Αλλαγη layer

Reaction score
6
Ειπα να το τολμησω.
Αυτή την φορα δεν θα εκανα απλως ένα copy.
Μιλώ για DL dvd και για τον γνωστό πλεον τροπο αντιγραφής από ένα original disc σε ένα γράψιμο.
Αυτή την φορα το περιεχόμενο ηταν δικό μου video και το μέγεθος του δεν ξεπερνουσε τα 6,5 Gb.
Από ότι ξερω ακομα δεν υπαρχει καποιος τροπος ώστε να μπορεις να ορίσεις εσυ το σημειο αλλαγής layer. Ετσι το άφησα στη τυχη με την ευχή πως δεν θα πέσει σε καποιο σημαντικό σημειο της εικόνας.
Η Εγγραφη εγινε με το Decrypter και το δισκακι ηταν philips.
To προβλημα εχει ως εξής.
Όταν φτανει στην αλλαγη του layer κολλάει πεισματικά .Μονο όταν το προχωρώ λιγο με το fast τοτε και μόνο συνεχίζει.
Στο παρελθον εχω ξαναγραψει και αλλα DL αλλα η πηγη ηταν αυθεντικά δισκακια και συνεπως δεν ειχα προβλημα. Επισης τα δισκακια που ειχα χρησιμοποιήσει ήταν Verbatim πραγμα που με κανει να υποψιαζομαι μηπως επεσα σε πατατα philips.
Επισης ενώ το εγραψα αλλάζοντας το book type σε dvd rom το αποτέλεσμα ηταν παλι ιδιο.
Το recorder μου pioneer 720 συνεχίζει να αρνείται την οποιαδήποτε ανάγνωση του δισκου.
Καμια ιδεα παίδες για το τι μπορει να συμβαίνει σε αυτές τις δυο περιπτώσεις;

Reaction score
5
Ανδρέα,

Για προσωπικό υλικό (όπου δεν έχει γίνει authorised με layer break) δεν θα χρησιμοποιούσα το dvd decrypter....

Θα χρησιμοποιούσα το Nero (latest version) όπου προσθέτει δικό του layer break point και απ'ότι έχω διαβάσει κάνει καλή δουλειά.

Reaction score
6
Stelio κατεβασα την version 6.3.0.3 πιστευω να κανει.
Απο το nero γραφεις σε iso και αν ναι πως;
Βλεπεις δεν το δουλευω πολυ και εχω αγνοια για το συγκεκρυμενο

Reaction score
5
Ανδρέα η τελευταία έκδοση είναι η 6.6.0.1 (την ονομάζουν reloaded) και μπορεί να γράψει από image (iso , cue κτλ κτλ) προσθέτοντας layer break.

Ανοίγεις το nero express και έχει όλες τις επιλογές στο αρχικό screen

Reaction score
6
Στελιο τελικα το αποτελεσμα και με την version του Nero που αναφερεις ειναι ιδιο .
Δεν ξερω που διαβασες οτι το layer break του Nero λειτουργει αλλα τουλαχιστον σε μενα οχι.
Πιθανον (λεω τωρα), να μην ειναι συμβατο το Writer μου (Liteon 832s) η και το firmware.
Αλλη εξηγηση δεν μπορω να δωσω

Reaction score
5
Ανδρέα,

Όπως γνωρίζεις παίζουν όλα ρόλο στο τομέα του DL......

μπορεί να φταίει το player, Μπορεί το recorder ..... τι να πω.....

Πάντως στο φόρουμ των cd freaks είχα διαβάσει ότι με τη νέα version είχε λυθεί το θέμα του layer flag.

έχουμε μέλλον ακόμα μπροστά μας λοιπόν...........

Reaction score
7
Μηπως εχει σημασια το track path του αυθεντικου με το αδειο? Κατασκευαστικα? Οποτε δημιουργειται προβλημα με το layer break?

Parallel Track Path (PTP)
Dual-layer DVDs which have both layers recorded as clockwise spirals which start from the inside of the disc. Compare to Opposite Track Path

Opposite Track Path (OTP)
A dual-layer DVD standard which defines layer 0 as being written in a spiral track starting at the inside of the disc, and layer 1 having a spiral track which starts at the outside of the disc. Both tracks are written so that the DVD player will rotate the disc in the same direction. This enables the DVD player to switch from one layer to another more quickly at the end of layer 0.

Reaction score
6
Δεν ξερω,ισως. Εγω ακομα το ψαχνω.
Παντως εχω μεινει καπως στασιμος στο θεμα αυτο καθως προς το παρον οι δοκιμες σε DL ειναι ακριβες.

Reaction score
7
Σε verbatim, με το DVD shrink, κανενα προβλημα στην αλλαγη layer στο play...
Αντιθετως κολλαει στο γρηγορο μπρος πισω σε εκεινο το σημειο...για την ακριβεια σταματαει τελειως το play.
Το αυθεντικο ειναι region 1 και δεν μπορω να δω την συμπεριφορα του...

Reaction score
6
Γιωργο , ο λογος δεν γινετε για copys απο original dvds , αλλα για home made dvds.
Στα αυθεντικα δισκακια οπως εχουν γραψει και αλλοι φιλοι σε αυτο το φορουμ δεν υπαρχει προβλημα στο layer Break, ουτε οταν γινετε με το decrypter αλλα ουτε και με την τελευταια version του nero.

Reaction score
7
Παρατηρησα παντως οτι η αλλαγη layer (οκ, στο αντεγραμμενο, οχι στο home made) συμπιπτει και με την αλλαγη chapter. Δεν ξερω αν παιζει ρολο αυτο (επειδη υποθετω οτι το νεο chapter ξεκιναει με καινουρια frame που δεν εχουν σχεση με το προηγουμενο...???) , ουτε και το πως θα γινεται στο home made να φτιαξεις chapter που να παει στο αλλο Layer. Θα το δοκιμασω και με αλλα δισκακια (εμπορικα) να δω αν γινεται αλλαγη στρωσης και κεφαλαιου, μιας και το sony δειχνει πληροφοριες για την αλλαγη στρωσης....
(ας πεσουν οι τιμες...)

Reaction score
6
Παρατηρησα παντως οτι η αλλαγη layer (οκ, στο αντεγραμμενο, οχι στο home made) συμπιπτει και με την αλλαγη chapter.
Συνηθως ετσι συμβαινει αλλα δεν ειναι και νομος.
Τελευταια ολο και ποιο συχνα συναντω ταινιες που το layer break το εχουν σε ασχετο σημειο. Η μαλλον σε σημειο που δεν υπαρχει εντονη πλοκη (π.χ Troy , I Robot).

Reaction score
6
Επισης επειδη ως τωρα δεν εχει υπαρξει καποιος τροπος ωστε να καθορισουμε εμεις το σημειο που θα γινετε η αλλαγη layer ,προς το παρον ο πονος μου (μας ) ειναι να γινετε μεν αυτο σε τυχαιο σημειο, αλλα τουλαχιστον σωστα,

Reaction score
7
Σκεψου την περιπτωση να γραψεις το DVD στο image recorder στο σκληρο δισκο (οπου δεν θα εχει layer break) και μετα απο εκει σε dvd δισκακι με το decrypter...ωστε να το δει σαν dvd... και να το επεξεργαστει σαν ταινια.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.665
Members
38.588
Νεότερο μέλος
dark2030@