- Reaction score
- 239
φυσικα οχι, αυτο καταλαβες;Και όλα αυτά θα τα κάνει το ακριβό ( ακριβότερο απο ένα ποιοτικό Mogami ) καλώδιο? Έχεις δει κανένα χαϊεντοκατασκευαστή να παραθέτει τις πλήρεις προδιαγρααφές των προϊόντων του;
φυσικα οχι, αυτο καταλαβες;Και όλα αυτά θα τα κάνει το ακριβό ( ακριβότερο απο ένα ποιοτικό Mogami ) καλώδιο? Έχεις δει κανένα χαϊεντοκατασκευαστή να παραθέτει τις πλήρεις προδιαγρααφές των προϊόντων του;
Nαι, υπάρχουν ακουστές διαφορές, μικρές και άσχετες με αυτά που πληρωνεις!. . . παρ ολα αυτα, ναι υπαρχουν ακουστικες διαφορες, αλλα ειναι τοσο πολυ μικρες μπροστα σε αυτα που πληρωνεις!
Ε, δεν ξέρω... Έμμεσα αυτό το συμπέρασμα βγαίνει! Για πες τώρα, έχεις δει κανένα "χαϊεντοκατασκευαστή" να δίνει πλήρη specs όπως κάνουν οι Mogami και η Belden?φυσικα οχι, αυτο καταλαβες;
Αυτό που λες είναι αδύνατο. Τα έχουμε ξαναπεί, είναι τέτοια η τεχνολογία της μετάδοσης δεδομένων που δεν μπορεί να υπάρξει διαφορά στη μετάδοση δεδομένων. Είτε θα περάσουν, είτε θα έχουμε σφάλμα μετάδοσης με την ανάλογη επαναποστολή. Στο σπίτι μου έχω περάσει ethernet σε όλα τα δωμάτια και καταλήγουν στο σημείο που βρίσκεται το firewall μου ( pfSense ). Απο εκεί, μία γραμμή στέλνει στο router μου που διαμοιράζει το δίκτυο σε lan και wifi. Τα καλώδια είναι απλά cat5e για τις γραμμές διαχείρισης και cat6 για τη κρίσιμη μεταφορά δεδομένων ( π.χ. αρχεία, remote desktop κλπ ). Ουδέποτε έχω δει στα στατιστικά τόσο του pfSense όσο και του router ( Zyxel VMG8623-T50B ) το παραμικρό σφάλμα μετάδοσης.Απο το tp link wr1502x που λειτουργει ως client (ως wifi to ethernet bridge λογω 6μ αποστασης του modem router του παροχου απο το συστημα) πηγαινει καλωδιο ethernet σε ενα φτηνο switch το tp link sg105 και απο εκει στο streamer μου το cambridge mxn 10. Εχω και στα δυο σκελη το audioquest pearl ethernet 1.5m . Ειναι τοσο σημαντικη η επιδραση του στον ηχο, που ακομα και να αντικαταστησω το πρωτο καλωδιο που δεν εχει το μεγαλυτερο impact με ενα καλο πιστοποιημενο utp ethernet ο ηχος φωτιζει και χαλαει ο ρυθμος του, τα μεταβατικα χειροτερευουν σε τετοιο βαθμο που δεν μπορω να ανεχτω ουτε στο πρωτο σκελος να εχω αλλο καλωδιο.
Επισης αν βαλω στο δευτερο σκελος ενα καλο qed ethernet που εχω χανω τον ηχο του audioquest, ο οποιος ειναι dark γρηγορος με σωμα και πολυ καλα impactful και γρηγορα μεταβατικα στο μπασο.
Βλεπω με συμπαθεια τις προσπαθειες των επιστημονων να αποδειξουν με μετρησεις οτι δεν εχουν επιπτωση και οτι ειναι στην φαντασια των ανθρωπων.
Δεν ισχυουν ολα αυτα. Εχουν μεγαλη επιδραση.
Εχω κανει απειρες δοκιμες και με μεγαλη διαρκεια στο ποσο κραταω καθε καλωδιο, ημερες , (για να προσπαθησω να συνηθισω) με διαφορα ethernet , με η χωρις switch, τοσες πολλες φορες και σε τοσο εκτεταμενο διαστημα που η πιθανοτητα να κανω λαθος ειναι ανυπαρκτη.
Μην τα λετε αυτα και μας κουραζετε. Κρατηστε τα για τον εαυτο σας.
Το καλό με την ethernet είναι ακριβώς αυτό που ανέφερα παραπάνω: διαθέτει buffer, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να γίνει άνετα ένα blind test χωρίς να διακόπτεται η ροή των δεδομένων. Ερωτώ λοιπόν: blind test με άτομο που να αλλάζει καλώδια και παρελκόμενα χωρίς να γνωρίζεις πότε και ποιά αλλαγή έγινε, έχεις κάνει;Εχω κανει απειρες δοκιμες και με μεγαλη διαρκεια στο ποσο κραταω καθε καλωδιο, ημερες , (για να προσπαθησω να συνηθισω) με διαφορα ethernet , με η χωρις switch, τοσες πολλες φορες και σε τοσο εκτεταμενο διαστημα που η πιθανοτητα να κανω λαθος ειναι ανυπαρκτη.
Τς τς τς, δεν θα σου πω τα συνήθη, θα σου πω αυτό που μου έλεγε η μάνα μου και μου άναβε τα λαμπάκια για 80 μέρες:φτηνο switch

Τώρα είναι που δεν σε πιστεύουμε. Μη μας κουράζεις, κράτα τα για τον εαυτό σου.. . . απειρες δοκιμες και με μεγαλη διαρκεια . . . ,ημερες , (για να προσπαθησω να συνηθισω) . . . που η πιθανοτητα να κανω λαθος ειναι ανυπαρκτη.
Μην τα λετε αυτα και μας κουραζετε. Κρατηστε τα για τον εαυτο σας.
Εγω δεν κάνω συγκρίσεις καλωδίων. Μια φορά μόνο (ηχείων) επειδή έτυχε να αλλαξω καλωδιο. Μου έφτασε για να καταλάβω. Οπότε μετά έκανα και σε κανά δυο καλωδια ρεύματος. Αυτα κιόλας πριν καμιά δέκα χρόνια (και βάλε) οταν αγόρασα και διάλεξα μηχανηματα κιόλας.Τώρα είναι που δεν σε πιστεύουμε. Μη μας κουράζεις, κράτα τα για τον εαυτό σου.
Πεσ'το και στον thva και στην υπόλοιπη παρέα που κάνει συγκρίσεις με πάροδο μηνών
Ναι, βρίσκω διαφορές στα καλώδια... κάπου, κάπου... και μερικές ελάχιστες φορές σημαντικές ... πάντα με άμεσες εναλλαγές - αλλοιώς ...
εγω παντως εχω γειτονα που μενει δυο οροφους πιο κατω και με σκοτιζει πολλες φορες οταν δυναμωσω λιγο την ενταση! Αυτα επειδη ταχα εχω 6,5" γουφερ δεν κατεβαινει το ηχειο σαν κατασκευη συνολικη στα 20Hz. Ο απόλυτος κριτήςγενικά ο γείτονας ειναι ο κριτής όλων.
Ακούει μονο τα χαμηλά απο τα ηχεία σου... για αυτό γκρινιάζει.εγω παντως εχω γειτονα που μενει δυο οροφους πιο κατω και με σκοτιζει πολλες φορες οταν δυναμωσω λιγο την ενταση! Αυτα επειδη ταχα εχω 6,5" γουφερ δεν κατεβαινει το ηχειο σαν κατασκευη συνολικη στα 20Hz. Ο απόλυτος κριτής![]()
όπως βλέπεις..ο καθένας έχει το ελεύθερο να πει ότι θέλει όσο αγράμματος και αν είναι..Μην τα λετε αυτα και μας κουραζετε. Κρατηστε τα για τον εαυτο σας.
Εμένα με 2 12αρια , 4 8ρια και 2 6,5ρια το ακούει όπως εγώ οπότε δεν παραπονιέται.εγω παντως εχω γειτονα που μενει δυο οροφους πιο κατω και με σκοτιζει πολλες φορες οταν δυναμωσω λιγο την ενταση! Αυτα επειδη ταχα εχω 6,5" γουφερ δεν κατεβαινει το ηχειο σαν κατασκευη συνολικη στα 20Hz. Ο απόλυτος κριτής![]()
Τα αναλογικά όμως αρχεία δεν είναι data κσι επιρρεαζονται ηχητικά απο καλώδια.Τα ψηφιακά αρχεία είναι data και δεν επιρρεάζονται ηχητικά απο καλώδια

Οχι για διαφορους λογους αλλα ο κυριοτερος...Δεν βρισκω καποιον να με βοηθησει/οταν υπαρχει χρονος ειμαι μονος μου.Ερωτώ λοιπόν: blind test με άτομο που να αλλάζει καλώδια και παρελκόμενα χωρίς να γνωρίζεις πότε και ποιά αλλαγή έγινε, έχεις κάνει;
Ηθελα να τονισω την σημασια υπαρξης switch στην αλυσιδα σε σχεση με την μη υπαρξη του!Τς τς τς, δεν θα σου πω τα συνήθη, θα σου πω αυτό που μου έλεγε η μάνα μου και μου άναβε τα λαμπάκια για 80 μέρες:
Ντρέπομαι για λογαριασμό σου!
(Η μάνα μου έπασχε από τιθαπειοκοσμοσίτιδα)...
![]()
Μη με πιστευεις.Τώρα είναι που δεν σε πιστεύουμε. Μη μας κουράζεις, κράτα τα για τον εαυτό σου.
Πεσ'το και στον thva και στην υπόλοιπη παρέα που κάνει συγκρίσεις με πάροδο μηνών
Ναι, βρίσκω διαφορές στα καλώδια... κάπου, κάπου... και μερικές ελάχιστες φορές σημαντικές ... πάντα με άμεσες εναλλαγές - αλλοιώς ...
Θα μου κανεις εσυ υποδειξη για συμπεριφορα; Για ψαξε καλυτερα τη δικη σου συμπεριφορα κατα καιρους και σκεψου το παραδειγμα που δινεις(ως μερος της βιτρινας του φορουμ)... Κανε την αυτοκριτικη σου και μετα μιλαμε.όπως βλέπεις..ο καθένας έχει το ελεύθερο να πει ότι θέλει όσο αγράμματος και αν είναι..
η επιστημονική πραγματικότητα δεν είναι με το μέρος της αποψης σου...οπότε μαζέψου... και αν σε κουράζουν κάποια πράγματα όπως λες απλά μη συμμετέχεις
και μην το ξαναπαίξεις χότζας όσων διαφωνείς
Αναφέρθηκα στα καλώδια δικτύου. Σε αναλογικά καλωδια εχω δει και εγω στο ίδιο συστημα μεταξύ mogami xlr και supra xlr με τα supra να ειναι πιο φωτεινά σε σχέση με τα mogami.Τα αναλογικά όμως αρχεία δεν είναι data κσι επιρρεαζονται ηχητικά απο καλώδια.
Σου στέλνω δοκιμή phono cables που τα βαθμολογεί κιόλας![]()
9.467,65£Δεν απαντάς όμως....τι κοστολόγιο πρέπει να έχει το σύστημα για να ακουστεί το καλώδιο το καλό αφού τα φτήνα συστήματα (και τι θεωρείται φτηνό) δεν είναι ικανό να αναπαράξει τις αρετές του καλωδίου.
στο επόμενο υφάκι έλα να σου πω τι ''υπόδειξη'' θα σου κάνω...Θα μου κανεις εσυ υποδειξη για συμπεριφορα;