- Μηνύματα
- 1.096
- Reaction score
- 855
Θέλετε μία απόδειξη ότι υπάρχει θεός ; (άσχετα βέβαια αν έχει χόμπυ να τρυπώνει σε τυπάκια όπως ο Μπετόβεν ώστε τα τελευταία να 'μεταφράζουν' σε νότες το μεγαλείο του). Ακούστε την σονάτα νο 17, όπως την ερμήνευσε ο Μπάκχαουζ …. Δεν μπορώ –κατ’ ουσία- να γράψω οιοδήποτε σχόλιο, καθώς το τελευταίο θα φαίνεται τόσο μέτριο, τόσο ελάχιστο μπροστά στην δύναμη αυτής καθ’ εαυτής της μουσικής…. Αυτό το γαμίδι το πρώτο μέρος είναι ότι πρέπει για να σε κάνει κομματάκια, τόσο πολλά, τόσο μικρά, ώστε ουδέποτε ο εσωτερικός σου κόσμος να ξαναβρεί την συνεκτικότητα του, ανεξάρτητα από την επιδεξιότητα του μελλοντικού επίδοξου εσω ή εξω-τερικού παζλ –αδόρου ….. Τόσα πολλά ‘’θέλω’’ συμπυκνωμένα σε κουρκούτι οργής για την αδυναμία των άλλων αλλά κυρίως τη δική μας … Τόση πολλή ‘απαίτηση’ …. Αυτή η παραδοχή ήττας στο δεύτερο μέρος, όταν τα ‘θέλω’ μένουν αναπάντητα, αυτό το μούδιασμα, η συνειδητοποίηση του λιλιπούτειου ‘εγώ’ μπρος στο αβυσσαλέο ‘έξω’….. και εν τέλει αυτή η επανακάμπτουσα τρυφερότητα στο τρίτο, όταν αποφασίζουμε να μην σταματήσουμε τις διεκδικήσεις … παρότι γνωρίζουμε πλέον ότι κτυπάμε πόρτες ακατοίκητων σπιτιών ….
Η μουσική αποτελεί το ύστατο καταφύγιο στην βαρβαρότητα των καιρών… αυτή ειδικά η μουσική αποτελεί και καθρέπτη για να υποψιασθούμε, επιτέλους, ότι μέρος της βαρβαρότητας πηγάζει και από εκεί που δεν το περιμέναμε ….
Η μουσική αποτελεί το ύστατο καταφύγιο στην βαρβαρότητα των καιρών… αυτή ειδικά η μουσική αποτελεί και καθρέπτη για να υποψιασθούμε, επιτέλους, ότι μέρος της βαρβαρότητας πηγάζει και από εκεί που δεν το περιμέναμε ….