Αγορες απο Αγγλια

indikos001

Games
Editor
Μηνύματα
4.020
Reaction score
3.970
από 1/1/2021 το ΗΒ αποχωρεί από την ενιαία αγορά και την τελωνειακή ένωση με τις ακόλουθες άμεσες συνέπειες:

- το ΗΒ γίνεται «τρίτη χώρα» για τα κράτη μέλη της ΕΕ των 27 (εφεξής ΕΕ27),
- δεν υφίσταται πλέον η ελεύθερη κυκλοφορία των εμπορευμάτων μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και των κρατών μελών της ΕΕ27,
- απαιτούνται τελωνειακές διατυπώσεις για τη διακίνηση των εμπορευμάτων μεταξύ των δύο μερών,
- το ΗΒ δεν θα έχει πρόσβαση στα τελωνειακά συστήματα πληροφορικής της ΕΕ27, πλην της πρόσβασης στο NCTS ως χώρα της κοινής διαμετακόμισης.
- Κατά τη λήξη της μεταβατικής περιόδου το ΗΒ προσχωρεί αυτόνομα στη σύμβαση περί κοινού καθεστώτος διαμετακόμισης και ως εκ τούτου μπορεί να κάνει χρήση του καθεστώτος κοινής διαμετακόμισης και να εξακολουθήσει να έχει πρόσβαση στο Νέο Μηχανογραφημένο Σύστημα Διαμετακόμισης (NCTS) και σε άλλα σχετικά συστήματα ως συμβαλλόμενο μέρος της εν λόγω σύμβασης.

Κατά συνέπεια, από την παραπάνω αναφερόμενη ημερομηνία και μετά, η διακίνηση των εμπορευμάτων από τη χώρα μας και τα άλλα Κ-Μ προς το Ηνωμένο Βασίλειο και το αντίθετο, θα αντιμετωπίζεται διαδικαστικά με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο γίνεται η διακίνηση εμπορευμάτων από και προς τρίτες χώρες, γεγονός που συνεπάγεται την υποχρεωτική πλέον τήρηση τελωνειακών διαδικασιών και διατυπώσεων για εμπορεύματα με προορισμό ή προέλευση το Ηνωμένο Βασίλειο.


 

Μηνύματα
1.409
Reaction score
2.534
Πριν από λίγο μίλησα με τον Άγγλο που προμηθεύομαι τα συμπληρώματά μου και μου είπε ότι κατά 99,9% δεν θα υπάρξουν επιπλέον φόροι γιατί η Αγγλία υπέγραψε μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την Ε.Ε. λίγο πριν τα Χριστούγεννα οι λεπτομέρειες της οποίας τους κοινοποιήθηκαν μόλις αυτή την εβδομάδα. Απλά εκείνος θα κάνει ένα "customs declaration when we export" κατά τα λεγόμενά του.
Αύριο θα έχει συνάντηση με τον εξαγωγέα τους και θα μου πει 100%.
Το μόνο που θα αλλάξει - κατά τα λεγόμενά του - είναι ότι πλέον δε θα χρεώνουν ΦΠΑ στις τιμές τους και θα το πληρώνουμε εμείς εδώ (όσοι έχουν επαγγελματικό ΦΠΑ θα τον εκπίπτουν).
Δεν γνωρίζω αν όλα αυτά θα εφαρμοστούν σε γενική κλίμακα, πιστεύω ότι θα μάθουμε περισσότερα τις επόμενες ημέρες.
Ελπίζω και εύχομαι να είναι έτσι όπως τα λέει γιατί αλλιώς την κάτσαμε. :cry:
 

Μηνύματα
760
Reaction score
949
Και όταν θα προκειτε για αγοραπωλησία ιδιωτών??Που εκεί θα έχει πληρωθεί ΦΠΑ εκεί,δεν θα πρέπει να πληρώνετε και εδώ για να εισαχθεί?
 

Μηνύματα
1.895
Reaction score
786
Συμφωνηθηκε οτι δεν θα υπαρχουν τελωνειακοι δασμοι στο εμποριο μεταξυ των δυο πλευρων. Δεν εχει διευκρινιστει ομως τι θα γινει με τον ΦΠΑ, αν και ειναι σχεδον βεβαιο οτι οι αγορες με τιμολογιο θα επιβαρυνονται με ΦΠΑ και στην χωρα εισαγωγης.

Ειναι αγνωστο αν θα ισχυσει κατι παρομοιο και για τους ιδιωτες, αλλα αν ισχυσει θα επιβαρυνομαστε με διπλο ΦΠΑ, τοσο στην χωρα πωλησης (οπως συνεβαινε ως τωρα) οσο και στην χωρα αγορας - και θα πρεπει να αποδωθει με καποιο τροπο στο κρατος, πιθανοτατα μεσω των τελωνειων ή των εταιριων μεταφορας.

Επισης, μπορει να μην υπαρχουν τελωνειακοι δασμοι αλλα θα υπαρχει τελωνειακος ελεγχος.
Αυτο σημαινει επιπλεον γραφειοκρατια και αρα αυξημενα εξοδα για τους πωλητες, τα οποια προφανως θα μετακυλιστουν στους αγοραστες.

Γενικα η κατασταση ειναι συγκεχυμενη, ακομα και το Amazon UK δεν ειναι σε θεση να δωσει ξεκαθαρες απαντησεις στα ερωτηματα των πωλητων του.
 

TGD

Μηνύματα
6.985
Reaction score
7.073
Το λογικό είναι ότι θα πληρώνουμε μόνο τον ΦΠΑ της Ελλάδας κατά τον εκτελωνισμό κι όχι και τον ΦΠΑ της Βρετανίας.
 

Μηνύματα
1.895
Reaction score
786
Αν πληρωνουμε μονο τον ΦΠΑ της Ελλαδας, το κρατος του ΗΒ απο που θα εισπραξει τον VAT της πωλησης;
 

Μηνύματα
1.049
Reaction score
1.552
Αν πληρωνουμε μονο τον ΦΠΑ της Ελλαδας, το κρατος του ΗΒ απο που θα εισπραξει τον VAT της πωλησης;
σε πωλήσεις εκτός ΕΕ δεν υπήρχε ΦΠΑ από πάντα,
τώρα και η ΕΕ είναι τρίτη χώρα,
δε θα χρεώνουν ΦΠΑ, αλλά θα χρεώνεται εδώ σε ταχυδρομικές αποστολές,
άμα αγοράζεις από εκεί αυτοπροσώπως πιθανώς να τον γλιτώνεις

στις αποστολές πιθανώς θα υπάρχει ένα επιπλέον έξοδο για τα διαδικαστικά

πχ δείτε τι λέει για παραγγελίες εδώ


πχ η UPS έχει ήδη βάλει χρέωση για τη διαδικασία,

ωστόσο μένει να δούμε πως θα λειτουργήσει στην πράξη
και τι διορθώσεις-αλλαγές θα γίνουν στην πορεία
 

Sonorus

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
875
Reaction score
806
Εγώ πάντως που πήγα να παραγγείλω κάτι μέσω ebay από Αγγλικό HiFi μαγαζί μου βάζει στο τέλος υποχρεωτικά ΦΠΑ και τελωνείο.
Στα 100€ περίπου ένα 20€ αν θυμάμαι καλά.
 

Μηνύματα
1.049
Reaction score
1.552
μιλάς για σήμερα;
πιθανώς πολλοί δεν έχουν ακόμη προσαρμόσει τα site τους ή δεν έχουν ακόμη πάρει χαμπάρι τι έγινε
 

TGD

Μηνύματα
6.985
Reaction score
7.073
Ταχυδρομικά αντικείμενα που αποστέλλονται στη χώρα μας από το Η.Β. (αγορές μέσω διαδικτύου, αποστολές από ιδιώτη σε ιδιώτη κλπ) είτε μέσω του Φορέα Παροχής Καθολικής Υπηρεσίας (ΕΛ.ΤΑ. ΑΕ) είτε μέσω εταιρειών ταχυμεταφοράς, επίσηςυπόκεινται σε τελωνειακές διατυπώσεις εισαγωγής και επιβαρύνονται με τους αναλογούντες φόρους:
Στην περίπτωση παραλαβής μέσω εταιρείας ταχυμεταφοράς, η τελωνειακή διασάφηση υποβάλλεται είτε από τον ίδιο τον παραλήπτη είτε από οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο ορίσει ως αντιπρόσωπό του (συνηθέστερα από την εταιρεία ταχυμεταφορών ή από επαγγελματία εκτελωνιστή), κατόπιν σχετικής εξουσιοδότησης. Αναλυτικές οδηγίες δόθηκαν με την αριθ. ΔΤΔ Α 1019133 ΕΞ 2018/1-2-2018 (ΑΔΑ: 6Γ9Β46ΜΠ3Ζ-ΟΗΣ) εγκύκλιο του Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. «Εφαρμογή της προφορικής διασάφησης στη θέση σε ελεύθερη κυκλοφορία/ εξαγωγή σύμφωνα με τον Ενωσιακό Τελωνειακό Κώδικα (UCC) -Χρήση του ΕΔΕ Άνευ Στατιστικής», στην οποία επισυνάπτεται εύχρηστος οδηγός για την εισαγωγή εμπορευμάτων μέσω εταιρειών ταχυμεταφοράς (courier).
Στην περίπτωση παραλαβής μέσω ΕΛ.ΤΑ. Α.Ε., υποβάλλεται διασάφηση για λογαριασμό του παραλήπτη και ειδοποιείται ο παραλήπτης για το ποσόν της οφειλής. Αναλυτικές οδηγίες δόθηκαν με την αριθ. πρωτ. ΔΤΔΑ1094213ΕΞ2017/21-6-2017 (ΑΔΑ: Ψ96ΚΗ-ΜΡΔ) εγκύκλιο του Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε..



Αν τα υπολόγισα σωστά για τα 12 βιβλία, θα πληρώσω στην καλύτερη: 2,5% δασμό, 6% ΦΠΑ, 15 ευρώ στα ΕΛΤΑ, ίσως και άλλα 16 ευρώ γιατί θα είναι 12 αντικείμενα για εκτελωνισμό, 3,5 ευρώ προμήθεια στην πιστωτική. Μάλλον θα είναι η τελευταία μου παραγγελία από ΗΒ...
 

Μηνύματα
18.936
Reaction score
13.309
Αν και δεν ξέρω τι ισχύει από σήμερα (χθες) για τις αγορές από ΗΒ, από την 1η Ιουλίου (κανονικά θα ήταν σε ισχύ από χθες, αλλά έχει πάρει αναβολή 6 μηνών λόγω της πανδημίας) μπαίνει στην εφαρμογή ένας νέος κανονισμός της ΕΕ για το ηλεκτρονικό εμπόριο και την είσπραξη ΦΠΑ για αγορές από τρίτες χώρες, που αν δεν κάνω λάθος θα υποχρεώνει τους προμηθευτές τέτοιων υπηρεσιών και αγαθών μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου από αυτές τις χώρες, να εισπράττουν τον ΦΠΑ και να τον αποδίδουν μέσω κάποιας ειδικής πλατφόρμας στη χώρα προορισμού της ΕΕ (πολύ χοντρικά αυτά, από όσο θυμάμαι όταν το διάβασα πριν αρκετό καιρό). Εφόσον αυτός μπει δηλαδή σε ισχύ, θα λειτουργεί και για τις αγορές και από ΗΒ (όπως και από Κίνα, κλπ). Στον ίδιο κανονισμό προβλέπεται επίσης η κατάργηση του (χωρίς ΦΠΑ) ορίου των 22 ευρώ που ισχύει σήμερα για τέτοιες εισαγωγές.
 



Μηνύματα
1.247
Reaction score
2.189
Δεν υπήρχε καμία περίπτωση τα αρ@#$%^δια των Ελληνικών τελωνείων να μην εκμεταλευτούν τέτοια ευκαιρία για να γδύσουν τον καταναλωτή. Περιμένω και εγώ πράγματα, αφήστε τους να σας πάρουν τηλ να δώσουν εκτίμηση και μετά επιστρέψτε τα όλα πίσω για refund...
 


Abessalom

Βαρώνος
Μηνύματα
18.116
Reaction score
30.058
Με αυτα που εχουν ηδη αποσταλεί πριν το brexit, οταν δεν ηταν υποχρεωτικη η διασάφηση, τι θα γινει;
Περιμενω κατι βιβλια για τα παιδια, βεβαια τα στελνουν συνηθως μεμονωμενα οποτε ειναι το καθενα και κατω του οριου των 22 ευτω, αλλα παλι, δεν πιστευω να εχουν τη σχετικη δηλωση. Ενα μαλιστα δεν πρεπει να μου εχει ακομη αποσταλει, 10 μερες μετα την παραγγελια.
 

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
27.246
Reaction score
78.925
Με αυτα που εχουν ηδη αποσταλεί πριν το brexit, οταν δεν ηταν υποχρεωτικη η διασάφηση, τι θα γινει;
Περιμενω κατι βιβλια για τα παιδια, βεβαια τα στελνουν συνηθως μεμονωμενα οποτε ειναι το καθενα και κατω του οριου των 22 ευτω, αλλα παλι, δεν πιστευω να εχουν τη σχετικη δηλωση. Ενα μαλιστα δεν πρεπει να μου εχει ακομη αποσταλει, 10 μερες μετα την παραγγελια.
Θα γίνει επιστροφή του VAT, και θα πληρώσεις εδώ ΦΠΑ. Νομίζω, έτσι γράφουν για τα cd. Συν κάποιο διαχειριστικό κόστος.

Σε κανένα δίμηνο το πολύ θα εχει βγει αυτοματοποιημένο σύστημα, θα τα υπολογίζουν ολα στην διαδικασία αγοράς. Μεχρι τοτε θα έχει μπερδέματα.
 

TGD

Μηνύματα
6.985
Reaction score
7.073
Με αυτα που εχουν ηδη αποσταλεί πριν το brexit, οταν δεν ηταν υποχρεωτικη η διασάφηση, τι θα γινει;
Αν έχουν φορτωθεί ΠΡΙΝ τις 31/12 κανένα πρόβλημα, θεωρείται ενδοκοινοτική συναλλαγή.
Περιμένω και εγώ πράγματα, αφήστε τους να σας πάρουν τηλ να δώσουν εκτίμηση και μετά επιστρέψτε τα όλα πίσω για refund...
Δεν είναι τόσο απλό. Τα έχεις ήδη πληρώσει. Αν ο αποστολέας αρνηθεί την επιστροφή (γιατί θα χρεωθεί τα έξοδα αποστολής για αυτή) το τελωνείο καταστρέφει τα προϊόντα. Και έχει πληρώσει και δεν παίρνεις τίποτα.
 

Koo

Μηνύματα
52
Reaction score
10
Αν και δεν ξέρω τι ισχύει από σήμερα (χθες) για τις αγορές από ΗΒ, από την 1η Ιουλίου (κανονικά θα ήταν σε ισχύ από χθες, αλλά έχει πάρει αναβολή 6 μηνών λόγω της πανδημίας) μπαίνει στην εφαρμογή ένας νέος κανονισμός της ΕΕ για το ηλεκτρονικό εμπόριο και την είσπραξη ΦΠΑ για αγορές από τρίτες χώρες, που αν δεν κάνω λάθος θα υποχρεώνει τους προμηθευτές τέτοιων υπηρεσιών και αγαθών μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου από αυτές τις χώρες, να εισπράττουν τον ΦΠΑ και να τον αποδίδουν μέσω κάποιας ειδικής πλατφόρμας στη χώρα προορισμού της ΕΕ (πολύ χοντρικά αυτά, από όσο θυμάμαι όταν το διάβασα πριν αρκετό καιρό). Εφόσον αυτός μπει δηλαδή σε ισχύ, θα λειτουργεί και για τις αγορές και από ΗΒ (όπως και από Κίνα, κλπ). Στον ίδιο κανονισμό προβλέπεται επίσης η κατάργηση του (χωρίς ΦΠΑ) ορίου των 22 ευρώ που ισχύει σήμερα για τέτοιες εισαγωγές.
https://www.avalara.com/vatlive/en/...-22-import-exemption--import-oss-returns.html
 

Μηνύματα
1.895
Reaction score
786
Ενημερωση απο Βρετανικη εταιρια ανταλλακτικων αυτοκινητων:

The transition period has come to an end and the UK has officially left the EU. We want to assure you that it will be business as usual and our ability to ship orders directly to you will not be affected. We have been exporting car parts to almost every country worldwide for over 45 years and this will continue.

The terms of trade between the UK and EU changed on January 1st, 2021.

What do the changes mean for you?

We no longer charge VAT (Tax) to customers in the EU. This means that we will charge all orders the excluding VAT price on our website.

Our carriers take care of customs formalities so that you do not have to worry about import paperwork or procedures. A commercial invoice is included with your order and has the relevant information added now to expedite clearance into your country.

You will be notified of any VAT and any Duty levied by the country of destination by the carrier. For convenience, these amounts can then be paid directly to the carrier prior to delivery, making the transaction simple and easy for you.

If you are an EU registered business, we will ask you to provide us with your EORI number at the time of ordering. This will streamline order processing and assist EU customs procedures upon entry.

We would like to thank our European friends and customers for your continued support, we will continue to be here for you as we always have been.
 


Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.317
Μηνύματα
2.858.302
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top