Ακριβή Βιντεοκάμερα Ή Βιντεοκάμερα + Φωτ/κη Μηχανή;;;

Reaction score
0
Καλή σας μέρα,

Αν και διαβάζω αρκετό καιρό αυτό το site (κυρίως την κατηγορία των Projectors) είναι η πρώτη φορά που γράφω και θα ήθελα να θέσω κάποιους προβληματισμούς μου.

Επειδή η βιντεοκάμερά μου είναι για αλλαγή και ήδη έχω φωτογραφική μηχανή (CANON EOS300) σκέφτομαι να αγοράσω μία ψηφιακή βιντεοκάμερα με την οποία όμως θα μπορώ να τραβάω και ικανοποιητικές φωτογραφίες (για εκτύπωση 10x15 ή και σπανιότερα λίγο μεγαλύτερη, αφού για τις πολύ ειδικές περιπτώσεις θα έχω την Canon με το film). Ποιες κάμερες κάτω από 1000€ θα μου δίνουν αυτή τη δυνατότητα και πόσα MP θα πρέπει να είναι;

Είναι σωστό το σκεπτικό μου ή θα ήταν προτιμότερο να πάρω με τα ίδια χρήματα μία κάμερα και μία φωτ. μηχανή;

Η ποιότητα της φωτογραφίας από μία κάμερα είναι η ίδια με την ποιότητα φωτογραφίας από φωτ/κη μηχανή (για την ίδια ανάλυση); Ισχύει το ίδιο όταν έχει χρησιμοποιηθεί το π.χ. 10x zoom της κάμερας;

Εάν με την κάμερα πάρω σαν φωτογραφία ένα καρέ από την κασέτα που έχω γράψει θα έχω καλή απόδοση (για εκτύπωση 10x15 πάντα);

Σας ευχαριστώ.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Καταρχήν χαίρομαστε για το πρώτο σου μήνυμα!

Το πρώτο που πρέπει να πούμε είναι ότι γενικά ισχύει κάθε μηχάνημα στον τομέα του.

Τις καλύτερες φωτογραφίες από άποψης ποιότητας (ευκρίνεια, χρώματα, αναλυτικότητα κλπ) θα τις πάρεις από φωτογραφική μηχανή. Όπως επίσης το καλύτερο βίντεο θα το πάρεις από βιντεοκάμερα.

Ακόμα και οι καλύτερες βιντεοκάμερες των 3 mp δεν μπορούν να σου δώσουν την ποιότητα που σου δίνει μια φωτογραφική μηχανή έστω και των 2 Mp.

Η μόνη ευκολία που έχεις όταν μια βιντεοκάμερα έχει και φωτογραφική μηχανή είναι να μην χάνεις την στιγμή. Το ίδιο και μια φωτογραφική που έχει ενσωματωμένη δυνατότητα βίντεο.

Στο μέγεθος 10Χ15 ακόμα και η ανάλυση του βίντεο frame δηλ. 720Χ576 δεν θα σε ικανοποιήσει στην εκτύπωση. Εκτός και αν απλά θέλεις την φωτογραφία χωρίς απαιτήσεις ποιότητας.

Μιας και οι τιμές έχουν πέσει αρκετά το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις 2 ξεχωριστές συσκευές. Δώσε έμφαση στην βιντεοκάμερα μιας και έχεις καλή φωτογραφική μηχανή και πάρε μία ψηφιακή φωτό των 4 Μp που θα είναι μία χαρά για τις ανάγκες σου. Κυκλοφορούν πλέον και αρκετά με ισχυρό ζουμ και πολύ καλή ποιότητα φωτογραφίας σε τιμές κάτω ή γύρω στα 400 Ευρώ.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Χαίρομαι!

Πιστεύω βέβαια ότι στο μέλλον (δεν ξέρω σε πόσα χρόνια) θα βγουν πολυμηχανήματα που θα είναι εξίσου καλά σε όλες τις λειτουργίες τους.

Ίσως μάλιστα αυτά να είναι απλά κινητά τηλέφωνα...

Αλλά μέχρι τότε... "έκαστος στο είδος του" που λέει και ο Λουμίδης!

Reaction score
5
Εγώ είμαι της άποψης να έχεις τα πάντα σε ένα μηχάνημα και ας χάνεις ελάχιστα σε ποιότητα....

Τι εννοώ?

με την πρώην μου dcr-pc330 sony (τώρα τιμολογείται γύρω στα 900-1000€) είχα 3ΜΡ φωτογραφική με flash και άψογο βίντεο.

Συγκριτικά με ψηφιακές των 2ΜΡ ήταν κλάσης ανώτερη...... Οπότε όταν πήγαινα μια εκδρομή δεν χρειαζόταν να κουβαλάω πολλά μαζί μου και ανάλογα με το τι ήθελα να τραβήξω να βγάζω μία το ένα και μία το άλλο..... είχα 2 σε 1 .....

Τώρα βέβαια αν θες πολύ καλή ποιότητα φωτογραφίας (άνω των 2ΜΡ σε μια κλασσική ψηφιακή φωτογραφική) συμφωνώ να αγοράσεις ξεχωριστά!

Μπορείς να βρεις οικονομική mini dv χωρίς photo με πολύ καλή ποιότητα εικόνας στα 400€.

Reaction score
0
Στέλιο, οι φωτοφραφίες που τραβούσες με την dcr-pc330 ήταν ικανοποιητικές για εκτύπωση σε μέγεθος 10x15; Τα χρώματά τους ήταν ικανοποιητικά;

Θα μπορούσες να μου προτείνεις κάποιες βιντεοκάμερες στα χρήματα που αναφέρεις;

Ευχαριστώ.

Reaction score
7
Η αναλυση που αναφερουν οι βιντεοκαμερες (που μπορουν να βγαλουν και φωτο, ειτε αποθηκευοντας τες στην ταινια ή σε καρτα μνημης) αναφερεται στην ποιοτητα της φωτογραφιας και οχι στην ποιοτητα του βιντεο.

Reaction score
5
Μόλις πάω σπίτι (διότι είμαι δουλειά τώρα) θα κάνω Post μία φωτογραφία από την DCR-Pc330 για να δεις από μόνος σου την ποιότητα..... Υπομονή μέχρι το βράδυ.

Τέλος , στα 400€ με 500€ μπορείς να βρεις την Sony Dcr-Pc106 η οποία προτείνεται ανεπιφύλακτα.

Reaction score
50
Κι εγώ είμαι υπέρ της ξεχωριστής αγοράς. Μάλιστα για φωτογραφική μηχανή μπορείς άνετα να βρεις αξιπορεπείς προτάσεις και κάτω των 400 ευρώ και να πάρεις καμιά καλή μνήμη με τα... ρέστα:) Αυτά δεδομένου ότι μιλάμε για point and shoot φωτογραφικές, για κάτι καλύτερο χρειάζεται ν' ανέβεις υψηλότερα. Αλλά απ' όσο κατάλαβα σ' αυτή την κατηγορία κυμαίνεσαι αφού θέλεις απλώς "ικανοποιητικές φωτογραφίες".

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.811
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός