Αλλαγη οθονης προβολης? χρειαζομαι βοηθεια!!!

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
201
Λοιπον παιδια καλησπερα. εχω εναν χρονο τον Epson tw9000w και πανι το λευκο με gain 1 lumen embasy 2 240c.
Oλα ωραια και καλα πολυ ωραια ποιοτητα στην εικονα ΟΜΩΣ αυτο το καταραμενο φως στον χωρο απο αντανακλασεις μου εχει σπασει τα νευρα. Μην μου πειτε να βαψω του τοιχους, not an option.
Ενας χρονος περασε και ακομα δεν τοχω ξεπερασει και δεν το βλεπω κιολας.

Εχω ηδη παραγγειλει δυο φιλτρα τα οποια μειωνουν το light output του προτζεκτορα αλλα και παλι αποτι μουπαν θα υπαρχουν αντανακλασεις απλα ισως το προβλημα γινει λιιιιγο καλυτερα.
Εχω παραγγειλει τα hoya hmc nd2 και nd4 μιας και τα βρηκα σε πολυ καλη τιμη, 15 και 25 ευρω.

Αναρωτιεμαι το εξης... αν επερνα το παρακατω πανι απο ebay που ειναι γκρι με 0,8gain μηπως θα ηταν η λυση για το προβλημα μου? Ομως δε θαθελα ναναι μουφα η ποιοτητα του πανιου και να μου χαλασει η ποιοτητα της εικονας?
αυτο ειναι:
http://www.ebay.co.uk/itm/New-110-E...on_Projector_Screens&hash=item27ca70a0ed#shId

Παρακαλω συζητειστε να σωθουμε

Reaction score
638
Το συγκεκριμενο πανι εχει μια ανομιομορφια στην βαφη του και το αγοραζουν οσοι εχουν DLP για να δουν πως θα εβλεπαν εαν ειχαν LCD .
Τα φιλτρακια θα κοψουν συνολικα το φως που δινει ο προβολεας σου . Εσυ οπως γραφεις εχεις προβλημα με τις αντανακλασεις και οχι με το φως που παραγει η λαμπα σου.
Δεν ξερω εαν κανεις δουλεια με κανενα πολωτικο φιλτρακι .
Τα πολωτικα φιλτρα γενικα κοβουν τις αντανακλασεις αλλα δεν ξερω εαν θα βοηθησουν στην συγκεκριμενη περιπτωση .

Μανώλης Κ.

Calibrator! Επαγγελματίας
Reaction score
2.065
Απάντηση: Αλλαγη οθονης προβολης? χρειαζομαι βοηθεια!!!

Δυστυχώς ότι και να κάνεις λόγω χώρου είναι δύσκολο να φέρεις το αποτέλεσμα που επιθυμείς και αναζητείς τόσο καιρό. Ο πλαϊνός δεξιά τοίχος εάν θυμάμαι καλά, καθώς και το φωτεινό εν γένει, δωμάτιο σου είναι ο χειρότερος εχθρός σου.
Ένα φίλτρο ή μία οθόνη χαμηλού gain δεν κάνει τίποτε άλλο από το να φρενάρει το punch της εικόνας.
Με άλλα λόγια είναι σαν να βάζεις ένα μανταλάκι στην μύτη σου ενώ προσπαθείς να αναπνεύσεις από αυτήν.
Εγώ θα έκανα μια πρώτη δοκιμή με τα φίλτρα και μετά θα σκεφτόμουν για πιθανή αγορά οθόνης.

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.425

Η λυση για οθονη προβολήs black diamond ..εχει ξαναπαιξει το θεμα εδω ,κοιτα και στο youtube.

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
201

stathi,για τι τιμη μιλαμε?

Μανωλη, εχεις δικιο. Σκεφτομουνα επισης και την εξης λυση.νομιζω στην ειχα αναφερει τοτε. Να βαλω αριστερα και δεξια απο την οθονη προβολης καθετα, μαυρα στορια. Τα οποια να ειναι 2-,2.5 μετρα.
http://www.amazon.co.uk/Roller-Blind-Blackout-Black-180cm/dp/B006V26PW8/ref=pd_rhf_dp_p_t_2_DGYM
Μηπως τελικα αυτο θα ελυνε ενα μεγαλο μερος του προβληματος;

επισης θα αγορασω χαλι σκουροχρωμα μιας και το πατωμα μου ειναι γυαλιστερο λευκο πλακακι και τελος θα χαμηλωσω την οθονη προβολης γιατι ειναι αρκετα ψηλα και φωτιζει πολυ το ταβανι.

Οπως και ναχει τα φιλτρα ειναι καθοδον οποτε θα δουμε κατα ποσο βοηθουν κι αυτα.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.576

Οι λύσεις που αναφέρεις θα σου προσφέρουν πολύ περισσότερα από την αλλαγή οθόνης.

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
201

ok ευχαριστω. θα ξεκινησω να ψαχνομαι για τετοια.

σχετικα με πολωτικο φιλτρακι? τι συν και τι πλην εχει?

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.566
Αποκλείεται να έχει διαφορά το φίλτρο, μόνο θα μειωθεί το φως.

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
201

λοιπον αποφασισα να κανω αυτο που ειπα παραπανω με τα ρολερ blinds που θα ξεκινουν απο τις ακρες της οθονης και θα φτανουν ως τις ακρες του καναπε.
αντι για αυτα ομως αποφασισα να βαλω πολυ λεπτους σιδηροδρομους κουρτινας.. επειδη θα μπουν στο ταβανι καλυτερα αυτο για να ειναι πιο διακριτικα... και θα βαλω σε αυτα κουρτινες οι οποιες θαναι τερμα στη γωνια και οτν θελω να δω ταινια θα τραβαω τις κουρτινες να ανοιξουν. και οταν θαχω επισκεψεις θα βγαζω τσακ μπαμ τις κουρτινες ... για να μη φωναζει κ η γυναικα.

η ερωτηση μου ειναι τι υλικο πρεπει να ειναι η κουρτινα ωστε να μην εχω light reflections?

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.576

Είσαι βέβαιος ότι η συμβία θα συμφωνήσει να βάλει μαύρες κουρτίνες? Για ρώτα πρώτα, γιατί η παντόφλα παραμονεύει. :tongue:

Αν πάλι δίνει το ΟΚ, τότε μαύρες ματ είναι η λύση. Αν μπορέσεις να το τραβήξεις μέχρι μαύρο βελούδο, τότε θα είναι ιδανικό.

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
201

λεω να το κανω ενα πρωι που θα λειπει στη δουλεια ωστε να τις το κανω εκπληξη οταν γυρισει. θα πρεπει να το αποδεχτει,που να ξυλωνουμε ταβανια μετα.χαχα.μαχη προβλεπεται.

επειδη εχω βρει σε πολυ καλη τιμη αυτες τις κουρτινες που εχω βαλει λινκ στο τελος της προηγουμενης σελιδας ,δε θα μου κανουν λες?
ta reviews γραφουν οτι ειναι λεπτες,απαλες σαν βελουδο κι μπλοκαρουν τελιως το φως αφου ειναι blackout.
θυμηθητε οτι τις θελω για να καλυψω τους ασπρους τοιχους για να σκοτωσω τα light reflections απο τους τοιχους.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.576

Οτιδήποτε σε μαύρο ματ θα είναι απείρως καλύτερο από τους λευκούς τοίχους. Προσοχή μόνο στην τοποθέτηση. Λέει ότι το ύψος τους είναι 2,30 μέτρα. Αν τις κρεμάσεις απ' το ταβάνι ίσως έρθουν πολύ ψηλά, με τα γνωστά αποτελέσματα από τη σύζυγο.

Reaction score
5

Είχα και εγω παρόμοιο πρόβλημα. Λευκούς τοίχους και πάτωμα.

Δεν νομίζω ότι απόλυτη ανάγκη να βάψεις ολόκληρο τοίχο μαύρο.
Προσωπικά παρατηρόντας που σκάει το φως που αντανακλάται απο την οθόνη προβολής εχω κάνει αυτό.

Σκεφτόμουν και επιπλέον σκουρόχρωμο χαλάκι κάτω απο την οθόνη και ξύλινο μαυρο ματ γείσο με spotlight απο πάνω αλλά ο χώρος προβολής σκοτείνιασε τόσο που πλέον λέω πως δεν χρειάζεται.
Σε φωτεινά πλάνα εχει ηρεμήσει εντελώς απο τα πλάγια ενω για στιγμές που δεν θέλω να είμαι αποσβολωμένος στην προβολή παίζουν δυο φωτιστικά ΙΚΕΑ κρυμμένα το ενα απο τον δεξί τοίχο που κάνει Γ και το άλλο πίσω απο την πολυθρόνα θέασης τα οποία ναι μεν ξεπλένουν το χρώμα αλλά και πάλι δεν κάνουν την χαλαρή θέαση με φως ενοχλητική.

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
201

φιλε μου δεξια απτην οθονη σου εχεις τοιχο κοντα?
αριστερα απτην οθονη σου ειναισα να βλεπω τον χωρο μου μονο που εκει που εχεις βαλει το ρολερ η γυναικα εχει βαλει ραφια γαμωτο...

Reaction score
5

Έτσι είναι ο χώρος.

Reaction score
5

Βλέπεις πως και σε μένα οι συνθήκες κάθε άλλο παρα ιδανικές είναι.

Το πανί 240 16/9 στριμωγμένο και το δικό μου ανάμεσα σε λευκούς τοίχους που απέχουν 3,1 μέτρα μεταξύ τους.
Όταν ξεδιπλώνει πέφτει ακριβός μπροστά απο το γείσο του τζακιού τον οποιο καλύπτει.
Απο το πάτωμα που είναι μωσαϊκο λευκό η απόσταση της εικόνας είναι 1 μέτρο με την μπορντούρα και γίνεται 1,1 με 1,2μ ανάλογα με το αν η ταινία είναι πιο στενή (ultrawide) απο 16/9.
Το πάτωμα δεν ενοχλεί καθόλου.
Ίσως να φέγγει λίγο το ταβάνι που και αυτό εχει μειωθεί σε σχέση με πρίν αφού οι αντανακλάσεις πολλαπλασιάζονταν.

Μην βάλεις κουρτίνες μαύρες, σαν αίθουσα εκδηλώσεων δημοτικού σχολείου θα γίνει.

Καλύτερα κουρτινάκια πτυσσόμενα αριστερά δεξιά οπως αρχικά σκεφτόσουν και ας καλύπτουν μόνο το άσπρο της οθόνης σου (την καθαρή οθόνη χωρίς την μπορντούρα).

Για πάνω αν θες να πετύχεις κάτι καλύτερο βάψε κανα κομμάτι σαν σχέδιο με καμιά γκρί gooο με όσο χαμηλότερο gain βρεις ή φτιάξε καμιά ξυλοκατασκευή με γείσο και σποτάκια τυλιγμένο με κανά τούλι ή ύφασμα.
Άμα το κάνεις με μεράκι παίζει να αρέσει και στη γυναίκα σου.
Εξάλλου και σκέτο το ματσούκι που μαζεύεται η οθόνη ιδιαίτερα ωραίο δεν είναι...
Αμα το κρίψεις με μια κατασκευή διακόσμησης που θα κάνεις μόνο προς το καλύτερο θα είναι το αποτέλεσμα.

Ρώτα και καναν διακοσμητή αν υπάρχει στο φιλικό σου περιβάλλον.

Θα ανεβάσω και ενα βιντεάκι youtube σε λίγο να δεις πόσο μειώνουν το φώς αυτές οι μλκιτσες που έβαλα που είναι απλό χαρτόνι ματ σε πιχάκια για αφίσα.

Reaction score
766

...Θα ανεβάσω και ενα βιντεάκι youtube σε λίγο να δεις πόσο μειώνουν το φώς αυτές οι μλκιτσες που έβαλα που είναι απλό χαρτόνι ματ σε πιχάκια για αφίσα.
ωραίος Γιάννη...βάλε να δούμε γιατι κι εμείς έχουμε προβλημα με το χώρο....

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
201

Ναι περιμενω βιντεακι καιεγω.
εγω αδερφε αριστερα εχω τοιχο οπως εσυ,ομως δεξια απτην οθονη ο τοιχος ειναι 3 μετρα παρακατω....

Reaction score
5

Ναι περιμενω βιντεακι καιεγω.
εγω αδερφε αριστερα εχω τοιχο οπως εσυ,ομως δεξια απτην οθονη ο τοιχος ειναι 3 μετρα παρακατω....
Καταλαβαίνεις ότι καλύτερα βλέπεις απο εκείνη την πλευρά.

Λοιπόν να το βιντεάκι.

Last edited by a moderator:

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.878
Members
38.513
Νεότερο μέλος
panosvlachos89