Αλλαγή Οθόνης !

Reaction score
5
Καλημέρα σε όλους.

Λοιπόν , αποφάσισα να αντικαταστήσω την υπάρχουσα 4x3 οθόνη μου με 16x9 όχι σταθερή αλλά πάλι χειροκίνητη από το ταβάνι . (λόγω αισθητικών λόγων και διατήρησης της σχέσης μου ;) )

Οι λόγοι είναι δύο

1) Τα κύματα που κάνει η dalite......
2) Το ότι ο προβολέας μου είναι 16x9

Αλλά......

1) Από που , πια και πόσο..... Μπορώ να βρώ μια καλή screenline από internet πχ μέχρι 200-300€ ή απλά είμαι εκτός τόπου και χρόνου?
2) Θα χωράει στο χώρο μου ? (δεν μπορώ να κάνω και Upload εικόνα γμτ.....)
3) Ποιός αναλαμβάνει κάτι τέτοιο? Δηλαδή την εγκατάσταση του πανιού ? Σκέφτηκα τον Βαγγέλη αλλά δεν ξέρω αν κάνει εγκαταστάσεις τέτοιες ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ή αν έρχετε με το πακέτο ρυθμίσεων..

Το θέμα είναι να αλλάξω την οθόνη που ΚΑΚΩΣ αγόρασα από την αρχή .... (αλλά δεν ήξερα .... μου πρότειναν και εγώ άκουγα....) αλλά χωρίς να τρυπήσει η τσέπη μου :)

Ευχαριστώ !!!!

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Στελιο, ΔΕΝ μπορεις να βαλεις 16:9 οθονη στο ταβανι διοτι θα αναγκαστεις να κοιτας συνεχεια ψηλα και θα πιαστει ο λαιμος σου.Εκτος φυσικα εαν εχεις πολυ χαμηλοταβανο χωρο.

Επισης δεν εχει καμμια σημασια το format του προβολεα με αυτο της οθονης.

Εαν παρ΄ολα αυτα επιμενεις και η οθονη σου κανει "κυματα" οπως λες ακου τι μπορουμε να κανουμε:

Σου δινω μια 16:9 Dalite διχως χρεωση αν μου φερεις την δικη σου.
Διαλεγεις μια οποιαδηποτε αλλη οθονη(Screenline κλπ) με μια μικρη χρεωση

Οσο για τον Βαγγελη, γιατι δεν του τηλεφωνεις(τα τηλεφωνα του ειναι στο banner)θα σου πει ο ιδιος.

Ευχαριστημενος? :wink:

Reaction score
5
Ευχαριστημενος?
τσ τσ τσ

λύση είναι αυτή ? ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ :mrgreen:

Αντρέα άψογος ....... θα σε πάρω τηλεφωνάκι σε λίγο να μου δώσεις τα "φώτα σου" ...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Νομίζω ότι η da lite 16:9 white matte - high contrast, 1.1 gain, κυκλοφορεί σε δύο κωδικούς ένας εκ των οποίων έχει πολύ μεγαλύτερο μαύρο πλαίσιο από την πάνω μεριά για να μπορεί το πανί να κατεβαίνει πολύ χαμηλά, όσο τέλος πάντων χώρο έχουμε προς τα κάτω. Αυτό είναι πολύ χρήσιμο στην περίπτωση που μπει η οθόνη στο ταβάνι.
Για ψάχτε το...

Τώρα για τα οριζόντια κύματα νομίζω ότι δεν υπάρχει λύση μιας σχεδόν ότι οθόνη να πάρεις μετά από λίγο καιρό ή απ' ευθείας θα κάνει ζάρες. Εγώ απλά προτίμησα την dalite γιατί προτιμώ τα οριζόντια κύματα από τις κάθετες ζάρες που είδα σε άλλες οθόνες, πολύ περισσότερο εμφανές πρόβλημα μιας και γίνεται στις άκρες.... :roll:

Reaction score
0
Stelio...ακολούθησε την λύση που σου δίνει ο Ανδρέας.Τέτοια ευκαιρεία δεν θα βρείς πάλι εύκολα.Εγώ είμαι πάντα υπέρ τις 16:9 όταν μιλάμε για πολλές ίντζες.Δεν διάβασα κάπου στα γραφώμενα σου,εσύ σε πιά νούμερα παίζεις.Και αυτό γιατί εαν μιλάμε για οθόνη πάνω απο 90 ίντζες στην θέαση 4/3 θα πρέπει να έχεις πολύ μαγάλο όριο ύψους,διαφορετικά θα πρέπει να κλείσεις το zoom ,κάτι πολύ άσχημο για τα άκρα της οθόνης.Σε ότι αφορά τώρα την da-lite,συμφωνώ με τον φίλο μας...καλύτερα τα νερά,παρά οι ζάρες και το πρόβλημα των περισσότερων da-lite δεν είναι οι ζάρες αλλά τα οριζόντια νερά.Πάντως κακά τα ψέμματα ότι και να κάνεις κάποια στιγμή πρόβλημα θα υπάρχει,κάπου.Η μοναδική και πιό σωστή λύση,χωρίς πρόβλημα στον χρόνο και την χρήση είναι σταθερή οθόνη και μετά Stweart.....μόνο που η τελευταία επιλογή κοστίζει.

Reaction score
5
Σας ευχαριστώ πολύ και τους 3.....

Μάλλον θα κρατήσω αυτή που έχω προς το παρόν για τους εξής λόγους:

1) 16x9 σε αυτό το σπίτι απ'ότι καταλαβαίνω δεν γίνεται διότι είναι έντονα ψηλοτάβανο οπότε και θα κοιτάμε την εικόνα όπως κοιτάμε τα άστρα.
2) Σταθερή δεν θέλω διότι θα μείνω μπακούρι
3) Μια καλύτερη άλλη 4x3 δεν παίρνω διότι θα πληρώσω χρήματα για την εγκατάσταση και μετά από 6-8 μήνες που θα φύγω από το σπίτι θα πληρώσω πάλι για εγκατάσταση και θα θέλω και 16x9.

Οπότε μάλλον το αφήνω προς το παρόν και ψάχνω για χαμηλοτάβανο σπίτι ;) Όταν το βρω .... θα πάω στον Αντρέα για μια 16x9 :)

Reaction score
0
Stelio,αφού σύντομα θα αλλάξεις σπίτ,μην κάνεις καμιά κίνιση τώρα.Μείνει όπως είσαι και τα καινούργια δεδομένα του σπιτιού,θα σε οδηγήσουν στα υπόλοιπα.Ειδικά στο θέμα της οθόνης οι βιαστικές κινήσεις κοστίζουν!!

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.362
Members
38.689
Νεότερο μέλος
s channel