Ακουστικά βαρηκοΐας

Reaction score
174
Προκειται να παρει η μητερα μου και τα ατιμα πολυ ακριβα... δεν το περιμενα.

Εχετε τιποτα να υποδειξετε που πρεπει να προσεξουμε στην αγορα τους?
Μοντελα/τυπους να προτεινετε?
Καταστηματα με καλες τιμες για αγορα?
Κυρίως Θεσσαλονίκη, αλλα και μεσω ιντερνετ αν παιζει τιποτα (αν και της ειπαν οτι θελουν σερβις καθε 15 μερες και γινεται απο το σημειο πωλησης).

Ευχαριστω

Reaction score
3
Αν καί φανατικός αναλογικάριος προτείνω μόνο ψηφιακά.Πολύ ακριβότερα βέβαια αλλά καί πολύ καλύτερα.Μεταξύ μας ψάχνομαι και εγώ γιατί η κατάσταση με το εκ δεξιών μου έχει παραζορίσει.Ου γαρ μόνον έρχεται......

Reaction score
1
Σας στελνω πμ με καποιον που θεωρω κορυφη στον χωρο και με προσιτες τιμες.
Να πατε να τον δειτε και μετα αποφασιζετε μονοι σας.

Reaction score
1
(αν και της ειπαν οτι θελουν σερβις καθε 15 μερες και γινεται απο το σημειο πωλησης).
Αυτο ακουγεται λιγο πονηρο,διευκρίνησε το.

Reaction score
3
Απάντηση: Ακουστικά Βαρηκοϊας

Glyfadioths, επειδή με ενδιαφέρει κι εμένα για τη μητέρα μου, μπορώ να έχω κι εγώ ένα πμ;
Ευχαριστώ.

Reaction score
3
[αν και της ειπαν οτι θελουν σερβις καθε 15 μερες και γινεται απο το σημειο πωλησης).
Αυτό.αν το αντιλήφθήκατε σωστά είναι πολύ πονηρό.Μήπως εννοούσαν επανέλεγχο μετά από 15 μέρες γιά τυχόντα προβλήματα.Η μπαταρία κρατάει περίπου 1 έτος και στά ψηφιακά οι ρυθμίσεις γίνονται και από το χρήστη.

Reaction score
174
Αν καί φανατικός αναλογικάριος προτείνω μόνο ψηφιακά..
Συνοπτικα τι διαφορες έχουν τα αναλογικα με τα ψηφιακά? Που υπερτερουν τα ψηφιακά?

Από το νετ....

Πάντα να προσέρχεστε στα προγραμματισμένα ραντεβού επανελέγχου που θα σας ζητηθούν για την ορθή παρακολούθηση της προσαρμογής σας. Μην χάνετε επαφή με τους ειδικούς της ακοής σας κατά την διάρκεια της αρχικής εφαρμογής και προσαρμογής. Καλέστε τους αμέσως αν η συσκευή δεν λειτουργεί, αν πληγώνει το αυτί σας ή σφυρίζει όταν είναι τοποθετημένο εντός του αυτιού.

Μαλλον αυτο εννοει για έλεγχο...

Reaction score
174
Γιατί η ψηφιακή τεχνολογία είναι καλύτερη;

Η ανωτερότητα της ψηφιακής τεχνολογίας σε σύγκριση με τα παραδοσιακά αναλογικά ακουστικά βαρηκοΐας είναι όχι μόνο το τι μπορεί να κάνει με τους ήχους, αλλά πόσο καλύτερα το κάνει

Οι ψηφιακοί επεξεργαστές σήματος (DSP) μετατρέποντας τα εισερχόμενα σήματα σε αυτοματοποιημένα «κομμάτια - bits», μπορούν τα επεξεργαστούν ή να τα χειριστούν εξαιρετικά γρήγορα και αποτελεσματικά με πολλούς σύνθετους τρόπους χρησιμοποιώντας τους μαθηματικούς τύπους γνωστούς ως αλγόριθμοι. Αυτό τους δίνει τεράστια ταχύτητα και ευκινησία στην αναγνώριση των βασικών συστατικών του ήχου.

Όπως κι ένα equalizer στα καλά συστήματα ήχου, οι αλγόριθμοι μπορούν συνεχώς να διαιρούν τους ήχους σε κανάλια συχνότητας. Αυτό βοηθά στην διατήρηση και έμφαση των υψηλότερων συχνοτήτων που περιέχουν τους ζωτικής σημασίας ήχους συμφώνων της ομιλίας - οι ήχοι "κ" και "τ" στο "κάτι" – πάνω από το ενοχλητικό βουητό του θορύβου χαμηλής συχνότητας.

Οι αλγόριθμοι διαχειρίζονται επίσης το θόρυβο από τη διάρκειά του. Ενώ η ένταση των ήχων ομιλίας μπορεί να αλλάξει ριζικά σε ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου, ο θόρυβος παραμένει ακουστικά σταθερός για μεγαλύτερο διάστημα. Χρησιμοποιώντας το χρόνο, ο DSP μειώνει ακριβώς τα επίπεδα συνεχών ήχων όπως ο θόρυβος της κυκλοφορίας και ο θόρυβος οικιακών συσκευών. Και αναπροσαρμόζεται αυτόματα μόλις εμφανίζονται οι αλλαγές, αποκαθιστώντας την ενίσχυση όταν ανιχνεύονται ήχοι πιο σύντομης διάρκειας.

Αυτή η ίδια ευαισθησία είναι επίσης χρήσιμη στα ήρεμα περιβάλλοντα. Χρησιμοποιώντας μια ακουστική τεχνική αποκαλούμενη επέκταση, ο ψηφιακός αλγόριθμος αισθάνεται την συνέπεια των μαλακότερων περιβαλλοντικών ήχων από τα συστήματα εξαερισμού και συσκευές.

Μειώνει αυτόματα την ενίσχυση στο κατάλληλο φάσμα συχνότητας, αποκαθιστώντας αμέσως τα κατάλληλα επίπεδα όταν αλλάζει το ηχητικό περιβάλλον.

Οι ψηφιακοί αλγόριθμοι μπορούν επίσης να ελαχιστοποιήσουν και να αποβάλουν την αρχή της ανατροφοδότησης-σφυρίγματος, ένα συχνό πρόβλημα των ακουστικών βαρηκοΐας. Μέσα στο επιμελημένο δίκτυο καναλιών συχνότητάς του, ο αλγόριθμος ανιχνεύει τα στοιχεία της ανατροφοδότησης προτού να γίνουν ευδιάκριτα. Μειώνει έπειτα τα επίπεδα ακριβώς σε εκείνα τα ιδιαίτερα κανάλια, χωρίς αξιοπρόσεχτη επίδραση στα αντιληπτά επίπεδα έντασης.

Η ακρίβεια και η ευελιξία της ψηφιακής τεχνολογίας δίνουν επίσης στον ειδικό ακουστικών βαρηκοΐας τη δυνατότητα να προσαρμόσει ακριβέστερα την ενίσχυσή σας για την καλύτερη δυνατή αντιστοιχία στις ανάγκες της ακοής σας και του τρόπου ζωής σας. Αυτή η διαδικασία μπορεί να περιλάβει επαναλαμβανόμενες επισκέψεις για να εξασφαλίσει ότι λαμβάνετε το μέγιστο όφελος από τα ακουστικά σας.

Προκειμένου να καθοριστεί εάν τα πολλά πλεονεκτήματα της ψηφιακής τεχνολογίας στην ακοή μπορούν να σας ωφελήσουν, είναι απαραίτητες η πλήρης δοκιμή και η αξιολόγηση.

Reaction score
1

Αφού φοράω κάπου 20 χρόνια , ίσως και παραπάνω , θα καταθέσω και εγώ την άποψη μου ...

1) υπάρχουν ενδοωτιαία , και εξωτερικά ( αυτά που κρέμονται πίσω από το αυτί )
Εαν δεν υπάρχει πρόβλημα εμφάνισης , προτείνω εξωτερικά για τον λόγο ότι είναι πιο εύκολο το να τα φοράς , είναι λιγότερο πιεστικά , είναι πιο εύκολο ρυθμίσιμα σε περίπτωση που σφυρίζουν ( πολύ σπάνια περίπτωση , απλά κάνετε νέο εκμαγείο ) , πλέον είναι αρκετά μικρά και κρύβονται εύκολα ... Φοράω ενδοωτιαία , αλλά δεν προτείνονται σε βαριά βαρηκοΐα ...
2)Ψηφιακά/Αναλογικά ... Δυστυχώς τα αναλογικά θέλουν τον χώρο τους , ενώ τα ψηφιακά είναι πολύ μικρά , ενώ επίσης δεν υπάρχει εξέλιξη πλέον στα αναλογικά
Αυτά που φορώ είναι δεύτερης γενιάς ψηφιακά , αρκετά ικανοποιητικά ( νομίζω έχουμε περάσει στην τρίτη γενιά με BT και ραδιο ) , όσο για αναλογικά όταν το ψηφιακό έχει 16-20 κανάλια και το αναλογικό 4 , είναι τεράστια η διαφορά
3)Στην αρχή επειδή είναι μεγάλη αλλαγή , κανονίστε να είναι λίγο πιο ήσυχα , τουλάχιστον 2 επισκέψεις , την πρώτη και η δεύτερη την επομένη μέρα εφόσον υπάρξει κάποια δυσαρέσκιά , να αποφύγει να κρατήσει εντυπώσεις σε θορυβώδη περιβάλλον στην αρχή , ρυθμίστε σε μέτρια ένταση όχι δυνατή αμέσως , και γενικά τα εργαστήρια στη Θεσσαλονίκη έχουν έμπειρο προσωπικό και θα σας πουν μερικά πράγματα για καθαριότητα
4) Μπαταρίες ... υπάρχουν ακουστικά που παίρνουν 12άρια , 312άρια και 13άρια , από το πιο μικρό στο πιο μεγάλο ( το μικρό κρατάει 5 μέρες , το μεγάλο 2 βδομάδες )
Εγώ παραγγέλνω από αμερική στο 1/4 της τιμής
5) service κάθε 6 - 12 μήνες , φυσικά είναι ευπαθή στην υγρασία και εξαρτάται αρκετά ο χρόνος από αυτό. μην φανταστείτε κανα service αλλαγής λαδιών , απλά καθαρισμό από την υγρασία κάνουν , τώρα για τα εκμαγεία και εκεί κυμαίνεται αρκετά ο χρόνος , γενικά όταν αρχίσουν λίγο να σκληραίνουν και να κιτρινίζουν θέλουν αλλαγή , μέσος χρόνος για μένα ήταν 18 μήνες , αλλά δεν φοράω εκμαγεία αυτήν την εποχή οπότε ίσως είναι διαφορετικά ...
6) πολυχρηστικότητα και κουμπιά ... έχει ένα κουμπί και αλλάζει προγράμματα , πολλές φορές πολλά ( 6-7 ) αδιαφορήστε , πάρτε ένα με 2 προγράμματα , 1 σε μη θορυβώδης περιβάλλον και ένα σε θορυβώδη ( σε μένα έχει 2 προγράμματα με το μη θορυβώδης να περνάει αυτόματα σε τρίτο πρόγραμμα σε περίπτωση δυνατού θορύβου) προκειμένου να προστατευτούν τα αυτιά ) , τα άλλα είναι περιττά για μένα τουλάχιστον
7) μην κάνετε συνέχεια αλλαγές και μάλιστα δραματικές , είναι θέμα συνήθειας , η καλύτερη ρύθμιση είναι η πρώτη , επειδή τα εργαστήρια είναι ηχομονωμένα δεν είναι το καλύτερο περιβάλλον για δοκιμή ( εξού και η δεύτερη επίσκεψη την δεύτερη μέρα προκειμένου να ρυθμίσει προς στα της αρεσκίας μας ) όχι πιο δυνατά , δεν έχει νόημα ...

ότι άλλο θέλετε , ρωτήστε

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Ακουστικά Βαρηκοϊας

[αν και της ειπαν οτι θελουν σερβις καθε 15 μερες και γινεται απο το σημειο πωλησης).
Αυτό.αν το αντιλήφθήκατε σωστά είναι πολύ πονηρό.Μήπως εννοούσαν επανέλεγχο μετά από 15 μέρες γιά τυχόντα προβλήματα.Η μπαταρία κρατάει περίπου 1 έτος και στά ψηφιακά οι ρυθμίσεις γίνονται και από το χρήστη.
περίεργα μου τα λες ...

Reaction score
174
Νίκο, μαλλον εγω δεν το διατυπωσα σωστα, λογω αγνοιας, εννουσα την επαφη που πρεπει να εχεις με τον γιατρο μεχρι να ρυθμιστει σωστα το ακουστικο και να το συνηθισεις, το οποιο δεν γνωριζα.

Απο μοντελα τι παιζει? Στη μητερα μου εχουν προτεινει αυτο

http://www.resound.ch/fachwelt/deutsch/data/pixel_006_70_15702400rCs2%20GB.pdf

Για αγορά απο το εξωτερικό συμφέρει ή μετα κανενας δε σου το ρυθμίζει εδω?

Reaction score
3
Re: Απάντηση: Re: Ακουστικά Βαρηκοϊας

[quoteπερίεργα μου τα λες quote]
Ζητώ συγγνώμη,οι πληροφορίες μου είναι από ακοοπροσθετητή και πιθανότατα να μην κατάλαβα καλά.Κανείς μας δε μπορεί να ξέρει περισσότερα από ένα χρήστη.

Reaction score
1

Κοίτα , το αγοράζεις από εδώ και έχεις εφόρου ζωής βοήθεια ... μικρό το κόστος για τα εκμαγεία , όμως η ρύθμιση είναι θέλει πρόγραμμα σε pc και καλώδια και συσκευή κλπ ...
Βέβαια το κόστος είναι αρκετά ψηλό , πχ τα δικά μου κόστιζαν 6800 ευρώ το ζευγάρι ... φυσικά γίνονται εκπτώσεις , δόσεις κλπ κλπ κλπ και σε καλύπτει και το ταμείο κατά ένα μέρος

Απο έξω , που πας; δεν είναι ξυριστική μηχανή το χρησιμοποιείς και τέλος ...

Γιατροί δεν ξέρω εαν είναι ( για τις εταιρίες ) , τεχνικοί θα έλεγα περισσότερο , αλλά έχουν καλύτερη εμπειρία από τον γιατρό όσον αφορά την προσαρμογή ...

Το ακουόγραμμα από το γιατρό χρειάζεσαι , και ότι άλλο σου πει ο γιατρός ... υπάρχει και κρέμα που αλείφεις στο εκμαγείο για να μην ερεθίζεται το αυτί , όχι όμως απαραίτητο .

Διαφήμιση δεν θέλω να κάνω , αλλά προτιμώ της Philips τα Phonak ( Χαρισόπουλος ΕΓΝΑΤΙΑΣ 125 ) ή της Siemens Ταρασούδης Τσιμισκή 44 ( ειδικά τα αναλογικά τους ήταν άπιαστα , δεν ξέρω τι γίνεται σήμερα ) και έχω δοκιμάσει Windex από τον Χρυσικό , το πρώτο ψηφιακό ακουστικό ... Βέβαια σε άλλους αρέσει Sony , σε άλλους αρέσει Philips και σε άλλους Pioneer ... Είναι θέμα γούστου στην τελική ...

οσο για το συγκεκριμένο δεν ξέρω κάτι , αλλά σίγουρα δεν με καλύπτει εμένα ... Το ποιο σε καλύπτει καλύτερα φαίνεται από το fitting range το οποίο συγκρίνεται άμεσα με το ακουόγραμμα ... Πάντως βλέπω πολλά κουμπάκια και δεν με αρέσει , καλύτερα να είναι αυτοματοποιημένο πλήρως ( ούτε την ένταση να πειράζεις δλδ )

Reaction score
1
καλησπερα σας ελπιζω να βρω ανταποκριση στους προβληματισμους μου και να βρω ατομα με το ιδιο προβλημα με μενα...φοραω ακουστικα απο μικρη και μπορω να πω οτι ειμαι απογοητευμενη απο τους δηθεν ειδικους και ακουπροσθετιστες που αποσκοπουν μονο στο κερδος,,,θα ηθελα να ρωτησω ποια εταιρια ακουστικων θεωρειται αξιοπιστη...εχω δοκιμασει της oticon και μικρη φορουσα starkey...καθε φορα υπαρχει η περιοδος προσαρμογης με αποτελεσμα να μη μου δινεται η ευκαιρια να επιλεξω το καλυτερο για μενα αφου δεν δινουν μια γκαμα προιοντων να δοκιμασεις ενω το κοστος ειναι υψηλο....επομενως ψαχνω εναν ακουοπροσθετιστη που θα μου δωσει αυτη την ευκαιρια να επιλεξω και πανω απο ολα να ειναι ανθρωπος και να κατανοει τις αναγκες μου....

Reaction score
1.173
Ποιά μοντέλα έχεις δοκιμάσει (ακριβές μοντέλο, όχι μόνο μάρκα); Τι πρόβλημα αντιμετωπίζεις με τα τωρινά σου; Περιοχή;

Reaction score
1
δεν θυμαμαι μοντελα της starkey καθως δεν τα εχω και μπροστα μου αυτη τη στιγμη φοραω φοραω τα epoq αν θυμαμαι καλα ετσι λεγεται το μοντελο....ειμαι δυσαρεστημενη διοτι ο συγκεκριμενος τυπος μου πουλησε τα ακουστικα ως τα τελευταια της τεχνολογιας και επειτα δεν ασχοληθηκε με τις ρυθμισεις παρα το αφησε σε μια ανειδικευτη υπαλληλο του, μηνες εψαχνα να τον βρω αλλα ολο μου ελεγαν οτι λειπει,,,,εκτος αυτου διαβασα οτι τα συγκεκριμενα ειναι πολυπλοκα και εχουν πολλες δυνατοτητες αρκει να σου κανουν τις απαραιτητες ρυθμισεις....ετσι λοιπον πρωτου ακουμπησω τα λεφτα μου στο καθε ενα θελω να εχω την επιλογη της δοκιμης αλλωστε κανενας ακουοπροσθετιστης δεν ξερει καλυτερα απο μενα ποιο ειναι το καλυτερο για μενα....!!!!ας αλλαξουν τακτικη λοιπον και μη μας περνουν για κοροιδα καποιοι..........

Reaction score
283
Αν θελει καποιος ακουστικο που να καλυπτει και απωλειες ακοης εως και 80 τοιςεκατο,και θελει να ειναι αθεατο τελειως(σαν να μη φορας τιποτα)ειναι αυτοhttp://www.oticon.com/products/hearing-aids/design/intiga/invisible-intigai.aspx και το φερνει το Ευηκοον εχει στην Καλλιθεα στο παγκρατι και στη πατησιων,οσον αφορα την Αθηνα,τιμες γυρο στα 1600-1700,υπαρχει και ενας dealer στο χαλανδρι αλλα ειναι απατη ο τυπος του πουλαει στα 2.500 το ιδιο.

Reaction score
1
εισαι σιγουρος οτι καλυπτει απωλεια της ακοης μεχρι και 80???μεχρι στιγμης μονο τα οπισθοωτιαια ακουστικα ειναι για μεγαλες βαρηκοιες αλλωστε το συγκεκριμενο θα ειναι για πεταμα μετα απο 2 χρονια καθως το αυτι ιδρωνει κτλ με αποτελεσμα να μην αντεχει στο χρονο οσο πιο μικρη ειναι η μηχανικη υποστηριξη που βαζουμε τοσο πιο ευαισθητο ειναι....εσυ γιατι το προτεινες>????ανηκεις στο ευηκον???

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.993
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas