Featured Ακριβα vs Φθηνα καλωδια

Reaction score
278
Σήμερα είδα ένα πολύ ωραίο και κατατοπιστικο βιντεακι για την διόρθωση στην φάση αλλά και τα διάφορα target curves με εναλλαγές on the fly.
Όχι αν μπορείτε κάντε το εσεις με καλώδια. :biggrin:
Δώστε προσοχή στα transients κατα την διόρθωση της φάσης.

αν μπορουμε να το κανουμε απο το cd μας....δεν ειναι πιο ευκολο? 😂

Reaction score
10.433
Εκτός θέματος αλλά.... 😀
Εν τω μεταξύ, ο συγκεκριμένος που στην ουσία ειδικεύεται σε PA συστήματα έχει ένα σεταπ Auro-3D στο σπίτι 9.1.
Το ενδιαφερον είναι ότι τοποθέτησε Τα 2 σαμπς αριστερά και δεξιά της θέσεως ακρόασης και το δικαιολογεί ότι με αυτό τον τρόπο βρίσκεται στο ιδανικό σημείο όπου τα σαμπ προστίθενται.
Μήπως τελικά είναι η καλύτερη τοποθέτηση? :D
Screenshot_20260428_082424_com.google.android.youtube.jpg

Screenshot_20260428_082520_com.google.android.youtube.jpg

Screenshot_20260428_082528_com.google.android.youtube.jpg

Screenshot_20260428_082533_com.google.android.youtube.jpg

Reaction score
7.510
Εκτός θέματος αλλά.... 😀
Εν τω μεταξύ, ο συγκεκριμένος που στην ουσία ειδικεύεται σε PA συστήματα έχει ένα σεταπ Auro-3D στο σπίτι 9.1.
Το ενδιαφερον είναι ότι τοποθέτησε Τα 2 σαμπς αριστερά και δεξιά της θέσεως ακρόασης και το δικαιολογεί ότι με αυτό τον τρόπο βρίσκεται στο ιδανικό σημείο όπου τα σαμπ προστίθενται.
Μήπως τελικά είναι η καλύτερη τοποθέτηση? :D
View attachment 395304

View attachment 395303
View attachment 395302
View attachment 395301
Το Auro-3d ίσως είναι το μόνο πολυκάναλο που δίνει μία ψευδαίσθηση από ένα καλό δικάναλο. Όχι ότι το πιάνει αλλά είναι καλούτσικο.
😜😜

Reaction score
24.973
Σήμερα είδα ένα πολύ ωραίο και κατατοπιστικο βιντεακι για την διόρθωση στην φάση αλλά και τα διάφορα target curves με εναλλαγές on the fly.
Όχι αν μπορείτε κάντε το εσεις με καλώδια. :biggrin:
Δώστε προσοχή στα transients κατα την διόρθωση της φάσης.

Για να δεις ποσα δεν ξέρεις όταν ακουλουθεις και διαβάζεις μόνο μπούσουλες γίνεται με καλώδια και στις εξωτερικες ηχογραφήσεις που εχουν πολλα μικροφωνα και εχουν ακυρώσεις αλλά και παλαιοτερα στα στουντιο. Φτιάχνεις ενα XLR male κανονικά οι συνδέσεις και στο female συνδέεις το pin 3 στο 2 και το 2 στο 3 μεταξύ του μικροφώνου και της κάρτας ηχου. Και μάλιστα στο στουντιο ακριβως για το κατω μικροφωνο του ταμπουρου της ντραμς. Ακριβως αυτο που αναρωτιεται και απασχολει και τον τυπο στο βιντεο. :D

Last edited:

Reaction score
426
Για να δεις ποσα δεν ξέρεις όταν ακουλουθεις και διαβάζεις μόνο μπούσουλες γίνεται με καλώδια και στις εξωτερικες ηχογραφήσεις που εχουν πολλα μικροφωνα και εχουν ακυρώσεις αλλά και παλαιοτερα στα στουντιο. Φτιάχνεις ενα XLR male κανονικά οι συνδέσεις και στο female συνδέεις το pin 3 στο 2 και το 2 στο 3 μεταξύ του μικροφώνου και της κάρτας ηχου. Και μάλιστα στο στουντιο ακριβως για το κατω μικροφωνο του ταμπουρου της ντραμς. Ακριβως αυτο που αναρωτιεται και απασχολει και τον τυπο στο βιντεο. :D
αφού έχει φεις ινβερτ κομβίον το κονσολέρο.

Reaction score
24.973
αφού έχει φεις ινβερτ κομβίον το κονσολέρο.
Αυτο προσθετει προβληματα, επεξεργασία και artifacts. Εμείς το κάνουμε με πιο φυσικό τροπο αλλα και το αποτελεσμα είναι πιο φυσικό. :D :D Πριν φτασει κιόλας καν στην κονσόλα. :D

Reaction score
9
Μου θυμισε οταν πριν 30+ χρονια (δεν ειχαμε τοτε φορα για αμεση κουβεντουλα), σκοτωνομαστε ομως μεσω αλληλογραφιας στα σχεικα περιοδικα, εκτος απο τις ηχοσυσκευες μας και για τα καλωδια μας. Σαν παιδι κι εγω, εχω ξοδεψει το κατιτις παραπανω απο οτι χρειαζονταν (αφου δεν καταφερα να ακουσω ποτε το κατι παραπανω) για καλωδια και ηχειων και συνδεσεων μεταξυ συσκευων. ( ωραια χρονια, λεγαμε τα καλαντα παραμονη χριστουγεννων και την αλλη μερα, νασου με μια καινουργια ΤΝΤ2 στο PC. Αντε παρε τωρα 5080 με τα καλαντα). Τεσπα στην καλωδιοκουβεντα μας. Σαν μηχανικος Ε.Ν. καταλαβαινω την καθαροτητα του χαλκου και την καλη μονωση του καλωδιου και μιας σχετικα καλης ποιοτητας βυσματα, για παραπανω μαλλον δεν εχω το υπερμουσικο αυτι για να το πιασω. Δεν εχω πλεον και αξιολογα μηχανηματα. Εκτος της TV, εχω ενα tuner και ενα cd player, που σπανια παιζουν, συνδεδεμενα στον ενισχυτη. Οσο για τα ηχεια κατι παλαιες steles 130 με τον ενισχυτη Rotel RB 985 THX, biokal, πολυκλωνα 6 χιλ. Με αυτα θα παιθανω και δεν αλλαζω πλεον τιποτα αν δεν χαλασει. Ενταξει δεν θα βαλω καλωδια απο πανερι, ουτε στο PC, oυτε στην TV, ουτε στο στεροφωνικο, αλλα οχι και στην υπερβολη, αφου δεν εχω και την ικανοτητα να την εκτιμησω
Ερασυτεχνης ειμαι, ΟΚ αλλα δεν σταματω να ρουφαω κυριολεκτικα τεχνικες πληροφοριες/αποψεις και να τις μελετω. Μου αρεσε παντως η αποψη της "εγκλεζικης σχολης" (φραγγοφονιαδες, ρε παιδι μου, τι να πεις) ισως και να με βολευε, που ελεγε οτι αν εχεις να ξοδεψεις π.χ. 100 λιρες για το στερεοφωνικο σου, οι 30 πανε στα ηχεια, οι 30 στα ενισχυτηκα, οι 30 στις πηγες αναπαραγωγης και οι 10 στα καλωδια.
Ναστε καλα ολοι και με διαθεση παντα για τεχνικη κουβεντουλα. Εχετε εναν καλο μαθητη (και μεζεδομαγειρα) την αφεντομουτσουναρα μου.

Reaction score
1.580
να καταθεσω και εγω την ταπεινη μου αποψη .Θεωρω πως εχω ενα αξιολογο συστημα που αποτελειται απο τον yamaha rn2000a αξιας 3 κ το στριμερ της φιιο 1,1κ το sacd της denon sta 1400 kai τα σθπερ λιντον στα 2κ
εχω τα απλα rca audioquest tower των 50 ευρω τιμη προτεινομενη , Μια μερα με επισκεφτηκε ενας φιλος και μου εφερε 2 σετ να δοκιμασουμε ....το ενα ηταν το audioquest big sur των 180 ευρω το μετρο kai ena van de hul των 400 ευρω
Αρα μιλαμε το ενα ηταν 3μιση φορες ακριβοτερο και το αλλι 8x... απο αυτα που ακουσα κανενα δεν δικαιολογουσε αυτη την διαφορα τιμης. Ελαχιστες διαφορες τα 2 audioquest μεταξυ τους.
Τωρα στα καλωδια ηχειων με διοαφορα που εχω παιξει εκει ναι ακουσα διαφορες μεταξυ τους .
Απο το πρωτα μου καλωδια τα απλα τα ασπρα της nordost στα μετεπειτα qued xt25 ,και μετα στα κατωθι απο το αμαζον
και τα 3 αυτα καλωδια ειχαν καποια συν και καποια πλην μεταξυ τους.

Reaction score
7.510
να καταθεσω και εγω την ταπεινη μου αποψη .Θεωρω πως εχω ενα αξιολογο συστημα που αποτελειται απο τον yamaha rn2000a αξιας 3 κ το στριμερ της φιιο 1,1κ το sacd της denon sta 1400 kai τα σθπερ λιντον στα 2κ
εχω τα απλα rca audioquest tower των 50 ευρω τιμη προτεινομενη , Μια μερα με επισκεφτηκε ενας φιλος και μου εφερε 2 σετ να δοκιμασουμε ....το ενα ηταν το audioquest big sur των 180 ευρω το μετρο kai ena van de hul των 400 ευρω
Αρα μιλαμε το ενα ηταν 3μιση φορες ακριβοτερο και το αλλι 8x... απο αυτα που ακουσα κανενα δεν δικαιολογουσε αυτη την διαφορα τιμης. Ελαχιστες διαφορες τα 2 audioquest μεταξυ τους.
Τωρα στα καλωδια ηχειων με διοαφορα που εχω παιξει εκει ναι ακουσα διαφορες μεταξυ τους .
Απο το πρωτα μου καλωδια τα απλα τα ασπρα της nordost στα μετεπειτα qued xt25 ,και μετα στα κατωθι απο το αμαζον
και τα 3 αυτα καλωδια ειχαν καποια συν και καποια πλην μεταξυ τους.
Όλα τα καλώδια ακούγονται, τα audioquest άλλαξε τα. Βάλε οτιδήποτε άλλο θες.
Εσύ δεν είχες βάλει κάτι έξτρα τουίτερ στα ηχεία;

Reaction score
1.580
Όλα τα καλώδια ακούγονται, τα audioquest άλλαξε τα. Βάλε οτιδήποτε άλλο θες.
Εσύ δεν είχες βάλει κάτι έξτρα τουίτερ στα ηχεία;
ναι αυτα τα πηρα με τα καλωδια
γιατι να αλαξω τα κουεστ?

Reaction score
2.701
ναι αυτα τα πηρα με τα καλωδια
γιατι να αλαξω τα κουεστ?
τα tower λενε ειναι ευχαριστα στο αυτι. αλλα ειναι λιγο προβολικα τα πριμα? ισχυει ? εσενα πως σου φαινονται?

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
179.203
Members
38.960
Νεότερο μέλος
Νίκο