Αλλαγη βραχιονα σε Technics SL-1210...

PPZ

Reaction score
18
Λοιπον, πολυαναμενομενος βραχιονας εφθασε, και μαζι με αυτον εκανα και παραγγελια γνησιο headshell, μιας και στην αντιπροσωπεια κανει γυρω στα 15 ευρω, ενω στα μαγαζια ζητανε πολυ πιο πανω...

Πρωτα απο ολα, τα ανταλλακτικα:

http://img338.imageshack.us/img338/5920/p1010377e.jpg

http://img31.imageshack.us/img31/6776/p1010381nu.jpg

http://img138.imageshack.us/img138/3417/p1010383u.jpg

http://img801.imageshack.us/img801/848/p1010384u.jpg

http://img98.imageshack.us/img98/2687/p1010385i.jpg

PPZ

Reaction score
18
Απάντηση: Αλλαγη βραχιονα σε Technics SL-1210...

Οπος βλεπετε ο βραχιονας ειναι ηδη καλωδιομενος, οπος και το headshell.

Το πως αλλαζουμε βραχιονα, νομιζω δεν χρειαζεται να γραψω, γιατι οδηγιες υπαρχουν παντου.Εγω θα γραψω για τα πραγματα που δεν λεει κανενας οδηγος, εκτος το service manual...

Οταν αλλαζουμε βραχιονα, ειναι απαραιτητο να ελεγξουμε οτι τα γραναζια του antiskating ειναι ρυθμιζμενα σωστα.Αυτο κανουμε με το εξης τροπο:

- ΠΡΙΝ βαλουμε βραχιονα, σεταρουμε το antiskating στο 0

- βαζουμε βραχιονα

- Βαζουμε το ρυθμιστικο του antiskating στο 0.5 (εκει που αρχιζουν γραμμουλες) και κοιταμε απο κατω το ελατηριο του antiskating, θα πρεπει ΕΛΑΧΙΣΤΑ να ακουμπαει το μοχλο του βραχιονα.Αν το παταει πολυ η καθολου, τοτε ειναι λαθος ρυθμιζμενο.Τοτε θελει ρυθμηση στα γραναζια, μεχρι να εχουμε σωστη τιμη.Σε μενα ηταν οπως πρεπει, και ετσι απλα ειχα ελεγξει.Δεν ρυθμισα τιποτα.

Στην φωτο βλεπετε τι πρεπει να κοιταξουμε:

PPZ

Reaction score
18

Μετα το κλεινουμε, μονταρουμε, ρυθμιζουμε....και ΑΚΟΥΜΕ...:107:

Τωρα, μετα απο ολη την δουλεια, μπορω να πω οτι αξιζε.Η καινουργια Denon DL-160 ειναι παρα πολυ καλη, και ολο το setup διαρκουσε λιγοτερο απο 15 λεπτα.Την κεφαλη εχω ρυθμισει βαση του εργαλειου που ερχεται με την ιδια, στα 52μμ και παραλληλα με το headshell.Ενας ελεγχος με προτρακτορα (κατα του Baerwald) μου εδειξε οτι ειναι σωστη ρυθμιση.

Και τωρα, μερικες φωτο απο το ετοιμο συστημα:

PPZ

Reaction score
18

Ευχαριστω παιδια.Για οσους θελουνε να αλλαξουν βραχιονα, η τιμη λιανικης πωλησης στην Intertech ειναι 30€+ΦΠΑ.Δεν ειναι πολυ, αν σκεφτεις οτι ΣΙΓΟΥΡΑ παιρνεις σωστο ανταλλακτικο, και αχρησημοποιητο.
Επιπλεων, πρεπει να πω οτι φαινεται οτι εχουνε βελτιωσει τα ρουλεμαν του βραχιονα, απο οτι ειδα τωρα οι μπιλιες ειναι μικροτερες και περισσοτερες, και οι βιδες ειναι διαφορετικες απο το παλαιο.Θα δουμε τι σημαινει στην πραξη αυτο...

Reaction score
1.815
Re: Απάντηση: Αλλαγη βραχιονα σε Technics SL-1210...

Ευχαριστω παιδια.Για οσους θελουνε να αλλαξουν βραχιονα, η τιμη λιανικης πωλησης στην Intertech ειναι 30€+ΦΠΑ.Δεν ειναι πολυ, αν σκεφτεις οτι ΣΙΓΟΥΡΑ παιρνεις σωστο ανταλλακτικο, και αχρησημοποιητο.
Επιπλεων, πρεπει να πω οτι φαινεται οτι εχουνε βελτιωσει τα ρουλεμαν του βραχιονα, απο οτι ειδα τωρα οι μπιλιες ειναι μικροτερες και περισσοτερες, και οι βιδες ειναι διαφορετικες απο το παλαιο.Θα δουμε τι σημαινει στην πραξη αυτο...
Αυτοί σταματήσανε την παραγωγή και κάνουν βελτιώσεις ακόμα!!!!:139:
Εύγε στην Panasonic! Αρρώστιαααααα!!!!!!!:143::144:

Reaction score
3.967

Μπράβο κ πάλι μπράβο!!!!!:109:
Ξαναματαμπράβο φιλαράκι για το μεράκι σου, το μοίρασμα της εμπειρίας, το ανέβασμα των φωτο κλπ κλπ.
Ο αδερφός είχε αγχωθεί πολύ για το βραχίωνά του κ τώρα φαντάζομαι θα χαμογελάει.

Όσο για το θέμα των ρουλεμάν, είθε νάναι όπως τα λες διότι μάλλον υπάρχει πρόβλημα αξιοπιστίας.

Η τιμή ήταν 30+ για σένα ή γενικώς?

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.482

Εύγε φίλε για τις φωτό και όλη την διαδικασία.
Ομως όπως σε βλέπω η 160 δεν είναι σε σωστή θέση.
Πρέπει να την τραβήξεις,λίγο πιο εξω.Περίπου ενα χιλιοστό .
Το sl δεν ρυθμίζεται κατα baerwold αλλά κατά stevenson.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.482

Αν θες πες μου να σου στείλω προτράκτορα , ειδικά για τον βραχίονα του sl.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.482

Επίσης απο οτι διακρίνω έβαλες , ορθά, το πλακάκι της 160 ,.
Δεν ξέρω αν εχεις ζυγαριά , τεστ δίσκο, αλλά καλό θα ήταν να δοκίμαζες αν είχες , η , αν μπορείς να δανειστείς.
Ολα τα παραπάνω αναφέρονται στον ppz.

Reaction score
1.815
Γιάννη τελικά φταίνε τα ρουλεμάν του βραχίονα που δε σου ρυθμίζεται σωστά??
Απ' ότι διαπιστώθηκε, ο νεος βραχίονας έχει αλλαγές σ' αυτόν τον τομέα...

PPZ

Reaction score
18

Ομως όπως σε βλέπω η 160 δεν είναι σε σωστή θέση.
Πρέπει να την τραβήξεις,λίγο πιο εξω.Περίπου ενα χιλιοστό .
52mm , συμφωνα με το εργαλειο της Technics και το εργαλειο της Denon.Ετσι οπως ειναι τωρα δεν εχω παραμορφωσεις, τιποτα.Ομως αν μπορεις να μου στειλεις το προτρακτορα, στειλε, να το ελεγξω.

Το πλακακι το εβαλα γιατι η κεφαλη λεει οτι ειναι κατω απο 5 γραμμαρια, και υπεθεσα οτι το χρειαζεται για αυτο το βραχιονα.Αν δεν χρειζαται θα το βγαλω.Δωστε τα φωτα σας.:107:

Η τιμή ήταν 30+ για σένα ή γενικώς?
Εγω το πληρωσα λιγοτερο:135:.Ομως επιδη εχω online συνδεση με την αποθηκη της Intertech βλεπω οτι η τιμη λιανικης ειναι 30+ΦΠΑ.:126:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.482

Στείλε μου με πμ το email σου να στο στείλω .
Το πλστικό εργαλειάκι της μαμάς είναι για μια χονδροειδέστατη ρύθμιση της κεφαλής επάνω στο shell.Για σωστή ρύθμιση χρειάζεται προτράκτορας.
Παραμορφώσεις θα ακούσεις αν βάλεις τέστ ρεκορντ.Το πλακάκι ορθά το έβαλες.

Reaction score
2.248

Οι φίλοι του MKII ίσως πρέπει να σταθούν στην βελτίωση των ρουλεμάν και της καλωδίωσης του βραχίονα.

Το θέμα των ρουλεμάν ήταν κάτι που μας είχε απασχολήσει στην κόντρα 1200ΜΚΙΙ (John Markou) vs 1210MKII (Delamostre) στο σπίτι του φίλου Γιάννη πριν μερικές μέρες, όταν με τις ίδιες ρυθμίσεις, με ίδια κεφαλή το ένα κατάφερε να περάσει το tracability test στις τιμές που όριζε ο κατασκευαστής της κεφαλής ενώ το άλλο όχι.
Αυτό λανθασμένα μεταφράστηκε σαν μηχανική βλάβη λόγο χρήσης στο 1200 (παρόλο που πέρασε το paper test o βραχίονας), ενώ στην πραγματικότητα το 1210 έχει βελτιωμένα ρουλεμάν στον βραχίονα. Αυτό επιβεβαιώνει και τον γενικό κανόνα που θέλει την κεφαλή μετά την πάροδο των ωρών στρωσιματός της να δύναται να περάσει επιτυχώς αυτό το tracability test που ορίζει ο κατασκευαστής της υπό ιδανικές συνθήκες τοποθέτησής της σε ένα ιδανικό βραχίονα

σσ: Για να προλάβω.....Δεν ορίσουμε ως ιδανικό τον 1210... απλώς πιο βελτιωμένο :105:

PPZ

Reaction score
18

Στείλε μου με πμ το email σου να στο στείλω .
Το πλστικό εργαλειάκι της μαμάς είναι για μια χονδροειδέστατη ρύθμιση της κεφαλής επάνω στο shell.Για σωστή ρύθμιση χρειάζεται προτράκτορας.
Παραμορφώσεις θα ακούσεις αν βάλεις τέστ ρεκορντ.Το πλακάκι ορθά το έβαλες.

Δεν εχω test record, και σου εστειλα το εμαιλ μου :123:

:116:

Reaction score
1.280
Είναι ευκολο να μας πείς τον ΚΩΔΙΚΟ του βραχίονα ( του καινούργιου βελτιωμένου ) για το Sl-1200mk2 ΑΣΗΜΙ ????

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.806
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός