Αλλαγή σε ηχεία home cinema

Reaction score
0
Για σας παιδεία είμαι καινούργιος στο forum και έχω και εγώ ένα πρόβλημα.Έχω αγοράσει ένα home cinema
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.660303

και θέλω να αντικαταστήσω τα πίσω ηχεία επειδή είναι πολύ μεγάλα.:121:Εδώ θα ήθελα και την συμβουλή σας ποια να πάρω?
Πίσω τα ηχεία αναφέρουν 3Ω και μέγιστο 95W.Τα περισσότερα ηχεία που βρίσκω είναι για 8Ω.Θα έχουν πρόβλημα?Θα ήθελα να είναι γύρο στα 20cm στο ύψος και αν γίνεται ποιότητα.Ευχαριστώ πολύ!:107:

Reaction score
50
Καλωσήρθες στο forum κατ' αρχήν... όσο για την ερώτησή σου: έχε υπόψη σου ότι όσο μεγαλύτερη αντίσταση έχουν τα ηχεία, τόσο πιο "εύκολα" είναι για τον ενισχυτή (δηλαδή ζορίζεται λιγότερο). Άρα όχι απλά δε θα έχεις πρόβλημα με 8ωμα ηχεία, θα είναι και (θεωρητικά) καλύτερο για τον ενισχυτή. Και λέω θεωρητικά γιατί παίζουν κι άλλοι παράγοντες ρόλο, π.χ. πόσο μεταβάλλεται η αντίσταση του ηχείου κατά την αναπαραγωγή μουσικής (όσο λιγότερο τόσο καλύτερα) συν το κατά πόσο οι προδιαγραφές που διαβάζεις στο εκάστοτε ηχείο αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα. Π.χ. πολλοί κατασκευαστές αναγράφουν για κάποια ηχεία ότι είναι 8ωμα αλλά πιο κάτω αναφέρουν ότι αυτή είναι η μέγιστη αντίσταση η οποία μπορεί να πέσει και στο μισό! Εσένα σ' ενδιαφέρει η ελάχιστη αντίσταση πάντα...

Τέσπα, για να μην πολυλογούμε καταλαβαίνεις το νόημα. Δεδομένου ότι μιλάμε για σχετικά οικονομικό σύστημα καλό είναι να μην πας σε πολύ δύσκολα ηχεία. Πόσα χρήματα είσαι διατεθειμένος να ξοδέψεις;

Reaction score
0
Απάντηση: Αλλαγή σε ηχεία home cinema

Σε ευχαριστώ φίλε για την απάντηση!Τελικά πήρα αυτά
http://www.apothema.gr/Product/5-1-71-13530/Yamaha/MCX-SP10.html
και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την συνολική απόδοση του συστήματος.Τώρα όμως έχω ένα άλλο πρόβλημα!Έχω συνδέσει την τηλεόραση με HDMI για τα DVD και με Scart για να παίζει και ότι βλέπω σε αυτή( τον ήχο από τα τηλεοπτικά κανάλια) και ενώ όλα δουλεύουν καλά και στο radio και στο κασετόφωνο και στα CD μουσικής όμως στα DVD δεν μπορώ να έχω να παίζουν όλα τα ηχεία!Μόνο τα πίσω και το sub.Αν τα βάλω όλα χαμηλώνει η ένταση και κυρίως δεν ακούγονται τα λόγια στην ταινία μόνο η μουσική.Συγκεκριμένα για να δουλεύει σωστά αλλά μόνο τα πίσω βάζω την επιλογή BI-AMP-TS :
The amplifiers for the front and surround speakers separately run the low frequency and mid to high frequency.This reduces distortions and produce a more open and cleaner sound.Use this mode when surround speakers are stacked up.( όταν τα έχεις το ένα πάνω στο άλλο όχι όπως τα έχω εγώ γύρω γύρω)
Note: If Bi-Amps-Ts mode is selected at DVD mode,DVD will automatically play to down mix mode.

Τέλος όταν παίζει DVD και πάω να μπω στην επιλογή party οπού έχεις τις επιλογές
STEREO
MONO
OFF
μου βγάζει ERROR στην οθονίτσα του το οποίο σημαίνει σύμφωνα με το manual
Incorrect operation performed.Read the instructions and try again.
Με συχωράτε για το μέγεθος του post απλώς ήθελα να κάνω κατανοητό το πρόβλημα μου.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.008
Members
38.525
Νεότερο μέλος
seos