD970.

Ποια ειναι η γνωμη σας??

Reaction score
1
Διάβαζα προ ημερών στο Stereophile οτι τα RS6 ματσάρουν εξαιρετικά καλά με Creek (αναφερόταν συγκεκριμένα στον ολοκληρωμένο Destiny). Δεν έχω προσωπική άποψη αλλά δεν χάνεις τίποτα να ακούσεις τον συνδυασμό...

Reaction score
0
Απο την Παρασκευη παρελαβα και το τελευταιο κομματι του παζλ και εκανα την συνδεσμολογια του.

Το παζλ ειναι ...

HARMAN KARDOM HD 970
ADVANCE AQUSTIC MAP305DAII το νεο μοντελο!!:happy_2:

MONITOR AUDIO RS6

Το αποτελεσμα ηταν αυτο που ανεμενα να ακουσω:cool_1: , ο ενισχυτης καθαρος και ουδετερος με μεγαλα αποθεματα ισχυως οδηγει ανετα τα RS6 οπου με την σειρα τους "γεμισαν" τον χωρο μου με τον ηχο τους.

Εντυπωσεις......

-Μεγαλη διαφορα στην αποδοση οταν τα μηχανηματα ειναι κρυα ή ζεστα.

-Εχοντας την ιδεα απο το προβλημα με τον ΜΑΡ305 που ειχε καποιος φιλος με το ποντεσιομετρο , εψαχνα να δω αν το κανει και σε μενα , και καποια στιγμη στο κενο απο τραγουδι σε τραγουδι που το εστριψα εκανε ενα "χριτς" πολυ ελαφρυ στο δεξι ηχειο, σε αλλες περιπτωσεις δεν το διαπιστωσα ενω δεν το κανει παντα ακομα και στα κενα των αλλαγων των τραγουδιων.Θα το παρακολουθησω και θα δω , μεχρι στιγμης ειναι αναξιο λογου.

-Υπαρχει αισθητη διαφορα στον ηχο μεταξυ ψηφιακου και αναλογικου, πιο μουντος στο αναλογικο με περισσοτερο μπασο, πιο "ξεκαθαρος" στο ψηφιακο.

-Η αισθηση του VOLUME του ενισχυτη οντως ειναι πολυ "μελατη", με τζογο.

Τωρα βρισκονται στην διαδικασια του στρωσιματος παιζοντας αρκετες ωρες ημερησιως, ειμαι δεν ειμαι στο σπιτι.

Reaction score
2
-Υπαρχει αισθητη διαφορα στον ηχο μεταξυ ψηφιακου και αναλογικου, πιο μουντος στο αναλογικο με περισσοτερο μπασο, πιο "ξεκαθαρος" στο ψηφιακο.
Όταν λες αναλογικό εννοείς με αναλογική σύνδεση (rca-rca) μεταξύ cd player και ενισχυτή, ενώ ψηφιακή εννοείς με σύνδεση οπτική ή coaxial ?

Αυτό σημαίνει ότι σε ικανοποιεί περισσότερο το dac του advance παρά του HD 970, σωστά?

Reaction score
0
Όταν λες αναλογικό εννοείς με αναλογική σύνδεση (rca-rca) μεταξύ cd player και ενισχυτή, ενώ ψηφιακή εννοείς με σύνδεση οπτική ή coaxial ?

Αυτό σημαίνει ότι σε ικανοποιεί περισσότερο το dac του advance παρά του HD 970, σωστά?

Σωστα και τα 2.

Υποψιν και οι 2 συνδεσεις εχουν γινει με καλωδια των 2 ευρω.:happy_9:

Θα αλλαχθουν εν καιρο αφου πρωτα μαθω τον ηχο του, ωστε να μπορω να εντοπισω διαφορες που θα εχουν απο αλλα καλωδια.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • loggeo
    Projectors

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.245
Members
38.542