Featured Ακριβα vs Φθηνα καλωδια

Reaction score
239
Και όλα αυτά θα τα κάνει το ακριβό ( ακριβότερο απο ένα ποιοτικό Mogami ) καλώδιο? Έχεις δει κανένα χαϊεντοκατασκευαστή να παραθέτει τις πλήρεις προδιαγρααφές των προϊόντων του;
φυσικα οχι, αυτο καταλαβες;

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.521
. . . παρ ολα αυτα, ναι υπαρχουν ακουστικες διαφορες, αλλα ειναι τοσο πολυ μικρες μπροστα σε αυτα που πληρωνεις!
Nαι, υπάρχουν ακουστές διαφορές, μικρές και άσχετες με αυτά που πληρωνεις!

Reaction score
2.701
Απο το tp link wr1502x που λειτουργει ως client (ως wifi to ethernet bridge λογω 6μ αποστασης του modem router του παροχου απο το συστημα) πηγαινει καλωδιο ethernet σε ενα φτηνο switch το tp link sg105 και απο εκει στο streamer μου το cambridge mxn 10. Εχω και στα δυο σκελη το audioquest pearl ethernet 1.5m . Ειναι τοσο σημαντικη η επιδραση του στον ηχο, που ακομα και να αντικαταστησω το πρωτο καλωδιο που δεν εχει το μεγαλυτερο impact με ενα καλο πιστοποιημενο utp ethernet ο ηχος φωτιζει και χαλαει ο ρυθμος του, τα μεταβατικα χειροτερευουν σε τετοιο βαθμο που δεν μπορω να ανεχτω ουτε στο πρωτο σκελος να εχω αλλο καλωδιο.

Επισης αν βαλω στο δευτερο σκελος ενα καλο qed ethernet που εχω χανω τον ηχο του audioquest, ο οποιος ειναι dark γρηγορος με σωμα και πολυ καλα impactful και γρηγορα μεταβατικα στο μπασο.

Βλεπω με συμπαθεια τις προσπαθειες των επιστημονων να αποδειξουν με μετρησεις οτι δεν εχουν επιπτωση και οτι ειναι στην φαντασια των ανθρωπων.

Δεν ισχυουν ολα αυτα. Εχουν μεγαλη επιδραση.

Εχω κανει απειρες δοκιμες και με μεγαλη διαρκεια στο ποσο κραταω καθε καλωδιο, ημερες , (για να προσπαθησω να συνηθισω) με διαφορα ethernet , με η χωρις switch, τοσες πολλες φορες και σε τοσο εκτεταμενο διαστημα που η πιθανοτητα να κανω λαθος ειναι ανυπαρκτη.

Μην τα λετε αυτα και μας κουραζετε. Κρατηστε τα για τον εαυτο σας.

Last edited:

Reaction score
12.977
φυσικα οχι, αυτο καταλαβες;
Ε, δεν ξέρω... Έμμεσα αυτό το συμπέρασμα βγαίνει! Για πες τώρα, έχεις δει κανένα "χαϊεντοκατασκευαστή" να δίνει πλήρη specs όπως κάνουν οι Mogami και η Belden?

Απο το tp link wr1502x που λειτουργει ως client (ως wifi to ethernet bridge λογω 6μ αποστασης του modem router του παροχου απο το συστημα) πηγαινει καλωδιο ethernet σε ενα φτηνο switch το tp link sg105 και απο εκει στο streamer μου το cambridge mxn 10. Εχω και στα δυο σκελη το audioquest pearl ethernet 1.5m . Ειναι τοσο σημαντικη η επιδραση του στον ηχο, που ακομα και να αντικαταστησω το πρωτο καλωδιο που δεν εχει το μεγαλυτερο impact με ενα καλο πιστοποιημενο utp ethernet ο ηχος φωτιζει και χαλαει ο ρυθμος του, τα μεταβατικα χειροτερευουν σε τετοιο βαθμο που δεν μπορω να ανεχτω ουτε στο πρωτο σκελος να εχω αλλο καλωδιο.

Επισης αν βαλω στο δευτερο σκελος ενα καλο qed ethernet που εχω χανω τον ηχο του audioquest, ο οποιος ειναι dark γρηγορος με σωμα και πολυ καλα impactful και γρηγορα μεταβατικα στο μπασο.

Βλεπω με συμπαθεια τις προσπαθειες των επιστημονων να αποδειξουν με μετρησεις οτι δεν εχουν επιπτωση και οτι ειναι στην φαντασια των ανθρωπων.

Δεν ισχυουν ολα αυτα. Εχουν μεγαλη επιδραση.

Εχω κανει απειρες δοκιμες και με μεγαλη διαρκεια στο ποσο κραταω καθε καλωδιο, ημερες , (για να προσπαθησω να συνηθισω) με διαφορα ethernet , με η χωρις switch, τοσες πολλες φορες και σε τοσο εκτεταμενο διαστημα που η πιθανοτητα να κανω λαθος ειναι ανυπαρκτη.

Αυτό που λες είναι αδύνατο. Τα έχουμε ξαναπεί, είναι τέτοια η τεχνολογία της μετάδοσης δεδομένων που δεν μπορεί να υπάρξει διαφορά στη μετάδοση δεδομένων. Είτε θα περάσουν, είτε θα έχουμε σφάλμα μετάδοσης με την ανάλογη επαναποστολή. Στο σπίτι μου έχω περάσει ethernet σε όλα τα δωμάτια και καταλήγουν στο σημείο που βρίσκεται το firewall μου ( pfSense ). Απο εκεί, μία γραμμή στέλνει στο router μου που διαμοιράζει το δίκτυο σε lan και wifi. Τα καλώδια είναι απλά cat5e για τις γραμμές διαχείρισης και cat6 για τη κρίσιμη μεταφορά δεδομένων ( π.χ. αρχεία, remote desktop κλπ ). Ουδέποτε έχω δει στα στατιστικά τόσο του pfSense όσο και του router ( Zyxel VMG8623-T50B ) το παραμικρό σφάλμα μετάδοσης.
Επιπλέον, όλα τα μηχανήματα λειτουργούν με buffer. Ακόμα και να τραβήξεις το καλώδιο ethernet, το σύστημα θα συνεχίσει να παίζει για αρκετή ώρα ( στο δικό μου daphile pc που έχω 16gb ram, σηκώνω ολόκληρο το album στη ραμ οπότε παύει να διαβάζει απο το δίσκο ή να παίρνει δεδομένα απο το δίκτυο άπαξ και ολοκληρωθεί η μεταφορά ).
Η ίδια η κατασκευή των καλωδίων έχει σχεδιαστεί ώστε να απορρίπτουν τον όποιο θόρυβο και τις όποιες παρεμβολές. Γι'αυτό και είναι στριμμένα ανά ζεύγη και τοποθετούνται στο βύσμα rj45 με συγκεκριμένο τρόπο και όχι χύμα.
Οι μόνοι λόγοι για τους οποίους θα μπορούσες να άκουγες διαφορές, θα ήταν σε επίπεδο μηχανημάτων που μπορεί να είναι ευαίσθητα σε παρεμβολές και θόρυβο ( που και πάλι, το ίδιο το καλώδιο δεν επηρεάζεται ), είτε μιλάμε για placebo effect.
Το καλό με την ethernet είναι ακριβώς αυτό που ανέφερα παραπάνω: διαθέτει buffer, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να γίνει άνετα ένα blind test χωρίς να διακόπτεται η ροή των δεδομένων. Ερωτώ λοιπόν: blind test με άτομο που να αλλάζει καλώδια και παρελκόμενα χωρίς να γνωρίζεις πότε και ποιά αλλαγή έγινε, έχεις κάνει;

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
24.515
φτηνο switch
Τς τς τς, δεν θα σου πω τα συνήθη, θα σου πω αυτό που μου έλεγε η μάνα μου και μου άναβε τα λαμπάκια για 80 μέρες:

Ντρέπομαι για λογαριασμό σου!

(Η μάνα μου έπασχε από τιθαπειοκοσμοσίτιδα)...

:tongue:

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.521
. . . απειρες δοκιμες και με μεγαλη διαρκεια . . . ,ημερες , (για να προσπαθησω να συνηθισω) . . . που η πιθανοτητα να κανω λαθος ειναι ανυπαρκτη.

Τώρα είναι που δεν σε πιστεύουμε. Μη μας κουράζεις, κράτα τα για τον εαυτό σου.
Πεσ'το και στον thva και στην υπόλοιπη παρέα που κάνει συγκρίσεις με πάροδο μηνών
Ναι, βρίσκω διαφορές στα καλώδια... κάπου, κάπου... και μερικές ελάχιστες φορές σημαντικές ... πάντα με άμεσες εναλλαγές - αλλοιώς ...

Last edited:

Reaction score
24.973
Πεσ'το και στον thva και στην υπόλοιπη παρέα που κάνει συγκρίσεις με πάροδο μηνών
Ναι, βρίσκω διαφορές στα καλώδια... κάπου, κάπου... και μερικές ελάχιστες φορές σημαντικές ... πάντα με άμεσες εναλλαγές - αλλοιώς ...
Εγω δεν κάνω συγκρίσεις καλωδίων. Μια φορά μόνο (ηχείων) επειδή έτυχε να αλλαξω καλωδιο. Μου έφτασε για να καταλάβω. Οπότε μετά έκανα και σε κανά δυο καλωδια ρεύματος. Αυτα κιόλας πριν καμιά δέκα χρόνια (και βάλε) οταν αγόρασα και διάλεξα μηχανηματα κιόλας.

Την γνωμη μου την εχω πει και αναλύσει που νομιζω ότι οφείλονται (κατά τον κυριότερο λογο και με διαφορά) οι οποιες (άξιες λογου) δαφορές. Στο διηλεκτρικό.

Συγγνωμη που δε σε (σας) ρώτησα κιόλας. Τι θα κάνω και τι θα αγοράσω με τα χρήματα μου. Αλλα και με ποιόν θα συζητάω ή θα ανταλάσσω γνώμες και εμπειρίες.

Last edited:

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Reaction score
3.819
Αγαπητοί συμφορουμιστες είμαι στο χώρο των δικτύων πολλά χρόνια επαγγελματικά και ιδιαίτερα στο network infrastrucutre. Τα ψηφιακά αρχεία είναι data και δεν επιρρεάζονται ηχητικά απο καλώδια. Μόνος λόγος επιρρεασμού είναι το καλώδιο να έχει κάποιο πρόβλημα είτε οι συσκευές πάνω στις οποίες κουμπώνει και η επιρροη αυτή θα αφορά μονο να χάνεις πακέτα δεδομένων όχι ποιότητα ήχου. Αυτό που μπορεί κάποιος να πετύχει με πατέντες διεθνώς καταχωρήμενες και πιστεψτε με όχι σε switchakia tplink είναι να δώσει quality of service που αφορά την προταιρότητα συγκεκριμένου υλικού όπως video audio για να μην υπάρξει packet drops σε αυτά.

Reaction score
239
γενικά ο γείτονας ειναι ο κριτής όλων.
εγω παντως εχω γειτονα που μενει δυο οροφους πιο κατω και με σκοτιζει πολλες φορες οταν δυναμωσω λιγο την ενταση! Αυτα επειδη ταχα εχω 6,5" γουφερ δεν κατεβαινει το ηχειο σαν κατασκευη συνολικη στα 20Hz. Ο απόλυτος κριτής 😅

Reaction score
24.973
εγω παντως εχω γειτονα που μενει δυο οροφους πιο κατω και με σκοτιζει πολλες φορες οταν δυναμωσω λιγο την ενταση! Αυτα επειδη ταχα εχω 6,5" γουφερ δεν κατεβαινει το ηχειο σαν κατασκευη συνολικη στα 20Hz. Ο απόλυτος κριτής 😅
Ακούει μονο τα χαμηλά απο τα ηχεία σου... για αυτό γκρινιάζει. :D

daharis666

Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
87.384
όπως βλέπεις..ο καθένας έχει το ελεύθερο να πει ότι θέλει όσο αγράμματος και αν είναι..
η επιστημονική πραγματικότητα δεν είναι με το μέρος της αποψης σου...οπότε μαζέψου... και αν σε κουράζουν κάποια πράγματα όπως λες απλά μη συμμετέχεις
και μην το ξαναπαίξεις χότζας όσων διαφωνείς

Reaction score
4.131
Εμένα με 2 12αρια , 4 8ρια και 2 6,5ρια το ακούει όπως εγώ οπότε δεν παραπονιέται.

Reaction score
10.422
Τα ψηφιακά αρχεία είναι data και δεν επιρρεάζονται ηχητικά απο καλώδια
Τα αναλογικά όμως αρχεία δεν είναι data κσι επιρρεαζονται ηχητικά απο καλώδια. :biggrin:
Σου στέλνω δοκιμή phono cables που τα βαθμολογεί κιόλας :p:biggrin:

Reaction score
2.701
Ερωτώ λοιπόν: blind test με άτομο που να αλλάζει καλώδια και παρελκόμενα χωρίς να γνωρίζεις πότε και ποιά αλλαγή έγινε, έχεις κάνει;
Οχι για διαφορους λογους αλλα ο κυριοτερος...Δεν βρισκω καποιον να με βοηθησει/οταν υπαρχει χρονος ειμαι μονος μου.

Τα υπολοιπα που λες εχουν εξηγηθει πολλες φορες μην το κουραζουμε.
Τς τς τς, δεν θα σου πω τα συνήθη, θα σου πω αυτό που μου έλεγε η μάνα μου και μου άναβε τα λαμπάκια για 80 μέρες:

Ντρέπομαι για λογαριασμό σου!

(Η μάνα μου έπασχε από τιθαπειοκοσμοσίτιδα)...

:tongue:
Ηθελα να τονισω την σημασια υπαρξης switch στην αλυσιδα σε σχεση με την μη υπαρξη του!

Μη με πιστευεις.

Δεν ειπα ομως οτι δεν ακουσα αμεσως τη διαφορα και οταν λεμε αμεσως φτανοντας τα γνωστα μου κομματια σε συγκεκριμενα σημεια. Ομως τα μακροπροθεσμα pattern που σχηματιζονται οταν ακους κατι σε εκτεταμενο διαστημα ειναι αυτα που σου επιτρεπουν να διακρινεις τα χαρακτηριστικα του εκαστοτε εξαρτηματος, χωρις να στηριζεσαι στην βραχυπροθεσμη μνημη.

όπως βλέπεις..ο καθένας έχει το ελεύθερο να πει ότι θέλει όσο αγράμματος και αν είναι..
η επιστημονική πραγματικότητα δεν είναι με το μέρος της αποψης σου...οπότε μαζέψου... και αν σε κουράζουν κάποια πράγματα όπως λες απλά μη συμμετέχεις
και μην το ξαναπαίξεις χότζας όσων διαφωνείς
Θα μου κανεις εσυ υποδειξη για συμπεριφορα; Για ψαξε καλυτερα τη δικη σου συμπεριφορα κατα καιρους και σκεψου το παραδειγμα που δινεις(ως μερος της βιτρινας του φορουμ)... Κανε την αυτοκριτικη σου και μετα μιλαμε.

Δεν υπαρχει καμια επισημη αρχη που να εχει κανει αυτα τα τεστ και να εχει θεσει τα κριτηρια . Αυτο το τεστ προερχεται απο τον ιδρυτη ενος φορουμ. Εαν ηταν αληθεια δεν θα αμφισβητουνταν απο κανενα και θα συμφωνουσε και με την εμπορικη πραγματικοτητα.

Ελεος πια. Τα ιδια και τα ιδια.

Last edited:

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Reaction score
3.819
Τα αναλογικά όμως αρχεία δεν είναι data κσι επιρρεαζονται ηχητικά απο καλώδια. :biggrin:
Σου στέλνω δοκιμή phono cables που τα βαθμολογεί κιόλας :p:biggrin:
Αναφέρθηκα στα καλώδια δικτύου. Σε αναλογικά καλωδια εχω δει και εγω στο ίδιο συστημα μεταξύ mogami xlr και supra xlr με τα supra να ειναι πιο φωτεινά σε σχέση με τα mogami.

Reaction score
70
Δεν απαντάς όμως....τι κοστολόγιο πρέπει να έχει το σύστημα για να ακουστεί το καλώδιο το καλό αφού τα φτήνα συστήματα (και τι θεωρείται φτηνό) δεν είναι ικανό να αναπαράξει τις αρετές του καλωδίου.
9.467,65£

daharis666

Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
87.384
Θα μου κανεις εσυ υποδειξη για συμπεριφορα;
στο επόμενο υφάκι έλα να σου πω τι ''υπόδειξη'' θα σου κάνω...
άιντε γιατί έχετε μπερδέψει την βούρτσα με τις μπόρνες εδώ μέσα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
179.182
Members
38.957
Νεότερο μέλος
thms