Αγορα USB DAC

Reaction score
12
Χεραιτω την παρεα,ελπιζω να περασετε και να περνατε ενα ομορφο 15αυγουστο
μακρυα απο μεγαλουπολεις.

Στο θεμα μας τωρα,σκοπευω να προβω σε αγορα ενος usb DAC πολυ περιορισμενου budget(~100Ε).
Σκοπος ειναι αφ ενος να αντικαταστισω αυτο το απαισιο
convertor που με συνοδευει τα τελευταια χρονια και αφ ετερου να μπω στο ψηφιακο κοσμο ομαλα αναβαθμιζοντας συναμα και το ταπεινο μου player.
Ποιο ειναι το σκεπτικο μου δηλαδη: αρχικα το οποιοδηποτε dac θα κανει τη διαφορα,σε σχεση με αυτο που εχω τωρα,στο συστημα μου.Στη συνεχεια θα μπορεσω να καταλαβω μια πιο ουσιωδη αναβαθμιση οσο αφορα το ψηφιακο κομματι αφου θα εχω γνωρισει τι εστι dac και τι να περιμενω απ αυτο.Επισης ειναι κατι το οποιο οταν ερθει η ωρα της ουσιαστικης αναβαθμισης θα
μου μεινει σα μηχανακι περνοντας το στο PC συστημα.

Σαν αρχαριος λοιπον στο θεμα θελω να κανω μικρα βηματακια,αν και δεν σας κρυβω πως πολλα μηχανακια μεχρι το 500αρικο μου κλεινουν το ματι.

Aρχιζοντας το ψαξιμο πριν κανα μηνα ειχα πει αφου θελω να δωσω λιγα ας παω στο
pro-ject usb box να τελειωνω μετα ομως απο ψαξιμο εχω καταληξει μαλλονσε αυτο με το οποιο και το player μου αναβαθμιζω και το usb κομματι το οποιο με καιει.Εχει βεβεαια απ οτι διαβαζω τα θεματακια του με τα opamp's του αλλα δεν πειραζει θα τα βρουμε ολα στη πορεια.Σε γενικες γραμμες εχει καλες κριτικες.

Θα ηθελα λοιπον γνωμες και συμβουλες πριν προβω σε αγορα.
Το μονο που βαζω σα περιορισμο ειναι οτι η αγορα απαραιτητος πρεπει να ειναι εντος ΕΕ.

Ευχαριστω θερμα

Reaction score
6
Απάντηση: Αγορα USB DAC

Το pro-ject που κοιτάς είναι μια απ'τα ίδια με το behringer που ήδη έχεις (μην σου πώ χειρότερο).
Εδώ μπορείς να βρείς μετρήσεις και να δείς ότι και τα δύο βασίζονται σε κλασικό τσιπάκι της BurrBrown για ολοκληρωμένη και φτηνή λύση usb/dac (PCM2902,PCM2702 κ.ο.κ.). Τα μόνα που βρήκα αξιόλογα σε αυτά τα λεφτά (λόγω του ότι και μένα με βαζάνισε το ίδιο ερώτημα πρόσφατα) είναι κάποιο E-MU 0204 ή το odac ή κάποιο FiiO (E10, E7). Ελπίζω να βοήθησα...

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Reaction score
7.494

Για μένα στα χρήματα αυτά το ODac είναι απολύτως μονόδρομος.
Ζητάει 160 περίπου δολλάρια με τα μεταφορικά και από άποψη ανάλυσης και στερεοφωνικής εικόνας δεν παίζεται.
Χτυπάει στα ίσα αρκετά ακριβότερα μηχανάκια.

Θα το έπαιρνα με κλειστά τα μάτια.

ΥΓ1. Φτάνει μέχρι 24/96. Εμένα δεν με ενοχλεί καθόλου καθότι έχω βγεί από το τριπάκι των υπερυψηλών αναλύσεων, αλλά οφείλουμε να το αναφέρουμε.
ΥΓ2. Με εξωτερική τροφοδοσία (salas ή ότι αντίστοιχο) αναβαθμίζεται σε βαθμό απογείωσης. :biggrin:

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Κατα την προσωπικη μου αποψη η μονη καρτα ηχου που παιζει σαν hifi μηχανημα σε αυτα τα χρηματα ειναι η focusrite scarlett 2i2 στα 130 ευρω.

Reaction score
7.195

μα υπαρχουν τοσα επωνυμα και προσιτα ντακακια,αγοραστε ενα απο αυτα και τουλαχιστον θα μπορειτε να το πουλησετε και ευκολα οταν θα θελετε να κανετε την επομενη αναβαθμιση.

Reaction score
5

Σιγουρα υπαρχουν επωνυμα στα ραφια. Μιλαμε ετσι να βρεις κατι διαφορετικο.
Ενα ταξιδι ειναι αλλωστε η ολη φαση.
Καποιοι παιρνουν τον συντομο πεπατημενο δρομο καποιοι προτιμουν την περιπετεια!
Το πρωτο θα σε παει σιγουρα, το δευτερο θα γεμισεις λασπες και αμυχες!
Με αλλα λογια, κουβεντα να γινεται!

Reaction score
12
Re: Απάντηση: Αγορα USB DAC

μα υπαρχουν τοσα επωνυμα και προσιτα ντακακια,αγοραστε ενα απο αυτα και τουλαχιστον θα μπορειτε να το πουλησετε και ευκολα οταν θα θελετε να κανετε την επομενη αναβαθμιση.
To να το πουλησω αργοτερα δεν με ενδιαφερει αλλα το επωνυμα και προσιτα πολυ
Για ριξε λιγο φως

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

σε αυτη την τιμη τον καλυτερο ηχο θα τον παρεις απο καρτα, τσεκαρε αυτη που σου ανεφερα.

Reaction score
12
Tyler την τσεκαρα απλα δεν εχει coax in οποτε δεν με βολευει.
Ασε που με τα καρφια θα πρεπει να βαζω στο Budget εχτραδακια για καλωδια και ανταπτορες
το οποιο και δε μ αρεσει καθολου

Οσο αφορα τις κινεζιες τα AD1955 και το PCM1793 εχουν πολυ καλες κριτικες
γιαυτο και ειπα να δοκιμασω γουρουνι στο σακι.

Εκτος αν τα εχει καποιος απο δω και εχει την ορεξη να τα ακουσω/ουμε

Reaction score
7.195

To να το πουλησω αργοτερα δεν με ενδιαφερει αλλα το επωνυμα και προσιτα πολυ
Για ριξε λιγο φως
σάφως και πρέπει να σε ενδιαφέρει,κάποια στιγμή θα κάνεις αναβάθμιση. Αυτη τη στιγμή το πιο προσιτό,επώνυμο usbdac αλλα και με coaxial είσοδο είναι το musical fidelity v-dac II (240 ευρώ). Αν θέλεις απλά usbdac πας στο arcam rpac (170 ευρώ).

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.655
Members
38.586
Νεότερο μέλος
stratos.april