Αλλαγή ιμάντων σε κασσετόφωνο;

Reaction score
2.557
Έχω το πολύ καλό Sony TC-K81 με 3 κεφαλές και διπλό capstan και ένα σωρό κασσέτες. Δεν θέλω να το παροπλίσω (τουλάχιστον μέχρι να γράψω τις κασσέτες σε CD).

Χρειάζεται όμως αντικατάσταση ιμάντων και το να πληρώσω SONY service δεν αξίζει...

Νομίζετε ότι υπάρχει λύση με ~20 ευρώ ή να προσπαθήσω μόνος μου;

Reaction score
1
Απάντηση: Αλλαγή ιμάντων σε κασσετόφωνο;

Aν τα καταφέρνεις να προσπαθήσεις μόνος, αν πρόκειται μόνο
για ιμάντες η rolers ειδικά. Συνήθως ειναι ευκολη δουλειά.
Υπομονή και προσοχή και η χαρά μεγάλη, σαν γνήσιος audiophile,
ειδικά αν ολα πάνε καλά...:137::137::137:

Reaction score
336
Απάντηση: Αλλαγή ιμάντων σε κασσετόφωνο;

Αν "πιάνουν" τα χέρια σου εγώ στη θέση σου θα δοκίμαζα μόνος μου. Προσοχή μόνο σε κάθε βήμα να σημειώνεις αν δεν είσαι σίγουρος για κάτι (π.χ. απο που έβγαλες κάποια καλώδια ή βίδες) ή ακόμα και να βγάλεις κάποιες φωτογραφίες πριν από κάθε βήμα αποσυναρμολόγησης του μηχανισμού, αλλιώς καλό είναι αν μπορείς να βρείς το service manual (βοηθάει σε περίπτωση που δε μπορείς να θυμηθείς πως έμπαινε κάτι πριν το αποσυναρμολογήσεις). Εγώ πάντως σε ένα TC-K611S (στο οποίο χρειάστηκε να αλλάξω ιμάντες) δε συνάντησα κάτι ιδιαίτερα πολύπλοκο, αλλά δεν είναι όλοι οι μηχανισμοί ίδιοι.

Reaction score
2.557
Είναι το διπλό capstan βλέπεις που δυσκολεύει λίγο τα πράγματα...
Θα το δοκιμάσω πάντως γιατί ζητάνε 40 ευρώ!

Ευχαριστώ!

Reaction score
2.557
Πήρα ιμάντες από το Φανό (Σολωμού 39) και τους αντικατέστησα μόνος μου. Δεν ήταν πολύ δύσκολο.

Τελικά δεν θα το δώσω το Sony...Ο αναλογικός ήχος είναι πολύ πιό γλυκός, γεμάτος και ξεκούραστος (ναι, και από κασσετόφωνο αν είναι πολύ καλό).

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.621
Members
38.473
Νεότερο μέλος
Shawsounds