Ακροασεις κατα ΤΗΧ

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Ξεκινοντας λοιπον το 03 με ενα Pioneer 2011 και ηχεια mirage 260 +cc, ο ηχος ηταν ξερος, στην συνεχεια με ενα pioneer Αx5ais και τα ιδια ηχεια για αρχη ειχα ενα ηχο μαι απο τα ιδια, στην συνεχεια περασα σε ηχεια jamo D6 εκει τα πραγματα αρχισαν να στρωνουν λιγο.Στην συνεχεια το 08 και με ηχεια jamo D7 αποκτησα ενα onkyo 875 , εκει ο ηχος ηταν πραγματικα κρυσταλινος.Καπου εκει (περσι δανειστηκα τα Klipsch thx ) ο ηχος το ιδιο καλος.Το ιδιο εγινε και με τα teufel T10 , και με ενισχυτη το 5507 της onkyo.Στην πορεια προεκυψαν τα klipsch RF7 και ξαναγυρισα στον ξερω ηχο οταν ακουω με επεξεργασια thx sx ή thx c.
Δεν ξερω το γιατι αλλα αυτη η επεξεργασια ειναι αποκλειστικα για τετοιου ειδους ηχεια, και εμ αυτα αποδιδει το μεγιστο......

Reaction score
0
Απάντηση: Ακροασεις κατα ΤΗΧ

Ξεκινοντας λοιπον το 03 με ενα Pioneer 2011 και ηχεια mirage 260 +cc, ο ηχος ηταν ξερος, στην συνεχεια με ενα pioneer Αx5ais και τα ιδια ηχεια για αρχη ειχα ενα ηχο μαι απο τα ιδια, στην συνεχεια περασα σε ηχεια jamo D6 εκει τα πραγματα αρχισαν να στρωνουν λιγο.Στην συνεχεια το 08 και με ηχεια jamo D7 αποκτησα ενα onkyo 875 , εκει ο ηχος ηταν πραγματικα κρυσταλινος.Καπου εκει (περσι δανειστηκα τα Klipsch thx ) ο ηχος το ιδιο καλος.Το ιδιο εγινε και με τα teufel T10 , και με ενισχυτη το 5507 της onkyo.Στην πορεια προεκυψαν τα klipsch RF7 και ξαναγυρισα στον ξερω ηχο οταν ακουω με επεξεργασια thx sx ή thx c.
Δεν ξερω το γιατι αλλα αυτη η επεξεργασια ειναι αποκλειστικα για τετοιου ειδους ηχεια, και εμ αυτα αποδιδει το μεγιστο......
Καλησπέρα!

Πράγματι, η επεξεργασία κατά THX είναι κατάλληλη για ακρόαση μόνο με ηχεία αντίστοιχης πιστοποίησης.

Αυτό συμβαίνει γιατί η επεξεργασία THX περιμένει πως στην άλλη άκρη του... καλωδίου, θα βρει ένα ηχείο με τα ηχητικά χαρακτηριστικά που έχει θεσπίσει η THX.

Δηλαδή ηχεία με συγκεκριμένη οριζόντια και κατακόρυφη διασπορά, καθώς και συχνοτική απόκριση με αποκλείσεις ίσες ή μικρότερες των 1,5dB. Εφόσον ισχύει η εν λόγω συνθήκη, τότε ακούγονται και σωστά τα ηχητικά φίλτρα που εφαρμόζει ο αλγόριθμος THX, ο οποίος και φροντίζει για την ενοποίηση του ηχητικού πεδίου μεταξύ των ηχείων, «ανοίγει» την ηχητική εικόνα, συγκεκριμενοποιεί τον τρόπο απόδοσης των διαλόγων και εφαρμόζει επεξεργασία THX ASA στα πίσω περιφερειακά. Και όχι μόνο...

Περισσότερα μπορείτε να μάθετε από εδώ: THX FAQ.

Ελπίζω να σας καλύπτω!

Φιλικά,

Βασίλης

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

βασιλη εκει υπαρχουν καμποσα λαθακια που εχω αναλυσει αλλου.
Και επιπλεον ολα τα ηχεια με σταμπα thx δεν μπορουν να σηκωσουν db οπως αλλα ηχεια.

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Ακροασεις κατα ΤΗΧ

βασιλη εκει υπαρχουν καμποσα λαθακια που εχω αναλυσει αλλου.
Και επιπλεον ολα τα ηχεια με σταμπα thx δεν μπορουν να σηκωσουν db οπως αλλα ηχεια.
Οχι ολα...:126:.
Υπαρχουν και καποια που θα μας βαλουν σε μπελαδες και τους δυο.

Εμενα που θα τα κουβαλαω σα το γαιδουρι και σενα που θα τη φας τη παντοφλα αυτη τη φορα....:143:.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ακροασεις κατα ΤΗΧ

Οχι ολα...:126:.
Υπαρχουν και καποια που θα μας βαλουν σε μπελαδες και τους δυο.

Εμενα που θα τα κουβαλαω σα το γαιδουρι και σενα που θα τη φας τη παντοφλα αυτη τη φορα....:143:.
ξερεις κανενα να σηκωνει πανω απο 115 db αιδρωτα στον νεκροχωρο μου ? και να μην κλαταρει ? οπως αλλα και αλλα ?
και κατι ακομα
με ξερεις να τρωω παντοφλα ?
οσα χρονια με ξερεις ?
ακουσες ποτε να λεω καμμια τιμη στα κρυφα?:143:
ολα στο φως man

Reaction score
10
Το κοριτσι σου ειναι αστερι, αλλα και συ εχεις το χαμογελο που σκοτωνει.....:137:
Θα ριχνεις και κανα λαγνο βλεμα....πονηρουλη ε πονηρουλη...:126:

Οσο για το αλλο, αμα βοηθησεις, γιατι τα κουτια ειναι πολλα και μεγαλα Αρη, σου φερνω ενα 8200e 5.1 η 7.1 και μετα τα ξαναλεμε.
Θελει και κοπο και χρονο...it's up to you...

Αν μη τι αλλο, θα μαζευτουμε ολες οι τρελλες βορειων και νοτιων προαστιων να ζορισουμε αλλη μια φορα τα θεμελια του σπιτιου...:143:

Μετα, το πολυ-πολυ να του κανω μια special τιμη για τα μελη του φορουμ.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

εγω τη χαμάλο δεν την ξανακανω, οποιος θελει φερνει οτι θελει,
ο hamalman is dead.:136:

Reaction score
10
Το χαμαλικι δεν ειναι τιποτα, ουτως η αλλως αυτα δε χωρανε στα φιατακια μας.

Το αλλο με το στησιμο ξεστησιμο το ξερεις ?
Οτι πρεπει να βγαλεις τα δικα σου, να βαλω τα δικα μου, να βγαλω τα δικα μου, να βαλεις τα δικα σου....

ουφφφφ....υδρωσα...πιασε ενα νερακι....:137:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

καρντια μου υπαρχουν και αλλα αυτοκινητα διαθεσιμα, χερια δεν υπαρχουν

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

παντως η επεξεργασια ακομα και με τα jamo ή τα αναλογα klipsch .
Δεν πιανει μια σε πχιοτητα στο ΜΕΓΑΛΟ τουιτερ των 1,75 χιλ της ιντας, που φορα το RF7 μιλαμε κολυριο στα αυτια μου το μεγαλο τιτανιο.Και απο γκαζια τα 102 db του μεγαλου κουτιου αλλο τιποτις.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

αυτη η καραμουζα

και 2 10ιντσα τετοια

ειναι εγγυηση για απαρομορφωτες σταθμες εκει που αλλα δεν

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ακροασεις κατα ΤΗΧ

ξερεις κανενα να σηκωνει πανω απο 115 db αιδρωτα στον νεκροχωρο μου ? και να μην κλαταρει ? οπως αλλα και αλλα ?
Καλημέρα και πάλι!

Ως προς τα +115dB, αυτό που έχω να προσθέσω στα παραπάνω, είναι πως κατά ΤΗΧ το απαιτούμενο είναι τα καθαρά, απαραμόρφωτα 105dB για την ακρόαση του Studio Reference (ουσιαστικά της στάθμης αναφοράς με την οποία έγινε το mastering της ταινίας). Συνεπώς για THX ακροάσεις, δεν εξετάζεται καν το θέμα των +115dB, αφού ουσιαστικά τοποθετείται εκτός προδιαγραφής.

Από την άλλη, για να πετύχεις 115dB σε ένα χώρο, παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες. Οι συνθήκες του χώρου (διαστάσεις, ηχητική συμπεριφορά), η τοποθέτηση των ηχείων, η ευαισθησία των ηχείων σε συνάρτηση με τα Watt που δέχονται από τον ενισχυτή, καθώς και η συμπεριφορά του ενισχυτή από πλευράς αρμονικής παραμόρφωσης σε υψηλές στάθμες. Και αυτές είναι μόνο μερικές από τις μεταβλητές...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

σε σκαρτα 30τ.μ Kαι πολλες κουτες auralex + 2 καστομ μπασοπαγιδες.Απο ρευμα τρεχει απο ενα sunfire 7401 .

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.872
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef