Αλλαγη preamptubes 12at7/ecc81

Reaction score
603
Ειπα να παιξω λιγο με τις εν λογω προενισχυτριες των τελικων μου (electra mono) μιας και μεχρι σημερα επαιζα μονο με του προενισχυτη (ecc88/6922). Ειμαι αναμεσα σε Genalex Gold Lion, Mullard, JJ gold pin με τις τελευταιες να ειναι φυσικα πιο οικονομικες. Θα ηθελα την γνωμη σας, ετσι και για λιγη κουβεντουλα !!! Να πω οτι οι ηδη υπαρχουσες λυχνιες (el34-ecc81) ειναι made in China. Πιστευω πως η αλλαγη των ecc81 με καποιες καλυτερες οπως οι παραπανω θα επιφερει καλυτερα αποτελεσματα, μιας και για να αλλαξω τετοια εποχη 16 Χ EL34 με καποιες επωνυμες το θεωρω πολυτελεια και ισως λιγο ανωφελο για τα συγκεκριμενα ενισχυτικα.
Υ.Γ Δεν εχω ακουσει καμια απο τις τρεις στην μορφη προενισχυτριας.

Reaction score
126
Απάντηση: Αλλαγη preamptubes 12at7/ecc81

Καλησπερα
Ετυχε και εγω να αλλαξω την προηγουμενη εβδομαδα προενυσχητριες σε tsakiridis artemis,φοραγε κινεζικες noname,αυτο που εισεπραξα σαν πρωτη εντυπωση ηταν πως ειχα αρκετα πιο καθαρο ηχο η λαμες ειναι οι genalex gold lion,απο οτι καταλαβα εχεις αλεξανδρο προ,ε λοιπον το καλυτερο αποτελεσμα το πηρα απο παθητικο προ tsakiridis sofia,ο αλεξανδρος και με 6922 genalex gold lion δεν με ικανοποιησε σαν συνδιασμος με τα μονομπλοκ

A

amoustakas

Guest

Οι EL34 που γραφουν made in china μονο ειναι κατα πασα πιθανοτητα shuguang και σε συνδυασμο με καλες προενισχυτριες παιζουν εξαιρετικα. Σε προενισχυτρια δοκιμασε καμια μεταχειρισμενη nos απο κανεναν εδω μεσα για ξωτικο ηχο που λεει και ο argi. αν ειχες αλλο τυπο θα σου δανειζα.

Reaction score
1.788

Μιχαλη δοκιμασε και καμια 6201 general electric η 6201 jan philips με τα πρασινα γραμματα!!
Στο πρωτο σταδιο ο ενισχυτης σου [αν θυμαμαι καλα] ενωνει παραλληλα τα δυο τριοδικα της ecc81.
Eμενα δεν μου πολυαρεσει η gold lion, σε σχεση με τις παραπανω !!
Ειδικα η πρωτη ecc81 ειναι αυτη που σου δινει και τον χαρακτηρα που εχει ο ενισχυτης σου.
Η δευτερη, [phase spliter] σου δινει και αυτη, αλλα πολυ λιγοτερο.
Το σχεδιο του ειναι μια μικρη αντιγραφη του πρωτου σταδιου του vtl !
Exω παιξει με αυτο το σχεδιο πριν 12 περιπου χρονια , και τον καλυτερο ηχο τον πηρα με τισ λυχνιες που αναφερω.
Τα ποιο πανω παντα υποκειμενικα !!!

Reaction score
603

Μιχαλη δοκιμασε και καμια 6201 general electric η 6201 jan philips με τα πρασινα γραμματα!!
Στο πρωτο σταδιο ο ενισχυτης σου [αν θυμαμαι καλα] ενωνει παραλληλα τα δυο τριοδικα της ecc81.
Eμενα δεν μου πολυαρεσει η gold lion, σε σχεση με τις παραπανω !!
Ειδικα η πρωτη ecc81 ειναι αυτη που σου δινει και τον χαρακτηρα που εχει ο ενισχυτης σου.
Η δευτερη, [phase spliter] σου δινει και αυτη, αλλα πολυ λιγοτερο.
Το σχεδιο του ειναι μια μικρη αντιγραφη του πρωτου σταδιου του vtl !
Exω παιξει με αυτο το σχεδιο πριν 12 περιπου χρονια , και τον καλυτερο ηχο τον πηρα με τισ λυχνιες που αναφερω.
Τα ποιο πανω παντα υποκειμενικα !!!
Αγαπητε Τακη, εν αρχη να σε ευχαριστησω για την ανταποκριση ! Με μια συντομη αναζητηση των εν λογω (6201), καταλαβα οτι δεν εποκειτο να αλλαξω λαμπες, τουλαχιστον για' κανα μηνα, μιας και ειδα οτι εχει πολυ ψωμι η υποθεση ΄( 6201-7wa-7062-e180cc-5965-five star-triple mica) etc. :140: Θα μου ητανε χρησιμες οι πληροφοριες σου γι'αυτες τις λυχνιες, οπως επισης, περι των NOS. Ευχαριστω εκ των προτερων.

Reaction score
603

Οι EL34 που γραφουν made in china μονο ειναι κατα πασα πιθανοτητα shuguang και σε συνδυασμο με καλες προενισχυτριες παιζουν εξαιρετικα. Σε προενισχυτρια δοκιμασε καμια μεταχειρισμενη nos απο κανεναν εδω μεσα για ξωτικο ηχο που λεει και ο argi. αν ειχες αλλο τυπο θα σου δανειζα.
Ευχαριστω πολυ για την προθεση σου !!! Οι EL34 πρεπει να ειναι της Electron Tube.

Reaction score
1.788

Μιχαλη η αναφορα που κανω για τις 6201 της general electric ειναι για τις five star και εννοειται οτι ειναι nos .
Επισης μια ecc81 που ηταν πολυ καλη [κινεζικη] ηταν η golden dragon - 01 gold pin.
Πραγματικα δεν το περιμενα!!!

Reaction score
603

Μιχαλη η αναφορα που κανω για τις 6201 της general electric ειναι για τις five star και εννοειται οτι ειναι nos .
Επισης μια ecc81 που ηταν πολυ καλη [κινεζικη] ηταν η golden dragon - 01 gold pin.
Πραγματικα δεν το περιμενα!!!
Τακη γνωριζω οτι οι εν λογω λυχνιες ειναι NOS, απλα ηθελα την γνωμη σου (αν γνωριζεις) για μερικες οπως οι 5965 που τις κατατασουν στις audiophile και την διαφορα των triple mica απο τις υπολοιπες. Οπως και να εχει, ευχαριστω για τις απαντησεις σου.

Reaction score
9

Αν δεν κάνω λάθος οι triple mica είναι πιο ανθεκτικές στους μικροφονισμούς. Εγώ χρησιμοποιούσα Mullard 12AT7 όταν είχα τους Apollon των Τσακιριδαίων, εξαιρετική προενισχύτρια.

Reaction score
603

Αν δεν κάνω λάθος οι triple mica είναι πιο ανθεκτικές στους μικροφονισμούς. Εγώ χρησιμοποιούσα Mullard 12AT7 όταν είχα τους Apollon των Τσακιριδαίων, εξαιρετική προενισχύτρια.
Απ'οτι διαβασα, ειναι οντως πιο ανθεκτικες στους μικροφονισμους αλλα εχουν και περισσοτερη διαρκεια ζωης απο τις υπολοιπες. Το θεμα ειναι να βρεις σωστα και ματσαρισμενα ζευγη NOS. Παρεπιπτοντως, γνωριζει κανεις καποιο αξιολογο καταστημα ή εμπορο στην Αττικη γιατι μεχρι σημερα μονο απο ebay και UK

Reaction score
9

Νομίζω ότι οι τιμές για NOS δεν είναι συμφέρουσες στην Ελλάδα.

Reaction score
1.788

Μιχαλη, σε πρωτο σταδιο τελικου δεν εχεις θεμα με μικροφωνισμους, εκτος και αν η λυχνια ειναι εντελως για τα μπαζα!
Το προβλημα ειναι σε προ !!
Αλλωστε το πρωτο σταδιο του τελικου σου ειναι μεσα στον βρονχο της ολικης αναδραση, και ο θορυβος ειναι αρκετα χαμηλος!!
Επισης η παραλληλη συνδεσμολογια της πρωτης ecc81 μειωνει και αυτη τον θορυβο !!!
Εγω παντως τον καλυτερο ηχο τον πηρα με τις 6201 .

Reaction score
603

Μιχαλη, σε πρωτο σταδιο τελικου δεν εχεις θεμα με μικροφωνισμους, εκτος και αν η λυχνια ειναι εντελως για τα μπαζα!
Το προβλημα ειναι σε προ !!
Αλλωστε το πρωτο σταδιο του τελικου σου ειναι μεσα στον βρονχο της ολικης αναδραση, και ο θορυβος ειναι αρκετα χαμηλος!!
Επισης η παραλληλη συνδεσμολογια της πρωτης ecc81 μειωνει και αυτη τον θορυβο !!!
Εγω παντως τον καλυτερο ηχο τον πηρα με τις 6201 .
Εχεις δικιο, στις προενισχυτριες του τελικου δεν τιθεται θεμα μικροφωνισμου.Στου προενισχυτη (6922) εχω πεταξει 2 ζευγη jan philips και κανα'δυο ρωσιδουλες. Για τις 12at7 θα παω σιγουρα σε 6201 ή wa. Ειμαι αναμεσα σε siemens/g.e/mullard. Προτασεις απο χρηστες αυτου του τυπου λυχνιων θα ηταν χρησιμες. Περι ορεξεως.......

Reaction score
9

Γενικά μιλώντας, τα τεχνικά χαρακτηριστικά μίας λάμπας δεν σημαίνουν από μόνα τους τίποτα. Μπορεί μια απλή λάμπα να ικανοποιήσει καλύτερα από μία άλλη π.χ. με κατασκευή triple micka. Οι διαφορές στην κατασκευή προέκυψαν γιατί πολλές λάμπες προορίζονταν για άλλες χρήσεις αντί για hifi και έτσι είχαν μεγαλύτερες αντοχές αλλά αυτό δεν σημαίνει αυτομάτως και καλύτερο ηχο.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.111
Members
38.532
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON