Αλλαγή κτιρίου Υπουργείου Υγείας & Κοιν. Αλληλεγγύης

Μηνύματα
4.830
Reaction score
1
Βάζω αυτό το θέμα γιατί σήμερα μόλις έφτασαν στα αυτιά μου φήμες ότι δόθηκε εντολή από τον Υπουργό κ. Αβραμόπουλο για σταδιακή μετακόμιση όλων των υπηρεσιών του Υπουργείου στο νέο κτίριο.
Για όσους δεν ξέρουν, εδώ και 2 χρόνια περίπου υπάρχει από την ηγεσία, η θέληση για αλλαγή κτιρίου. Είχαν λοιπόν προτείνει το κτίριο όπου στεγαζόταν το Κέντρο Τύπου Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων (M. P.C.).
Συγκεκριμένα, πρόκειται για τμήμα της προσθήκης (αποτελείται από τα κτίρια ΙΙ & ΙΙΙ) κατασκευής 2004 στη βορειοδυτική & νοτιοδυτική πλευρά των υπαρχουσών εγκαταστάσεων της HELEXPO και περιβάλλεται από τη Λεωφόρο Κηφισίας και τις οδούς Ν. Γούναρη και Σπύρου Λούη.

Ωραία, θα πείτε. Σας πάνε και σε καινούργιο κτίριο, αφήνοντας το πεπαλαιωμένο της Στουρνάρη 17. Που το κακό;
Έλα όμως που μια Επιτροπή Αξιολόγησης του κτιρίου (αποτελούμενη από αρχιτέκτονες μηχανικούς & ηλεκτρολόγους) στις 7/11/2005 αφού διαπίστωσε 3 ειδών κρίσιμα, σοβαρά και δευτερεύοντα προβλήματα, κατέληξε ότι η δυνατότητα για μεταστέγαση του υπουργείου σε αυτό το κτίριο παρουσιάζει αδυναμίες:
1. Στο είδος χρήσης του κτιρίου για το οποίο κατασκευάστηκε με αποτέλεσμα να απαιτεί σημαντικές επεμβάσεις (οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές).
2. Δεν πληρεί τις προϋποθέσεις για μεταστέγαση του συνόλου των υπηρεσιών του Υπουργείου.
3. Δεν υπάχουν και δεν μπορούν να δημιουργηθούν οι απαιτούμενες θέσεις στάθμευσης.
4. Η πρόσβαση στο κτίριο είναι προβληματική (συγκοινωνίες)
5. Το Αρχείο και η Βιβλιοθήκη δεν μπορούν να εγκατασταθούν σε αυτό διότι δεν έχει προβλεφθεί από τη στατική μελέτη η ύπαρξη χώρων με αντίστοιχα φορτία.
6. Λόγω των ανωτέρω θα υπάρξει αύξηση κόστους λειτουργίας του Υπουργείου σε συνδυασμό με το υψηλό κόστος των επεμβάσεων (βλέπε 1)
7. Οι αδυναμίες σχεδιασμού οδηγούν σε μια δυσλειτουργία (προβληματική επικοινωνία των κτιρίων ΙΙ και ΙΙΙ).
Και καταλήγει η Επιτροπή: ότι περισσότερο συμφέρουσα οικονομικά, αλλά και ποιοτικά, είναι η λύση της ανέγερσης ενός νέου ειδικού κτιρίου παρά η ανακατασκευή του συγκεκριμένου.
Όπως λοιπόν καταλαβαίνετε, αν αληθεύει η φήμη που ανέφερα πιο πάνω, τότε θα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα για τους εργαζόμενους στο Υπουργείο.
Αλήθεια, γιατί δεν λαμβάνουν υπόψη την γνώμη των εργαζομένων; Ο Σύλλογός του Υπουργείου τι λέει; Εκτός από ορισμένους που μένουν εκεί κοντά, όλοι οι άλλοι δεν θέλουν να πάνε.
Οφείλω βέβαια να σας πω ότι το Υπουργείο διαθέτει χώρους όπου άνετα μπορεί να ανεγερθεί ένα καινούργιο κτίριο. Άλλωστε το παλιό μπορεί να μας φιλοξενήσει ακόμα 2-3 χρόνια, μέχρι να χτιστεί ένα καινούργιο.
Ακούω τις απόψεις σας.
 

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Μηνύματα
25.051
Reaction score
20.464
Σιορ Διονυσάτο μου, στην Ελλάδα ζούμε και επομένως, ό,τι λέει ο κ. Υπουργός είναι το σωστό.
 

Μηνύματα
4.830
Reaction score
1
Κώστας Κόγιας said:
Σιορ Διονυσάτο μου, στην Ελλάδα ζούμε και επομένως, ό,τι λέει ο κ. Υπουργός είναι το σωστό.
Αυτό όμως δεν συνάδει με τη δημοκρατία.
 

Μηνύματα
8.256
Reaction score
4
Μπρε, μπρε...θέλεις δημοκρατία στην δημόσια διοίκηση; Σε λίγο θα ζητάς και αξιοκρατία και υπευθυνότητα και "ο πολίτης πάνω απ'όλα" και "ο πελάτης έχει πάντα δίκιο" και "υπάρχουμε για να εξυπηρετούμε τον πολίτη"... πρόσεχε, θα δυναμιτίσεις την βάση της ελληνικής κοινωνίας (το Δημόσιο)! :lol:
 

Μηνύματα
5.581
Reaction score
297
Ο Αβραμόπουλος τα κάνει αυτά? Τι κρίμα που οι Βερσαλλίες είναι τόσο μακριά: θα ήταν γι' αυτόν το ιδανικό κτήριο 8)
 

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Μηνύματα
14.836
Reaction score
53
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΙΟΝΥΣΑΤΟΣ said:
Κώστας Κόγιας said:
Σιορ Διονυσάτο μου, στην Ελλάδα ζούμε και επομένως, ό,τι λέει ο κ. Υπουργός είναι το σωστό.
Αυτό όμως δεν συνάδει με τη δημοκρατία.
Και το κτίριο στην Κηφισίας τι θα το κάνουμε;;; Άδειο θα μείνει;;; :? :? :?

Πίστεψέ με είναι ο μόνος λόγος για την ταλαιπωρία που θα υποστούν τόσοι εργαζόμενοι... Κρίμα...
 


Μηνύματα
4.830
Reaction score
1
Όταν όλα γίνονται χωρίς προγραμματισμό και χωρίς να βλέπει κανείς την πραγματικότητα, τότε όλα γίνονται στραβά.
 

Μηνύματα
4.830
Reaction score
1
Τελικά, επιβεβαιώθηκαν οι φήμες ότι θα πάμε. Το πότε είναι ακόμα άγνωστο.
Εγώ πάντως θα ζητήσω να μην πάω. Γιατί κανείς δεν σκέφτηκε να κάνει πρώτα μια έρευνα για το που μένουν οι υπάλληλοι κι αν τους βολεύει, ειδικά αφού το κτίριο βρίσκεται εκτός κέντρου. Σιγά τώρα, θα μου πείτε, μην σε ρωτάγανε κιόλας.
Κανένα πρόβλημα, μόλις όμως θα δούνε τις δυσχέρειες στην προσέλευση του κοινού και των υπαλλήλων, θα είναι πια αργά.
Γιατί ακόμα κι αν βάλουν κάποιο λεωφορείο, όπως κάνουν άλλες δημόσιες υπηρεσίες, η επιβάρυνση από την επιπρόσθετη ώρα στην μετακίνηση, θα επιβαρύνει τον εργαζόμενο.
Πολύ δε περισσότερο που εγώ φροντίζω την υπερήλικη μητέρα μου και το κέντρο βολεύει αφάνταστα σε περίπτωση που υπάρξει ανάγκη. Από το Μαρούσι όμως, αν χρειαστεί, θα με πάει σπίτι μου ο Υπουργός;
 

Μηνύματα
8.256
Reaction score
4
Πώς κάνεις έτσι βρε. Αν ήσουν στον ιδιωτικό τομέα θα δούλευες στου διαόλου την μητέρα, μπορεί και σε μια βιομηχανική ζώνη, 10ωρο χωρίς υπερωρίες (στέλεχος γαρ) και αν ήθελες ας έπαιρνες πάνω από 2 συνεχόμενες εβδομάδες άδεια...μπορεί και να μην έβρισκες την καρέκλα σου εκεί :lol:
 


Μηνύματα
4.830
Reaction score
1
Re: Αλλαγή κτιρίου Υπουργείου Υγείας & Κοιν. Αλληλε

Γιατί πρέπει να τα συγκρίνετε όλα με τον ιδιωτικό τομέα. Αλλά κι έτσι να το θέσουμε, αν μια ιδιωτική εταιρεία μετακόμιζε από το κέντρο στην Κηφισίας δεν θα υπολόγιζε πρώτα που μένουν οι υπάλληλοί της;
Και δεν θα κοίταγε να βρει κάποιο τρόπο να τους διευκολύνει στην προσέλευσή τους;
Οι τελίτσες τι σημαίνουν;
 

Μηνύματα
8.256
Reaction score
4
Εχμ... ΟΧΙ
Τσιφλικαδισμός, τι περιμένεις.
Ε, νταξ, αν πας π.χ. από το κέντρο στην Μαλακάσα ή στο Λαύριο, μπορεί να βάλουν λεωφορείο. Μπορεί και όχι. Στην Κηφισίας ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ...
 

VG

Μηνύματα
5.157
Reaction score
0
Re: Αλλαγή κτιρίου Υπουργείου Υγείας & Κοιν. Αλληλεγ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΙΟΝΥΣΑΤΟΣ said:
Αλλά κι έτσι να το θέσουμε, αν μια ιδιωτική εταιρεία μετακόμιζε από το κέντρο στην Κηφισίας δεν θα υπολόγιζε πρώτα που μένουν οι υπάλληλοί της; Οχι βεβαια
Και δεν θα κοίταγε να βρει κάποιο τρόπο να τους διευκολύνει στην προσέλευσή τους; Μαλλον εχεις στο μυαλο σου τι κανουν οι Ιαπωνικες πολυεθνικες στην Ιαπωνια (και μονον εκει).
 

Μηνύματα
2.886
Reaction score
50
Ιδιωτική εταιρία να λάβει υπόψη το πού μένουν οι εργαζόμενοι; Μπαααααααααααα.... Κωνσταντίνε κοίταξε να δεις: άδικο δεν έχεις. Το θέμα όμως είναι ότι αυτή η μεταφορά είναι σταγόνα στον ωκεανό. Σε ιδιωτική εταιρία το κριτήριο της μετακόμισης θα ήταν κατά βάση το ύψος του ενοικίου. Γι' αυτό και πολλές έχουν μεταφερθεί στην εθνική οδό. Πόσοι νομίζεις μένουν κοντά στον Αγ. Στέφανο για παράδειγμα; Δε νομίζω οι όποιες εταιρίες εκεί να το έλαβαν υπόψη τους! Τέλοσπάντων, δεν είναι ότι δε σε κατανοώ, το αντίθετο. Αλλά σκέψου και άλλους που, όπως λέει κι ο Άκης, βαράνε ανεπίσημα 10ωρα και βάλε, πολλές φορές και σαββατοκύριακα (επισήμως εννοείται 8ωρο και καθημερινές μόνο) και από περιοχή εργασίας... πολλά χιλιόμετρα απ' τον τόπο κατοικίας! Φυσικά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει ν' αγνοούμε τα λιγότερο σημαντικά για τα περισσότερο σημαντικά. Απλά σημαίνει ότι υπάρχουν και χειρότερα :)
 

Μηνύματα
772
Reaction score
1
Ως "stelexos" να μου επιτρέψετε να αναφέρω τα παρακάτω (συμφωνόντας με τον Αk1s):

1. Εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα,
2. Όντως τo ωράριο είναι 8+ ώρες (συνήθως 10-ωρο ημερησίως, και κάποιες φορές και Σάββατα, αν χρειάζεται),
3. Όντως λόγω προγραμμάτων οι διακοπές το καλοκαίρι είναι 2 εβδομάδες το πολύ,
4. Το σπίτι από το χώρο εργασίας μου απέχει ~25 χλμ. (τα οποία γίνοναι εις διπλούν κάθε ημέρα, βέβαια είναι προσωπική μου επιλογή, αλλά... ),
5. Τουλάχιστον μία φορά την ημέρα χρησιμοποιώ την Αττική Οδό (άρα τουλάχιστον €2,35 με e-pass),
6. Αρκετές ημέρες το χρόνο είμαι υποχρεωμένος να μένω εκτός Αττικής, μακριά από το σπίτι μου και γενικότερα συγγενείς ή φίλους, λόγω υπηρεσιακών αναγκών.

Όμως οφείλω να αναφέρω και ότι:
1. Όντως παίρνω καλύτερο μισθό, από ένα μέσο Δ.Υ. (εννοειταί τίμιο όχι "μακρυχέρη" :twisted:)
2. Όταν η εταιρεία πηγαίνει καλά υπάρχουν και bonus (παραγωγικότητας αλλά και προσωπικής απόδοσης)
3. Έχω κάποιες πρόσθετες παροχές (π.χ. κινητό, αυτοκίνητο, πρόσθετη ι/φ ασφάλιση)

Ωστόσο αυτό είναι το τίμημα!
Για ό,τι σου προσφέρεται υπάρχουν κόστη και οφέλη... Στην περίπτωση μου η διαφορά αυτή μεταφράζεται στην συνεχή ανασφάλεια της επόμενης ημέρας, στο γεγονός ότι "είσαι αναλώσιμος" άρα και ευάλωτος, στην απόσταση που πρέπει να κάνω καθημερινά, στο ωράριο εργασίας, στην πίεση και το άγχος, στη θυσία προσωπικών ωρών κ.α.

Οπότε, το συμπερασμα είναι απλό! Αν σε κάποιον αρέσει αυτό που κάνει και εκεί που βρίσκεται με ό,τι "έχει" (ή "δεν έχει") κάνει τις επιλογές του...
Ή ακολουθεί ή φεύγει! :shock:

Δυστυχώς ή ευτυχώς, η ελεύθερη οικονομία στην οποία ζούμε και η σχέση προσφοράς και ζήτησης στον τομέα εργασίας είναι οι αποκλειστικοί ρυθμιστές της συμπεριφοράς μας, των συμπεριφορών των επιχειρήσεων, αλλά και της ζωής μας γενικότερα.

Και πίστεψέ με αγαπητέ φίλε, από αυτά που βλέπω γύρω μου το να φύγεις από το Κέντρο και να πας στην Κηφισίας, πολλά από τα άτομα που γνωρίζω δεν θα το θεωρούσαν κάν θέμα για συζήτηση προκειμένου να απολαμβάνουν κάποια από τα πλεονεκτήματα που υπάρχουν στο Δημόσιο Τομέα, ή έστω τη σιγουριά ενός μόνιμου μισθού. :?

Με συγχωρείς που σε στεναχωρώ Κωνσταντίνε, αλλά έτσι έχει το πράγμα. :(
Ωμά και ρεαλιστικά, σαν τη ζωή μας!!!
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΙΟΝΥΣΑΤΟΣ said:
Οι τελίτσες τι σημαίνουν;
Κωνσταντίνε σε καταλαβαίνω αλλά πρέπει να με καταλάβεις κι εσύ φίλε μου.
Το βασικό θέμα με τα προβλήματα του τύπου που αναφέρεις κι εσύ, είναι ότι πάνω από όλα προκαλούν το κοινό αίσθημα. Αν δεν δύνασαι να το καταλάβεις αυτό μην περιμένεις αντικειμενική αντιμετώπιση.

- Για να το πω πιο χοντρά (απλά για να γίνω κατανοητός και χωρίς παρεξηγήσεις ελπίζω), εδώ ο κόσμος καίγεται και το ... χτενίζεται. :wink:
 


Μηνύματα
4.830
Reaction score
1
Stelexos δεν με στεναχωρείς, ούτε συ ούτε και κανείς άλλος που γράφει τη γνώμητου.
Απλά εγώ δεν καταλαβαίνω και δεν δέχομαι να μου "επιβάλλει" η Ηγεσία κάτι (στο συγκεκριμένο θέμα την αλλαγή κτιρίου), το οποίο δημιουργεί πρόβλημα στην συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων, είτε λόγω πρόσβασης, είτε λόγω οικογενειακών καταστάσεων. Στον ιδιωτικό τομέα, ο εργαζόμενος ξέρει ότι υπάρχει πάντα η πιθανότητα να μετακομίσει η εταιρεία. Στο Δημόσιο ισχύει το ίδιο με λιγότερες πιθανότητες, αλλά πάντα εντός ευρύτερου κέντρου.
Για να μην κουράζω όμως, εκείνο που θέλω να γίνει κατανοητό είναι πως δεν δέχομαι να μου μιλάνε για δημοκρατικές διαδικασίες και να αποφασίζουν με το "έτσι θέλω" ενώ υπάρχουν αρνητικά στοιχεία (αρνητική έκθεση επιτροπής, αρνητική στάση πλειοψηφίας εργαζομένων).
Νίκο, σίγουρα δεν είναι φλέγον θέμα η μετακόμιση του Υπουργείου, αλλά όταν θα πάμε και αρχίσουν τα προβλήματα (προσέλευσης κοινού, εργαζομένων,κ.λ.π.), τότε θα καταλάβετε πως και τα πιο ασήμαντα πράγματα δημιουργούν μεγάλα προβλήματα.
Και κάτι τελευταίο που ξέχασα: ο κ. Κακλαμάνης είχε πει ότι όσοι δεν θέλουν να έρθουν, θα μπορούν να πάνε στα Νοσοκομεία ή σε άλλες υπηρεσίες. Μπράβο του. Έλα όμως που από πίσω κρύβεται απώλεια επιδόματος που δίνεται μόνο στην κεντρική υπηρεσία; Τι λέτε γι αυτό; Το βρίσκετε σωστό; Γιατί όταν θέλεις να διευκολύνεις πράγματι κάποιον δεν του στερείς αυτό που του δίνεις ήδη.
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Φίλε μου φαίνεται ότι δεν σε ενδιαφέρει ότι προκαλείς το κοινό αίσθημα και γι αυτό επιμένεις... Όπως νομίζεις. :wink:

Διότι κατά την άποψή μου ο ΑΡΧΙΜΠΟΥΦΟΣ ο υπουργός, έπρεπε να πει, "το υπουργείο θα πάει όπου κρίνω εγώ ότι είναι σωστό και σε όποιους δεν αρέσει να πάνε σπίτι τους, διότι η μισή Ελλάδα είναι άνεργη, πεινάει και ζει με δάνεια και θα έδινε κώλο για μια δουλίτσα ακόμη κι αν ήταν 200 χλμ μακριά". Σιγά μην σας ρωτήσει κιόλας ρε Κωνσταντίνε. Έλεος...
 


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.317
Μηνύματα
2.858.297
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top