Αμφίπολα (bipolar) ηχεία για ATMOS

Reaction score
2.207
Τι λέτε κάνουν τέτοια ηχεία για ATMOS. Πχ αυτά
Ψάχνω για focal για να αναβαθμίσω τα JBL control one που έχω αλλά δεν βρίσκω κάποια με μαζεμένες διαστάσεις, κάτι σαν τα dali του stambol.

Το βάθος κατά κύριο λόγο είναι το πρόβλημα για να κρεμαστούν ή μάλλον καλύτερα να "ταβανωθούν".

Reaction score
1.469
επειδη το είχα ρωτήσει κι εγω τα διπολα δεν κανουν για επάνω
θα βρεις ηχεια με μαζεμένες διαστασεις για επανω
πχ τα dali zensor 1 τα ειχα σκεφτει κι εγω
εχει κι ενα ωραιο review

Reaction score
2.207
Δεν λέω για δίπολα αλλά αμφίπολα. Στα αμφίπολα τα μεγάφωνα δουλεύουν στην ίδια φάση και όχι σε αντίθετη που δουλεύουν τα δίπολα.
Βέβαια δεν ξέρω αν η μεγάλη διασπορά που έχουν κάνει για object based format.
Όλα τα άλλα ηχεία είναι focal γιαυτό ψάχνω για focal.

melina

Cargo 200
Reaction score
45.019
Οταν ένα δίπολο δουλεύει σαν αμφίπολο τότε έχει ακουστικό κέντρο στη ακμή της γωνίας που σχηματίζουν οι 2 πλευρές του ηχείου, και εκτιμώ με μεγαλύτερη διασπορά από το αντίστοιχο που θα είχε μπάφλα πρόσωπο. Δεν βλέπω το λόγο γιατί να μην παίξει.

Reaction score
1.469
Τελοςπαντων αυτο που εγραψα ηταν η απαντηση του ειδικου Μ.Κ σε ερωτηση μου για τον δικο μου συστημα:)

Reaction score
14
Οταν ένα δίπολο δουλεύει σαν αμφίπολο τότε έχει ακουστικό κέντρο στη ακμή της γωνίας που σχηματίζουν οι 2 πλευρές του ηχείου, και εκτιμώ με μεγαλύτερη διασπορά από το αντίστοιχο που θα είχε μπάφλα πρόσωπο. Δεν βλέπω το λόγο γιατί να μην παίξει.
Πώς γίνεται να δουλεύει σαν αμφίπολο το δίπολο
Ένοεις να δουλεύουν όλα τα μεγάφωνα του στην ίδια φάση?

Reaction score
2.207
Πάντως τα δίπολα σίγουρα δεν κάνουν για ATMOS. To λέει και το εγχειρίδιο εγκατάστασης για atmos της Dolby:
"Note: Dipole surround speakers are not recommended for use for Dolby Atmos playback."
Για Bipole δεν βρήκα τίποτε.

melina

Cargo 200
Reaction score
45.019
Ειχα ηχεια που με ένα διακοπτακι παίζαν δίπολα ή αμφιπολα. Εγώ τα ειχα να παίζουν σαν αμφιπολα και ερχόταν ο ήχος από μπροστά, η εστίαση ήταν ξεκάθαρη.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.409
Η θεωρία (των κανονικών χώρων) λέει πως αν η εκπομπή δεν είναι ακριβής, δεν μπορείς να έχεις και ακριβή θέση object.
Γι' αυτό δεν συνιστώνται, αφού η μεγάλη διασπορά δεν είναι επιθυμητή.

Reaction score
38
Καλησπερα, τα διπολα ηχεια για dolby atmos δεν κανουν σημφωνα με τα προτυπα της εταιρειας...επισης υπαρχουν κ ειδικες οδηγιες για την αυστηρη τοποθετηση τους....επισης δεν προτιμουν τα in wall speakers...θελουν on wall κ μαλιστα με μεγαλουτσικη καμπινα για να εχει κ βαθος μπασο....Εγω επελεξα απο ηχεια (on wall speakers) για dolby atmos οπως paradigm millenia 20, martin logan on wall speakers, Psb, Definitive Technology Kef...Τελικα αγορασα 4 Kef T301 on wall speakers λογω γυψοσανιδας στο ταβανι ως height speakers... Φοβερο αποτελεσμα κ γενικως το dolby atmos ειναι κορυφη...Οταν δεις ταινια για πρωτη φορα πραγματικα δεν εχει γυρισμο πισω, εισαι σε μια ζωντανη σφαιρα ακροασης, στο everest με blu ray atmos 1080p πραγματικα τρελαθηκα ενιωσα οτι ημουν μεσα...βοηθα κ ολο το πακετο φυσικα για την πραγματοποιηση αυτη, subwoofer, ηχεια ιδιως δεξι αριστερο κ κεντρικο, ενισχυτης κτλπ

Reaction score
1.469
Καλησπερα, τα διπολα ηχεια για dolby atmos δεν κανουν σημφωνα με τα προτυπα της εταιρειας...επισης υπαρχουν κ ειδικες οδηγιες για την αυστηρη τοποθετηση τους....επισης δεν προτιμουν τα in wall speakers...θελουν on wall κ μαλιστα με μεγαλουτσικη καμπινα για να εχει κ βαθος μπασο....Εγω επελεξα απο ηχεια (on wall speakers) για dolby atmos οπως paradigm millenia 20, martin logan on wall speakers, Psb, Definitive Technology Kef...Τελικα αγορασα 4 Kef T301 on wall speakers λογω γυψοσανιδας στο ταβανι ως height speakers... Φοβερο αποτελεσμα κ γενικως το dolby atmos ειναι κορυφη...Οταν δεις ταινια για πρωτη φορα πραγματικα δεν εχει γυρισμο πισω, εισαι σε μια ζωντανη σφαιρα ακροασης, στο everest με blu ray atmos 1080p πραγματικα τρελαθηκα ενιωσα οτι ημουν μεσα...βοηθα κ ολο το πακετο φυσικα για την πραγματοποιηση αυτη, subwoofer, ηχεια ιδιως δεξι αριστερο κ κεντρικο, ενισχυτης κτλπ
πολυ μακροστενα ειναι αυτα?
κ satellites χωρις καμπινα

Reaction score
38
ειναι λεπτα 4 εκατοστα παχος κ 60χ15 μεγεθος, λογω γυψοσανιδας ειναι τελεια με 2 - 3 κιλα ηχειο + βαση, εχουν μεγαλο ευρος ακροασης, ειναι φοβερα...λογω μπασου μπορεις να χρησιμοποιησεις paradigm millenia 20 on wall speaker με μεγαλη καμπινα για on wall...φοβερα αλλα ακριβουλια, θελεις κ 4 για καλο αποτελεσμα
[DOUBLEPOST=1491931908][/DOUBLEPOST]εχω paradigm sub 12, ως subwoofer κ καλυπτει ως small τα kef o marantz

Reaction score
1.469
ειναι λεπτα 4 εκατοστα παχος κ 60χ15 μεγεθος, λογω γυψοσανιδας ειναι τελεια με 2 - 3 κιλα ηχειο + βαση, εχουν μεγαλο ευρος ακροασης, ειναι φοβερα...λογω μπασου μπορεις να χρησιμοποιησεις paradigm millenia 20 on wall speaker με μεγαλη καμπινα για on wall...φοβερα αλλα ακριβουλια, θελεις κ 4 για καλο αποτελεσμα
οχι και αυτα τα paradigm για ατμος
ειχα καταληξει στα jbl 8320

Reaction score
38
θα μπορουσα κ paradigm millenia 20 .....
[DOUBLEPOST=1491932102][/DOUBLEPOST]για να δω
[DOUBLEPOST=1491932241][/DOUBLEPOST]αυτα εχει village mall? εαν εχει αυτα ναι βαλε τα....ποσο εχει το ενα? φαινονται πολυ δυνατα, κ jbl μανουλα σε αυτα τα πραγματα...!!!!
[DOUBLEPOST=1491932366][/DOUBLEPOST]ως ενισχυτη τι εχεις?

Reaction score
1.469
θα μπορουσα κ paradigm millenia 20 .....
[DOUBLEPOST=1491932102][/DOUBLEPOST]για να δω
[DOUBLEPOST=1491932241][/DOUBLEPOST]αυτα εχει village mall? εαν εχει αυτα ναι βαλε τα....ποσο εχει το ενα? φαινονται πολυ δυνατα, κ jbl μανουλα σε αυτα τα πραγματα...!!!!
[DOUBLEPOST=1491932366][/DOUBLEPOST]ως ενισχυτη τι εχεις?
θα βαλω δυο οποτε θελω φασαρια οποτε σκεφτηκα κορνα
περιπου 270 το τεμαχιο
ενισχυτη προ τελικο anthem avm 60 k mca 525

Reaction score
2.207
οχι και αυτα τα paradigm για ατμος
ειχα καταληξει στα jbl 8320
Και εγώ αυτά σκεφτόμουνα αν αποφασίσω να μην βάλω Focal.
Ωραία φαίνονται και τα ΚΕF αλλά μου κάνει εντύπωση πως με τόσo μικρό πάχος έχουν εύρος απόκρισης συχνότητων 80hz-30Κhz
On wall η focal έχει τα Sib XL αλλά δεν μου γεμίζουν το μάτι.
[DOUBLEPOST=1491942886][/DOUBLEPOST]
Η θεωρία (των κανονικών χώρων) λέει πως αν η εκπομπή δεν είναι ακριβής, δεν μπορείς να έχεις και ακριβή θέση object.
Γι' αυτό δεν συνιστώνται, αφού η μεγάλη διασπορά δεν είναι επιθυμητή.
Και εγώ αυτό υποψιαζόμουν. Αλλά έχουν μείνει κάτι στοκ focal profile SR 908 στην Ηχοδομή, τα δίνουν και σε καλή τιμή, γιαυτό μπήκα στον πειρασμό.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.409
Και εγώ αυτό υποψιαζόμουν. Αλλά έχουν μείνει κάτι στοκ focal profile SR 908 στην Ηχοδομή, τα δίνουν και σε καλή τιμή, γιαυτό μπήκα στον πειρασμό.
Κι εγώ τα κοιτούσα. :D

Πρώτον, μιά χαρά θα είναι όπως γράφει κι ο Κώστας. Δεύτερον, μπορείς να αποσυνδέσεις το ένα ζεύγος.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.752
Members
38.489
Νεότερο μέλος