Αγορα tuner PCI-E για ψηφιακή

rsa

Reaction score
0
Τώρα με την ψηφιακή εκπομπή σκέφτομαι να αγορασω για το HTPC την παρακατω κάρτα:

AverMedia H727 Aver TV Tuner (PCI- Express, Capture HD)

http://www.plaisio.gr/Computers/Har...H727-Aver-TV-Tuner-PCI-Express-Capture-HD.htm

Την χρειάζομαι για δυο λόγους:

α) Λήψη γιατί δεν υποστηρίζει mpg4 η tv.
b) Για προγραμματισμένη εγγραφή όταν λείπω.

Την έχει κάποιος? Γνώμες?
Κάτι άλλο να προτείνετε? :118:

Reaction score
1
Terratec Cinergy 2400i

Διπλό tuner. Γενικά εξαιρετικό!

Πήρα 2 για τον video server μου πριν λίγο καιρό στα 40ε το ενα από Media Markt.

rsa

Reaction score
0
Απάντηση: Αγορα tuner PCI-E για ψηφιακή

Εχει προγραμματιζομενο recording, σωστα?

Μου αρεσει η τιμουλα. :107:

Reaction score
6

149 ευρώ (ή 129 - δεν θυμάμαι ακριβώς - πάντως πανάκριβη) την είχε την προηγούμενη εβδομάδα (2 τελευταία ταλαιπωρημένα τεμάχια που γλίτωσαν την.... ξεφτίλα της προσφοράς των 40 ευρώ!) το media markt ρέντη (έχουν χαζέψει!!!!)

Αν την βρείτε στα 40 ευρώ , πείτε μου που να τρέξω να πάρω και εγώ μια... ;-)

rsa

Reaction score
0

Διαβάζω καλά reviews για τις Ηauppauge

http://www.hauppauge.co.uk/site/products/data_hvr4400.html

Αναφερει λοιπον:

The WinTV-HVR-4400 supports DVB-T TV not DVB-T2.

Το DVB-T2 ειναι mpeg4 σωστα???
Αρα δεν κάνει για Digea ετσι δεν είναι? :118:

ή εννοει πως κάνει harware decoding mpeg2 και software decoding mpeg4?

Γενικότερα τι ισχύει με το decoding σε αυτές τις κάρτες? :118:

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Η Digea εκπέμπει με σήμα σύμφωνο με το πρότυπο DVD-T όχι DVB-T2.
Hardware decoding μπορεί να γίνει μόνο στα αναλογικά κανάλια, για τα ψηφιακά χρησιμοποιείται software decoding.

rsa

Reaction score
0

Good :107:

Αρα όπου βλεπω DVB-T υποστηριξη σε τετοιες καρτες ειμαι βέβαιος πως υποστηριζουν mpg4. To λεω αυτό γιατί δεν ειναι πολύ ξεκάθαρο στα specifications που παρουσιαζουν.

Βλεπετε τωρα με τους ενσωματωμένους αποκωδικοποιητές στις tv είναι η πάγια ερώτηση που γίνεται πριν την αγορα. (αν υποστηρίζει mpg4).

Πάντως πέρα από το θετικό σχόλιο του AndreasL για την Terratec (η οποία φαίνεται να έχει ελλειψη), οποιαδήποτε άλλη γνώμη ή σχόλιο απο κάτοχο ή μη είναι ευπρόσδεκτο και θα βοηθήσει στην τελική απόφαση.

Reaction score
19

φιλε παρε την WinTV-HVR-4400 και θα κανεις software decoding με το power dvd 10,εγω εχω την 4000 pci και σκεφτομαι να βαλω και την 4400 λογω pci-e και ετσι θα εχω 8 tuners

rsa

Reaction score
0

Να πω την αλήθεια η Ηauppauge μου αρεσε περισσοτερο αλλά δεν την βρήκα σε κάποιο σοβαρό ελληνικό shop και ήθελα κάτι άμεσο για αγορά.

Λοιπον τελικα πήρα από το πλαίσιο την Avermedia H727.

Στο κατάστημα μάλιστα βρήκα και την τελευταια εκδοση 2010 (νεο κουτί όπως στο site της Avermedia και όχι αυτό που έχει στο site του πλασίου (rel 2009)) και μάλιστα με την τελευταια software release (May 2010).

Εντυπώσεις ώς ήδη κάτοχος αναλογικής Pinnacle από το 2000:

(+)

1) Ως hybrid υποστηρίζει analog, dvb-t, fm και από capturing τα πάντα (hdmi, video, s-video, rgb τα πάντα όλα!) :107:

2) Άριστο capturing τουλάχιστον από ψηφιακή που δοκίμασα. Πολλαπλές επιλογές σε format video και audio. (Σημαντικό) :107:

3) Ευέλικτο scheduling για το capturing.

(-)

1) "Ψεύτικο" - χαμηλής ποιότητας κατασκευής πληκτρολόγιο. Απαράδεκτο θα έλεγα. :108:

2) Επειδή κάθε μια από αυτές τις κάρτες έχει τα "δικά της" παιδεύτηκα μέχρι να τη στρωσω με το sorting στα κανάλια (είχα και 2 blue screens με win xp)

3) Φτωχό γενικότερα user interface στο software που συμπεριλαμβάνει. Αν και όλες αυτές οι κάρτες λίγο πολύ στο ίδιο επίπεδο είναι.

4) PIP μόνο επιλέξιμο απο το remote και όχι από το software της κάρτας. Αν σου χαλάσει - σπάσει έχασες.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

2) Επειδή κάθε μια από αυτές τις κάρτες έχει τα "δικά της" παιδεύτηκα μέχρι να τη στρωσω με το sorting στα κανάλια (είχα και 2 blue screens με win xp)

3) Φτωχό γενικότερα user interface στο software που συμπεριλαμβάνει. Αν και όλες αυτές οι κάρτες λίγο πολύ στο ίδιο επίπεδο είναι.

4) PIP μόνο επιλέξιμο απο το remote και όχι από το software της κάρτας. Αν σου χαλάσει - σπάσει έχασες.
Αν σε ενδιαφέρει μόνο η ψηφιακή της Digea υπάρχουν πολλά προγράμματα που μπορείς να δοκιμάσεις,δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιο αξιόπιστο που να είναι δωρεάν.

DVBDream
ProgDVB
DVBViewer

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.621
Members
38.724
Νεότερο μέλος
phamis