Featured Ακριβα vs Φθηνα καλωδια

Reaction score
239
Και τότε γιατί οι ίδιοι τα λένε BASICS και οχι TOP;;;Ασε που είναι υποκειμενική η 'βελτίωση', οι περισσότεροι κρίνουν ακούγοντας ένα γερο-εγχρωμο με χοντροφωνάρα και μια κιθάρα και το λένε μουσική. Με ορχήστρα η/και μεγάλη χορωδία μεσαιωνικής μουσικής καταλαβαίνεις διαφορές χωρίς αυτό να σημαίνει φυσικα ότι πάντοτε τα πολύ πιο ακριβά είναι 'καλύτερα' από άλλα, είναι όμως ως επί το πλείστον, αλλα παίζουν ρόλο και τα συνοδά μηχανήματα! αυτό έχω καταλάβει εγώ.

Reaction score
4.050
Ορε παπάκι πάει στην ποταμια.

Τα συνοδά μηχανήματα για πόσα χιλιάρικα μιλάμε για να πιάσουν την λεγόμενη διαφορά; 1 ,2, 10, 50Κ?

Reaction score
239
Ορε παπάκι πάει στην ποταμια.

Τα συνοδά μηχανήματα για πόσα χιλιάρικα μιλάμε για να πιάσουν την λεγόμενη διαφορά; 1 ,2, 10, 50Κ?
φιλε μου οπως για όλα στη ζωή είναι μια χαοτική κατάσταση, δεν υπάρχει αμεση απάντηση για ένα πράγμα. διαφορετικά όλοι θα συμφωνούσαμε αμέσως και τέλος. αυτό πηγαν να εφαρμοσουν στα κομμουνιστικα καθεστωτα και απέτυχαν οικτρά, ένα ρούχο ένα αυτοκίνητο ένα καλώδιο, ένα πικαπ, ένα σπίτι, ένα παιδί κατα εποχές και περιοχές. :) :) :)

Reaction score
239
παντως για να χαμογελάσουν οι οπαδοί της 'φτήνιας' κάπου ξετρύπωσα ένα καλώδιο ηχειων που το πήρα με 0,50 το μετρο (με συσκευασία και made in france) και παίζει αξιοπρεπέστατα, τουλάχιστον δεν ενοχλεί κάπου (ίσως μέχρι να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό φυσικά) 😅

Reaction score
4.050
Δεν απαντάς όμως....τι κοστολόγιο πρέπει να έχει το σύστημα για να ακουστεί το καλώδιο το καλό αφού τα φτήνα συστήματα (και τι θεωρείται φτηνό) δεν είναι ικανό να αναπαράξει τις αρετές του καλωδίου.

Reaction score
239
Δεν απαντάς όμως....τι κοστολόγιο πρέπει να έχει το σύστημα για να ακουστεί το καλώδιο το καλό αφού τα φτήνα συστήματα (και τι θεωρείται φτηνό) δεν είναι ικανό να αναπαράξει τις αρετές του καλωδίου.
εστω και ψυχολογικά δε μπορει να εχεις σύστημα με 10000 και καλωδιο με 1 ευρω το μετρο. αν κάνει 1000 ευρώ το σύστημα και σου 'κάθεται' καλά ακουστικά οκ. υπάρχουν απόψεις για κόστος καλωδίων σε σχέση με το κόστος συνοδών, δεν είμαι ειδικός. αλλα κανεις και καμμια σύγκριση με κάποιο φίλο σπίτι σου με κάτι διαφορετικό πάντα! αυτά για πολυ γρήγορη απάντηση. δεν είμαι οπαδός των πανάκριβων φυσικά γιατί δεν μπορω να τα αγοράσω εκτός των άλλων. 😅

ετσι που μας κατάντησαν τα τελευταία 20-30 χρόνια, ιδιαίτερα μετά το 2010.

gid

Reaction score
10.837
παντως για να χαμογελάσουν οι οπαδοί της 'φτήνιας' κάπου ξετρύπωσα ένα καλώδιο ηχειων που το πήρα με 0,50 το μετρο (με συσκευασία και made in france) και παίζει αξιοπρεπέστατα, τουλάχιστον δεν ενοχλεί κάπου (ίσως μέχρι να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό φυσικά) 😅
Φρόντισε να βάλεις ηχογράφηση με ορχήστρα νέων λευκών μουσικών να παίζουν αναγεννησιακή μουσική με όργανα όπως harpsichord, όμποε, φαγκόττο και τέτοια, ξέρεις εσύ.

Να βγάλεις έγκυρο συμπέρασμα. ;)

Reaction score
239
Φρόντισε να βάλεις ηχογράφηση με ορχήστρα νέων λευκών μουσικών να παίζουν αναγεννησιακή μουσική με όργανα όπως harpsichord, όμποε, φαγκόττο και τέτοια, ξέρεις εσύ.

Να βγάλεις έγκυρο συμπέρασμα. ;)
Για χορωδίες μίλησα. Η ελληνικη σημαια δε συμβαδιζει με τα λεγόμενά σου πάντως!!! τελος πάντων jazz ή αυτοσχεδιαστικη μουσικη ακουω παρα πολυ, κυριως ευρωπαϊκη αλλά και αμερικάνικη παλιά αλλα με όργανα και γυναικειες φωνες.

Last edited:

Reaction score
7.505
Για χορωδίες μίλησα. Η ελληνικη σημαια δε συμβαδιζει με τα λεγόμενά σου πάντως!!! τελος πάντων jazz ή αυτοσχεδιαστικη μουσικη ακουω παρα πολυ, κυριως ευρωπαϊκη αλλά και αμερικάνικη παλιά αλλα με όργανα και γυναικειες φωνες.
Μην ασχολείσαι γιατί δεν πρόκειται να βγάλεις άκρη ούτε μετά την Δευτέρα παρουσία.
Τι να κάνουμε τώρα, λάντα και ζάσταβα. Σε πάνε παντού τα πατάνε όλα τα άλλα και είναι και τσάμπα.

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Reaction score
3.817
Καλημέρα και χρόνια πολλά. Έχω χρησιμοποιήσει και χρησιμοποιώ αρκετα ακόμα τα amazon basics. Η ποιότητα του είναι ανώτερη απο πολλά καλώδια που κυκλοφορούν στην αγορά. Αξιόπιστα, απίστευτη αντοχή και ποιότητα ήχου. Δεν ξέρω ποιός τα κατασκευάζει για λογαριασμό της Amazon αλλά είναι αψογα. Η ονοασία BASICS δεν αντικατοπρτίζει επ ου δένει την ποιότητα τους ούτε ότι έχουν να ζηλέψουν κάτι παραπάνω απο άλλα ακριβότερα καλώδια. Τελευταία χρησιμοποιώ supra καλωδια για το κυρίως σύστημα μου ωστόσο δεν είδα κατι που να δικαιολογεί διαφορά μεταξύ τους. Δεν έχω το σύστημα των 10Κ η των 50Κ ωστόσο έχω αξιοπρεπέστατο σύστημα που κοστίζει κάποια λεφτά και δεν το λες entry level.

Reaction score
7.505
Καλημέρα και χρόνια πολλά. Έχω χρησιμοποιήσει και χρησιμοποιώ αρκετα ακόμα τα amazon basics. Η ποιότητα του είναι ανώτερη απο πολλά καλώδια που κυκλοφορούν στην αγορά. Αξιόπιστα, απίστευτη αντοχή και ποιότητα ήχου. Δεν ξέρω ποιός τα κατασκευάζει για λογαριασμό της Amazon αλλά είναι αψογα. Η ονοασία BASICS δεν αντικατοπρτίζει επ ου δένει την ποιότητα τους ούτε ότι έχουν να ζηλέψουν κάτι παραπάνω απο άλλα ακριβότερα καλώδια. Τελευταία χρησιμοποιώ supra καλωδια για το κυρίως σύστημα μου ωστόσο δεν είδα κατι που να δικαιολογεί διαφορά μεταξύ τους. Δεν έχω το σύστημα των 10Κ η των 50Κ ωστόσο έχω αξιοπρεπέστατο σύστημα που κοστίζει κάποια λεφτά και δεν το λες entry level.
Δυστυχώς ή ευτυχώς κάποια καλώδια κάνουν μεγάλες διαφορές αλλά το θέμα δεν είναι αυτό , η μεγάλη δυσκολία είναι να καταφέρεις να βρεις τι ταιριάζει με τι κάτι όμως που είναι πάρα πολύ δύσκολο έως ακατόρθωτο γιατί φυσικά δεν υπάρχει ευχέρεια είτε οικονομική είτε και χρονική ακόμη ώστε να μπορείς να δοκιμάσεις για καιρό πάρα πολλά.
Οπότε συνήθως οι περισσότεροι βολευομαστε με μία ας πούμε αποδεκτή "συνταγή" μέχρι να τη βαρεθούμε και να θέλουμε κάτι άλλο.
Να μην μακρυγορώ επαναλαμβάνω πολύ τυχερός όποιος δεν ασχολείται με καλώδια πικάπ και λάμπες ( όπως συμπλήρωσε πολύ σωστά μία ψυχή😀).
Καλή Ανάσταση να έχουμε!

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Reaction score
3.817
Σίγουρα υπάρχουν καλωδια και καλώδια, ωστόσο αυτά πρέπει να συνάδουν και με ανάλογα συστήματα. Αν είχα σύστημα πολλών χιλιάδων ευρω δεν θα έβαζα Amazon Basics. Ωστοσο στο τέλος της ημέρας ούτε το μουσικο υλικό που εχω ειναι εκδόσεις ιδιαίτερες και ακριβές. Για κάποιον που θέλει να την βρει οικονομικά προτείνω τυφλά τα Amazon Basics, το αποτέλεσμα ειναι μακράν καλυτερο απο την αξία τους.

Reaction score
7.505
Σίγουρα υπάρχουν καλωδια και καλώδια, ωστόσο αυτά πρέπει να συνάδουν και με ανάλογα συστήματα. Αν είχα σύστημα πολλών χιλιάδων ευρω δεν θα έβαζα Amazon Basics. Ωστοσο στο τέλος της ημέρας ούτε το μουσικο υλικό που εχω ειναι εκδόσεις ιδιαίτερες και ακριβές. Για κάποιον που θέλει να την βρει οικονομικά προτείνω τυφλά τα Amazon Basics, το αποτέλεσμα ειναι μακράν καλυτερο απο την αξία τους.
Δεν έχει να κάνει με την τιμή παρά περισσότερο με το ταίριασμα. τώρα αν θες να το πάμε με τιμή ένα 2% μίνιμουμ μέχρι πάρα πολλή υπερβολή 10% είναι μια χαρά. Δηλαδή αν κάποιος έχει ένα ηχοσύστημα που κοστίζει λιανική 100 χιλιάρικα ένα καλώδιο ηχείων από σοβαρή εταιρία των 2.000 με 2.500 χιλιάδων είναι υπερ αρκετό. Το 10% για εμένα είναι μεγάλη υπερβολή αλλά για πολλούς αποδεκτό.
Δηλαδή αντίστοιχα για εισαγωγικα συστήματα στα 1.000 ευρώ μια χαρά είναι ηχείων 30 με 50€.

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
24.438
εστω και ψυχολογικά δε μπορει να εχεις σύστημα με 10000 και καλωδιο με 1 ευρω το μετρο.
Δεν υπάρχει σύστημα των 10.000 ή των 100.000 χωρίς καλώδια με τιμή κάτω του 1 ευρώ το μέτρο.

Reaction score
952
παντα υπηρξα απο τους μεγαλυτερους αρνητες , σε θεματα αποδοσης καλωδιων.
συρμα το ενα , συρμα το αλλο.
για θεματα αντιστασης και παχους, ναι το καταλαβαινω.
το πως αλλαζει ο ηχος στα αυτια μας απο καλωδια , ουδεποτε μπορεσα να το εμπεδωσω και μαλλον δεν θα το καταλαβω ποτε.
παρ ολα αυτα, ναι υπαρχουν ακουστικες διαφορες, αλλα ειναι τοσο πολυ μικρες μπροστα σε αυτα που πληρωνεις!

Reaction score
239
καλημερα. ειναι μια απλουστευμενη, άστοχη άποψη. Πες πρωτα το βασικό συστημα σου και εφοσον εισαι ευχαριστημενος απο αυτό που ακους για πολυωρη ακροαση, χωρις πριμα σκληρά-έντονα, μπουμπουνητα, αλλα και καθαρό, μαλακό και σφιχτό, αληθοφανή ήχο, διαχωρισμό οργάνων με σκηνική παρουσία και σωστή ανθρώπινη φωνή είσαι εντάξει! διαφορετικα ψαχνεις πρωτα στα μηχανηματα να δεις τι φταίει και φτάνεις και στα καλώδια. δεν ειναι συρμα τα καλώδια, φυσικά, (ως επί το πλείστον) και διαφορες υπάρχουν αρκετες, αλλα... κλπ κλπ. οχι πανακριβα σίγουρα, ποσοι μπορουν να τα αγοράσουν εξάλλου, ένα μέσο όρο προς τα κάτω, που να σου ταιριάζουν με δοκιμες απο φτηνα. τι χωρο έχεις, τι απαιτήσεις έχεις, τι μουσική ακους, ποσο χρόνο διαθετεις, πότε, εισαι μόνος ή με οικογένεια, έχεις γείτονες περίεργους, ποσα μπορεις να διαθεσεις φυσικά, εισαι λιγο επιδειξιας κλπ κλπ , όπως ειπα και πριν χαοτική κατάσταση. Ασε που πλεον μπορεις σχεδον να αποφυγεις εντελως τα καλωδια και με λιγα λεφτα να εχεις πολυ καλό σύστημα. Καλή Ανάσταση.

Last edited:

Reaction score
12.977
καλημερα. ειναι μια απλουστευμενη άποψη. Πες πρωτα το βασικό συστημα σου και εφοσον εισαι ευχαριστημενος απο αυτό που ακους για πολυωρη ακροαση, χωρις πριμα σκληρά-έντονα, μπουμπουνητα, αλλα και καθαρό, μαλακό και σφιχτό, αληθοφανή ήχο, διαχωρισμό οργάνων με σκηνική παρουσία και σωστή ανθρώπινη φωνή είσαι εντάξει! διαφορετικα ψαχνεις πρωτα στα μηχανηματα να δεις τι φταίει και φτάνεις και στα καλώδια. δεν ειναι συρμα τα καλώδια, φυσικά, (ως επί το πλείστον) κλπ κλπ. οχι πανακριβα σίγουρα, ποσοι μπορουν να τα αγοράσουν εξάλλου, αλλα ένα μέσο όρο προς τα κάτω, που να σου ταιριάζουν με δοκιμες απο φτηνα. τι χωρο έχεις, τι απαιτήσεις έχεις, τι μουσική ακους, ποσο χρόνο διαθετεις, πότε, εισαι μόνος ή με οικογένεια, έχεις γείτονες περίεργους, κλπ κλπ , όπως ειπα και πριν χαοτική κατάσταση. Καλή Ανάσταση.
Και όλα αυτά θα τα κάνει το ακριβό ( ακριβότερο απο ένα ποιοτικό Mogami ) καλώδιο? Έχεις δει κανένα χαϊεντοκατασκευαστή να παραθέτει τις πλήρεις προδιαγρααφές των προϊόντων του;

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
179.042
Members
38.926
Νεότερο μέλος
Παπαθυ