Αιωνίως νεανίες!

Reaction score
4.255
ΡΩΜΗ

Επιμέλεια: ΜΑΡΙΑ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ ([email protected])

Στραμμένοι ο ένας προς τον άλλον, με τα σώματα ενωμένα σε μια αιώνια, αέναη αγκαλιά, αυτοί οι δύο ανθρώπινοι σκελετοί πέρασαν ωκεανούς χρόνου μαζί. Δεμένοι σ' αυτή την άκρως ερωτική στάση εδώ και 5.000-6.000 χρόνια, ήρθαν πριν από λίγες μέρες στο φως κατά τη διάρκεια αρχαιολογικών ανασκαφών κοντά στη Μάντοβα, στα βόρεια της Ιταλίας. Η ανακάλυψη, που όμοιά της δεν έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα, άφησε άφωνη την ομάδα των αρχαιολόγων που εργάζονταν στην ανασκαφή.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις τους, πρόκειται για τους σκελετούς ενός άνδρα και μιας γυναίκας και μάλιστα νεαρής ηλικίας, που έζησαν τη Νεολιθική εποχή. Το σφιχταγκαλιασμένο ζευγάρι αποτελεί αίνιγμα για τους αρχαιολόγους, αφού, όπως αναφέρει η επικεφαλής των ανασκαφών, Ελενα Μεντότι, «δεν υπάρχει κανένα προηγούμενο διπλής ταφής τη Νεολιθική περίοδο. Πολύ περισσότερο δύο ενήλικων ανθρώπων, έτσι αγκαλιασμένων. Και δεν πρόκειται για σχήμα λόγου, είναι στ' αλήθεια αγκαλιασμένοι». «Είναι μοναδική και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ανακάλυψη. Και παρά την εμπειρία μου, είναι η πρώτη φορά που συγκινήθηκα τόσο πολύ», τονίζει η Μεντότι, που επί 25 χρόνια συμμετέχει σε αρχαιολογικές ανασκαφές, μεταξύ των οποίων αρκετές «διάσημες», όπως αυτής της Πομπηίας. Διευκρινίζει ότι οι αρχαιολόγοι της ομάδας της δεν είναι ακόμα σε θέση να γνωρίζουν αν το ζευγάρι είχε, για κάποιο περίεργο λόγο, ταφεί μαζί ή αν οι δύο νέοι πέθαναν μαζί, αγκαλιασμένοι, σκεπάστηκαν από το χώμα και έμειναν εκεί, με τις χιλιετηρίδες να περνούν αλλάζοντας στο διάβα τους τα πάντα, εκτός από τη δική τους αγκαλιά.

Στο εργαστήριο θα διευκρινιστεί η ακριβής ηλικία του ζευγαριού καθώς και ο χρόνος που έμειναν θαμμένοι μαζί. Αυτό ωστόσο που μάλλον θα μείνει για πάντα κρυφό, είναι η ιστορία που κρύβεται πίσω από την αιώνια αγκαλιά των δύο νέων. Πώς ταξίδεψαν ανέγγιχτοι στο χρόνο και έφτασαν στην εποχή μας με τα χέρια τους ενωμένα, τα πόδια τους να αγγίζονται και τα πρόσωπά τους ελάχιστα μακριά το ένα από το άλλο, σαν το μόνο που επιθύμησαν ποτέ να ήταν ο ένας τον άλλον...

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 09/02/2007

Reaction score
77
Απάντηση: Αιωνίως νεανίες!

Κι αν δεν θέλει εκείνος, κάτι ετοιμαζόμουνα να γράψω εγώ.

Αλλά η γιαγιά μου έλεγε "μην ενοχλείτε τους νέους"

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.591
Απάντηση: Αιωνίως νεανίες!

Κάτι σαν Ρωμαίος και Ιουλιέτα;
Συγκινητικό θα έλεγα. Αυτή είναι αγάπη.
Όχι σαν τις σημερινές γιαλαντζή αγάπες και έρωτες.

Reaction score
14
τι έπαθε το παλικάρι

ΝΤΟΧΕΡΤΥ where are you please?????? :cool_4:

ΥΓ εγώ δεν σου λέω τίποτε πάντως!!!

Είναι ενοχλημένος με τις περί ban απειλές... :happy_8: :happy_8: :happy_8: "happy_1"

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Είναι ενοχλημένος με τις περί ban απειλές... :happy_8: :happy_8: :happy_8: "happy_1"
Δεν ειναι αυτο!
Η τελευταια του εβδομαδα ηταν ακρως κουραστικη-αλα ντρημογιαννου- και τον...παιρνει λιγουλακι ο ανθρωπος:crazy_3:

Reaction score
14
Δεν ειναι αυτο!
Η τελευταια του εβδομαδα ηταν ακρως κουραστικη-αλα ντρημογιαννου- και τον...παιρνει λιγουλακι ο ανθρωπος:crazy_3:
αει στο κόρακα κουρασμένε ζηλιάρη γέρο!!!:happy_4:

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Αιωνίως νεανίες!
Μου θυμιζει την ραδιοφωνικη εκπομπη του Μακη του Μηλατου στον ΡΟΔΟΝ FM :happy_2:

Reaction score
298
Σάββατο και να ξυπνήσω πριν το μεσημέρι? Ανήκουστο! Αντρέα, τι θες να μάθεις (πάλι)? :happy_8:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.809
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός