Ακομα πιο μικρος...

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Μηνύματα
30.058
Reaction score
728


Αντιγραφω απο το in.gr:

Ένας βιντεοπροβολέας σε μέγεθος κύβου ζάχαρης δοκιμάζεται στη Γερμανία με την προοπτική να χρησιμοποιηθεί σε υπολογιστές παλάμης και κινητά τηλέφωνα.

H συσκευή που παρουσίασε το Ινστιτούτο Fraunhofer έχει διαστάσεις μήκος 16 επί 9 επί 9 χιλιοστά. Περιέχει έναν μικρό, παλλόμενο καθρέφτη, πάνω στον οποίο ανακλώνται ακτίνες λέιζερ για να σχηματίσουν την προβαλλόμενη εικόνα.

Η διάταξη αυτή αποτελεί παραλλαγή της «ψηφιακής επεξεργασίας φωτός» (DLP), μίας από τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στους συμβατικούς βιντεοπροβολείς. Οι προβολείς DLP περιέχουν μικροσυστοιχίες με εκατομμύρια μετακινούμενους καθρέπτες, καθένας από τους οποίους αντιστοιχεί σε ένα εικονοστοιχείο.

Όπως αναφέρει το BBC, ο μικροσκοπικός προβολέας προς το παρόν λειτουργεί μόνο με κόκκινο και μπλε λέζερ, οπότε η εικόνα έχει περιορισμένο χρωματικό εύρος. Τα πράσινα λέιζερ στερεάς κατάστασης δεν έχουν ακόμα σμικρυνθεί αρκετά ώστε να χωρούν στη συσκευή.

Σύμφωνα με τον Πίτερ Σράιμπερ του Ινστιτούτου Φωτονικών Μικροσυστημάτων Fraunhofer στη Δρέσδη, ο μίνι βιντεοπροβολέας διαθέτει επίσης το πλεονέκτημα ότι προβάλλει εικόνες ακόμα και σε καμπύλες επιφάνειες.
 

Μηνύματα
772
Reaction score
1
Επιτέλους!

Ο πρώτος προβολέας που δεν χρειάζεται lens shift, αφού τον κάνεις όλον μαζί shift και ξενοιάζεις... :lol:
Αλλά βρέ παιδί μου αυτό το πρόβλημα με το πράσινο laser... Αντε να θέλει ο κ. Ανδρεάδης μας, να προβάλει το avatar του, ροζ θα βγει ο Yoda!!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
 


Μηνύματα
772
Reaction score
1
Γιώργος Ανδρεάδης said:
Μπλε να μην ειναι μονο....
Γιατί Γιώργο φοβάσαι μην τον μπερδέψουμε με κανένα στρουμφάκι; :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
 


Τελευταια Μηνυματα

Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.317
Μηνύματα
2.858.302
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top