Αλλαγη λαμπας: ΣΚΕΤΗ ΛΑΜΠΑ ή στο "καβουκι" της??

Reaction score
0
Κατ'αρχας συγνωμη αν υπαρχει αλλου αλλα εψαξα καμια 50αρια σελιδες σε αυτη την κατηγορια και δεν το βρηκα!

Επισης δεν γνωριζω τον ακριβη ορο για αυτη την "θηκη" η οποια συνοδευει τις περισσοτερες νεες λαμπες.
Γνωριζω ομως οτι για το μοντελο της Infocus SP-LAMP-032 το να αγορασει κανεις μια original συσκευασια με την λαμπα μεσα στο νεο "καβουκι" της σε σχεση με το να αγορασει μονο την λαμπα και να την αλλαξει εχει διαφορα περιπου 50% στην τιμη!!!

Τι θα προτεινατε και γιατι; Εχω διαβασει καπου αλλου οτι κινδυνευει το παλιο "καβουκι" απο υπερθερμανση αν συνεχισει να χρησιμοποιειται (αρα να θερμαινεται) απο την νεα λαμπα! Ή μηπως αυτο ειναι απλως μια προφαση των εμπορων ωστε να πουλησουν τα original κομματια?

Ευχαριστω!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.806
Απάντηση: Αλλαγη λαμπας: ΣΚΕΤΗ ΛΑΜΠΑ ή στο "καβουκι" της??

Δεν είναι ιδιαίτερα εύκολη διαδικασία η τοποθέτηση της λάμπας μέσα στο "καβούκι" της.

κι άμα πάρεις ένα από τα δυό στα χέρια, μετά πας για αγορά όλου του πακέτου.

Αν δεν είσαι σίγουρος ότι μπορείς να το κάνεις, πάρε το πακέτο.

Reaction score
0

Kυκλοφορουν αρκετα βιντεο που δειχνουν πως γινεται η αλλαγη και δεν φαινεται δυσκολη! Γαντια για να μην "λερωθει" η λαμπα και μπαινει κανονικα οπως βγαινει η προκατοχος της!

Ομως πιο πολυ με απασχολει αν υπαρχει πραγματικος κινδυνος για το "καβουκι" ή ακομα χειροτερα για τον ιδιο τον προβολεα απο μια τετοια αλλαγη!! Διαφορετικα ΓΙΑΤΙ να πουλανε οι εταιριες και καινουργιο "καβουκι" αντι για σκετη τη λαμπα? Με το ιδιο (περιπου) σκεπτικο θα μπορουσαμε να αγοραζουμε κανονικη λαμπα για το σπιτι μας πακετο με ολο το συστημα υποδοχης της!!!

Reaction score
0
Τα περισσότερα καβούκια έχουν και ανεμιστήρα, που και αυτός έχει ένα χρόνο ζωής. Αλλά και αν δουλεύει, τα ρουλεμάν η τα κουζινέτα φθείρονται. Ακόμα και για το σπίτι μου όμως αλλάζω τακτικά το ντουί στη λάμπα του γραφείου μου και του κομοδίνου μου, όπως και σε κάποιες εξωτερικές λάμπες γιατί καίγονται από υπερθέρμανση, λόγω πολλών ωρών λειτουργίας.

Άμα τώρα θες να το ρισκάρεις, δικό σου το πρόβλημα.

Reaction score
0

OK. Κατανοητο! Απλως αν καποιος εχει δοκιμασει την "φθηνη" λυση αν θελει ας πει εντυπωσεις. Δεν νομιζω οτι ειναι σωστο για προβολεα των 1000 ευρω (σημερα) να πληρωνουμε την λαμπα του 400 ευρω! Βεβαια μπορει μεχρι του χρονου που θα τα φτυσει η δικια μου να ειναι στο μισο η τιμη της λαμπας+"καβουκι", ποτε δεν ξερεις...

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.044
Απάντηση: Re: Αλλαγη λαμπας: ΣΚΕΤΗ ΛΑΜΠΑ ή στο "καβουκι" της??

Ακόμα και για το σπίτι μου όμως αλλάζω τακτικά το ντουί στη λάμπα του γραφείου μου και του κομοδίνου μου, όπως και σε κάποιες εξωτερικές λάμπες γιατί καίγονται από υπερθέρμανση, λόγω πολλών ωρών λειτουργίας.
Την επόμενη φορά βάλε ντουΐ από πορσελάνη και τέλος.
Ούτε πλαστικά ούτε βακελίτη.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Αλλαγη λαμπας: ΣΚΕΤΗ ΛΑΜΠΑ ή στο "καβουκι" της??

Την επόμενη φορά βάλε ντουΐ από πορσελάνη και τέλος.
Ούτε πλαστικά ούτε βακελίτη.
Ποιος σου είπε πως δεν γερνάει η πορσελάνη ; Έχω να σου κάνω δώρο καμιά πεντάδα καμένα πορσελάνινα.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.044

Περίεργο αυτό που λες.
Εγώ όπου έβαλα πορσελάνινα ντουΐ, εδώ και χρόνια είναι μια χαρά.
Ίσως να υπάρχουν ποιότητες. Δεν ξέρω.

Reaction score
0

Να υποθεσω δηλαδη οτι τα "καβουκια" των λαμπων προβολης δεν ειναι απο κανενα υπερ-ανθεκτικο υλικο ε....

Reaction score
0

Και κατι ακομα:
Εσεις εχετε τον προβολεα σας οταν λειτουργει σε UPS? Υπαρχει κινδυνος αν γινει καμια διακοπη ρευματος;

Reaction score
0
Πάντα σε UPS για να έχεις το κεφάλι ήσυχο. Και για ακόμα περισσότερο ήσυχο αντικεραυνικό στον πίνακα, το ρελέ προστασίας δεν κάνει τίποτε σε μεγάλες και απότομες υπερτάσεις, που δημιουργούνται είτε και απο ΔΕΗ, η εξ επαγωγής άμα πέσει κεραυνός κοντά. Σε φίλο μου κάηκαν το χειμώνα τα πάντα, από ψυγείο μέχρι και συσκευή εσπρέσσο, απο ένα κοντινό κεραυνό.

ΥΓ. Τον προβολέα μόνο του στο UPS.

Reaction score
0

Πω-πω!!!!
Ευτυχως δεν εχει τρελες απαιτησεις σε ρευμα και δε θα μου φυγουν και τα ρεστα για το UPS!

Κατι ψιλο-ασχετο, αν ξερετε απο Infocus X10 (φανταζομαι γενικοτερα για DLP υπαρχει απαντηση) μπορει να παιξει ικανοποιητικα με μια αποκλιση 7 μοιρων απο το κεντρο της οθονης;

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

Κατι ψιλο-ασχετο, αν ξερετε απο Infocus X10 (φανταζομαι γενικοτερα για DLP υπαρχει απαντηση) μπορει να παιξει ικανοποιητικα με μια αποκλιση 7 μοιρων απο το κεντρο της οθονης;
Οχι!

Reaction score
0

Δεν διευκρινησα βεβαια οτι μιλουσα για οριζοντια αποκλιση και οχι καθετη (αλλα ετσι κι αλλιως αν εχω καταλαβει καλα στην οριζοντια ειναι το προβλημα)!
Επομενως η μονη λυση ειναι να τοποθετηθει με καθε δυνατο τροπο απεναντι απο το κεντρο ακριβως της οθονης!! Μαλιστα...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.175
Members
38.666
Νεότερο μέλος
Andreas G