Αναβάθμηση απο 2 σε 5,1

Reaction score
0
Γεια σας,
υπάρχει τρόπος να αναβαθμήσω το υπάρχον συστημα home cinema απο στερεοφωνικο που είναι τωρα σε 5,1?
Υπάρχουν ενισχυτές που μπορούν να αναπαράγουν ΜΟΝΟ το κεντρικο και τα 2 πίσω, έχωντας έξοδο για σήμα στον στερεο ενισχυτή τον οποίο επιθυμώ να λειτουργώ για μπροστινό left - right ?

Ευχαριστώ.

Reaction score
0
Γεια σας,
υπάρχει τρόπος να αναβαθμήσω το υπάρχον συστημα home cinema απο στερεοφωνικο που είναι τωρα σε 5,1?
Υπάρχουν ενισχυτές που μπορούν να αναπαράγουν ΜΟΝΟ το κεντρικο και τα 2 πίσω, έχωντας έξοδο για σήμα στον στερεο ενισχυτή τον οποίο επιθυμώ να λειτουργώ για μπροστινό left - right ?

Ευχαριστώ.
Αρχικά, προσωπικά δεν γνωρίζω να υπάρχει τέτοιος αποκωδικοποιητής. Η συνδεσμολογία που θέλεις να ακολουθήσεις έχει το εξής πρόβλημα: Ενώ το σήμα θα προέρχεται απο μία πηγη (πχ DVD player), εσύ θέλεις να δρομολογήσεις σε δύο διαφορετικές συσκευές. Αυτό γίνεται με δύο τρόπους. Ή θα πάρεις διακλαδωτή και θα στέλνεις σήμα και στο stereo και στο surround ενισχυτή(μεγάλη απώλεια) ή το σήμα θα πάει πρώτα στον ενισχυτή 5.1 και μετά να στείλεις με passive σύνδεση το σήμα στο stereo (πχ spdif). Αν έχεις υπολογιστή μπορείς να το κάνεις με τον ίδιο τρόπο. Έχε υπόψη σου βέβαια ότι μετά μπλέκεις με άλλα κόλπα αφού η ένταση δεν θα συμβαδίζει, κτλ. Τέλος, αν η τσέπη σου αντέχει και το υπάρχον σύστημα σου σου το επιτρέπει παίρνεις έναν προενισχυτή 5.1 και δρομολογείς καθένα απο τα κανάλια όπως σου αρέσει, αλλά θα χρειαστείς και ενισχυτή για τα υπόλοιπα ηχεία. Γνώμη μου να αγοράσεις ένα σύστημα 5.1 και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Προσωπικά αγόρασα το Philips HTR 5204/12 180ευρώ. Έχει απο συνδέσεις ότι θέλεις, και πολύ καλη ποιότητα για τα λεφτά του.

Reaction score
50
Φίλε μου καλωσήρθες. Δε μου λες, ο ενισχυτής που χρησιμοποιείς τώρα έχει επιλογή να λειτουργεί ως τελικός; Δεν έχουν αυτή τη λειτουργία όλοι οι ενισχυτές, αλλά αν την έχει παίρνεις ένα πολυκάναλο με εξόδους προενίσχυσης, συνδέεις τον A/V με τον ολοκληρωμένο σου ως τελικό για τα μπροστινά και τα υπόλοιπα ηχεία κατευθείαν στον πολυκάναλο.

Ενισχυτής που να παίζει μόνο κεντρικό και δυο πίσω δε γνωρίζω να υπάρχει και βασικά δεν έχει και πολύ νόημα αφού παίρνεις κατευθείαν 5.1 A/V. Θα μου πεις με τη συνδεσμολογία που σου λέω πάει άχρηστη η ενίσχυση για τα μπροστινά αλλά έτσι θα οδηγεί και πιο εύκολα τα υπόλοιπα ο ενισχυτής σου.

Βέβαια σημασία έχει και το budget. Αναλόγως οικονομικών παίζουν διάφορες λύσεις.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.640
Members
38.729
Νεότερο μέλος
roberto_portale