Αλλαγή ηχείων σε Alfa Romeo 146 (τη γνώμη σας)

Reaction score
0
Γειά έχω μια Alfa Romeo 146 και επειδή έχουν αρχίζει τα εργοστασιακά ηχεία να τα παίζουν (τρίζουν) θέλω να τα αλλάξω και τα καινούρια να μπουν στη θέση των παλιών (ένα 16,5 εκ. σε κάθε πόρτα σύνολο τέσσερα και δυο τουίτερ στις μπροστινές).
Έχω την πηγή sony cdx-f5550 xplod me 50Wx4
http://www.sony.gr/view/ShowProduct...l_GR&pageType=Overview&category=ICA+CD+Tuners

και σκέφτηκα να βάλω τα sony εμπρός δυο δρόμων xs-f1725 με τουίτερ xs-h03 και πίσω τριών δρόμων xs-f1735 δεν ξέρω αν χρειάζονται ενισχυτή είναι σωστά (με τους δρόμους). Τι λέτε συμφωνείται (sony πηγή άρα και τα ηχεία) αλλά θα ήθελα μια οικονομική λύση σύμφωνα με έναν υπολογισμό μέχρι τα 100€; Τώρα η τοποθέτηση απλά τα συνδέω στη θέση των παλιών με φύσες η να τα κολλήσω; Από που να τα αγοράσω στην Αθήνα (νομίζω τα έχει και το praktiker);
http://www.sony.gr/product/CompareP...models=XS-F1735&models=XS-F1725&models=XS-H03

Reaction score
0
Καλησπέρα!:happy_4:

Η πρόταση μου είναι να αφήσεις τα πίσω ηχεία στην ησυχία τους.
Δεν υπάρχει κανένας λόγος αναβάθμισης τους,εφόσον δεν έχεις φτιάξει τον ήχο σου μπροστά.

Προτείνω αυτό το σετάκι:

http://www.carstereocenter.gr/details.php?lang=1&cat=1&theid=501&group=SONY#

Είναι δίδρομο-διαιρούμενο με μεγιστη ισχύ 50Watt στα 92 ευρώ.
Τα έχω ακούσει και παίζουν τίμια για τα χρήματα που κοστίζουν.
Συνιστώνται για συστήματα που δεν πρόκειται να αναβαθμιστούν στο μέλλον, αφού μια normal πηγή από μόνη της είναι αρκετή για την οδήγηση τους ενώ ένας εξωτερικός ενισχυτής "πλεονασμός".

Για την τοποθέτηση τους θα πρέπει να αγοράσεις και μερικά μέτρα καλωδίου για car audio εφαρμογές για να αντικαταστήσεις τα εργοστασιακά καλώδια που είναι κάτω του μετρίου.
Αν προβείς σε αυτή την κίνηση θα πρέπει να βγάλεις την πηγή και να χρησιμοποιήσεις σαν μπούσουλα την υπάρχουσα καλωδίωση(θα έχει λίγη δουλίτσα δηλαδή).
Αλλιώς, απλά θα "κόψεις" τις επαφές που καταλήγουν στα ηχεία και θα τις "βιδώσεις" στο crossover.
Μετά με τα χρειαστείς τα καλώδια που ανέφερα παραπάνω για να συνδέσεις τα tweeter-midrange με το crossover.

Reaction score
0
Π.χ. δες τη παρακάτω φωτό:

Το πρώτο ζεύγος επαφών είναι για τα καλώδια που θα έρχονται από τη πηγή σου.
Το δεύτερο είναι για το mid και το τρίτο για το tweeter όπου θα τα οδηγήσεις και θα τα συνδέσεις στα ηχεία σου.

Ελπίζω να βοήθησα!

Reaction score
0
Το crossover τι δουλειά κάνει και που πρέπει να το βάλω στο αυτοκίνητο , μπορεί να μπει δίπλα στην πηγή, μήπως αναπτύσει θερμοκρασία; Παρατήρησα ότι τα ηχεία αυτά δεν έχουν στην μέση (στο σημείο που γράφει explod) ένα ακόμα μικρό ηχείο τι είναι αυτό;
Για πέρασμα καινούριων καλωδίων το σκέφτηκα και εγώ αλλά θα μου πάρει πολύ χρόνο που δεν έχω οπότε προς το παρόν θα μείνει όπως έχει. Τώρα αφού αλλάξω τα εμπρός πίσω τι μπορώ να βάλω; Σε σχέση με αυτά που έλεγα εγώ αυτά είναι μικρά μόλις 13 εκ. Μήπως ενοούσες αυτά:
http://www.carstereocenter.gr/details.php?lang=1&cat=0&theid=502&group=

Reaction score
0
Το crossover είναι διαχωριστής συχνοτήτων και αποκόπτει τις ανεπιθύμητες συχνότητες.
Στέλνει δηλαδή τις υψηλές στο tweeter και τις χαμηλές στο woofer.
Τοποθετείται στην πόρτα και είναι ένα για κάθε σετ ηχείων(δύο δηλαδή).

Το μικρό ηχείο που βλέπεις είναι το tweeter το οποίο είναι αποσπώμενο.Εξ ου και ο χαρακτηρισμός "διαιρούμενο".
Θα το τοποθετήσεις το "τρίγωνο" του καθρέπτη με κλίση προς το κεφάλι του επιβάτη.

Για εμπρός ηχεία προτείνω να κυμανθείς σε αυτή τη κατηγορία τιμής και απόδοσης(16.5cm και γύρω στα 50Watt).
Εχεις δίκιο.Στο Link παρέθεσα κατά λάθος τα 13αρια.

Οπως σου είπα,για πίσω ηχεία δεν προτείνω κάτι για το λόγο του ότι δεν έχεις βάλει κάτι αξιόλογο μπροστά ακόμη.
Εφόσον θα ακούς stereo θα πρέπει να φτιάξεις το ήχο μπροστά πρώτα, γιατί βάζοντας ηχεία πίσω κάνεις τον ήχο surround κατά κάποιο τρόπο.

Reaction score
0
Κάτι άλλο σε σχέση με τα ηχεία που έλεγα εγώ έχουν μεγάλη διαφορά αυτά που μου προτείνεις; Χωρίς crossover δεν θα έχει καλό ήχο; Το σκέφτομαι γιατί δεν έχει πολύ χώρο στην πόρτα (πρέπει να ανοίξω την ταπετσαρία;) αν μπει δίπλα στην πηγή υπάρχει πρόβλημα (δηλαδή μακριά από τα ηχεία 2 μέτρα καλώδιο) μέσα στο μπροστινό τούνελ.

Reaction score
0
Ναι έχει μεγάλη διαφορά.
Είναι απαραίτητο το σετ να συνοδεύεται από crossover
όταν μιλάμε για αναπαραγωγή μουσικής και όχι απλώς για "ήχους".
Χρειάζεται να βγάλεις την ταπετσαρία της πόρτας και να το στερεώσεις με ταινία διπλής όψεως.
Το ότι είναι διαιρούμενο το σετ θα σε βοηθήσει να πετύχεις καλύτερη εστίαση της στερεοφωνικής εικόνας.
Δες τη φωτό:

Το crossover είναι στερεωμένο στη μεση της πόρτας,το tweeter στο τρίγωνο του καθρέπτη και το woofer στη "κανονική" του θέση.

ωραία φωτό δε βρήκα;)

Reaction score
0
Η φωτογραφία πολύ καλή μάλιστα έχει μπει και μονωτικό υλικό πολύ καλή δουλειά δικό σου; Τώρα για τα ηχεία θα το σκεφτώ καλύτερα μάλλον σε κανένα χρόνο θα αλλάξω αυτοκίνητο οπότε βάζω σε εκείνο κάτι καλό (εκτός αν χαλάσουν). Μίλησα και με ένα φίλο ηλεκτρολόγο αυτοκινήτων και μου είπε πεταμένα λεφτά για τέτοια ηχεία αν είναι να αλλάξω να βάλω κάτι καλό και με μελέτη. Οπότε όταν πάρω το καινούριο θα δώσω περισσότερα (αρκετά) και θα μου τα βάλει αυτός με νέα καλώδια (μπορεί τα περισσότερα να τα βρει λέει πιο φθηνά). Ευχαριστώ πολύ πάντως. Τώρα να δω πότε θα πάρω το καινούριο.

Reaction score
0
Κοίταξε....
Με απόλυτα κριτήρια σωστά τα λέει ο φίλος σου αλλά όπως έγραψα παραπάνω τα συγκεκριμένα ηχεία:

"Συνιστώνται για συστήματα που δεν πρόκειται να αναβαθμιστούν στο μέλλον, αφού μια normal πηγή από μόνη της είναι αρκετή για την οδήγηση τους ενώ ένας εξωτερικός ενισχυτής "πλεονασμός".

Ας μιλήσουμε για "κάτι καλό":

Έστω ότι τοποθετείς ένα καλό σετάκι γύρω στα 200 ευρώ +100ευρώ μόνωση +30 ευρώ καλώδια-περαστικά.
Μαζί με αυτά θα χρειαστείς μια καλή πηγή και ένα εξωτερικό ενισχυτή για τα εκμεταλευτείς στο έπακρο τις δυνατότητες τους.
Υπολόγισε περίπου 500 ευρώ ακόμη .
Αμέσως λοιπόν φτάνουμε σε ένα κόστος περί τα 800 ευρώ χωρίς να βάλουμε sub.

Στον αντίποδα,άμα πάρεις τα Sony, ξέρεις ότι δεν θα δώσεις ούτε ευρώ παραπάνω για τον πολύ απλό λόγο ότι δεν έχουν ιδιαίτερες δυνατότητες αναβάθμισης.
Είδες πως αποκτούν αξία τα 100 ευρώ και δεν είναι πεταμένα λ7?:happy_6:

Reaction score
0
H φωτό στο προηγούμενο ποστ μου είναι search στο google:crazy_3:

Εαν θέλεις να δεις καποιες φωτό από δική μου δουλειά ακολούθησε το παρακάτω link:

http://www.alfisti.gr/forum/viewtopic.php?t=3006&postdays=0&postorder=asc&start=14

Εαν θέλεις να ρωτήσεις κάτι άλλο εδώ είμαστε!

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
13.099
Σωστά τα λέει ο συνδιαχειριστής, αλλά εγώ θα αντιπροτείνω τα Helix 62MkII.

Είμαι σίγουρος ότι παίζουν καλύτερα από τα Sony, έχουν μικρή διαφορά στην τιμή (104 €) και προέρχονται από μια καταξιωμένη, ειδικευμένη στο car audio εταιρεία με τρομερή παρουσία στη hi end αγορά.
:smoking:

Το καλό με αυτά είναι πως μπορείς λόγω της υψηλής τους ευαισθησίας να τα οδηγήσεις με τον ενισχυτή της πηγής, ενώ αν αποφασίσεις για αναβάθμιση (πχ προσθήκη εξωτερικού ενισχυτή) έχουν να προσφέρουν ακόμα περισσότερα.

Σε απάντηση - επέκταση αυτού:

Το ότι είναι διαιρούμενο το σετ θα σε βοηθήσει να πετύχεις καλύτερη εστίαση της στερεοφωνικής εικόνας.
Τα διαιρούμενα σετ έχουν τις περισσότερες φορές καλύτερο crossover, τόσο σε υλικά όσο και σε σχεδιασμό. Δεύτερον, επειδή σε σχέση με τα αντίστοιχα ομοαξονικά έχουν μεγαλύτερη επιφάνεια κώνου (λόγω του dust cup), συνήθως αποδίδουν κάπως καλύτερα τις μεσοχαμηλές συχνότητες (για χαμηλές δεν το συζητάμε, δεν τις φτάνουν ποτέ).

Επίσης, δεν είναι τόσο θέμα εστίασης της στερεοφωνικής εικόνας, όσο θέμα ανύψωσης της μουσικής σκηνής στο επίπεδο του κεφαλιού των ακροατών, καθώς στα περισσότερα αυτοκίνητα οι θέσεις των midbass είναι χαμηλά στις πόρτες, και ως εκ τούτου βάζοντας ομοαξονικά με το tweeter εκεί κάτω δεν είναι ό,τι καλύτερο. Εκτός αυτού, η δυνατότητα διαφορετικής τοποθέτησης του tweeter δίνει περιθώρια για πειραματισμούς. :cool_4:

Reaction score
0
Ενδιαφέρουσα η πρόταση σου Νικόλα.:cool_4:

Θα συμφωνήσω με τη σειρά μου ότι και μόνο λόγο ονόματος,τα Helix θα παίζουν πολύ καλύτερα από τα Sony(και ας μην τα έχω ακούσει).:happy_9:

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.214
Members
38.431
Νεότερο μέλος
Αριστος